Αχ αγαπημενο μου ρετρομανιαξ, και αγαπημενε κυριε Κωστα Λαδοπουλε, ή μαλλον Κωστα σκετο μιας και ετσι το επιθυμεις, ποσους μηνες κοιμομουνα ορθια?!!
Αυτο το νημα εχει ξεκινησει τοσα χρονια πριν (2007), δυο χρονια πριν ανακαλυψω και γραφτω στο ρετρομανιαξ, και τωρα κοντευουμε το 2013!
Ποσταρα την φωτογραφια μιας Sindy Pedigree της δεκαετιας του 80 στην σελιδα του Ρετρομανιαξ στο FB και ενας κυριος Κωστας Λαδοπουλος εκανε like στην Sindy αυτη. Το ονομα στην αρχη, ομολογω την παντελη μου αγνοια, δεν μου ηταν γνωστο, αν και κατι μου θυμιζε...
Επειδη λοιπον ειδα οτι ποσταρε στο προφιλ του στο FB μια εκθεση ζωγραφικης στην Αθηνα μας, με εργα του, και επειδη ζώντας στο εξωτερικο δεν μπορουσα να παω να την δω, αν και πολυ θα το ηθελα,
<οφφ τοπικ>
(αυτην την περιοδο της κρισης η τεχνη ειναι ο μοναδικος μας θησαυρος, η κουλτουρα μπορει να μην γεμιζει στομαχια δημιουργει ομως κατι πιο πολυ σημαντικο: καλλιεργει τις συνειδησεις)
οφφ τοπικ>
εκανα λοιπον μια γυρα στο ιντερνετ για να καταλαβω τι ηταν αυτο που κατι μου θυμιζε στο ονομα του. Και ανακαλυπτω το θρεντ εδω στο φορουμ μας!!! Στο ουρανο εψαχνα και εδω στο φορουμ μας το βρηκα!!! Τον δημιουργο των Παραμυθιων την Κουκλας!
Ημουν πολυ μικρη (μπα... μην νομιζετε και τωρα δεν ειμαι μεγαλη...
) και δεν θυμαμαι ολα τα επεισοδια. Θυμαμαι ομως, οπως γραψανε και τα αλλα παιδια, την υπνωτικη φωνη της Όλιας Λαζαρίδου, και ενα συγκεκριμενο παραμυθι με μια αγαπη που ειχε θλιβερο τελος.
Δεν θυμαμαι ακριβως την ιστορια, θυμαμαι ομως καλα οτι ηταν μια γιαπωνεζικη ιστορια.
Θυμαμαι οτι ειχα σκασει απο την πικρα γιατι ηταν η πρωτη φορα, μετα απο την ιστορια του Αντερσεν, το Μολυβενιο Στρατιωτακι, οπου ειχα ερθει σε επαφη με παραμυθι χωρις Happy End!!!
Ηταν κατι σοκαριστικο θυμαμαι οταν ανακαλυψα οτι η ζωη εχει και λυπητερες ιστοριες αγαπης, και οτι τα παραμυθια δεν τελειωνουν παντα με το ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.
Δεν θυμαμαι ομως ακριβως αυτην την γιαπωνεζικη ιστορια που ειχε διηγηθει η Κουκλα, στα Παραμυθια της....
Ποιος ξερει εαν καποιος θα μπορουσε να με βοηθησει να την θυμιθω, κι ας στεναχωρηθω...
ΥΓ. Αγαπητοι Διαχειριστες του φορουμ μας, αν δεν εκανα καλα που ποσταρα την εκθεση ζωγραφικης που βλεπετε και ειμαι εντελως οφφ τοπικ, παρακαλω συγχωρηστε με και βγαλτε την απο το μυνημα μου αυτο. Ηθελα απλα να την κανω γνωστη μιας και γινεται στην Αθηνα, ειναι δωρεαν και εγω ποτέ δεν θα μπορεσω να την δω, ζωντας στο εξωτερικο. Ισως καποιο παιδι σπο το φορουμ μας που παρακολουθησε τις τηλεοπτικες σειρες του κ. Λαδοπουλου να ανακαλυψει σε αυτην και αλλα στοιχεια αυτου του ταλαντουχου ελληνα καλλιτεχνη.
Σας ευχαριστω για την προσοχη και την υπομονη σας.