Δεν θα συμφωνήσω ακριβώς. Το να σπαταλάς άπειρες εργατοώρες ταλαντούχων animators και λοιπών καλλιτεχνών για κάτι που τελικά είναι μάπα και μια ακόμα χαζή ταινία, δε λέει και τίποτα. Φυσικά το Avatar μόνο μάπα δεν είναι. Τόσο αισθητικά όσο και τεχνικά είναι άψογο.Αναστασια είπε:Ο κοπος, η υπομονη, ο πειραματισμος, τα ξενυχτια που χρειαζονται για την τελειοποιηση της καθε λεπτομερειας σε μια τετοιου ειδους ταινια ειναι ασυλληπτες για τον απλο θεατη.
Πρεπει να δειχνουνε και το Make of για να καταλαβουμε, εμεις το κοινο, τι επαγγελματισμος και ιδιοφυια χρειαζονται για ενα τετοιο αποτελεσμα.
Ειναι λογικο η ιστορια να περασει ισως σε δευτερη μοιρα...σημασια εχει το ηθικο διδαγμα
Ποσο να παει και αυτο το μπατζετ ρε παιδια....
thamonas είπε:Να δείτε παιδιά τα επόμενα χρόνια πόσα remake-enchanced-3D edition απο παλιότερες ταινίες θα παιχτούν στους κινηματογράφους!! είναι το μέλλον..
Βάζω στοίχημα οτι τα Star Wars θα είναι τα πρώτα που θα ξαναβγούν!! ελπίζω να ακολουθήσουν τα Lord of the Rings..πάντως θυμάμαι όταν ξαναπαιζόντουσαν οι τα special edition των Star Wars στον κινηματογράφο στην Αμερική΄, είχε γίνει χαμός και είχαν κόψει αρκετά εισητήρια..Το 97 πρέπει να ήταν που ήμουν τελειόφοιτος.είχα δεί το πρώτο
Συμφωνω απολυτα, φιλε!vorlon είπε:Ξέφυγα λίγο, αλλά ξέσπασα. Όλοι σήμερα στηρίζονται στους Υ/Η και δύσκολα αναζητούν ή φαντασιώνονται δύσκολες σκηνές και πλάνα που θα μαγέψουν το μάτι του θεατή.
Εδω εγω θα συμφωνησω να διαφωνουμε. Με τιποτα για μενα η τρελομπαλιτσα ο CG Yoda δεν συγκρινεται με την εκφραστικοτατη μαριονετα του Φρανκ Οζ ή ο CG Jabba the Hutt με την τεραστια μαριονετα της "Επιστροφης των Τζεντάι". To κινουμενο σχεδιο (γιατι τετοιο ειναι το CGI) δεν εχει την ψυχη που εχει ο ηθοποιος ή το τρεμουλο που δινει φυσικοτητα στη μαριονετα. Βαλε ενα εκατομμυριο υπολογιστες να δουλευουνε, παλι θα μπορεις να διακρινεις ευκολα τι ειναι αληθινο και τι οχι, ιδιαιτερα στα εμψυχα αντικειμενα. Και οσες motion capture τελιτσες και αν εβαλαν στους Sam Worthington & Zoe Saldana, παλι δεν ειναι το ιδιο με το αν τους ειχανε με μεϊκαπ και ζωντανες ερμηνειες.Shock είπε:Προτιμώ όμως χίλιες φορές τον σημερινό CG yoda με τις αντανακλάσεις στα μάτια του και την ανθρώπινη θα έλεγε κανείς έκφραση στο πρόσωπο του, από τη μαριονέτα του 1ου Star Wars.
Αμαν φιλε Shock, οταν ειπες για τον χρονο του rendering και για τους 1000 animators, ακομα και αν δεν ειχε καθολου σεναριο η ταινια εγω θα πηγαινα να την δω μονο και μονο για φορο τιμης!!!Shock είπε:To rendering της ταινίας κράτησε πάνω από 2 χρόνια με 40.000 πυρήνες σε λειτουργία. Κοντά 1000 animators δουλεύανε 3 χρόνια. Τον τελευταίο μάλιστα χρόνο δουλεύανε 7 μέρες την εβδομάδα για να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα. Η πολυπλοκότητα της κάθε σκηνής ανέβαζε το rendering του κάθε frame πολλές φορές στις 20 ώρες, και υπάρχουν 24 σε κάθε δευτερόλεπτα και χρειαζόντουσαν 2 για κάθε στερεοσκοπικό frame.
Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται αδιάφορα αλλά εμένα μου δίχνει μια προσοχή στη λεπτομέρεια και το τελικό αποτέλεσμα να με βρίσκει σύμφωνο.
μαζι με το promotion ξεπερασε τα 450 εκ.pooky(1) είπε:Το τελικό κόστος της ταινίας πόσο ήταν;