Σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης!

Φυσικά όλες οι απόψεις είναι καθαρά υποκειμενικές. Νομίζω ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τη Μελίνα, η οποία ήταν ένα ασύγκριτο πλάσμα σε πολλούς τομείς, δεν είχα στο μυαλό μου τη Μελίνα δηλαδή όταν έγραφα το σχόλιο. Επίσης, η Μελίνα δεν ήταν μόνο ηθοποιός ήταν μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα.
 
φωτογραφιες απ το επισημο προφιλ https://www.instagram.com/alikivougiouklakiofficial/  , μπορει καποιες να εχουν ξαναμπει στο ρετρομανιαξ, ορισμενες ειναι απ τα παρασκηνια, αλλες απο περιοδικα, αλλες του Γιαννη Παπαμιχαηλ κι αλλες απο θαυμαστες (επειδη ειναι αρκετες θα τις προσθεσω σε περισσοτερα ποστς για να φαινονται καλυτερα)

al1.JPG 

"Η Αλικη το 1966 στις Καννες ερμηνευει τα υπεροχα τραγουδια απο την ταινια "Διπλοπεννιες" με την συνοδεια του μπουζουκιου του Γιωργου Ζαμπετα. Η συγκεκριμένη ταινία συμμετείχε και στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν την ίδια χρονιά".

al3.JPG  με τη Ζωη

al4.JPG 

"Στην Αλικη άρεσε να σκαρώνει αστεία. Έτσι ζήτησε απο τον Κλεισθένη να κάνει ενα μικρό τρικ.Το αποτέλεσμα ήταν να <φωτογραφηθεί> με μια άλλη εθνική σταρ την Μπριζίτ Μπαρντό! Έτσι βγήκε αυτο το φωτομοντάζ"

al5.JPG 

"Η Αλίκη σε διάλειμμα των γυρισμάτων απο την ταινία "Η Αλίκη στο Ναυτικό" στον πανέμορφο Πόρο το 1961. Στο συγκεκριμένο σημείο έδωσε και συνέντευξη στον νεαρό τότε δημοσιογράφο Νίκο Μαστοράκη. Άλλη μία από τις μεγάλες κινηματογραφικες της επιτυχίες."

al6.JPGal7.JPG  

"Η Αλίκη διασκεδάζει στο Club "Εργοστάσιο" το 1983, ένα από τα διασημότερα μαγαζιά της Αθήνας την δεκαετία του '80. Στην παρέα της ο Βλάσης Μπονατσος και η Μιμή Ντενιση. Κάθε εμφάνιση της και ένα κοσμικό γεγονός". 

al8.JPGal9.JPGal10.JPGal11.JPGal12.JPG 

al13.JPG 

"Φώτο από εξώφυλλο του περιοδικου "Σουπερ Κατερινα" τον Αυγουστο του 1987 και του "Οικογενειακου Θησαυρου" τον Αυγουστο του 1989 στον Θεολογο που τόσο αγάπησε.."

al14.JPGal15.JPGal16.JPG 

al17.JPG 

"

Καλοκαίρι του 1983, η Αλίκη φιλοξενεί στον αγαπημένο της Θεολογο την καλη της φιλη Ζωή Λάσκαρη και την γνωστή ηθοποιό Σμαρουλα Γιούλη. Στην παρέα τους και ο σύζυγος της Σμαρουλας θεατρικός παραγωγός Βαγγέλης Λειβαδας και ο Λάκης Λαζόπουλος."

al18.JPG 

al19.JPG 

"Εξώφυλλό της Αλικης για το περιοδικό "Ντομινο" στις 26 Οκτωβρίου του 1963 από την ξενόγλωσση ταινία της "Αλίκη my love"."

al20.JPGal21.JPGal22.JPG 

"Η Αλίκη διασκεδάζει στα γενέθλια της στις 20 Ιουλίου του 1995 και δυστυχώς ήταν και η τελευταία φορά που γιόρτασε αυτή την τοσο ιδιαίτερη μέρα για την ίδια καθώς ένα χρόνο μετά στις 23 Ιουλίου έφυγε για την "γειτονιά των αγγέλων" μένοντας όμως για πάντα στην ψυχή και την καρδιά μας.."

al25.JPG  ο Μανος Χατζιδακις και η Αλικη

al26.JPG 

al27.JPG 

"Η Αλίκη σε φωτογράφιση για το περιοδικό "Φανταζιο" στις 15 Ιουλίου του 1969. Στο συγκεκριμένο τεύχος ξεκίνησε και το έγχρωμο σινερομαντζο "Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά" από την θρυλική ταινία της Φινος Φιλμ και μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικες επιτυχίες της Αλίκης."

al28.JPG 

"Σταύρος Κελεσιδης μόνιμος μακιγιέρ της Αλίκης στα γυρίσματα των ταινιών της Φίνος"

al29.JPG 

"Η Αλίκη φωτογραφιζεται για το περιοδικο ΕΙΚΟΝΕΣ στις 24 Δεκεμβρίου του 1965 και έτοιμη για το Χριστουγεννιατικο ρεβεγιόν εύχεται στους αναγνώστες Καλές Γιορτές."

al30.JPG 4 Ιουνίου 1969..

al31.JPG  

al32.JPGΣτην ταινία Η Ψεύτρα 1963

al33.JPGal34.JPG 

al35.JPG 

"Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1960 στον χώρο της 25ης Διεθνους έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Καζαντζης παρουσιάζει στο τηλεοπτικό κοινό την Αλίκη στην πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση, κατά την έναρξη του τηλεοπτικου προγράμματος του πειραματικού σταθμού της ΔΕΗ."

al36.JPG 

al37.JPG 

"Η Αλίκη με τον Δημήτρη σε σκηνή από την μεγάλη κινημ/φικη τους επιτυχία "Η νεράιδα και το παλικάρι" η οποία έκανε πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου του 1969."

al38.JPG 

"Η Αλίκη σε διάλειμμα των γυρισμάτων της θρυλικης πλεον ταινίας της "Η Αλίκη στο Ναυτικό" στον Πόρο το 1961."

al39.JPG 

al40.JPG 

"

Η Αλίκη στο εξώφυλλο του περιοδικού ΦΑΝΤΑΖΙΟ στις 28 Φεβρουαρίου του 1978, την περίοδο που είχε ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία το έργο "Ωραία μου κυρία" σε έναν ρόλο που αγάπησε πολύ και την καθιέρωσε ως πρωταγωνιστρια στο θεατρικό σανίδι το 1958 δίπλα στον σημαντικό Κώστα Μουσουρη."

al41.JPG 

"Φωτογράφιση της Αλικης για το περιοδικό "Επιλογές" της Θεσσαλονίκης όπου σε μια σειρά φωτογραφιών παρουσιάζει μοναδικά, μια σειρά από κοσμήματα και ρούχα γνωστών οίκων της συμπρωτευουσας."

al42.JPG 

"Η Αλίκη πιο όμορφη από ποτέ, σε σκηνή από άλλη μια μεγάλη κινημ/κη της επιτυχία η "Σωφερινα" το 1964"

al43.JPG 

"

Η Αλίκη φωτογραφιζεται και δίνει συνέντευξη στο σπίτι της στην Στησιχορου για το περιοδικό ΦΑΝΤΑΖΙΟ στις 31 Αυγούστου του 1971, λίγες μέρες μετά τις δεκαπενθημερες διακοπές στο αγαπημένο της εξοχικό στον Θεολόγο."

al44.JPG 

"Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1960 στο πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού κιν/φου στην Θεσσαλονίκη, η εκθαμβωτική Αλίκη παραλαμβάνει το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην θρυλική "Μανταλενα" από την σπουδαία Κατίνα Παξινου, που ήταν και ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής."
 
al45.JPG 

"Συναντηση Αλίκης με τον Βλάση Μπονατσο σε βραδινή έξοδο το 1994. Ακόμη και μετά τον χωρισμό τους παρέμειναν δύο καλοί και αγαπημένοι φίλοι".

al46.JPG 

Η Νεράιδα και το παλικάρι

al47.JPG 

"Η Αλικη με τον πολυ καλό της φίλο Μαρίνο Κουσουμιδη στον Θεολόγο"

al48.JPG 

"Η φωτογραφία είναι: Από την μεγάλη θεατρική της επιτυχία "Ωραία μου κυρία" που ανέβηκε την περίοδο 1977-78 με συμπρωταγωνιστη τον Άγγελο Αντωνόπουλο."

al49.JPG 

"H Aλίκη μαθήτρια σε μια από τις τελευταίες τάξεις του σχολείου αρχές της δεκαετίας του '50, πριν δώσει εξετάσεις για την είσοδο της στην δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου το 1952."

al50.JPG 

al51.JPG 

"Η φωτο είναι από την περίοδο 1984-85 όπου ανέβασε με μεγάλη επιτυχία "το Εκπαιδευοντας την Ριτα" και είναι στα παρασκήνια του θεάτρου"

al52.JPG 

"Η Αλίκη φωτογράφιζεται για το περιοδικό Φανταζιο με βαμπ λουκ στις 30/3/1982."

al53.JPG 

"Εξώφυλλο της Αλικης στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" στις 12/9/1985 σε μια υπέροχη συνέντευξη από τον αγαπημένο της φίλο ετών και σπουδαίο Φρέντυ Γερμανό."

al54.JPG 

"Η Αλίκη μελαχρινή σε σκηνή από την πρώτη κινηματογραφικη της εμφάνιση με την ταινία "Το ποντικάκι" το 1954 που αποτέλεσε και σταθμό για τον κιν/φο καθώς ήταν η πρώτη ελληνικη αστυνομική ταινία."

al56.JPGΣκηνή απο την Μανταλένα 

al57.JPGαγαπημένη σκηνή άρεσε πολυ στην Αλικη. Μαρία της Σιωπής 1972 

al58.JPGΣκηνή από την ταινία "Σ αγαπώ" της Φινος Φιλμ το 1971.

