Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

mhmerotategiatipino είπε:
Δεν ειναι απο βιβλιο, ειναι απο δικη μου ερευνα! (που φυσικα συγκεντρωθηκε απο βιβλια) :)
Και πάλι μπράβο! Η λυρική τραγουδίστρια Ξένη Δράμαλη ήταν επίσης ηθοποιός. Την βλέπουμε σε ρόλους των 2-3 λεπτών, όπως στην ταινία "Ο Παπατρέχας" στο ρόλο της θείας του Βέγγου (εξ Αμερικής).[video=youtube;24R-eDNaDIk]

Ξεκίνησε γύρω στο 1936. Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε γι' αυτήν είναι από το 1989, όταν εμφανίστηκε ζωντανά στην εκπομπή "Τα Φώτα της Ράμπας δεν σβήνουν ποτέ". Γνωρίζουμε τίποτε άλλο για εκείνη;
 
ΞΕΝΗ ΔΡΑΜΑΛΗ (1913- ): Σπούδασε πιάνο και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και εμφανίστηκε στο θέατρο το 1936. Κόρη του πρωταγωνιστή και θιασάρχη του μουσικού θεάτρου Γεωργίου Δράμαλη. Το 1952 προσελήφθη στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας ως παραγωγός εκπομπών.

9 ΤΑΙΝΙΕΣ: Της τύχης τα γραμμένα (1957, 1η) / Τρεις τρελοί ντετέκτιβς (Τρεις ντετέκτιβς) (1957) / Τα κόκκινα φανάρια (1963) / Το μεγάλο αμάρτημα (1963) / Το τυχερό πανταλόνι (1963) / Ο πολύτεκνος (1964) / Το φυλαχτό της μάνας (1965) / Ο παπατρέχας (Ο Σούπερμαν του γέλιου) (1966) / Αμαρτωλές της νύχτας (1967) /

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ: Τραστ (τ. 8, 24/6/1948, σ. 6) /

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ: Το εκατομμύριο (τ. 2, 22/6/1949, σ. 2) /
 
Στο περιοδικο People που κυκλοφορει εχει δωσει μια υπεροχη συνεντευξη η ηθοποιος Νικη Τριανταφυλλιδη και μιλαει για την ζωη της σημερα αλλα και τοτε.

Πραγματικα η συνεντευξη ειναι πολυ ενδιαφερουσα και χαρηκα πολυ γιατι δινει σπανια συνεντευξεις οποτε αξιζει.
 
Ο Αντώνης Πλυτζανόπουλος (στην ταινία Νόμος 4000 τον βλέπουμε στους τίτλους και ως Tώνη Πλυτζανόπουλο) έπαιξε σε ελάχιστες ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη σε σύντομο ρόλο, αυτόν του νεαρού της δεκαετίας του ' 60, ατο πλευρό της Ζωίτσας Λάσκαρη ή του Νίκου Κούρκουλου. Στο σκρίνσοτ τον βλέπουμε να καταθέτει για το φονο του Κούρκουλου από τη Λάσκαρη στην ταινία "Κατήφορος". Πού βρίσκεται όμως σήμερα;

plytzanopoulos antonis katiforos.jpg

Καταθέτοντας στη δίκη της Λάσκαρη

στον "Κατήφορο"

plytzanopoulos n4000.jpg

Με τον Βουτσά, τον Βουλγαρίδη και τον (έχοντα την πλάτη γυρισμένη) Θάνο Σουγιούλ, σχολιάζοντας την πράξη του Ευαγγέλου να σχεδιάσει το γιαούρτωμα του καθηγητή του. Ταινία: Νόμος 4000.
 
Γεια σας και απο μενα.Καινουριος στην παρεα και φανατικλα του παλιου ελληνικου ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥ κινηματογραφου.Πρωτα απ'ολα θα ηθελα να σας πω,πως ειστε τυχεροι εσεις οι αθηναιοι,διοτι απο τυχη θελεις,απο ψαξιμο να το πεις ,θα μπορουσατε να γνωρισετε και να κανετε μια απλη χειραψια με ενα προσωπο απ'ολα αυτα που αγαπησαμε και εξακολουθουμε να αγαπαμε μεσα απο το γυαλι... δεκαετιες τωρα ( φυσικα,οσοι βρισκοντε εν ζωη ) Εγω τον μονο που βρηκα και πιασαμε κουβεντα εδω στην θεσσαλονικη,ειναι ο Γιάννης Μαλούχος σε μια θεατρικη παρασταση.Τεσπα,μακαρι να ειναι υγειεις οι ανθρωποι και ας μην τους δω ποτε! Θα ηθελα να ρωτησω για 4 συγκεκριομενους δευτεροτριτο κλασσατους ηθοποιους ( αν και για μενα,χωρις αυτους δεν θα ειχαμε και τους "γιγαντες" ) Ειναι ο Πετρος Λοχαιτης, ο Χρηστος Δοξαρας, ο Βαγγελης Ιωαννιδης ( ο Μπαμπης ο 3ος γιος του Κωνστανταρα και ο πιο φαρμακερος ;) στο "ο στριγγλος που εγινε αρνακι" ) και ο Γιαννης Μωραιτης ( ο τρυφωνας,ο πυγμαχος στο "πολυτεχνιτης και ερημοσπιτης" :D :D:D ) Οποιος μπορει να βοηθησει, ενα μεγαλο ευχαριστω εκ των προτερων
 
O Αντωνης Πλυτζανοπουλος ειχε παιξει σε ενα επεισοδιο των Απαραδεκτων.

Κραταγε το ρολο του αφεντικου του Σπυρου, αν θυμαμαι σωστα, που τον ειχε καλεσει το ζευγος Παπαδοπουλου για φαγητο. Θυμαμαι πεντακαθαρα οτι στο επεισοδιο αυτο ειχε το ονομα Χωριανοπουλος.

Τον Βαγγελη Ιωαννιδη παλι, τον ειχα δει πριν απο μερικα χρονια σε μια τηλεοπτικη του συνεντευξη, εντελως αγνωριστο. Σχεδον τιποτα επανω του δε θυμιζε το ξανθογαλανο αγορι με το γλυκο βλεμμα. Μιλησε για τις ταινιες του και ειδαμε αποσπασματα απο τον Στριγγλο, τις Μικρες Αφροδιτες, Της μιας δραχμης τα γιασεμια και το Θαυμα της Μεγαλοχαρης. Αυτο μου αρεσε και με εντυπωσιασε γιατι ετσι ειχα την ευκαιρια να δω τον Βαγγελη σε διαφορες φασεις της παιδικης και εφηβικης του ηλικιας.

Ελπιζω να ειναι καλα και σημερα.

Ο Βαγγελης Ιωαννιδης σε ενα κινηματογραφικο στιγμιοτυπο

%CE%92%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%97%CE%A3+%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3.bmp
 
bambinella 100 είπε:
O Αντωνης Πλυτζανοπουλος ειχε παιξει σε ενα επεισοδιο των Απαραδεκτων.Κραταγε το ρολο του αφεντικου του Σπυρου, αν θυμαμαι σωστα, που τον ειχε καλεσει το ζευγος Παπαδοπουλου για φαγητο. Θυμαμαι πεντακαθαρα οτι στο επεισοδιο αυτο ειχε το ονομα Χωριανοπουλος.
Δεν ήταν το αφεντικό του. Ήταν ένας πελάτης του διαφημιστικού γραφείου του. Και η Δήμητρα που έπιασε δουλειά σαν γραμματέας σε ένα άλλο διαφημιστικό γραφείο προσπάθησε, με την βοήθεια του Γιάννη, να του φάει τον πελάτη.
 
Α, πολυ ωραια Rapide! Καλα εκανα τοτε και δεν ημουν σιγουρη οτι θυμομουνα σωστα.

Εσυ τα θυμασαι πολυ καλυτερα απο μενα! Σε ευχαριστω που βοηθησες! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Serafeim είπε:
Ο ηθοποιός που καρατάει το ρόλο του Χωριανόπουλου λέγεται Πάνος Πανόπουλος http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Πάνος_Πανόπουλος. Είχε παίξει και στης "Ελλάδος τα παιδιά" τον κλαδάρχη Κατσιμήδη http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=8_b_e_tkvl_x_io_i%3d . http://www.youtube.com/watch?v=DttTB9bgB9o
Άρα, έγινε ένα μπέρδεμα. Πράγματι, Πανόπουλος λέγεται ο ηθοποιός. Με μουστάκι, αγνώριστος έπειτα από τόσα χρόνια...Πιστεύω ότι:

1. Ο Πανόπουλος έπαιξε στα νεανικά του χρόνια σε ταινίες του Δαλιανίδη, άρα είναι ο κύριος που κατέθεσε στο δικαστήριο στον "Κατήφορο". Η IMDB τον συμπεριέλαβε σε δύο ξεχωριστές εισόδους (entries), γιατί ονομαζόταν Τάκης.

Πού να ξέρουν ότι Τάκης είναι χαϊδευτικό του Πάνος (Παναγιώτης); Σύμφωνα με αυτήν , έχει παίξει και στις ταινίες "Εγωισμός" και "Χωρίς Ταυτότητα".
2. Πιθανόν να έχει κάποια συγγένεια με την Έλντα Πανοπούλου; (τη Χαρούλα του Ρετιρέ ;)

3. Δείτε στους τίτλους αρχής του "Κατήφορου" (δεξιά) και του "Νόμου 4000" αριστερά ότι οι Πλυντζανόπουλος και Πανόπουλος έπαιξαν και στις δύο ταινίες.

panopoulos plytzanopoulos.jpg

4. Αν ο Πανόπουλος είναι ο κύριος με τα σγουρά τα μαλλιά στις ταινίες, τότε ο Πλυτζανόπουλος πιθανότατα είναι ο κύριος με το μαλλί αλά 1960ς, όπως εικονίζεται εν μέσω των όμορφων δεσποινίδων (αριστερά, από τον "Κατήφορο") αλλά και ως άτακτος μαθητής που μαζί με τον Τζανετάκο και τον Βουτσά κλέβουν τα γραπτά του διαγωνίσματος από το σπίτι του Οικονόμου (στον "Νόμο 4000")!

plytzanopoulos.jpg

5. Αν έχετε δει την ταινία "Μερικοί το προτιμούν κρύο" και τον εντοπίσουμε τον συγκεκριμένο κύριο (πιο πάνω) τότε με 100% ακρίβεια αυτός είναι ο Πλυτζανόπουλος. Αν τον ταυτοποιήσουμε, μετά ελπίζω να μάθουμε και νέα του για το τι κάνει σήμερα.
 
Μπερδεύτηκα! Στη βάση μου εχω:

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: βλ. και Τάκης Πανόπουλος, ο ίδιος;

ΤΑΙΝΙΕΣ: Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971) /

ΣΕΙΡΕΣ: Λωξάντρα (ΕΡΤ, άνοιξη 1980, μόνο 10 επ.) / Αγάπη στο Αιγαίο (ΕΤ2, 1992-1993, 49 επ.) /

ΓΚΕΣΤ: Απαράδεκτοι (MEGA, 1991-1992, 1 επ.) /

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ: Διαβάζω (τ. 173, 2/9/1987, σ. 39) /

ΤΑΚΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: βλ. και Πάνος Πανόπουλος, ο ίδιος;

5 ΤΑΙΝΙΕΣ: Κατήφορος (1961, 1η) / Νόμος 4000 (1962) / Θεέ μου δωσʼ μου το φως μου (1963) / Χωρίς ταυτότητα (1963) / Εγωισμός (1964) /

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΛΥΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:

3 ΤΑΙΝΙΕΣ: Κατήφορος (1961, 1η) / Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962) / Νόμος 4000 (1962) /
 
Εγω για να πω την αληθεια, δεν ηξερα ονομα ηθοποιου, αλλα τον ηξερα πολυ καλα εξ' οψεως και θυμομουν οτι ειχε παιξει στους Απαραδεκτους, οπως και εγινε.

Θεωρησα δεδομενο οτι λεγεται Πλυτζανοπουλος επειδη ετσι τον ανεφερε ο Stakovios λιγο πιο πανω. Το εψαξα κι εγω και τελικα το ονομα του νεαρου που καταθετει στο δικαστηριο και του μεσηλικα αντρα στους Απαραδεκτους ειναι Πανος η και Τακης Πανοπουλος. Ο Πλυτζανοπουλος προφανως ειναι αυτος που λεει ο Stakovios στο τελευταιο του μηυνυμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Εγω για να πω την αληθεια, δεν ηξερα ονομα ηθοποιου, αλλα τον ηξερα πολυ καλα εξ' οψεως και θυμομουν οτι ειχε παιξει στους Απαραδεκτους, οπως και εγινε.Θεωρησα δεδομενο οτι λεγεται Πλυτζανοπουλος επειδη ετσι τον εγραψε ο Stakovios λιγο πιο πανω. Το εψαξα κι εγω και τελικα το ονομα του νεαρου που καταθετει στο δικαστηριο και του μεσηλικα αντρα στους Απαραδεκτους ειναι Πανος η και Τακης Πανοπουλος. Ο Πλυτζανοπουλος προφανως ειναι αυτος που λεει ο Stakovios στο τελευταιο του μηυνυμα.
Εγώ ευθύνομαι για την αναστάτωση. Ωστόσο, χαίρομαι γιατί η παρεξήγηση αυτή έγινε αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα (ή να αναζητησουμε) ακόμα έναν ηθοποιό του παλαιού κινηματογράφου :)

Ένα αστείο βιντεάκι τώρα στη μνήμη της Υβόννης Βλαδιμήρου. Μια ακόμα ηθοποιός που έφυγε στην αφάνεια... Η Βλαδιμήρου γεννήθηκε το 1903 και έπαιξε σε πολλές ταινίες. Πιστεύω ότι θα έφυγε κάπου στα 1979- δεκαετία ' 80 αν όχι αργότερα η καρατερίστα ηθοποιός. Τι άλλο ξέρουμε γι΄αυτήν (για το τι απέγινε);




Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αρκετοί από αυτούς τους ηθοποιούς επέλεξαν να αποσυρθούν εντελώς και είχαν και επιθυμία το τέλος να παραμείνει κρυφό από τα ΜΜΕ. Μια τέτοια περίπτωση η Αθηνά Μερτύρη, που πέθανε τελικά όχι το 2008 αλλά στις 24/11/2007 και επιθυμία της ήταν να μην γίνει γνωστός αμέσως ο θάνατός της.


Πίσω στην Βλαδιμήρου και στο ευτράπελο της υπόθεσης. Ο Φέρμας, γνωστός μάγκας και "σκληρός" βρίσκει το μάστορή του από την αδερφή του στο "Της Κακομοίρας".

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω πριν απο εναν χρονο περιπου ειχα διαβασει για την Υβοννη Βλαδιμηρου οτι ειχε φτασει σε παρα πολυ προχωρημενη ηλικια. Δυστυχως, δεν εγραφε τιποτε περισσοτερο εκεινο το σαιτ.
 
Δύο σπάνιες φωτογραφίες από το περιοδικό "Λοιπόν" του Απριλίου 2009, που απεικονίζουν τέσσερις πρωταγωνίστριες της σκηνής και της οθόνης στα γενέθλια της αξέχαστης Σμάρως Στεφανίδου τον Μάρτιο 2009. Στην πρώτη εικονίζονται η Χαριτίνη Καρόλου και η Γκέλλυ Μαυροπούλου. Στη δεύτερη εικονίζονται η Βίλμα Κύρου και η Ρίκα Διαλυνά.

Kyrou-Dialyna.jpg

Karolou-Mavropoulou-2009.jpg
 
DeadArmy999 είπε:
Γεια σας και απο μενα.Καινουριος στην παρεα και φανατικλα του παλιου ελληνικου ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥ κινηματογραφου.Πρωτα απ'ολα θα ηθελα να σας πω,πως ειστε τυχεροι εσεις οι αθηναιοι,διοτι απο τυχη θελεις,απο ψαξιμο να το πεις ,θα μπορουσατε να γνωρισετε και να κανετε μια απλη χειραψια με ενα προσωπο απ'ολα αυτα που αγαπησαμε και εξακολουθουμε να αγαπαμε μεσα απο το γυαλι... δεκαετιες τωρα ( φυσικα,οσοι βρισκοντε εν ζωη ) Εγω τον μονο που βρηκα και πιασαμε κουβεντα εδω στην θεσσαλονικη,ειναι ο Γιάννης Μαλούχος σε μια θεατρικη παρασταση.Τεσπα,μακαρι να ειναι υγειεις οι ανθρωποι και ας μην τους δω ποτε! Θα ηθελα να ρωτησω για 4 συγκεκριομενους δευτεροτριτο κλασσατους ηθοποιους ( αν και για μενα,χωρις αυτους δεν θα ειχαμε και τους "γιγαντες" ) Ειναι ο Πετρος Λοχαιτης, ο Χρηστος Δοξαρας, ο Βαγγελης Ιωαννιδης ( ο Μπαμπης ο 3ος γιος του Κωνστανταρα και ο πιο φαρμακερος ;) στο "ο στριγγλος που εγινε αρνακι" ) και ο Γιαννης Μωραιτης ( ο τρυφωνας,ο πυγμαχος στο "πολυτεχνιτης και ερημοσπιτης" :D :D:D ) Οποιος μπορει να βοηθησει, ενα μεγαλο ευχαριστω εκ των προτερων
Ο Χρήστος Δοξαράς ζει. Δεν ξέρω αν γράφει ακόμα θεατρικά έργα ή κάνει ραδιόφωνο. Εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του

http://greekactor.blogspot.com/2011/09/blog-post_147.html

Ο Πέτρος Λοχαίτης σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν από αρκετά χρονια Εδώ ένα βιογραφικό του με λεπτομέριες

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9B%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%90%CF%84%CE%B7%CF%82
 
Και απο ο,τι διαβαζω στον συνδεσμο που παραθετεις, tzias, ο Πετρος Λοχαιτης ειχε και αυτος εξοχικο σπιτι στο Θεολογο, οπως η Αλικη.

Οχι μονο στενος της συνεργατης, αλλα και γειτονας!
 
ΥΒΟΝΝΗ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ (1903- ): Γνωστή καρατερίστα της επιθεώρησης. Συμμετείχε σε πολλούς θιάσους.

53 ΤΑΙΝΙΕΣ: Τα κίτρινα γάντια (1960, 1η) / Τυφλός άγγελος (1960) / Αλλοίμονο στους νέους (1961) / Δουλέψτε για να φάτε (Χαραμοφάηδες) (1961) / Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961) / Καραγκούνα (1961) / Κατήφορος (1961) / Λάθος στον έρωτα (1961) / Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) / Η νύφη το 'σκασε (Με παίρνετε μαζί σας, παρακαλώ; ) (1962) / Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) / Ένας βλάκας… με πατέντα! (Φάπες, γκάφες και ζημιές) (1963) / Ίλιγγος (1963) / Ο λουστράκος (1963) / Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) / Τερέζα (1963) / Της κακομοίρας (1963) / Τρίτη και 13 (1963) / Ο τρίτος δρόμος (1963) / Χωρίς ταυτότητα (1963) / Αλύγιστη στη ζωή (1964) / Εγωισμός (1964) / Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964) / Κόσμος και κοσμάκης (1964) / Στη θύελλα του πάθους (1964) / Η γέφυρα της ευτυχίας (1965) / Τα δίχτυα της ντροπής (1965) / Ο νικητής (Ο κατακτητής) (1965) / Περάστε την πρώτη του μηνός (1965) / Το πρόσωπο της ημέρας (1965) / Φτωχός εκατομμυριούχος (Ένας απένταρος εκατομμυριούχος) (1965) / Άνθρωπος για όλες τις δουλειές (1966) / Η βουλευτίνα (1966) / Γεύση από έρωτα (1966) / Οι κυρίες της αυλής (1966) / Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) / Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) / Η Στεφανία (Η Στεφανία στο αναμορφωτήριο) (1966) / Οι στιγματισμένοι (1966) / Σύντομο διάλειμμα (Προδομένη αγάπη) (1966) / Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967) / Αυτή που δεν λύγισε (1967) / Ο παρθένος (1967) / Σʼ έσω πάντα στην καρδιά μου (1967) / Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968 ) / Η επιστροφή της Μήδειας (1968 ) / Ο πεθερόπληκτος (1968 ) / Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968 ) / Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) / Η γενηά των ηρώων (1970) / Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) / Ναι μεν αλλά… (1972) / Ξενοδοχείο των διεφθαρμένων (1972) /
 
Τελικά ο Πάνος και ο Τάκης Πανόπουλος είναι το ίδιο πρόσωπο; Για να τους ενσωματώσω στη βάση μου. (από το 1964 τον ξαναθυμήθηκαν το 1974; ).
 
Ναι, ο ηθοποιος αυτος εμφανιζεται με δυο ονοματα: Πανος και Τακης Πανοπουλος.

Αλλωστε, και το Πανος και το Τακης απο το Παναγιωτης βγαινουν. :)
 
Πίσω
Μπλουζα