Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

ΑΠό ποτά, διακρίνεται Ντραμπούι και Βατ 69. Προσπαθώ, εν τω μεταξύ, να καταλάβω, τι είδους καρέκλα γραφείου είναι αυτή, που έχει από κάτω..μπαράκι !

Kαι, για βρείτε τι παπούτσια φοράει; :biglaugh:
 
Πλαστικό διώροφο κυκλικό τραπεζάκι. Πολύ στριμωγμένη γωνιά πάντως. Κουρτίνες, καλοριφέρ, καρέκλες, Λειβαδίτες, γραφεία, μπαρ, καναπέδες, όλα μαζί σε μια ευτυχισμένη συνύπαρξη (μέχρι ν' ανάψει το καλοριφέρ και να την κάνει φούρνο τη γωνίτσα). Ελπίζω το λουλουδικό να είναι πλαστικό ή να μετακομίζει το χειμώνα μακρυά από το καλοριφέρ, αλλιώς θα τον καταγγείλω στην Εταιρεία Προστασίας Φυτών.

Εδώ που μια παντοφλίτσα θα την δικαιολογούσαν απόλυτα οι περιστάσεις δεν θα απορούσα αν φορούσε σκαρπίνι λουστρίνι.
 
113.jpg
113.jpg
 
Έτσι που κοιτάζουν, θα έλεγε κανείς ότι γράφει τους στίχους στη γραφομηχανή, και μετά τους τους δείχνει ! :D

P.S. : Πόσο αντιαισθητική αυτή η παλιά συνήθεια, να μπαίνουν τα κύρια ονόματα με κεφαλαία στις λεζάντες...Θυμίζουν ιδιωτικό συμφωνητικό : "...για κάθε ζημιά που θα επιφέρει ο ΜΙΣΘΩΤΗΣ στο ακίνητο,..."
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η γλάστρα με το ζαρζαβατικό τι παριστάνει πάνω στο γραφειάκι? Ακόμη και το δικό μου, που έχει ό,τι άλλο μπορεί να φανταστει κανείς επάνω του (συν άφθονη σκόνη) φυτά δεν έχει.
 

Βίκυ Μοσχολιού


 


115.jpg
115.jpg
 
Ανέβηκε στην εκτίμηση μου η Μοσχολιού.... :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ε όχι και "εικονοστάσι" Βίκυ μου, αυτό είναι βιτρίνα στην Πλατεία Μητροπόλεως !

Και ένα ωραίο tip θα ήταν, στη γωνία του επίπλου, δίπλα στο μανουάλι, να κοπεί πια μικρή σχισμή, για να είναι και παγκάρι...Τα κεριά, εντάξει, και χύμα μέσα στις λαδόκολλες εκεί πάνω, μια χαρά θα ήταν... :biglaugh:

Πιο πριν πάντως (σελ. 13) έχουμε περιγράψει και εικόνα από την κρεβατοκάμαρα, σε κάποιο σπίτι της...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...υπερβολή τόσες εκκλησιαστικές εικόνες γενικά σε σπίτια...

...μου θυμίζει δωμάτια παιδιών/εφήβων που έχουν σε τοίχο διπλώματα για Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αριστεία Προοδου, Επαίνους...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και η γιαγια μου ειχε εικονοστάσι, αλλά ήταν ένα κουτί που είχε μέσα 3-4 μικρές εικόνες. Αυτό που έχει η Μοσχολιού δεν λέγεται εικονοστάσι, περισσότερο σε τέμπλο εκκλησίας φέρνει!
 

Βλάσσης Μπονάτσος


 


117.jpg
117.jpg
 
Βλάση πρόσεχε τη στάχτη του τσιγάρου γιατί τα τραπεζο-καρεκλο-μπουφεδο-καλύμματα δε τα βλέπω καλά!

Πάντως κάλυμμα σε μπουφέ τραπεζαρίας δεν έχω ξαναδεί! ΦΖΠ1, λες το δωμάτιο να έχει και ασορτί κουρτίνες?
 
Στο τραπέζι ξάπλωσε δηλαδή?

Αναρωτιέμαι τι χρώμα είχαν τα καλύμματα. Εδώ στο ασπρόμαυρο και μου φέρνει πονοκέφαλο.

Κάτω από το κεφάλι του Β.Μπ. είναι κάτι που μοιάζει με τάβλα, αλλά από τα υπόλοιπα συμπεραίνω ότι είναι μονόχρωμο μαξιλαράκι κι από κάτω υπάρχει τραπεζομάντηλο στο ίδιο σχέδιο με το μπουφοκάλυμμα και τις καρέκλες. Σε σύγκριση με αυτά, η κορνίζα του καθρέφτη παρά το σκάλισμα μοιάζει απλή κι απέριττη (με τον ίδιο τρόπο που σε σύγκριση μ' έναν ιπποπόταμο ένα βουβάλι μοιάζει κομψό).

Αλλά πώς χρησιμοποιούσε τον μπουφέ? Σηκώνε τη φούστα του (να φανεί το φουρώ του) και άνοιγε τις πόρτες? Πόσα χέρια χρειάζονταν για να βγει μια σουπιέρα ας πούμε?

Κι ας αφήσω τη σημειολογία και την ιδεολογία, ο τραγουδιστής ενός ροκ(?) συγκροτήματος να έχει τέτοια κακόγουστη χιλιοπλούμιστη μικροαστική τραπεζαρία που θα τη ζήλευε κι η Βίκυ Μοσχολιού.
 
Προφανώς η υπερ-ποσότητα του καλύμματος, πρέπει έμεινε αμανάτι όταν (μυθοπλασία) ο σ'χωρεσμένος μπαρμπα-Ιωσήφ Μπονάτσος τίναξε τα μυαλά του, λόγω χρεών, ένα μεσημέρι μέσα στο παλιό υφασματάδικο...:biglaugh:

Η όλη τραπεζαρία πάντως, δείνχει να λειτουργεί μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα..."Με το μάτι" πιάνω και τη θερμοκρασία, 10 βαθμούς κάτω από το υπόλοιπο σπίτι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Ρένα Παγκράτη


 


119.jpg
119.jpg
 
Ούτε εγώ το μπορούσα,

AB-κ.JPG

House by Life & Style

ευτυχώς όμως βρήκα τη Θεώνη!

AB-kz.JPG

Γυναίκα/Ιαν. 1968
 
Προσοχή, στη δεύτερη φωτο με την Θεώνη, ο φούρνος είναι αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως.
 
Γενικά δεν πστεύω τις λεζάντες των φωτογραφιών αυτών, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η δήλωση πρέπει να ήταν ειλικρινέστατη. Προφανώς η κουζίνα της Ρ.Π. υπήρχε εκεί μόνο για διακοσμητικούς λόγους και για βάση των διακοσμητικών κατσαρολών. Προσεχετε την έλλειψη απορροφητήρα? Εκτός αν είναι πάνω από το νεροχύτη οπότε η τσίκνα θα έπρεπε να κάνει στροφή για να ρουφηχτεί. Τόσο χαζή τσίκνα δεν νομίζω να υπήρξε. Υπάρχει και το ανεμιστηράκι εκεί ψηλά στον τοίχο, αλλά αυτό κι αν δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Η κουρτίνα υποδηλώνει πόρτα δίπλα, βέβαια.

Καμιά ιδέα για το τι γκατζετάκι δούλευε με το καλώδιο που τόσο κομψά έχει τυλιχτεί γύρω από το διακοσμητικό πιάτο? Ίσως η μεγάλη χύτρα να έχει δικό της καλώδιο?

Νεροχύτης κολλητά στην κουζίνα δεν είναι και η καλύτερη διαρρύθμιση. Αλλά δεν φαίνεται να υπήρχε άλλος χώρος, αφού δεν βλέπω πάγκο ή ντουλάπια από την άλλη μεριά αλλά κατευθείαν σκουπιδοτενεκέ. Αυτή η γωνίτσα ήταν όλη κι όλη η κουζίνα? Καθόλου χώρος εργασίας... Ούτε εργένικο διαμέρισμα να ήταν.
 