al59.JPGΣτην ταινία Σ αγαπώ 

al60.JPG 

"Η Αλίκη φωτογραφιζεται για το περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ στις 16 Οκτωβρίου του 1985 με το φακό του αγαπημένου της φίλου Μαρίνου Κουσουμιδη και δίνει μια υπέροχη συνέντευξη λίγες μέρες πριν την μεγάλη της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το "Εκπαιδευοντας την Ρίτα" το όποιο ανέβασε στο θέατρο της την περιόδο 1984-85 με τεράστια επιτυχία."

al61.JPG 

"Η Αλίκη με αντρικό κοστούμι σε μια υπέροχη φωτογράφιση για το περιοδικό STATUS τον Απρίλιο του 1994 γιορτάζοντας τα έξι χρόνια κυκλοφορίας του."

al62.JPG 

"Η Αλίκη ποζάρει με αντρικο λουκ για το περιοδικό "Ταχυδρόμος" στις 10/11/1983 λίγες μερες πριν ανεβασει στο θεατρο της με μεγάλη επιτυχία το μιούζικαλ Βίκτωρ -Βικτωρια." 

al63.JPGΠορτρέτο απο την Αρχόντισσα και ο Αλήτης

al64.JPG 

"Φωτο από την ταινία "Ερωτικές ιστορίες" μια σπονδυλωτη ταινία η οποία έκανε πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου του 1959, αποτελούμενη από τρεις αυτοτελεις ιστορίες. Η Αλίκη συμμετείχε στην τελευταία με τον τίτλο "Το ραντεβού της Κυριακής" μαζί με τον Νίκο Κουρκουλο στην πρώτη από τις δύο συνολικά κοινές κινημ/φικες τους εμφανίσεις."

al65.JPG 

"Φωτογραφία απο την ταινία Αλικη. Είχε καποια κοινά στοιχεία απο τη Μανταλένα μια απο της πιο αγαπημένες ταινίες της. Θυμάμαι να καθόμαστε να την βλέπουμε μαζί οταν την είχε στην τηλεόραση και μου έλεγε πως γυριζόταν η κάθε σκηνή και πόσο περήφανη ήταν που κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου"

al66.JPG 

"Το 1982 ο Νικος Μουρατιδης διοργανώνει πάρτι στο Hilton μετά την συναυλία των Roxy music για να τους τιμήσει. Εκει φτανει και η Αλίκη με τον Βλάση μετά την παράσταση της καλοκαιρινής "Εβιτας" και ο Bryan Ferry έχοντας ενημερωθεί από τον Μουρατιδη οτι είναι η εθνική σταρ της Ελλάδας επιθυμεί να την γνωρίσει και ενθουσιάζεται"

al67.JPG 

"Φωτογραφία από σκηνή της ταινίας "Αχ αυτή η γυναίκα μου" η οποία αποτέλεσε και εξώφυλλο για το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΔΑ στις 22/3/1967."

al68.JPG

Χτυποκάρδια στο θρανίο η τουρκική βερσιον της ταινίας 

al69.JPG 

al71.JPGΥπολοχαγός Νατασα

al72.JPG 

"Η Αλικη με τον Αντώνη Βαρδή τον Βλαση Μπονατσο και τον Γιώργο Πολυχρονίου το 1984"

al73.JPG 

"Στα γυρίσματα της Μανταλένα στην Αντίπαρο"

al74.JPG 

"Η Αλικη ποζάρει στο φακό του Κλεισθένη στο διάλειμμα του γυρίσματος της ταινίας Το Δόλωμα στη Ρόδο"

al75.JPG 

"Η Αλικη στο εξώφυλλο του περιοδικού Φανταζιο στις 10/4/1969 δυό μήνες πριν γίνει Μανούλα.."

al76.JPGΣτη φωτο η Αλικη στην ταινία Το δόλωμα

al77.JPG 

al78.JPG 

"Εξώφυλλο στο περιοδικό Ρομάντζο Ιανουάριος 1971"

al79.JPG 

"Αλικη και Ρενα Βλαχοπούλου 22 Ιανουαρίου 1996 στη Γλυφάδα τιμούν με την παρουσία τους τον Μάκη Δελαπόρτα σε μια βραδιά για την παρουσίαση των 100 δίσκων του ελληνικού σινεμά"

al80.JPG 

"Παρασκήνια στην ταινία Χαρούμενοι Αλήτες το 1958 με τον συμπρωταγωνιστη της ταινίας Ηλία Σταματιου"

al81.JPG 

"Στη φωτογραφία η Αλικη στα παρασκήνια το "Ταξίδι" το 1962 με τον Νίκο Κούρκουλο"
 
al83.JPG 

al84.JPG 

"Εκπαιδευοντας την Ρίτα" την περίοδο 1984-1985 με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τα πανκ ρούχα της παράστασης ήταν από το θρυλικό μαγαζί της Πλάκας το Remember"

