Μάλλον ήμουνα και εγώ λίγο "ξεχωριστός". Από πολύ-πολύ μικρός ήμουνα, και συνεχίζω ακόμα, πολυλογάς (*)! Μίλησα γύρω στους 10-11 μήνες με το κλασικό "μα-μά" και από τότε πάει η γλώσσα ροδάνι. Οι γονείς μου πολλές φορές έλεγαν πως τους ζαλίζω τ' αυτιά
Στο σχολείο πολλές φορές έπεφταν σύννεφο οι παρατηρήσεις για ησυχία και τέτοια . Στα παραπάνω, αξίζει να προστεθεί το ότι στο σόι μας, για κάποιον περίεργο λόγο, μιλάμε με πολύ "όμορφη" γλώσσα, έχουμε, δηλαδή, έμφυτο το χάρισμα της ευγλωττίας. Παππουδογιαγιάδες απόφοιτοι (και αν) δημοτικού, και από επαρχία μάλιστα, μιλούσαν σαν σπουδασμένοι στας Ευρώπας! Γι' αυτό και με προέτρεπαν να ακολουθήσω το δικηγορικό επάγγελμα (**), όμως το πώς κατέληξα να ακολουθήσω τη Μουσικολογία, είναι άλλο θέμα
Αλλά, παρά την πολυλογία μου, ποτέ δεν μπόρεσα την αποστήθιση. Οκ, μόνο στην Γ' Λυκείου χρειάστηκε και ποτέ άλλοτε. Περιττό να πω πως ό,τι είχα αποστηθίσει, το ξέχασα την επομένη
Από μνήμη επίσης ήμουνα και είμαι καλός. Βέβαια αυτό εξαρτάται απ' το αν αυτό που θέλω να θυμάμαι, μού είναι "χρήσιμο" ή όχι. Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν χρειαζόταν, μάθαινα τις διάφορες ημερομηνίες στην Ιστορία και τις θυμόμουν, τη στιγμή που άλλα παιδιά δεν μπορούσαν. Στα μαθηματικά, ό,τι ήταν να μάθω π.χ. για διαγωνίσματα, τα ξεχνούσα κατευθείαν!
Επίσης, δεν ξέρω αν θεωρείται "ιδιαιτερότητα" αλλά από μικρό μ' άρεσε να κάθομαι μόνος μου και να διαβάζω. Ό,τι λάχει, από περιοδικά, εφημερίδες μέχρι πολυσέλιδα μυθιστορήματα (το περίεργο ήταν, π.χ. στο Γυμνάσιο πως ενώ όλοι οι κολλητοί μου ήθελαν να πάνε σε οίκο ανοχής (
) εγώ έπριζα τους γονείς μου να μου αγοράσουν τα άπαντα του Ροΐδη!Παρανοϊκό, έτσι; ) Αυτό, μάλλον, μου έμεινε επειδή πριν τα προνήπια ήδη διάβαζα, ενώ στο νηπιαγωγείο έκανα κανονική ανάγνωση, με λίιιιγο συλλαβισμό. Ευτυχώς ακόμα και σήμερα καταβροχθίζω τα βιβλία με τη σέσουλα
(*) Το ευτύχημά μου σήμερα είναι ότι το 2.5χρονο βαφτιστήρι μου δεν βάζει γλώσσα μέσα του. Μιλάει-μιλάει-μιλάει συνέχεια!
(**) Για να μην παρεξηγηθώ, δεν με προέτρεπαν να γίνω δικηγόρος λόγω του ότι μιλούσα πολύ, αλλά λόγω οικογενειακής παράδοσης.
Υ.Γ.: Μου φαίνεται πως ψιλοείπα πολλά. Η πολυλογία που έγραψα παραπάνω