Άγνωστος Πόλεμος (1971 ΥΕΝΕΔ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας annia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Είναι μια ισχυρή πιθανότητα να είναι η φωτό από το "Κορίτσι της καμπίνας 15". Πάντως, στον "Άγνωστο πόλεμο" ο Καρύδης εμφανιζόταν σχεδόν πάντα με στολή Γερμανού και πήγαινε πακέτο με τους Νίκο Απέργη (Βόιλερ) και Γιώργο Βουτσίνο (Βίντερμαν). Στον πέμπτο και τελευταίο κύκλο της σιεράς οι τρεις τους συνεργάζονταν με την κατάσκοπο Λίζα (Ερήμου), η οποία είχε αποστολή να παγιδεύσει τους Έλληνες αξιωματικούς της ιστορίας, αλλά τελικά πήγε με το μέρος τους (!).

nick είπε:
Απο το αφιέρωμα της εφημερίδας το "ΒΗΜΑ".
«Ο άγνωστος πόλεμος»

(1971). Οταν ο Αγγελος Αντωνόπουλος κυκλοφορεί στον δρόμο, οι πάντες υποκλίνονται μπροστά στον φοβερό και τρομερό «συνταγματάρχη Βαρτάνη». Ηθικός αυτουργός της θρυλικής σειράς ο Νίκος Φώσκολος. Η τηλεθέαση αγγίζει ως και το 83%. Τα κοριτσόπουλα της εποχής δίνουν προίκα κτήματα σε περιοχές που έχουν αναμεταδότη και «πιάνουν» «Αγνωστο πόλεμο». Τις Τετάρτες που παίζεται κινηματογράφοι και θέατρα μένουν κλειστά. Το ένστολο φόντο της σειράς ενθουσιάζει τον ίδιο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ζητά να μετατεθεί η προβολή της για την Κυριακή (χωρίς να εισακουσθεί).
Παντως απο τον 2ο κυκλο τουλαχιστον, δηλ. "Ο ανθρωπος με τα δυο προσωπα", η σειρα προβαλλόταν σε επανάληψη και τις Κυριακές.

Πράγματι, Ευπαλίνε, τα επεισόδια του 2ου και του 3ου κύκλου της σειράς ("Ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα" και "Διαταγή αυτοκτονίας") παίζονταν σε επανάληψη και τις Κυριακές τα μεσημέρια.

Προσθέτω 2 εξώφυλλα, το ενα εχει ξανανεβει στο φορουμ.

σάρωση0002.jpg

σάρωση0007.jpg

Καταπληκτικά και τα δύο εξώφυλλα. Ανέβασε και οτι άλλο βρείς Ευπαλίνε.

Ναι, ναι, πανέμορφα είναι! Σε ευχαριστούμε πολύ!! :thanx2:

Με ενθαρρυνουν τα θερμα σχόλιά σας. Μολις αποκτησω προσβαση σε σαρωτη θα προσθεσω ο,τι αξιολογο και ενδιαφερον. Ελπιζω συντομα.

Βάζω και εγώ δύο ακόμη εξώφυλλα σχετικά με τη σειρά "Άγνωστος πόλεμος" από το περιοδικό "Οικογενειακός θησαυρός". Το πρώτο, με την Γκέλλυ Μαυροπούλου, είναι από το τεύχος 241 του περιοδικού (14 Μαρτίου 1972) και το δεύτερο, με τον Άγγελο Αντωνόπουλο και τον Νίκο Φώσκολο (σε ένθετη φωτογραφία), είναι από το τεύχος 279 (5 Δεκεμβρίου 1972).

Mavropoulou-Thissavros-241-14-March-1972.jpg

Antonopoulos-Thissavros-279-5-Dec-1972.jpg

Thissavros-279-5-Dec-1972-1.jpg

Thissavros-279-5-Dec-1972-2.jpg

Και ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τα παρασκήνια της σειράς, από το τεύχος 279 του περιοδικού "Οικογενειακός θησαυρός" (5 Δεκεμβρίου 1972). Γίνεται λόγος για την ξαφνική αποχώρηση του Άγγελου Αντωνόπουλου και της Γκέλλυς Μαυροπούλου από τη σειρά μετά την ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου επεισοδίων και την άφιξη της Τζένης Ρουσσέα, αλλά και για τη συμφιλίωση του Αντωνόπουλου και της Μαυροπούλου με τον Φώσκολο και τη συνεργασία τους στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές".

Ευχαριστούμε πολύ για τις προσφορές σας παιδιά! :)

Έπαιζε η Ρουσσέα στη σειρά? Μου είχε διαφύγει. Ίσως μάθω αν της βρίσκεται τίποτα στο αρχείο....

sunset89 είπε:
Ευχαριστούμε πολύ για τις προσφορές σας παιδιά! :)
Έπαιζε η Ρουσσέα στη σειρά? Μου είχε διαφύγει. Ίσως μάθω αν της βρίσκεται τίποτα στο αρχείο....
Η Ρουσσέα εμφανίζεται στην 4η ιστορία του Αγνώστου πολέμου.

atanasio είπε:
Βάζω και εγώ δύο ακόμη εξώφυλλα σχετικά με τη σειρά "Άγνωστος πόλεμος" από το περιοδικό "Οικογενειακός θησαυρός". Το πρώτο, με την Γκέλλυ Μαυροπούλου, είναι από το τεύχος 241 του περιοδικού (14 Μαρτίου 1972) και το δεύτερο, με τον Άγγελο Αντωνόπουλο και τον Νίκο Φώσκολο (σε ένθετη φωτογραφία), είναι από το τεύχος 279 (5 Δεκεμβρίου 1972).
Πολυ σπουδαια τα αφιερώματά σου atanasio. Τόσο το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο, όσο και τα 2 εξώφυλλα. Στο 241 με τη Μαυροπούλου, που κυκλοφόρησε όπως διαπιστώνουμε μόλις τέλειωσε η 1η ιστορία της σειράς, προαναγγέλλεται η 2η ιστορία με τον βαρύγδουπο τίτλο "Καλύτερα να μη γλύτωνε η Χριστίνα..." υποννοώντας το δράμα που θα ζούσε με τον σωσία του άντρα της. Όσον δε αφορά το τεύχος 279 το περιοδικό αναφέρεται στην επιστροφή του Αντωνόπουλου στην 5η ιστορία της σειράς. Ο Αντωνόπουλος αποχώρησε μόλις τέλειωσε η 3η ιστορία "Διαταγή αυτοκτονίας". Στο τελευταίο επεισόδιο ο Φώσκολος παρουσίασε τον Αντωνόπουλο, που μετά τη δικαίωσή του γινόταν δεκτός και πάλι στην αντικατασκοπία, να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο γιατί αποφάσισε να παέι να πολεμήσει στο μέτωπο ως απλός στρατιώτης. Με τον τρόπο αυτό τροποποίησε το σενάριο ο Φώσκολος για να προετοιμάσει την επόμενη 4η ιστορία στην οποία δεν θα έπαιζε ο Αντωνόπουλος.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αναρωτιέμαι αν υπάρχει βάση να γίνει ποτέ κάποια αγωγή στην ΕΡΤ για να διερευνηθεί η εγκληματική εσκεμμένη διαγραφή τόσων σειρών που ήταν και ένα κομμάτι ιστορίας όλων μας! δεν πρόλαβα τον άγνωστο πόλεμο αλλά θα με ενδιέφερε απίστευτα να τον παρακολουθούσα έστω και για λίγα επεισόδια!

υπέροχο καταπληκτικό νήμα!