al85.JPG

"Η Αλικη γίνετε για άλλη μια φορα νονά, αυτή τη φορα στη Σύρο βαφτίζει την κόρη του δικηγόρου Κριτσινη"

al88.JPG 

"Η Αλικη στο σπίτι της στη Στησιχορου, στο περιοδικό Γυναίκα στις 31-1-1967 η συγκεκριμένη φωτογραφία ειναι στο μπάνιο της"

al89.JPG 

"Με τον Μανο Χατζιδακι στα γυρίσματα της Μανταλένα στην Αντίπαρο"

al90.JPG 

al91.JPG 

"Παρασκήνια γυρισμάτων Η νεράιδα και παλικάρι δίπλα στην Αλίκη είναι ο γυναικολόγος και φίλος του ζευγαριού Νίκος Παπανικολάου που βοήθησε την Αλίκη να φέρει στον κόσμο και τον μονακριβο της"

al92.JPGΗ Αρχόντισσα και ο αλήτης 1968 στην Κέρκυραal93.JPG 

"Άλλη μια όμορφη φωτογραφία από το σπιτι στη Στησιχορου 3 ,από το περιοδικό Γυναίκα στις 31/1/1967 όπου η Αλίκη δείχνει το σπίτι της στους αναγνώστες του περιοδικού"

al94.JPG  

"Άλλη μια φωτο της Αλίκης με τον Karl Lagerfeld είναι από το 1994, ο διάσημος σχεδιαστής τότε είχε έρθει στην Αθήνα να παρευρεθεί σε κάποιο event στην Γκαλερί Πιεριδη όπου συναντήθηκε με γνωστές προσωπικοτητες όπως η Νίκη Γουλανδρή, η Μαριάννα Βαρδινογιαννη και την Αλίκη.."

al96.JPG Με τον Karl Lagerfeld 

al95.JPG 

"Στη φωτο ειναι με τον Γιάννη είναι το 1993 στην Αίγλη Ζαππείου όταν η Αλίκη γιόρτασε τα 35 χρόνια καριέρας της ως πρωταγωνιστρια και εκείνη την χρονιά έπαιζε την Ωραία μου κυρία"

al97.JPGΜε μια φίλη της την δεκαετία του 50

al98.JPGΧτυποκάρδια στο θρανίο

al99.JPG 

al100.JPG 

"Με τον Δημήτρη Παπαμιχαηλ στο εξώφυλλο του περιοδικού Εικόνες το 1986"

al101.JPG 

"Από μια εξαιρετική φωτογράφιση,για το περιοδικό "Γυναίκα"."

al102.JPGΣτην Τουρκία με τη μητέρα της

al103.JPG

Στο Λονδίνο

al104.JPGal105.JPGΜε τον Δημήτρη στο σπιτι τους

al106.JPGal107.JPGal108.JPG 

"Μια πολυ σπάνια φωτο της Αλίκης με τον Μπονάτσο και τον Νουρεγιεφ σε κοινή τους έξοδο. το καλοκαίρι του 1982 όταν ο μεγάλος χορευτής είχε επισκεφτεί την Ελλάδα για να παρουσιάσει μια παράσταση εκείνο το καλοκαίρι με το μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης"

al109.JPG

Απο την ταινία Το ταξίδι

al110.JPGal111.JPGal112.JPGΜε Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Ελένη Μενεγακη 

al113.JPGΜε την μητέρα της Εμυ η οποία τη συνόδευε σε πολλα ταξίδια

al114.JPGΣτην ΕΡΤ δεκαετία 70 στην εκπομπή Κάθε μεσημέρι

al115.JPGΜε Πρωτοψάλτη και Κραουνάκη

al117.JPGal118.JPGΜε το Νίκο Φώσκολο

al119.JPGal120.JPG

al121.JPGΜε την μητέρα της Εμυ Πρωτοχρονιά του 1990

al122.JPGΣτο Ταξίδι με τον Νίκο Κουρκουλο 

al123.JPGΜανταλένα

al124.JPG

al125.JPG 

"Παρασκήνια Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" 

η συνεχεια των φωτο αργοτερα γιατι "πιαστηκε" το χερι μου :$
 
Δυο σχολια απο το ποστ 204:

Το φορεμα της πρωτης φωτογραφιας το φορα η Αλικη και στην ταινια Η κορη μου η σοσιαλιστρια. Ενα απο τα πολλα νοστιμα μοντελακια που βλεπουμε εκει.

