"Έφυγε" ο βασιλιας της Ποπ... [Michael Jackson]

manos426f είπε:
Δεν έχω πρόβλημα να ομολογήσω ότι στο πέρασμα των χρόνων,ο Σάκης Ρουβάς από μάλλον αντιπαθής,μου είχε γίνει τουλάχιστον απλά αδιάφορος.Με κάτι τέτοια σκυλέματα όμως (και μην ακούσω για φόρους τιμής και λοιπές αηδίες...) μου αποδεικνύει ότι μάλλον έκανα λάθος.

Βέβαια,το thread δεν είναι περί του κ. Ρουβά,ούτε και για το αν εμένα μου είναι συμπαθής ή τ' αντίθετο,οπότε σταματώ εδώ.

Δε μπορούσα όμως να μη το δείξω αυτό,διότι δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πώς λειτουργούν πολλοί άνθρωποι,άσχετα με το ποια εικόνα προσπαθούν να μας πλασάρουν κατά καιρούς.

Ναι,φυσικά δε φταίει μόνο αυτός,αλλά και ο όχλος που έχει από κάτω και δε διστάζει να επικροτήσει (και αν όχι ο ίδιος με τον τρόπο του ζητήσει,τουλάχιστον πιέσει να δει ) το θλιβερό αυτό θέαμα !

Ντροπή λοιπόν,το λιγότερο...

(ναι,ξέρω pooky,τριαντάρησα για τα καλά !!! :p )
Μπα, δεν τριαντάρησες εσύ. Δεν φταις σε τίποτε.

Να πω τι παρατήρησα. Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Mihalis μου ήταν και παραμένει, στην καλύτερη, αδιάφορος. Δεν τον πήγαινα, δεν άκουγα και δεν ακούω τη μουσική του, γενικά η pop με εκνευρίζει αφάνταστα.

Αλλά, αυτό που συντελείται από τα ΜΜΕ αυτές τις μέρες αποτελούν πραγματική σκύλευση. Έλεος. Έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω του.

Επαναλαμβάνω ότι ο michael jackson δεν μου κάνει κανένα "κλικ", όταν άκουσα την είδηση του θανάτου του, συνέχιζα να λιώνω στο neverwinter. Αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να προσβάλει ένα νεκρό με αυτό το τρόπο..........
 
Pooky είπε:
Αλλά, αυτό που συντελείται από τα ΜΜΕ αυτές τις μέρες αποτελούν πραγματική σκύλευση. Έλεος. Έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω του.
Γι'αυτό έχω κάτι μέρες να ανοίξω τηλεόραση! Γιατί κάθε φορά γίνεται το ίδιο. Πέρισυ με το Σεργιανόπουλο, φέτος με τον Michael και πάει λέγοντας... Αρκεί να έχουν να ασχολούνται! Φαίνεται δεν έχουν ακούσει το ρητό "Ο νεκρός δεδικαίωται" κι αν το έχουν ακούσει κάνουν το κορόιδο... κρίμα.
 
Μπα, την έχω κλείσει χρόνια, απλά έτυχε όποτε περνούσα από μπροστά και παρακολουθούσε η γυναίκα μου να αναφέρονται συνεχώς στον MJ και κάθε φορά για άλλο πράγμα.

Εντύπωση μου έκανε ο τρόπος που παρουσίαζε το "ρεπορτάζ" μια "δημοσιογράφος" (insert κακοπληρωμένη, ηλίθια, κανατοκέφαλη, βλαμμένη here) στο ST@R. Νόμιζες ότι θα πάθει έμφραγμα από τον τρόπο που μίλαγε. Σαν να τη κυνήγαγε σκύλος. Έλεος κοπέλα μου, άσε τον άνθρωπο και get yourself a life......
 
serano915 είπε:
Γι'αυτό έχω κάτι μέρες να ανοίξω τηλεόραση! Γιατί κάθε φορά γίνεται το ίδιο. Πέρισυ με το Σεργιανόπουλο, φέτος με τον Michael και πάει λέγοντας... Αρκεί να έχουν να ασχολούνται! Φαίνεται δεν έχουν ακούσει το ρητό "Ο νεκρός δεδικαίωται" κι αν το έχουν ακούσει κάνουν το κορόιδο... κρίμα.
Αυτό γίνεται γιατί βασικά αυτό γουστάρει ο κόσμος να δει. Στην παρούσα περίσταση με την μαζική υστερία για τον θάνατο του MJ, με τι θα περιμένατε να ασχοληθούνε τα κανάλια;

Το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι τα νούμερα. Καλά κάνουν, στην ουσία εμπορικές ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι. Και νούμερα φυσικά παίρνεις δείχνοντας αυτά που τραβάνε το ενδιαφέρον του κόσμου. Τόσο απλό. Γιατί λοιπόν να κατηγορούμε τα κανάλια; Όπως και οι πολιτικοί, απλά μας δίνουν (δείχνουν, λένε...) αυτό που θέλει να ακούσει η πλειοψηφία.
 
Αν ήθελαν να ασχοληθούν με τον Jackson ας έκαναν ένα αφιέρωμα για τη ζωή του, για την καλλιτεχνική του πορεία. Ας έδειχναν το Moonwalker ή μια συναυλία! Τόσα πράγματα μπορούν να κάνουν. Όχι να τον "σταυρώνουν" και νεκρό! Γενικά, πιστεύω ότι αν τα κανάλια επέλεγαν να κρατήσουν μια αξιοπρεπή στάση ο κόσμος θα το επικροτούσε.

Όσο για τους "δημοσιογράφους" του Σταρ, έχω βγάλει από καιρό τα συμπεράσματά μου...
 
Εκανα τη διαφορα: δε συμμετεισχα σε ολο αυτο το πενθος των ημερων γιατι ισως ημουν ο μονος που δεν ειχα κατι να πω.

Την εποχη που ο Τζακσον (και η Μαντονα και ολοι οι αλλοι) μεσουρανουσαν, θεωρουσα ολη την ποπ και ροκ κουλτουρα γελοία, υπερβολική και γραφική. Δεν τον συμπάθησα ούτε τον αντιπαθησα ποτε. Μου ηταν παντελώς αδιαφορος. Δεν με ενδιαφερει τι εκανε στη ζωη του, και ούτε θα τον ανακυρηξω "αθωο παιδι" και "αγιο" επειδη ο "νεκρος δεδικαιωται".

Θα ειναι ψεμματα ομως αν πω οτι δε χαρηκα οταν ειχα ακουσει για τη συντομη επιστροφη του. Ενιωσα οτι ενας θρυλος απο το παρελθον επιστρεφει, για να αποδειξει οτι το παρελθον ζει ακομα. Οσο ξενος και αγνωστος να μου ηταν, σημαδεψε μια εποχη την οποία την εζησα... και είχε και άλλα να πει. Τελικα ομως το μελλον νικησε, και η επιστροφη δεν πραγματοποιηθηκε ποτε.

Θα πω αντιο στον Τζακσον με το δικο μου τροπο, αυτον της φαντασιας.

Καπταιν ΕΟ. Παραγωγης 1986 του Τζωρτζ Λουκας και σκηνοθεσιας Κόπολα. Το σάουντρακ είναι του Τζέιμς Χόρνερ. Χαζούλικη διαστημική ταινια μικρού μήκους (ή μεγάλο βιντεο κλιπ) με ρετρό whimsical εφφέ που θυμίζουν Λούκας και Χένσον.

Προβαλλόταν σε μορφή 3δ στην Ντίσνευλαντ, και γιαυτο ισως να μη το εχει ξαναδει κανένας μας ποτέ πριν.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=AstW05bDiQU]YouTube - Michael Jackson - Captain Eo part 1 of 2 ( FULL VERSION )

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=l2Zt-57Cg0U]YouTube - Michael Jackson - Captain Eo part 2 of 2 ( FULL VERSION )

Αντίο φίλε. Το μόνο που εύχομαι είναι να είναι αλήθεια όλα τα καλά λόγια που ακούω για σένα τώρα πια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα τι λεμε τωρα? Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο τετοιας συκοφαντησης και ξεσκισματος ατομου απο τα ΜΜΕ.

Ο MJ ειναι ο ανθρωπος που βοηθησε με φιλανθρωπιες και κινησεις, περισοτερο απο καθε αλλον, τα παιδια του πλανητη, ειχε διεγνωσμενο συνδρομο ΠητερΠαν και κατηγορηθηκε για παιδεραστια!

Ο MJ ηταν μαυρος, εσωσε αναριθμητους ανθρωπους χωρις να νοιαζεται για χρωμα και φυλη και κατηγορηθηκε για ρατσισμο!

