Άρθρο: Ποιός σκότωσε τον Atari ST; ( The Syracuse Newspapers - 1989 )

Mα ειναι λογικο να χτυπαει σε καποιον που εχει ηδη αρκετες πωλησεις και οχι καποιον που ΘΑ εχει αρκετες πωλησεις.
 
ChrisTOS είπε:
ο ST ξεκάθαρα πήγαινε απέναντι στα Mac και όχι στην Amiga.

ChrisTOS είπε:
Και αργότερα να το δεις, πάλι στο ίδιο μοτίβο κινούνταν.
Δεκτόν εν μέρει - αν και άσχετα με ό,τι έγραφαν οι διαφημίσεις, μου είχε δοθεί η εντύπωση πως ο Tramiel επεδίωκε (πέρα απο τους Mac, pc, κλπ - όπως γράφει και το άρθρο του Dino) να κοντράρει *και* την Amiga - ειδικά κάποια χρόνια αργότερα με την "έλευση" του STe.

Οπως και να 'χει, στην Αμερική τουλάχιστον, ο Tramiel oύτε τα PC νίκησε (έστω και "στιγμιαία"), ούτε τους Mac εκμηδένισε. Θεωρώ πως στην Αμερική οι μεγάλες του επιτυχίες έγιναν όσο ήταν στην Commodore.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο STE πράγματι, βγήκε σαν Amiga-killer, αργότερα όμως, όταν είχε ήδη εδραιωθεί ο ST.

Σίγουρα ο Tramiel, δεν εκμηδένισε τα Mac, όμως έδωσε στο λαό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ένα μηχάνημα για DTP, Music, Painting, και ένα κάρο άλλες εφαρμογές, που μέχρι τότε γίνονταν σε πανάκριβα μηχανήματα.
 
Ναι, ο STE βγήκε απέναντι στην Amiga. Αλλά μέχρι το 89 η φιλοσοφία ήταν ένα επαγγελματικό μηχάνημα. Επειδή μάλλον δεν πιστεύει κανείς ότι δεν υπήρχε ένας μηχανικός στην atari που μπορούσε να βάλει h/w scrolling στον ST για παράδειγμα, καταλαβαίνουμε ότι το βάρος είχε πέσει σε αυτό τον τομέα. Νομίζω ότι όταν τα πράγματα ξεκαθάρισαν και ο ST έγινε home στην συνείδηση του κοινού, τότε ο Jack είπε να το μετακινήσει προς τα εκεί. Αλλά πάλι κινούνταν προς την επαγγελματική κατεύθυνση με τον mega ste, τον tt και το falcon.
 
Πιστεύω ότι ο εξήγηση βρίσκεται στην θρυλική δικαστική διαμάχη της Apple με την Digital Research, την δημιουργό του GEM (του GUI του Atari ST, αλλά και άλλων μηχανημάτων), σχετικά με την αντιγραφή του "look and feel" του GUI των Mac.

Ίσως γι'αυτό να καθυστέρησε η διαφημιστική καμπάνια στην Αμερική, έως ότου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, να κυκλοφορήσει το GEM2 που ήταν "lawsuit free".

Ένα από τα γελοία θέματα αυτής της δίκης ήταν και η εικόνα του εικονιδίου του "σκουπιδοντενεκέ" που εντέλη με δικαστική εντολή άλλαξε.

Οπότε μπορεί ο Tramiel (που χαζό δεν τον λες) να σκέφτηκε να λανσάρει το st στην νομικά κατακερματισμένη Ευρώπη, αντί να ρισκάρει μια απευθείας σύγκρουση με την apple στην Αμερική, που μπορούσε να οδηγήσει στο "χουνέρι" που έπαθε πριν από λίγες μέρες η Samsung μετά από μια αντίστοιχη δικαστική διαμάχη (πρόστιμο 1 δις δολάρια και απαγόρευση πώλησης 7 προϊόντων της, επειδή είχαν οπτικές ομοιότητες με τα iphone & ipad).

Πάντως το άρθρο του technofileonline έχει αρκετά λάθη, κυρίως στην ιστορία της Amiga, οπότε ας μη το βλέπουμε σαν ευαγγέλιο.
 
Πίσω
Μπλουζα