Η φωτογραφια απο διαλειμμα των γυρισματων της ταινιας Η Αλικη στο Ναυτικο δεν ειναι απο τον πανεμορφο Πορο του 1961, αλλα απο τον πανεμορφο Πορο του 1960. Η ταινια βγηκε στις αιθουσες Φεβρουαριο του 1961, αλλα γυριστηκε το 1960. Γι' αυτο επιμενω παντα εγω οτι σημαντικοτερο ειναι να ξερουμε ποτε γυριστηκε ενα εργο απο το ποτε πηρε το copyright η δεν ξερω τι αλλο.
 
bambinella ευχαριστουμε για τη διορθωση! εγω απλα μεταφερω αυτα που γραφτηκαν στις περιγραφες των φωτο

συνεχεια..

al126.JPGΠεριοδικό Γυναίκα 1994 χειμώνας φωτογράφος Τάκης Διαμαντοπουλος

al127.JPGΠαρασκήνια γυρισμάτων Μοντέρνα Σταχτοπούτα

al128.JPGΜανταλένα

al129.JPG 

Εξώφυλλο στο περιοδικό επίκαιρα : Δάκης, Γανωτής, Κουμιώτη, Ξυλουρης Νταλάρας Υψηλάντη, Κοντού, Παπαμιχαήλ, Πάριος, Αλίκη, Μουστάκας.

al130.JPG

" Σε βραδινή έξοδο τη περιοδο 1971 1972 στον Γιάννη Πάριο που τραγουδούσε το πάμε για ύπνο Κατερίνα που ήταν ενα απο τα αγαπημένο τραγούδι της Αλίκης "

al131.JPGΜε Γιάννη Παπαμιχαηλ και Κωνσταντίνο Καζακο

" Από δεξίωση στο σπίτι της Αλικης τον χειμώνα του 1989 με καλεσμένη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα. Εκείνο το βράδυ η Αλίκη με την Τζένη ξεφαντωσαν κυριολεκτικά στο χορό και στο κέφι.. "

al132.JPGΈνα αστείο κορίτσι


al133.JPG

al134.JPG

 " Με Δημήτρη Παπαμιχαηλ και Ντιμη Κριτσα στο θρυλικό μαγαζί Quinta στην Φωκίωνος Νέγρη " ,   " Είναι στα 1967 κ το έργο που παίζουν τότε είναι του φτωχού τ αρνί του Στέφαν Τσβάιχ στο θέατρο Κοτοπούλη Ρεξ "

al135.JPGΠαρασκήνια γυρισμάτων στην Κρητη Νεράιδα και το παλικάρι 

al136.JPG

" Φωτογραφία που μας έστειλε η κυρία Κατερίνα είναι από επίσκεψη της Αλίκης στο Ηράκλειο Κρήτης το 1961 "

al137.JPG

" Παρασκήνια στη φωτογράφιση για την προώθηση της ταινίας Διπλοπενιες για ισπανικό περιοδικό "

al138.JPGΑρχόντισσα και ο αλήτης

al139.JPGΑπο την ταινία Ενα αστείο κορίτσι 

al140.JPGΑπ τα παρασκήνια των γυρισμάτων για την ταινία Σ αγαπώ 

al141.JPG 

" Cameo της Αλίκης στο Παρα και φουκαρά, την ίδια μερα είχε σε διπλανό στούντιο γύρισμα για τη Σωφερινα και εκανε ενα πέρασμα "

al142.JPG

" Καρέζη Καζακος Βουγιουκλακη διασκεδάζουν στο κέντρο που τραγουδάει ο Φλωρινιωτης " ,    " Την περίοδο 1979-1980 στην "Νέα Αθηναία" της παραλιακής, ο εκκεντρικός τραγουδιστής συγκεντρώνει όλα την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα με την Αλίκη την Τζένη τον Κώστα Καζακο και τον Γιώργο Ηλιαδη (δεξιά της Αλικης) να διασκεδάζουν στα πρώτα τραπέζια. "

al143.JPGΜε την μητέρα της Εμυ 

al144.JPG


 


Με την Κικη Σεγδιτσα 

al145.JPG

al146.JPGΗ Αλικη και ο φακός.. 

al147.JPGΓύρισμα Aliki my love στην Ιο 

al148.JPGΣτην Κρητη στα γυρίσματα Νεράιδα και το παλικάρι 

al149.JPG

" Η Αλίκη τον χειμώνα του 1994 φωτογραφιζεται με κοντή περούκα και για άλλη μια φορά μαγική για το περιοδικό "Γυναίκα" με το φακό του σπουδαίου Τάκη Διαμαντοπουλου. Μια από τις λήψεις (φωτο) με μακριά τουαλέτα και σινιον μαλλιά δεν προβλήθηκε όπως αναφέρεται ποτέ. Το πιο πολυφωτογραφημενο πρόσωπο στα ελληνικά χρονικά, το "κορίτσι εξώφυλλο" για σαράντα χρόνια ένα πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο συνεχούς πρωτειας στην χώρα του για τέσσερις δεκαετίες. Δίπλα της (φωτο) πάντα η πιστή της Νότα.. "

al150.JPGΜε την μητέρα της Εμυ                                                                                                                  " Από το μεγάλο πάρτι που έγινε το 1993 στην "Αίγλη"      Ζαππείου για τα 35 χρονια λαμπρης και επιτυχημένης καριέρας της ως πρωταγωνιστρια στο θέατρο και τον κινηματογραφο!"