- Για την έλλειψη απορροφητήρα : μέχρι και τα τέλη '70, στις κουζίνες δεν προβλέπονταν απορροφητήρες, παρά μόνο ένας ανεμιστήρας τζαμιού, που τοποθετούνταν στο παράθυρο προς το φωταγωγό. Μάλιστα, αυτός ακριβώς ο "τετράφυλλος" που είναι στη φωτογραφία (καλά, τα πτερύγια, με την τηγανίλα, μη σας πω πώς γίνονταν...) Ο ντουλαπάς πάντως, έχει προβλέψει, εξ ου και η ανισοσταθμία στους πάτους των ντουλαπιών.

- Βουγιουκλάκη φωτό 2 : Πράγματι, αμερικάνικη κουζίνα. Ανοικονόμητη σαν Cadillac, μακράν των 60 εκατοστών πλάτους, να χωράει γουρουνόπουλο ολόκληρο μέσα, και φυσικά με ταμπλώ στον τοίχο, σαν να είσαι καπετάνιος στη γέφυρα...Μάλιστα αυτές οι κουζίνες με το cockpit, στερούνταν το κλασικό άσπρο καπάκι που ξάπλωνε στον τοίχο. Λογικά, για να τοποθετηθεί αυτή η ξενόφερτη κουζίνα, θα πρέπει να πριονίστηκε κάποιο ντουλάπι, μεταξύ πρώτης και δεύτερης φωτογραφίας, αν και η εικόνα δείχνει ακριβώς το αντίθετο...

Πλακάκι-ψηφίδα, εκείνη την εποχή, ας μην αναλογιστούμε καλύτερα πόσο μπορεί να έκανε...

Ωραία είναι και η πρώτη κουζίνα της Αλίκης : τυφλό σύστημα. Μαύρο κουτί, ούτε τζαμάκι ούτε τίποτα. Ανοίγεις και τρως όλο τον καυτό αέρα στη μούρη, κι όταν συνέλθεις, κοιτάς τι απέγινε με το φαγητό...

Διακρίνετε, επίσης, την "ταξική" διαφορά στις κατσαρόλες, μεταξύ Αλίκης και Ρένας Παγκράτη...Της Αλίκης, από χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι, της Ρένας, αν σε κάποιον επιζούν μέχρι σήμερα, τις έχει κρατήσει για να βάφει αβγά το Πάσχα...

- Της Ρένας τα ντουλάπια πρέπει να υποφέρουν από υγρασία και άλλες ευωδιές, αφού δύο συνεχόμενα είναι με 2-3 δάχτυλα άνοιγμα, για να παίρνουν αέρα...Πίσω από την πλάτη της, η εταζέρα για μπουκαλάκια μπαχαρικών, κλασική όσο κι ο θάνατος...

Επίσης, στην κουζίνα της Ρένας, κάτι λαμπυρίζει έντονα πάνω στα μάτια, δίνοντας ασυνήθιστη εικόνα. Πρέπει να είναι αλουμινένια καπάκια ματιών. Υπήρχε και τέτοια συνήθεια κάποτε, αλλά θες γιατί δεν ήταν πρακτικά, θες γιατί κατέληξαν μαύρα, από λάθος άναμμα ματιού, τελικά μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...Η κουζίνα της Ρένας, από τη μορφή των περιστροφικών διακοπτών, θα διακινδυνέψω να πω ότι είναι Elco (ΕΛληνικές ΚΟυζίνες, ααααχ, μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος...)

- Μεταξύ πρώτης και δεύτερης φωτογραφίας Αλίκης, έχει προστεθεί κι ένα περίεργο άσπρο γκατζετάκι, στον τοίχο πάνω αριστερά από τη συσκευή. Μου μοιάζει ακόμα και (πανάκριβος τότε) ταχυθερμοσίφωνας, αλλά γιατί όχι, της το έχω άνετα...Αν και ο νεροχύτης είναι από την άλλη (το καταλαβωαίνουμε κυρίως από το "κάθισμα" της Αλίκης αυτό, γιατί με τη λογική θα έπρεπε να ήταν κάτω από το παράθυρο, κι όχι δεξιότερα στη γωνία, σχηματίζοντας "Γ", όπως φαίνεται σαφώς. Εκτός αν από εκεί παίρνει περισσότερο φως. Γιατί ως γνωστόν, μαγείρεμα χωρίς ως γίνεται, αλλά πλύσιμο πιάτων, με τίποτα...(Θα μου πεις, η Αλίκη τα έπλενε ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος


 


121.jpg
121.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα