Άγνωστος Πόλεμος (1971 ΥΕΝΕΔ)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ''ΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΓΡΑΨΕΙ?
 
Ευχαριστω ολους για τα σχολια και τις πληροφοριες για τη σειρα και ειδικα τον Νικο που ανεβασε τα βιντεο. Μολις τωρα μπηκα μετα απο αρκετες μερες στην ιστοσελιδα μας και ειδα ολα αυτα και ουσιαστικα το μονο που εχω να διαβεβαιωσω και εγω ειναι οτι η ΜΟΥΣΙΚΗ στις βιντεοκασετες της δεκ. του 80 ειναι η αυθεντικη του σιριαλ. Ακομη και σημερα, μετα απο 37-38 χρονια τη θυμαμαι μιας και δεν εχανα επεισοδιο απο τη σειρα, παρα μονο στις καλοκαιρινες διακοπες, δεδομενου οτι η ελληνικη επαρχια δεν επιανε την ΥΕΝΕΔ που προβαλε τον "ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ".

Σχετικα μετην προβολη των βιντεοκασετων στον ΑΝΤΕΝΑ της Θεσσαλονικης, εχω γραψει σε παλαιοτερη αναφορα.

Στον 2ο κύκλο, με τον διπλο Ψαχο που παιζει ο Ν. Απεργης, εμφανιζεται και η Τονια Καζιανη, πρωταγωνιστρια του 3ου κυκλου της σειρας το 1972(Διαταγη αυτοκτονιας), σε αλλο ρολο βεβαια, μαζι τοτε και με τον συζυγο της στη ζωη τον Γιωργο Τζωρτζη, που ειχε δωσει τη διαταγη αυτοκτονιας στον Βαρτανη, προκειμενου να προσεγγισει και στο τελος να παραπλανησει τους Γερμανους.
 
Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του θρυλικού σήριαλ "Άγνωστος πόλεμος" (1971-1974): Γκέλλυ Μαυροπούλου (Χριστίνα Ψάχου)και Άγγελος Αντωνόπουλος (συνταγματάρχης Διαγόρας Βαρτάνης) σε κάποιο διάλειμμα των γυρισμάτων.

Mavropoulou-Antonopoulos-1.jpg

Ακόμα μία φωτογραφία από τη σειρά. Εικονίζονται η Γκέλλυ Μαυροπούλου (Χριστίνα Ψάχου) και ο Κώστας Καραγιώργης (Έκτωρ Ψάχος).

Mavropoulou-Karagiorgis-2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταπληκτικές οι φωτογραφίες Atanasio. Αν έχεις ανέβασε και άλλες!
 
Για τον φίλο Nick, που ζήτησε περισσότερες φωτογραφίες από τον "Άγνωστο πόλεμο" του 1971. Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζονται ο Άγγελος Αντωνόπουλος (Βαρτάνης) και η Γκέλλυ Μαυροπούλου (Χριστίνα Ψάχου). Στη δεύτερη εικονίζονται ο Χρήστος Δακτυλίδης (λοχαγός Κρέστας), ο Άγγελος Αντωνόπουλος (Βαρτάνης) και ο Νίκος Παπαχρήστος (Συνταγματάρχης Τσόκρης).

Antonopoulos-Mavropoulou.jpg

Daktylidis-Antonopoulos-Papaxristos.jpg
 
Σε ευχαριστουμε atanasio για τις φωτογραφιες.

Οπως γραφαμε και σε παλαιοτερα σχολια, η σειρα δημοσιευοταν σε συνεχειες στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ απο το τευχος 1572(4-4-1972) ως το 1974. Αυτο που θελω να προσθεσω ειναι οτι περα απο τους 5 τηλεοπτικους κυκλους επεισοδιων που δημοσιευσε το περιοδικο ως το τευχος 1626(30-4-1974), στη συνεχεια, απο το τευχος 1627 και μετα, δημοσιευσε και ενα 6ο κυκλο του Αγνωστου πολεμου με τον τιτλο "Η ωρα της νικης", ο οποιος δεν μεταδοθηκε τηλεοπτικα".
 
Μια που το αναφέρεις, Ευπαλίνε, παραθέτω το εξώφυλλο του τεύχους 1572 του "Ρομάντσου" (4 Απριλίου 1972), όπου ξεκίνησε η δημοσίευση της σειράς σε συνέχειες. Εικονίζονται η Γκέλλυ Μαυροπούλου και ο Άγγελος Αντωνόπουλος.

Romantso-1572-4-April-1972.jpg
 
Atanasio με προλαβες, μιας και σκεφτομουν να παω σε φιλο με σκανερ για να ανεβασω καποια εξωφυλλα, οπως και το ανωτερω. Να διορθωσω μονο, προφανως παρασυρθηκα απο τη χρονια και φαινεται παρεσυρα και σενα, το τευχος ειναι το 1518(4-4-1972) και οχι το 1572.
 
Ευπαλίνος και atanasio, σας ευχαριστούμε πολύ για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και για τις πολύ όμορφες (και έγχρωμες!) φωτογραφίες από τη σειρά. Και φυσικά, ευχαριστούμε πολύ τον φίλο nick για τα ωραία αποσπάσματα από το ριμέικ!