al151.JPGΜε Δημήτρη Παπαμιχαηλ και Νανα Ειλικρινή αποκριες 1986 

al152.JPGΣαπουντζάκη, Παπαμιχαήλ και Ηλιοπουλος 

al153.JPGΠαρασκήνια Μανταλένα με Χατζιδακι και Κελεσίδη στην Αντίπαρο 

al154.JPGΜε Νίκο Κουρκουλο 

al155.JPG  al156.JPGΔιασκεδάζοντας στον Πάριο και Κωνσταντίνα 

" Με τον καλό της φίλο Γιάννη Ραυτοπουλο της Express Service στο "Διογενη" μέσα της δεκαετίας του '90 στον αγαπημένο της τραγουδιστή και φίλο Γιάννη Παριο. "

al157.JPGΜε Δανδουλάκη Λάσκαρη Βισση Βαλσάμη ,1990 από το πρόγραμμα που παρουσίαζε η Άννα Βίσση στο Rex

al158.JPGal159.JPG


 


Με τη Μαίρη Χρονοπούλου ,  " Η Μαίρη Χρονοπουλου στο καμαρίνι της Αλικης την περίοδο 1993-94 όπου ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία την "Ωραία μου κυρία". Ένα χρόνο πριν, αφήνει το ιστορικό της θέατρο (για να περιοδεύσει με την "Μις Πεπσι"σε όλη την Ελλάδα), στον θίασο της Μαίρης Χρονοπουλου με την Βασια Παναγοπουλου οι οποίες ανεβάζουν τα "Χειροκροτηματα" σε σκηνοθεσία Μινωα Βολανάκη. "

al160.JPGΜε τον κορυφαίο σχεδιαστή μόδας Gianfranco Ferré 

" Την περίοδο 1987-1988 όπου είχε ανεβάσει με τεράστια επιτυχία το "Λίγο πιο νωρίς λίγο πιο αργά". Το υπέροχο αυτό σύνολο της φωτο το φορούσε και στην συγκεκριμένη παράσταση. "


 



 
 
al161.JPGΜε Κορινα Τσοπεη και Νορα Βαλσάμη

al162.JPG

al163.JPGAliki my love στα γυρίσματα στην Ιο 

al164.JPGΤο ποντικάκι 

al165.JPGal166.JPGal167.JPGΧτυποκάρδια στην Κωνσταντινούπολη 

al168.JPGΜοντέρνα Σταχτοπούτα 

al169.JPGΚαισαρ και Κλεοπατρα 

al170.JPGΑρχόντισσα και ο αλήτης 

al171.JPGΚελεσίδης, Κούρκουλος, Αλικη στο Ταξίδι 

al172.JPG

al173.JPGΠαρασκήνια Νεράιδα και το παλικάρι 

al174.JPGΑλικη και Αλέκος Σακελάριος στα γυρίσματα Η Αλικη στο ναυτικό 

al175.JPGal176.JPG


 


Χωρίς μέικ απ με τον Κιμούλη 

al177.JPGal178.JPGal179.JPGal180.JPGΠαρασκήνια Μανταλένα 

al181.JPGΜε το Μανο Χατζιδακι στα γυρίσματα της Μανταλένας στην Αντίπαρο 

al182.JPGΠαρασκήνια απο τα Χτυποκάρδια στο θρανίο 

al183.JPGΑπό την ταινία Aliki my love 

al184.JPGAliki my love 

al185.JPGΜε Ανδρέα Μπάρκουλη 

al186.JPGal187.JPG

al188.JPGal189.JPGΠαρασκήνια Αλικη στο ναυτικό 

al190.JPGal191.JPGal192.JPGΜανταλένα 

al193.JPGΜανταλένα 

al194.JPGΦωτογράφιση στην Τουρκία
 
al195.JPGΕνα αστείο κορίτσι

al196.JPGal197.JPGal198.JPGΔιπλοπενιες

al200.JPGΜανταλένα 

al201.JPGΑπό τον τελευταίο εορτασμό των γενεθλίων της στις 20 Ιουλίου 1995.. 

al202.JPGal203.JPG


 


Αλικη στο ναυτικό 

al204.JPG


 


Παρασκήνια Αλικη στο ναυτικό 

al205.JPG


 


Ταινία Σ αγαπώ 

al206.JPGal207.JPGΣτο πάρτυ στις Κάννες 

al208.JPG


 


Παρασκήνια Μανταλένα 

al209.JPGal210.JPG


 


Ανέμελες στιγμές από τα διαλείμματα των γυρισμάτων για την "Αρχόντισσα και τον αλήτη" το 1968. 

al211.JPGΠαρασκήνια Μανταλένα 

al212.JPGΣυνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό 

al213.JPGΜελιτα Νίκος Κούρκουλος 

al214.JPGΑλικη στο ναυτικό 

al215.JPGΆφιξη στο πάρτυ στις Κάννες 

al216.JPGΣτις Κάννες 

al217.JPGΠαρασκήνια Μανταλένα 

al218.JPGΑλικη με Ζωη Λάσκαρη, Μαρινέλλα και Βλαση Μπονατσο

al220.JPGΜε την αγαπημένη της φίλη Τζένη Καρέζη 

Από δεξίωση στο σπίτι της Αλικης τον χειμώνα του 1989. 

al221.JPGΑλικη με Μπιλυ Μπο και Βλαση Μπονατσο 

αυτες ειναι οι φωτογραφιες προς το παρον..
 
