Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

bambinella 100 είπε:
Ναι, ο ηθοποιος αυτος εμφανιζεται με δυο ονοματα: Πανος και Τακης Πανοπουλος.Αλλωστε, και το Πανος και το Τακης απο το Παναγιωτης βγαινουν. :)
Ίδια περίπτωση με τον Τώνη και Αντώνη Πλυτζανόπουλο (τον έχουν και σε διαφορετική γραφή- ορθογραφία στους τίτλους του "Κατήφορου" και του "Ν 4000"). Ένα ακόμα σκρίνσοτ με τον Πανόπουλο από την ταινία "Εγωισμός" (1964). Παίζει το ρόλο ενός χαρτοπαίχτη, του Πέτρου (πρώτος από αριστερά όπως βλέπουμε τη φωτό, καθισμένος δίπλα σε έναν άλλο συμπαίκτη), και λέει στη Ζωή Λάσκαρη: "Μαρία, φέρε μας κάτι να πιούμε. Στεγνώσαμε!"...

panopoulos xartopezi ston egoismo.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το People της βδομάδας έχει συνέντευξη της Νίκης Τριανταφυλλίδη αλλά δε τη διάβασα ακόμα για να σας πω λεπτομέρειες
 
Νομιζω οτι ο Πανος Πανοπουλος ηταν πολυ εντυπωσιακο αγορι και κριμα που ο Δαλιανιδης δεν του εδωσε ποτε εναν μεγαλο ρολο.

Ο μεγαλυτερος του ρολος ηταν στο Χωρις Ταυτοτητα, οπου εκει υποδυοταν το φλερτ και μελλοντα συζυγο της Λασκαρη. Που να το φανταζοταν ο καημενος οτι θα του την εκλεβε ο ιδιος ο αδελφος της; :D

Mariadegrecia, περιμενουμε λεπτομερειες απο τη συνεντευξη της Νικης! Δε δινει συνεντευξεις και καθε μερα αυτη η ηθοποιος!
 
Ρίτα Άντλερ

Γνωρίζουμε τι απέγινε η εντυπωσιακή Ρίτα Άντλερ; Από το RetroDB προκύπτει ότι έπαιξε για μια επταετία (1966-1973) σε αρκετές ταινίες αλλά μετά; Εδώ σε σκηνή από την ταινία "Όργια σε τιμή ευκαιρίας" (1973) του Κώστα Καραγιάννη.

antler.jpg
 
Ωραια και αριστοκρατικη γυναικα η Ριτα Αντλερ.

Δεν ξερω τι απεγινε, ωστε να απαντουσα στην απορια σου Aretara, αλλα εγω εδω και πολλα χρονια εχω μια αλλη γι' αυτη την ηθοποιο:

Ηταν ξενη η το Αντλερ ηταν απλως καλλιτεχνικο ψευδωνυμο;
 
bambinella 100 είπε:
Ωραια και αριστοκρατικη γυναικα η Ριτα Αντλερ.Δεν ξερω τι απεγινε, ωστε να απαντουσα στην απορια σου Aretara, αλλα εγω εδω και πολλα χρονια εχω μια αλλη γι' αυτη την ηθοποιο:

Ηταν ξενη η το Αντλερ ηταν απλως καλλιτεχνικο ψευδωνυμο;
Υπάρχει η υποψία ότι ίσως να είχε καταγωγή από Κωνσταντινούπολη, η εκτίμηση αυτή προκύπτει έμμεσα από αυτό το αρχείο που χρονολογείται το 2003. Έτσι έμμεσα προκύπτει επίσης ότι η ηθοποιός ζούσε (ή και ζει) το 2003.
 
Δεν μπορω να διαβασω ολη αυτη τη λιστα ονοματων. Πες μου που περιπου ειναι το ονομα της Αντλερ.....
 
bambinella 100 είπε:
Δεν μπορω να διαβασω ολη αυτη τη λιστα ονοματων. Πες μου που περιπου ειναι το ονομα της Αντλερ.....
Εκεί που λέει ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ το 7ο άτομο αναφοράς. Λίγο πιό κάτω από τη μέση όλου του καταλόγου.
 
101445.jpg


Η Κατερίνα Χέλμη σήμερα...
 
Ενταξει Aretara. Το ειδα, σε ευχαριστω. Μακαρι η Ριτα, οκτω χρονια μετα να ειναι ακομα καλα!

Tonytony, πολυ εντυπωσιακη η φωτογραφια της Κατερινας Χελμη!
 
Bambinella για να βρεις σε ένα μεγάλο κείμενο μια πληροφορία (εκτός αν είναι *.pdf αρχείο), ενώ είσαι στην σελίδα, πατάς Ctrl+F για να ανοίξει το search κάτω αριστερά. Από κει κι έπειτα, δίνεις μικρά και τονισμένα, μεγάλα και ατόνιστα, μικρά και ατόνιστα ή λατινικούς χαρακτήρες και σε πάει αμέσως σ' αυτό που αναζητάς (αν υπάρχει!). Με το πλήκτρο F3, "πηδάς" σε επόμενη εύρεση με την ίδια λέξη που έδωσες. Εάν πας επάνω αριστερά στην επιλογή "Edit", στο δείχνει ξεκάθαρα πως ανοίγει το search (ή το ανοίγεις κι από κει χειροκίνητα, αν θέλεις!).
 
