Τα παραμύθια της κούκλας (1983 ΕΡΤ)

Στα παιδικά εκείνης της εποχής πάντως επαιζε πολύ συνθεσάιζερ...

αρκετά κιτς κατα τη γνώμη μου
 
Αναστασια είπε:
ΥΓ. Αγαπητοι Διαχειριστες του φορουμ μας, αν δεν εκανα καλα που ποσταρα την εκθεση ζωγραφικης που βλεπετε και ειμαι εντελως οφφ τοπικ, παρακαλω συγχωρηστε με και βγαλτε την απο το μυνημα μου αυτο. Ηθελα απλα να την κανω γνωστη μιας και γινεται στην Αθηνα, ειναι δωρεαν και εγω ποτέ δεν θα μπορεσω να την δω, ζωντας στο εξωτερικο. Ισως καποιο παιδι σπο το φορουμ μας που παρακολουθησε τις τηλεοπτικες σειρες του κ. Λαδοπουλου να ανακαλυψει σε αυτην και αλλα στοιχεια αυτου του ταλαντουχου ελληνα καλλιτεχνη.

 


Σας ευχαριστω για την προσοχη και την υπομονη σας.
:)
Αναστασία (και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται), τα έργα από την έκθεση έχουν ανέβει εδώ από τον ίδιο http://katprov.blogspot.gr/ αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι όλα. Το γράφω εδώ και όχι σε pm μιας και το αναφέραμε εδώ. Sorry για το ελαφρώς off topic!
 
QueenofHearts είπε:
Αναστασία (και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται), τα έργα από την έκθεση έχουν ανέβει εδώ από τον ίδιο http://katprov.blogspot.gr/ αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι όλα. Το γράφω εδώ και όχι σε pm μιας και το αναφέραμε εδώ. Sorry για το ελαφρώς off topic!
Χίλια συγγνώμη εάν συνεχίζω το ελαφρώς off topic, όμως νοιώθω την ανάγκη να πω πως εντελώς τυχαία τον προηγούμενο Ιανουάριο είδα την έκθεση και γνώρισα τον Κώστα Λαδόπουλο. Είχα πάει με ένα φίλο για καφέ στο Black Duck και είπαμε να δούμε την έκθεση χωρίς καλά καλά να ξέρουμε τον καλλιτέχνη που εκθέτει. Οποία έκπληξις μου όταν είδα πως ήταν ο Κώστας Λαδόπουλος. Μιλήσαμε αρκετά, του έκανα μάλιστα και μνεία πως έβλεπα όλες τις παιδικές σειρές εκείνης της εποχής που συμμετείχε (με αφορμή ένα έργο του στο οποίο είχε αναφορά από το Φώντα Λαδοπρακόπουλο). Γλυκύτατος, ευγενέστατος, μου άφησε κάρτα του, του ανέφερα μάλιστα πως με είχε χαροποιήσει πολύ η παρέμβασή του στο retromaniax πριν καμια τριετία. Το χάρηκε πολύ και εκείνος, και μάλιστα μου ανέφερε πως τον συγκινεί πως οι σημερινοί 30άρηδες δεν τον έχουν ξεχάσει. Πραγματικά κύριος...

Να αναφέρω επίσης πως στο blogspot είναι σχεδόν όλα τα έργα του από την έκθεση (έκανα μια διασταύρωση από το έντυπο της έκθεσης). Και πάλι συγχωρέστε μου το offίtopic αλλά ένοιωσα την ανάγκη να αναφέρω την τυχαία συνάντησή μου μαζί του και τη χαρά μου εννοείται για αυτό
 
Τωρα που το λες, παιζει να μην εχω δει ποτε την πραγματική φατσα του κου Λαδοπουλου.

Επισης αν δεν κανω λαθος, ο Λαδοπουλος εκανε ακομα πιο παλια μια άλλη κούκλα, τον Φανούρη, στην εκπομπή του Μάικ Λαμάρ.

ΥΓ. συνεχιζω το off-topic οπως ειδες
 
Και εγώ θυμάμαι τρόμαζα με τη σειρά αν και την έβλεπα (άντε μετά να μην βλέπω δράκουλες και ζόμπια μεγαλώνοντας...)
 
Πραγματικα αν υπαρχει μια παιδικη σειρα που θα ηθελα να ξαναδω αυτη θα ηταν Τα παραμυθια της κουκλας.Θυμαμαι ελαχιστα πραγματα, ουσιαστικα μονο την κουκλα να στεκεται ακινητη σε διαφορα μερη και να διηγηται με την σχεδον υπνωτιστικη φωνη της Ολιας Λαζαριδου.Δεν θυμαμαι τιποτα απο τις ιστοριες με τα παιχνιδια αλλα καποια λιγοστα πλανα της κουκλας εχουν μεινει στην μνημη μου.Παντως για να την θυμαμαι ακομα σιγουρα μου ειχε κανει εντυπωση τοτε.Ελπιζω τωρα που υπαρχει η Ertflix να να την ανεβασει στην πλατφορμα της μαζι με πολλα αλλα.
 
Μου φαινόταν πολύ καταθλιπτικό αυτό το παιδικό...:confused:
 
Μου φαινόταν πολύ καταθλιπτικό αυτό το παιδικό...:confused:
Κι εγω καπως ετσι το θυμαμαι, γενικα αρκετα προγραμματα της εποχης μου εχουν αφησει αυτη την αισθηση, πιθανοτατα λογω της μουσικης τους γιατι τοτε χρησιμοποιουσαν πολυ συνθεσαιζερ.Αυτη την εξηγηση δινω.Ενας απο τους λογους που θελω να ξαναδω αυτη την σειρα ειναι να δω τι αισθηση θα μου αφηνε σημερα.Παντως απ οτι μνημη εχω απο την σειρα την θεωρω ενα μικρο αριστουργημα.
 
Ακούγοντας την φωνή της μου ήρθε στον νου ένα σκετς από τον πρώτο δίσκο του Χάρρυ Κλυνν, όπου έλεγε: "Είμαι μια θλιμμένη πρίζα. Το όνομά μου είναι Ηλεκτρούλα...". Αλλά πέρα από την πλάκα, η φωνή αυτή της Όλιας συνέβαλλε κατά πολύ στην (λίγο δυσάρεστη ομολογουμένως) αίσθηση που μου άφηνε η σειρά αυτή όταν ήμουν μικρός.
 
Πίσω
Μπλουζα