Κατερινα, σε ευχαριστουμε πολυ. Φανταστικες ολες!
 
στο ποστ 209 η Αλίκη κρατάει το τεύχος 794 του Ρομάντσο , 20/05/1958 , άρα κάπου εκεί είναι και η φωτογραφία

0794.jpg
 
Πλάκα έχουν οι δυο φωτογραφίες με τον Πάριο. Εκείνος μεν είναι τελείως αλλαγμένος, η Α.Β. έμεινε η ίδια.
 
(Τεχνική ερώτηση: γιατί οι φωτό στις πρώτες σελίδες και γενικότερα οι παλαιότερες φωτό στα διάφορα νήματα του φόρου δεν υφίστανται; Υπάρχουν κάπου αλλού; Πώς μπορεί άνθρωπος να τις βρει; Βοηθήστε με τον άσχετο)

Έχει ενδιαφέρον η μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη όχι τόσο επειδή φαίνεται πια πιο μεγάλη, αλλά από τις διαφορές στο μαλλί και στο μπογιάτισμα. Από την "ανάλαφρη" δεκαετία του εξήντα περνάμε στη βαριά δεκαετία του εβδομήντα, με το φουσκωμένο μαλλί, το δέρμα μόλις-βγήκα-από-το-φούρνο, όπου κάηκαν τα φρύδια μου και δεν έχω φρύδια, αλλά έχω ματοτσίνορα σα σκαλωσιές, στη δεκαετία του ογδόντα με τις βάτες και το σγουρό μαλλί σαν κατσιασμένη σγουγγαρίστρα. Το οποίο σγουρό μαλλί, παρεμπιπτόντως, νομίζω δεν της πήγαινε καθόλου. Την έκανε πιο γριά από την ώρα της. Και μιλάω κυρίως για εμφανίσεις σε γιορτές και φωτογραφίσεις και όχι επαγγελματικές.

Πάντως σε μερικά ξενυχτάδικα φαίνεται να εμφανίζεται μαζί με την Καρέζη. Άρα δεν ήταν και τελείως στα μαχαίρια. Αυτό για να ρίξω λάδι στη φωτιά...
 
Ο γυναικολόγος της Αλίκης, καθηγητής Νίκος Παπανικολάου, είχε πει σε συνέντευξη του οτι κατα την διάρκεια της καισαρικής της Αλικης, φωτογράφος είχε εισβάλει κρυφά στο χειρουργείο ντυμένος νοσοκόμος, κρύφθηκε πίσω απο μηχανήματα κι φωτογράφισε όλη την διαδικασία της καισαρικής της! Όταν τον αντιλήφθηκαν ηταν πλεον αργά καθώς η καισαρική είχε ολοκληρωθεί, ο Γιάννης είχε γεννηθεί κι ο φωτογράφος είχε φωτογραφίσει όλη την εγχείρηση! Αυτές οι φωτογραφίες δεν κυκλοφόρησαν ποτε στην δημοσιότητα (προφανώς το απαγόρευσε η ιδια η Αλίκη), εκτός απο μια! Μια φωτο την ωρα της νάρκωσης, με την Αλίκη ηδη κοιμισμενη έχοντας τον τραχιοσωληνα στο στόμα. Μάλιστα ο γιατρός Νίκος Παπανικολάου στο βιβλιο του "Γιατρεύοντας τα αστέρια" περιγραφοντας το περιστατικό, αναφέρει οτι δεν αποκλείεται τις επόμενες δεκαετίες/γενιες, πολύ πιθανον να βγουν στη δημοσιότητα φωτογραφιες της Αλίκης με τα σπλάχνα ανοιχτά! 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο γυναικολόγος της Αλίκης, καθηγητής Νίκος Παπανικολάου, είχε πει σε συνέντευξη του οτι κατα την διάρκεια της καισαρικής της Αλικης, φωτογράφος είχε εισβάλει κρυφά στο χειρουργείο ντυμένος νοσοκόμος, κρύφθηκε πίσω απο μηχανήματα κι φωτογράφισε όλη την διαδικασία της καισαρικής της! Όταν τον αντιλήφθηκαν ηταν πλεον αργά καθώς η καισαρική είχε ολοκληρωθεί, ο Γιάννης είχε γεννηθεί κι ο φωτογράφος είχε φωτογραφίσει όλη την εγχείρηση! Αυτές οι φωτογραφίες δεν κυκλοφόρησαν ποτε στην δημοσιότητα (προφανώς το απαγόρευσε η ιδια η Αλίκη), εκτός απο μια! Μια φωτο την ωρα της νάρκωσης, με την Αλίκη ηδη κοιμισμενη έχοντας τον τραχιοσωληνα στο στόμα. Μάλιστα ο γιατρός Νίκος Παπανικολάου στο βιβλιο του "Γιατρεύοντας τα αστέρια" περιγραφοντας το περιστατικό, αναφέρει οτι δεν αποκλείεται τις επόμενες δεκαετίες/γενιες, πολύ πιθανον να βγουν στη δημοσιότητα φωτογραφιες της Αλίκης με τα σπλάχνα ανοιχτά! 
Κατά τη γνώμη μου δε θα πρέπει ποτέ να συμβεί αυτό , φτάνει αρκετά την "ξεσκίσανε" με "απαγορευμένες" φωτογραφίες και βίντεο! Τι παραπάνω θα προσφέρει αυτό και ποιος "ανώμαλος" και συγνώμη για την έκφραση να θέλει να δει κάτι τέτοιο... Έλεος δηλαδή!
 