stakovios είπε:
Ίδια περίπτωση με τον Τώνη και Αντώνη Πλυτζανόπουλο (τον έχουν και σε διαφορετική γραφή- ορθογραφία στους τίτλους του "Κατήφορου" και του "Ν 4000"). Ένα ακόμα σκρίνσοτ με τον Πανόπουλο από την ταινία "Εγωισμός" (1964). Παίζει το ρόλο ενός χαρτοπαίχτη, του Πέτρου (πρώτος από αριστερά όπως βλέπουμε τη φωτό, καθισμένος δίπλα σε έναν άλλο συμπαίκτη), και λέει στη Ζωή Λάσκαρη: "Μαρία, φέρε μας κάτι να πιούμε. Στεγνώσαμε!"...Προβολή συνημμένου 39352
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Και εν τω μεταξύ παρατηρώ πως ως "Τάκης" εμφανίζεται μόνο στις κινηματογραφικές ταινίες, αν εξαιρέσεις την ταινία "Θεέ Μου Δώσ' Μου Δύναμη" ('63)!
 
Mandrake, δεν τα ηξερα ολα αυτα! Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!
 
Γεια σας, καινούρια στο φόρουμ, αν και διαβάζω αρκετό καιρό κομμάτια απ' αυτό το ..ατέλειωτο υλικό για όλους τους ρετρομανιακούς..

Όσο αφορά στην κυρία Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, ως τα τέλη του 2008 ζούσε -και μάλιστα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, από μαρτυρίες κολλητών που τη συναντούσαν.

Μια άλλη μεγάλη ηθοποιός, η κυρία Μιράντα Κουνελάκη-για όσους ρώτησαν- ζει σήμερα στην περιοχή των Ιλισσίων και εξακολουθεί να παραμένει μια γοητευτικότατη παρουσία.

Danailicious είπε:
Διάβασα στο θέμα ότι η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, μάλλον δεν ζει. :(
Κρίμα και ήταν πολύ γλυκιά φυσιογνωμία. Τη θυμάμαι ως αδελφή της Λαμπέτη στο ''Κυριακάτικο Ξύπνημα'' αλλά και στο ''Δράκο'' του Κούνδουρου.

Η κινηματογραφική της πορεία, είδα, ότι σταματάει το '57. Ξέρει κανείς μετά τι έκανε;

Εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι γεννήθηκε το '35 και ότι αποφοίτησε από το Εθνικό θέατρο.
 
bambinella 100 είπε:
Και απο ο,τι διαβαζω στον συνδεσμο που παραθετεις, tzias, ο Πετρος Λοχαιτης ειχε και αυτος εξοχικο σπιτι στο Θεολογο, οπως η Αλικη.Οχι μονο στενος της συνεργατης, αλλα και γειτονας!
Εκτός από στενός συνεργάτης και γείτονας, νομίζω πως ήταν και κουμπάροι! Η Αλίκη τον είχε παντρέψει.
 
Πολυ ενδιαφεροντα οσα γραφετε Valex και Thano!

Επι τη ευκαιρια, καλως ηρθες στο φορουμ, Valex!
 
Έχω μεγάλη απορία για το ποια ήταν η πορεία του Βαγγέλη Βουλγαρίδη.

Ευχάριστη κινηματογραφική παρουσία,αν και νομίζω πως λίγες ταινίες έχει κάνει. (Νόμος 4000,Το δόλωμα, Μερικοί το προτιμούν κρύο κ.λ.π.)

Ως το 2008 ζούσε,γιατί ξέρω ότι είχε δώσει μια μικρή συνέντευξη...αλλά απορώ για το πως χάθηκε τόσο απότομα...

Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για αυτόν,για τη θεατρική του παρουσία ή τη ζωή του,αλλά με ενδιαφέρει πολύ.

Valex,ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σχετικά με την Παπαγεωργίου και την Κουνελάκη!! :)
 
Danailicious είπε:
Έχω μεγάλη απορία για το ποια ήταν η πορεία του Βαγγέλη Βουλγαρίδη.Ευχάριστη κινηματογραφική παρουσία,αν και νομίζω πως λίγες ταινίες έχει κάνει. (Νόμος 4000,Το δόλωμα, Μερικοί το προτιμούν κρύο κ.λ.π.)

Ως το 2008 ζούσε,γιατί ξέρω ότι είχε δώσει μια μικρή συνέντευξη...αλλά απορώ για το πως χάθηκε τόσο απότομα...

Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για αυτόν,για τη θεατρική του παρουσία ή τη ζωή του,αλλά με ενδιαφέρει πολύ.

Valex,ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σχετικά με την Παπαγεωργίου και την Κουνελάκη!! :)
Ρίξε μια ματιά εδώ και ψάξε να τον βρεις!


http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?20549-%CC%DF%ED%E9-%C2%E9%EF%E3%F1%E1%F6%DF%E5%F2-%C5%EB%EB%DE%ED%F9%ED-%C7%E8%EF%F0%EF%E9%FE%ED./page19


 
Ευχαριστώ! για τη Μ. Παπαγεωργίου νομίζω ότι υπήρχε ένα μικρό αλλά περιεκτικότατο αφιέρωμα σε ένα από τα (συλλεκτικά πλέον σήμερα και λιγοστά) τεύχη του "Τέταρτου", του περιοδικού που εξέδιδε κάποτε ο Μ. Χατζιδάκις-το είχα μέχρι πριν κάνα δυο χρόνια, αν το βρω θα σας το ανεβάσω
 
Πίσω
Μπλουζα