Clemence είπε:
αναρωτιέμαι αν υπάρχει βάση να γίνει ποτέ κάποια αγωγή στην ΕΡΤ για να διερευνηθεί η εγκληματική εσκεμμένη διαγραφή τόσων σειρών που ήταν και ένα κομμάτι ιστορίας όλων μας! δεν πρόλαβα τον άγνωστο πόλεμο αλλά θα με ενδιέφερε απίστευτα να τον παρακολουθούσα έστω και για λίγα επεισόδια!
υπέροχο καταπληκτικό νήμα!
Δεν ξερω αν μπορει να γινει κατι τετοιο, αλλα δυστυχως το κακο εγινε. Και τι δεν θαδινα και εγω να βρισκαμε επεισοδια απο τον Αγνωστο πολεμο ή και απο άλλα θρυλικα σιριαλ της εποχης, οπως ο Παραξενος ταξιδιωτης ή Ο ανθρωπος διχως προσωπο.

Κάποια επεισόδια ή κάποιο επεισόδιο από τον "Άγνωστο πόλεμο" πρέπει να έχει διασωθεί. Το λέω αυτό, γιατί σε μια από τις πρώτες εκπομπές του "Σε Χρόνο TV" είχαν μεταδοθεί αποσπάσματα από δύο σκηνές από την τρίτη ιστορία, "Διαταγή αυτοκτονίας": η πρώτη σκηνή παρουσίαζε την Χριστίνα Ψάχου (Γκέλλυ Μαυροπούλου) να γιατροπορεύει τον τραυματισμένο σύζυγό της Έκτορα Ψάχο (Κώστα Καραγιώργη) σε ένα νοσοκομείο και η δεύτερη σκηνή παρουσίαζε τον Διαγόρα Βαρτάνη (Άγγελο Αντωνόπουλο) να συζητά με τον Γερμανό κατάσκοπο Βόιλερ (Νίκο Απέργη). Μακάρι να έδινε η ΕΡΤ στη "Ραδιοτηλεόραση" τα ελάχιστα κομμάτια που έχουν διασωθεί από τη σειρά.

Τα εχω και εγω αυτα υποψη μου atanasio. Μπορουμε να μαθουμε αν υπαρχει ολοκληρο το επεισοδιο; Παντως δεν ειμαι αισιοδοξος.

Αγαπητοί φίλοι Ευπαλίνος και atanasio, σας ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα μοιράζεστε μαζί μας σχετικά με την θρυλική σειρά, την οποία ειδικά εσείς αγαπάτε τόσο πολύ και βεβαίως όλοι μας θα θέλαμε πολύ να (ξανα)δούμε....

Ευπαλίνος είπε:
Και τι δεν θαδινα και εγω να βρισκαμε επεισοδια απο τον Αγνωστο πολεμο ή και απο άλλα θρυλικα σιριαλ της εποχης, οπως ο Παραξενος ταξιδιωτης ή Ο ανθρωπος διχως προσωπο.

Ευπαλίνος είπε:
Τα εχω και εγω αυτα υποψη μου atanasio. Μπορουμε να μαθουμε αν υπαρχει ολοκληρο το επεισοδιο; Παντως δεν ειμαι αισιοδοξος.
Σας έχω όμως ευχάριστα νέα: θέλω να ελπίζω ότι τις επόμενες μέρες θα λάβουμε την απάντηση στην επιστολή που είχαμε απευθύνει στην ΕΡΤ, σχετικά με την διάσωση των παλαιών σειρών στο Αρχείο:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?18734-Επιστολές-πρός-ΕΡΤ-και-Ραδιοτηλεόραση

Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα, την απαντητική επιστολή της ΕΡΤ να συνοδεύει και μια αναλυτική λίστα με τις σειρές που σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ από το 1970 μέχρι περίπου το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης, το τέλος του 1989...

Λίγη ακόμα υπομονή λοιπόν παιδιά και ελπίζουμε σύντομα να μας λυθούν απορίες ετών, τόσο για τον "Άγνωστο Πόλεμο", όσο και για άλλες θρυλικές σειρές των 70s, όπως "Ο παράξενος ταξιδιώτης" και "Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο"... :)

30847_118171161555326_100000873287460_98787_132876_n.jpg

Πίσω
Μπλουζα