Κατά τη γνώμη μου δε θα πρέπει ποτέ να συμβεί αυτό , φτάνει αρκετά την "ξεσκίσανε" με "απαγορευμένες" φωτογραφίες και βίντεο! Τι παραπάνω θα προσφέρει αυτό και ποιος "ανώμαλος" και συγνώμη για την έκφραση να θέλει να δει κάτι τέτοιο... Έλεος δηλαδή!
Δυστυχώς στο βωμό του κέρδους όλα θυσιάζονται. Η Αλίκη είναι ενα φαινόμενο που θα συζητείται για χρόνια ακόμα, θα "πουλάει" για δεκαετιες κι ιδίως τώρα που είναι νεκρή "πουλάει" ακόμα περισσότερο. Αν αυτές οι φωτογραφιες ή το φιλμ  υφιστανται κι δεν έχουν καταστραφεί, θεωρώ οτι είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμη, ποιος ξερει, ισως μετα απο 20, 30 κλπ χρόνια κι εφόσον υπαρχουν ακόμα, να βγουν στην δημοσιότητα. Δεν θα μου κανει καμια εντύπωση, όλα τα περιμένω...έχουν βγάλει στην δημοσιότητα καν κι καν για την Αλίκη, εκεί θα σταματησουν; 

(Νομιζω πρεπει να υπάρχει στο forum η μια κι μοναδική φωτο απο την νάρκωση)
 
Μόνο εμένα μου φαίνεται απίστευτο όχι μόνο να μπήκε άσχετος μέσα στο χειρουργείο αλλά να έμεινε και σε όλη τη διαδικασία και να κατάφερε να τραβήξει και φωτογραφίες χωρίς να τον πάρει πρέφα κανείς; 

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες φωτογραφίες. Επίσης ο γιατρός της Αλίκης έχει παραμιλησει για γιατρός. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να δημοσιεύονται τα λεγόμενα του γυναικολόγου της. Πόσο μάλλον οι φωτογραφίες ( που λεω κ πάλι πως δεν πιστεύω πως υπάρχουν) 
 
κι εγώ δεν καταλαβαίνω πως δεν του πήρανε απλούστατα το φιλμ.κάτι πάρα πολύ εύκολο και λογικό. 
 
Α. Και θυμήθηκα και τη μαρτυρία του Δημήτρη Κωνσταντάρα, γιου του Λάμπρου, που κάλυπτε το γεγονός της γέννας. Έγραφε λοιπόν πως πήγε  και πως ήταν τρομερά δύσκολο για τους δημοσιογράφους. Δεν ξεραν καν το φύλο του μωρού. Επίσης περιέγραψε όλη τη σκηνή, μπορώ να σας τα γράψω αν θέλετε. Το συμπέρασμα είναι πως όταν γέννησε η Αλίκη το μαιευτήριο ήταν φρούριο. Δεν πλησίαζε κανείς. Ούτε καν στενοί φίλοι. Οπότε συνεχίζω να πιστεύω πως είναι φουμαρο οι φωτογραφίες. Ακόμη όμως και στην εξωφρενική περίπτωση που υπάρχουν δε νομίζω πως θα τις δημοσιοποιούσε κανείς. Αυτό είναι χυδαιότητα τουλάχιστον. 
 
Μόνο εμένα μου φαίνεται απίστευτο όχι μόνο να μπήκε άσχετος μέσα στο χειρουργείο αλλά να έμεινε και σε όλη τη διαδικασία και να κατάφερε να τραβήξει και φωτογραφίες χωρίς να τον πάρει πρέφα κανείς; 

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες φωτογραφίες. Επίσης ο γιατρός της Αλίκης έχει παραμιλησει για γιατρός. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να δημοσιεύονται τα λεγόμενα του γυναικολόγου της. Πόσο μάλλον οι φωτογραφίες ( που λεω κ πάλι πως δεν πιστεύω πως υπάρχουν) 
Παντως μια εκ των εν λογω φωτογραφιών κυκλοφορεί ηδη στο διαδίκτυο... Τωρα αν υπάρχουν άλλες ή όχι, ουδείς γνωρίζει...
 
Πίσω
Μπλουζα