Και φυσικα και λοιπες κακοηθιες πχ ο MJ ηταν σοβαρα και πολλαπλως αρρωστος και σχολιαζαν το αν φοραει περουκα ή αν ασπρισε.

Ακομα και Ελληνικα καναλια με γελοια δελτια ειδησεων κανουν τρελα νουμερα παιζοντας οτι πιο "πιασαρικο" απο youtube μεσα στη "συγκινηση" και την "ευλαβεια", ενω μηνες πριν τον ελιωναν.

Αν αντι να χωνει τα λεφτα του στους πεινασμενους ου κοσμου,τα εσκαγε στα media θα ηταν στα πουπουλα...

@Rakeesh

Το βρηκα πολυ διασκεδαστικο το Captain EO και μια ωραια επιλογη για παιδια
 
Ο Ρουβάς από τη μέρα που εμφανίστηκε το 1992 με το εμετικό ομόνυμο τραγούδι ξεπατίκωνε κινήσεις του Michael Jackson και ακόμα ξεπατικώνει,στα πρόσφατα Mad Awards φορούσε μαύρα γυαλιά ηλίου και τα πέταξε στο κοινό όταν ανέβηκε στη σκηνή-κλασική κίνηση του Michael.O Ρουβάς ήταν,είναι και θα είναι ένα κακό αντίγραφο.
 
Δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερο πράγμα στον κόσμο από το να σε «περιποιούνται» τα κανάλια μετά το θάνατό σου.

Αν βέβαια είσαι pop, rock star κλπ αποτελεί ένα είδος «συμβολαίου».

Συνήθως ζητάς την προβολή όσο είσαι εν ζωή, με αντάλλαγμα ακόμη και το παραπάνω.

Γιατί όμως ο κόσμος βλέπει ακόμη τηλεόραση; Για αντικειμενική ενημέρωση;

Στο Internet διαλέγεις εσύ για τι ακριβώς θα ενημερωθείς και με ποιο τρόπο.
 
Alu, ο κόσμος βλέπει ακόμα τηλεόραση γιατί έχει συνηθίσει να του επιβάλλουν ακόμα και το τι θα δει, τι θα φάει, που θα πάει "τριήμερο", πως θα τα σκάσει για "διακοπές", πως θα φερθεί, πως θα μιλήσει, τι σταδιοδρομία θα ακολουθήσει, πως θα μεγαλώσει τα παιδιά του, πως θα φερθεί στους γονείς του, πως..........................

Μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο.

Μην απορείς για αυτό, αυτό που με τρελαίνει είναι ότι η μάζα που "βλέπει" τηλεόραση έπειτα παπαγαλίζει αυτά που είδε χωρίς καν να σκέφτεται τίποτε.

Όπως είπε και ο "Serious Sam":

"Do not underestimate the power of stupid things in large numbers. " ...................
 
Ευτυχώς για μένα το θέμα τηλεόραση έχει τελειώσει αρκετά χρόνια τώρα. Το μόνο που βλέπω ίσως να είναι κανένας αγώνας, γενικά αθλητισμό, ντοκυμανταίρ (ΝΕΤ ή ΣΚΑΙ) και ειδήσεις σε κρατικά κανάλια. Όλα τα υπόλοιπα ας τα βλέπουν άλλοι, ειδικά κάτι κουτσομπολίστικα που τα σιχαίνομαι. Καλά από STAR, ούτε που υπάρχει στη μνήμη του τηλεκοντρόλ... :p
 
Στο thread αυτο δεν μας απασχολει ουτε ποιος βλεπει ή δεν βλεπει τηλεοραση - ουτε ο Ρουβας ουτε ο Σεφερλης. Stay on topic please ή μην ασχολειστε με οσους γραφουν σχετικα με τον Βασιλια της pop.
 
Video από πρόβα για τις συναυλίες που θα έκανε...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=K4j6X1W2vp0] Jackson'S rehersal 2009
 
Οι κινήσεις του είναι απόλυτα συγχρονισμένες με των άλλων χορευτών και η φωνή του το ίδιο υπέροχη όπως παλιά... :eek:

Είναι αδύνατον να πιστέψω πως ο οργανισμός του είχε εξασθενήσει.. :(
 
To τι δημιουργησε απο το μηδεν ο Michael, λιγο ως πολυ το ξερουμε ολοι και θα συνεχισει να ζει για παντα μεσα απο τα performances και τα τραγουδια του. Αν μπορουμε να μιλησουμε για το ισχυροτερο icon των 80's και τον μεγαλυτερο performer ολων των εποχων.. just Michael.

Εγω θελω να σταθω περισσοτερο στο θεμα ανθρωπος παρα καλλιτεχνης. Γιατι οσες φορες τον ειδαμε ειτε σε συνεντευξεις ειτε σε αφιερωματα, παντα ηταν ενας ευγενικος σεμνος και χαμογελαστος ανθρωπος που δεν εχω προσωπικα δει σε αλλον καλλιτεχνη, ποσο μαλλον σε εναν απο τους μεγαλυτερους του κοσμου. Εκει που θα περιμενε καποιος να τον δει "καβαλημενο" με επιδειξη του εαυτου του και των μυριων που διεθετε, εβλεπε εναν φιλαρακο που αν του φορουσες τζην και t-shirt χαλαρα θα ηταν η καλυτερη παρεα για καφε. Προσιτος και προσχαρος παντα, ουτε εβρισε κανεναν, ουτε απειλησε, ουτε διαφημισε τις ιδιοκτησιες του, ουτε μας εδειχνε τα αμαξια του, ουτε πουλησε μαγκια και μπρατσα, ουτε τρελα παρτι με πυροβολημενες καλονες με IQ-Barbeque, που εχει καταντησει αηδια το θεμα με τους νεους wannabe-καλλιτεχνες-ο-θεος-να-τους-αποκαλεσει-ετσι. Πλεον η κατωτερη φιλοδοξια ενος νεοεμφανιζομενου ειναι να προσθεσει στην ιδιοκτησια του μια lamborghini η κατι αναλογα εξωτικο. Ο Michael νοιαζοταν για πιο απλα πραγματα. Ειχε τον bubbles, το πιθικακι με το pampers φορεμενο, να του κραταει συντροφια και να του χαριζει χαμογελα και ζωη. Ηταν απλα ενα φιλαρακι για ολους εμας που τον αγαπησαμε μεσα απο την μουσικη του στο σημαντικοτερο σταδιο της ζωης μας, της εφηβειας μας, και αυτη η σχεση απλα συνεχισε να ωριμαζει παρολα τα χαστουκια που δεχτηκε οταν τα media δεν ειχαν με τι να ασχοληθουν και βρηκαν (η μαλλον δημιουργησαν) την ασχολια της παρακμης του.

Δεν μπορω να πω οτι ηξερα ολα τα τραγουδια του, η οτι ειχα καν ενα απο τα αλμπουμ του. Σκορπια τραγουδια σε γραμμενες κασσετες, αλλα ολα αγαπημενα και συνδεμενα με την αναλαφρη εικονα που εδινε προς τα εξω. Beat it, Smooth Criminal, Dirty Diana, Billie Jean, Bad.. ηταν απο αυτα που ηξερα. Τελικα ειχα αφησει πολλα διαμαντια απο εξω, και αν με τον θανατο του εφτασα σε αυτο το σημειο για να τα αποκτησω και να τα ακουσω.. εστω. Ειναι απλα ενα ακομα σταδιο της ωριμανσης της οποιας ανεφερα παραπανω. Η σχεση που ξεκινησε δεκαετιες πριν συνεχιζεται, πλεον σε αλλο επιπεδο, και με πιο κατασταλαγμενη ψυχοσυνθεση οσο και ακουστικο open mind.

He will be missed a lot, but in a sort of way.. he is not really far away, from as where he always was. Just take a look straight up on a clear nightsky.

I will miss a lot your spins and the moonwalk.

Farewell buddie..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Paspartoo είπε:
Στο thread αυτο δεν μας απασχολει ουτε ποιος βλεπει ή δεν βλεπει τηλεοραση - ουτε ο Ρουβας ουτε ο Σεφερλης. Stay on topic please ή μην ασχολειστε με οσους γραφουν σχετικα με τον Βασιλια της pop.
για σενα το ειπε Μανο ε??Η σκυλευση των νεκρων απο φαιδρα και φαιδροτερα προσωπα ειναι ον τοπικ..δεν σεβομαστε "μυθους"δικους μας,ποσο μαλλον αυτους που δε μας ανηκουν...
 
Πίσω
Μπλουζα