Btw, atanasio, Καλώς Ήρθες στο forum μας - ελπίζουμε να σου κρατήσουμε ωραία ρετρό παρέα! :)
 
Απο το αφιέρωμα της εφημερίδας το "ΒΗΜΑ".

«Ο άγνωστος πόλεμος»

(1971). Οταν ο Αγγελος Αντωνόπουλος κυκλοφορεί στον δρόμο, οι πάντες υποκλίνονται μπροστά στον φοβερό και τρομερό «συνταγματάρχη Βαρτάνη». Ηθικός αυτουργός της θρυλικής σειράς ο Νίκος Φώσκολος. Η τηλεθέαση αγγίζει ως και το 83%. Τα κοριτσόπουλα της εποχής δίνουν προίκα κτήματα σε περιοχές που έχουν αναμεταδότη και «πιάνουν» «Αγνωστο πόλεμο». Τις Τετάρτες που παίζεται κινηματογράφοι και θέατρα μένουν κλειστά. Το ένστολο φόντο της σειράς ενθουσιάζει τον ίδιο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ζητά να μετατεθεί η προβολή της για την Κυριακή (χωρίς να εισακουσθεί).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
λιγο υπερβολικο βεβαια γιατι ο αγνωστος πολεμος κρατησε δυομιση χρονια ενω πολλες φορες το τριπτυχο συνοικεσιο-αρραβωνας-γαμος μεχρι να φτασει στο τελος κραταει παραπανω.

αν δειτε την λεωφορο της προδοσιας το ερωτας και προδοσια και κανα δυο ακομη ειναι ταινιες που πανω τους βασιστηκε ο μετεπειτα αγνωστος πολεμος.σκηνοθετημενες απο τον χρηστο κυριακοπουλο σε σεναρια του φωσκολου

οπως ο γιωργος φουντας στη λεωφορο της προδοσιας.ο καινουργιος που βρεθηκε και ειχε πιο καθαρο μυαλο ηταν ο ψευτικος ενω ο παληος που παθαινε κρισεις αμνησιας απο την ταλαιπωρια ηταν ο κανονικος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχεις απόλυτο δίκιο, φίλε takispapadakis. Ο "Άγνωστος πόλεμος" συνδύαζε στοιχεία από κινηματογραφικές ταινίες με σενάρια του Φώσκολου και σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου. Στη "Λεωφόρο της προδοσίας" (1969) ο Φούντας έπαιζε τον ρόλο του Βέργου (που αντιστοιχούσε στον Ψάχο - Κώστα Καραγιώργη- του σήριαλ), ο Μάνος Κατράκης έκανε τον στρατηγό Γερακάρη (που αντιστοιχούσε στον Βαρτάνη - Άγγελο Αντωνόπουλο - της τηλεοπτικής σειράς) και η Γκέλλυ Μαυροπούλου υποδυόταν την Άννα Βέργου (που αντιστοιχούσε στη Χριστίνα Ψάχου, την οποία ερμήνευε η ίδια πρωταγωνίστρια στο τηλεοπτικό σίριαλ). Αναφέρω επίσης την ταινία "Ο δρόμος των ηρώων" (1971) με τον Καρρά και την Παπανίκα, αλλά και το "Κοντσέρτο για πολυβόλα" (1967) του Ντίνου Δημόπουλου με την Καρέζη, τον Κατράκη και τον Καζάκο.
 
198055_120253301386619_100002058481880_148203_6586667_n.jpg
 
Καταπληκτική η φωτογραφία Γιάννη. Να υποθέσω οτι προέρχεται απο τον πρώτο Άγνωστο πόλεμο του 1971;
 
Αυτοί οι δύο έπαιζαν στον ίδιο κύκλο? Υπάρχει περίπτωση να είναι από τη σειρά η φωτό? Αν και το ντύσιμο τους μου φαινεται λιγο "προχώ" για 1940....

206910_120251638053452_100002058481880_148153_864744_n.jpg
 
Έβλεπα φανατικά τη σειρά από την αρχή της (το 1971, όταν ήμουν μόλις 4 ετών!) ως το τέλος της (1974). Ο Ντίνος Καρύδης και η Ελένη Ερήμου έπαιζαν όντως μαζί στον πέμπτο και τελευταίο κύκλο του "Άγνωστου πολέμου" με τον τίτλο "Η φλεγόμενη έρημος": εκείνος υποδυόταν τον Γερμανό αξιωματικό Στούρμ και εκείνη την κατάσκοπο Λίζα. Το θεωρώ πάντως δύσκολο η φωτό να είναι από τη σειρά, γιατί όπως, πολύ σωστά επισημαίνεις, Γιάννη, το ντύσιμο παραείναι "προχώ" για τα δεδομένα του 1940. Μήπως είναι στιγμιότυπο από τις πρόβες των γυρισμάτων;
 
Κοίτα,όπως φαντάζομαι μπορείς να επιβεβαιώσεις κι εσύ,νομίζω ήταν στελέχη και οι 2 του θιάσου της Καρέζη το 1971 και πρέπει να ήταν και οι 2 στις παραστάσεις ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΡΚΟΥΤΣΚ και ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ 15.Μάλλον από το δεύτερο πρέπει να είναι η φωτό.Τι λες κι εσυ?
 
Πίσω
Μπλουζα