Αγαπημένα κομμάτια από σειρές και ταινίες

Υπέροχη σειρά,υπέροχο soundtrack, υπέροχο τραγούδι. Φίλε RIO, αυτός που έγραψε το τίτλο του clip στο youtube,το έγραψε λάθος. Δεν είναι το intro της σειράς. Το intro της σειράς είναι η instrumetntal version του τραγουδιού "We are Growing" της Margaret Singana και παιζόταν φυσικά στην αρχή. To κομμάτι που ανέβασε είναι το τραγούδι, ακριβώς όπως παίζεται στο τέλος των επεισοδίων,στους τίτλους τέλους. Δεν παίχτηκε σε όλα τα επεισόδια. Αν θυμάμαι καλά,στα τρία τελευταία δεν παίζει καθόλου το τραγούδι. Στο τέλος του προτελευταίου ,παίζει το τραγούδι που οι στίχοι του αναφέρονται στην μητέρα του Σάκα,την Νάντι. Στο τελευταίο δε,δεν παίζει στο τέλος μουσική,"ακούμε" και βλέπουμε τη φωτιά που καίει τα πάντα (εσκεμμένη -φυσικά- η απουσία μουσικής).
Τέλος πάντων,το τραγούδι τα "σπάει" ,θα ήθελα να το ακούσω σε metal version, αν και η ορίτζιναλ version νομίζω "ροκάρει" αρκετά.Ειδικά από τη μέση και μετά : "..hear the children,hear the children.."
 
Όντως, απίστευτη η φωνή του Κώστα Σκόκου! Αξέχαστες οι αφηγήσεις του στην "Φρουτοπία". Και βέβαια χαραγμένη η φωνή του στο συλλογικό ακουστικό ασυνείδητο μέσω πολλών διαφημίσεων της εποχής.

Στην διαφήμιση που παραθέτεις ο εκφωνητής δεν είναι ο Κώστας Σκόκος
 
Στην διαφήμιση που παραθέτεις ο εκφωνητής δεν είναι ο Κώστας Σκόκος
Στην διαφήμιση που παραθέτεις ο εκφωνητής δεν είναι ο Κώστας Σκόκος
Η χροιά μου φαίνεται παρόμοια και το δίνει στα πρώτα αποτελέσματα του youtube με σχετικές λέξεις κλειδιά. Πράγματι, δεν βρήκα σχετική πηγή που να επιβεβαιώνει τον εκφωνητή της συγκεκριμένης διαφήμισης. Οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με απόλυτη βεβαιότητα. Ίσως η αμφιβολία είναι εγγενής στο συγκεκριμένο θέμα όπως συμβαίνει και με την ορθογραφία του επωνύμου (Σκόκος ή Σκώκος). :)
 
Νομίζω πως το παρακάτω κομμάτι "έδεσε" απόλυτα με τη σκηνή της ταινίας που ακούγεται. Αν και είναι παλαιότερο κομμάτι και έχει παιχτεί σε διάφορες εκτελέσεις (προτιμώ περισσότερο τη version από τη ροκ μπάντα Chicago), στη ταινία ακούγεται από τον Keith Emerson. Μια πιο "κλαμπίστικη" μουσική,κάτι σαν disco χορευτικό,που ταιριάζει και με τον χώρο που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Ο Σταλόνε είναι ο αστυνομικός που ψάχνει έναν τρομοκράτη που έχει κάνει ήδη πλαστική στο πρόσωπο αλλάζοντας το κάπως (στην ουσία ψάχνει ψύλλο στα άχυρα).Αλλά τίποτα δεν ξεφεύγει από το "γερακίσιο μάτι" του Σλάι.
Στο 0:50 ο Σλάι παθαίνει "Φώτη" όταν βλέπει για πρώτη φορά τη Μαίρη στο " οι θαλασσιές οι χάντρες".
Στο 1:30 ο Σλάι , προσπαθεί με γόμα να κάνει αυτό που λέμε "μολύβι,δελτίο,πρακτορείο" για να φτάσει στο "ταμείο".
Στο 2:00 αρχίζει το τραγούδι που ταιριάζει απόλυτα σε μια από τις επικότερες σκηνές που έχουμε δει:

"Nighthawks" 1981 ("Τα γεράκια της νύχτας) - " I'm a man"



Keith Emerson - I'm a man

 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν κρατήθηκα, Riders of Doom.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Το τραγούδι και το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας "Στον δάσκαλό μας με αγάπη" με τον αξέχαστο Σίντνευ Πουατιέ. Τραγουδά η Λούλου.

 
Πίσω
Μπλουζα