PT8 είπε:
Εμένα μου αρέσει! Μασίφ ντουλάπι, πάγκοι, αυτή η κουζίνα για να φτιαχτεί σήμερα πιστεύω είναι στο 15χίλιαρο.
Πολλα ειπες!!!
Το δεσποτακι το δρυινο,μια εποχη ηταν πολυ κοινο - πιστευω να παραμενει ετσι - στα επιπλα κουζινας.
Η τιμη των επιπλων κουζινας εξαρτοταν απο το ποσα μετρα ηταν κουζινα,απο το τι ειδους ντουλαπια ειχε
[δεν εννοω το υλικο -το κασωμα (κουτι) ηταν κοινο σε ολες τις κουζινες (μελαμινη) - αλλα
αν ηταν μονοφυλλο,διφυλλο,συρταριερα,με μηχανισμο κλπ...]
απο τι μηχανισμους ειχε,αν ειχε εντοιχιζομενες Η' απλες συσκευες κλπ...
Π.χ. ...
1. Αν μια κουζινα ηταν 10 μετρα(5 μετρα κατω,5 μετρα πανω),απλη,σε ευθεια και με απλες συσκευες η τιμης επαιζε
κατω απο 1 εκατομμυριο δρχ. (περιπου 500 με 600.000 δρχ.)
2. Αν σε περιπτωση η κουζινα ηταν σε σχημα "Γ" η "Π" με εντοιχιζομενες συσκευες και γυρω στα 20 μετρα (10 μετρα κατω,10 μετρα πανω)
τοτε η τιμη ξεπερναγε κατα πολυ το 1 εκατομμυριο δρχ. (περιπου 1,5 με 1,7 εκατ. δρχ.)
3. Η τιμη βεβαια ανεβαινε κι αλλο αν στην παραπανω περιπτωση
^^^ ειχαμε και πασο.
Εκει φταναμε και πολλες φορες ξεπερναγαμε τα 2 εκατ. δρχ.!!!!
Οποτε,με τα σημερινα δεδομενα μιλαμε για 6 με 9 χιλιαδες ευρω!
Βεβαια δεν λειπουν και οι κουζινες υπερπαραγωγη που εκει οντως ξεπερναμε τα 15χιλιαρο κατα πολυ!!!
Στην περιπτωση της κ. Αλεξιου,εικαζω οτι πρεπει να παιζει η δευτερη περιπτωση.
Ο παγκος της κουζινας - το καπακι οπως λεγαμε στην μαραγκοδιαλεκτο - ειναι πλακακι,
MDF με πηχακι στο μπροστινο μερος το οποιο σχηματιζε πατουρα 1cm για να κολληθει μετα το πλακακι.
Ενα προχειρο σκιτσο τομης του παγκου για να παρεις μια ιδεα....
tonytony είπε:
:xm: Πολύ σκούρα δεν είναι όλα;;; Πολύ σκοτεινά; Στις κουζίνες δε βάζουμε συνήθως πιο φωτεινά χρώματα; Δε ξέρω , άσχετος είμαι...
Αναλογα με το τι ηθελε ο πελατης Αντωνη.
Υπαρχει μεγαλη γκαμα σχεδιων και χρωματων πλεον στο επιπλο κουζινας.
Παλιοτερα,τα σκουρα χρωματα "τα ζεστα/τα γηινα" που λεμε,ηταν τα πιο συνηθισμενα.
Τα φωτεινα "τα εντονα" χρωματα θεωρουταν πολυ extreme επιλογη για την εποχη π.χ. Κοκκινο!!!
Τα πιο κοινα ηταν το καφε και το λευκο.
Το λευκο πηγαινε συνηθως σε μικρους χωρους χωρις Η' με ελαχιστο φωτισμο,ωστε να "δινει" χωρο και φως,
ενω το καφε σε χωρους ωπου την κουζινα την εβλεπε φως και επετρεπε στα επιπλα κουζινας να "φανουν".
Βεβαια δεν ελειπαν περιπτωσεις ωπου γινοταν το εντελως αντιθετο....
recry: