Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Πολύ λογική η ένσταση σου marysuz73, ίσως το τέλος της ταινίας να συμβάδιζε με το κοινωνικά αποδεκτό όπως εύστοχα ανέφερες. Άλλη κοσμοθεωρία και τελείως διαφορετική η ψυχοσύνθεση της πλειοψηφίας της κοινωνίας εκείνη την εποχή, που ίσως δεν αποδεχόταν την απιστία σε τέτοιο βαθμό και ίσως υπερθεμάτιζε με την θεία δίκη, στο να πεθάνει δηλαδή η γυναίκα που απίστησε, κάτι που στις μέρες μας καθίστανται μάλλον υπερβολικό, όταν η απιστία θεωρείται ίσως δικαιολογημένη σε αταίριαστο ζευγάρι, που αν θέλεις την γνώμη μου και για μένα είναι υπερβολικό.Συμφωνώ Sebastian έχω όμως μια ένσταση (όχι με εσένα φυσικά) αλλά με το σενάριο. Δηλαδή εκείνην την εποχή έπρεπε η ταινία να τελειώνει με την "άπιστη" να πεθαίνει γιατί έτσι θα ήταν κοινωνικά αποδεκτό? Δεν υπήρχε άλλη λύση που να ικανοποιούσε το τότε κοινό?
Η ταινια ειναι δραματικη και κατ' επεκτασιν, τραγικη. Οπως στην αρχαια τραγωδια επερχεται η Καθαρσις οταν δεν υπαρχει λυση, ετσι και εδω. Γιατι ουτε εδω υπηρχε λυση που να τους ικανοποιει ολους.Συμφωνώ Sebastian έχω όμως μια ένσταση (όχι με εσένα φυσικά) αλλά με το σενάριο. Δηλαδή εκείνην την εποχή έπρεπε η ταινία να τελειώνει με την "άπιστη" να πεθαίνει γιατί έτσι θα ήταν κοινωνικά αποδεκτό? Δεν υπήρχε άλλη λύση που να ικανοποιούσε το τότε κοινό?
Και ενώ η άπιστη σύζυγος τρακάρει και σκοτώνεται, δεν μαθαίνουμε ποτέ τι απογίνεται ο εραστής που στο κάτω-κάτω της γραφής έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να την παρασύρει γιατί την πολιόρκησε σθεναρά. Εκτός αν όλα τακτοποιούνται με το θάνατο της άπιστης ηρωίδας και ο εραστής ξαναγυρίζει στην αγκαλιά της αρραβωνιαστικιάς του.