Αγαπημένη ταινία του Λογοθετίδη

Lolota 7 μέρες BAN. Αρκετά τράβηξε το θέμα. Σου έγραψα κάτι στο thread που κλειδώθηκε αλλά το αγνόησες. Αντ 'αυτού το θράσος και η ειρωνεία συνεχίζεται! Επειδή άνοιξες ένα θέμα δεν πάει να πει οτι μπορείς και να το κάνεις οτι θες.

Τα off topic διαγράφονται.
 
Τρέμω και μόνο στην ιδέα ο Λογοθετίδης να είχε πρωταγωνιστήσει σε καμιά σειρά της ΕΡΤ και να την είχαν σβήσει για να γράψουν κάνα τελικό ποδοσφαίρου. Ανατριχιαστικό, ε;
 
Ίσως η πιο δύσκολη επιλογή για γκάλοπ. Θαυμάσιες ταινίες όλες τους. Τελικά ψήφισα το ζηλιαρόγατο. Μοναδικός ηθοποιός ο Λογοθετίδης (πραγματικό όνομα : Βασίλης Ταυλαρίδης). Κάπου είχα διαβάσει πως όταν είχε πάει στην Αμερική με το θίασο του βραβεύτηκε με τη μεγαλύτερη διάκριση που δόθηκε ποτέ σε Έλληνα ηθοποιό.
 
Ένας ήρως με παντούφλες, είναι πολύ ανθρώπινος και ξεφεύγει από συνηθισμένες μανιέρες. Όσο για την αναβίωση από το Γιάννη Μπέζο, ας μην ανοίξω το στόμα μου καλύτερα...
 
οι Γερμανοί Ξανάρχονται. Εκπληκτκό σενάριο (θα το χαρακτήριζα διαχρονικό) και πολύ καλές ερμηνείες εκτος του Λογοθετίδη που δίνει ρέστα.
 
natasaki είπε:
Βρήκα αυτό το θρεντ ψάχνοντας για τον Λογοθετίδη, και σκέφτηκα πως μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αυτή η παρουσίαση όλων των ταινιών που έπαιξε, κι αυτών που θα μπορούσε να παίξει ο Βασίλης Λογοθετίδης
Υπέροχο το αφιέρωμα στον Λογοθετίδη!!! Εσύ το έχεις γράψει?

Ψήφισα το "Οι Γερμανοί ξανάρχονται", αλλά αγαπημένο μου είναι και το "Ούτε γάτα, ούτε ζημιά". Δυστυχώς είναι ταινίες που σπανίως παίζονται στην τηλεόραση :(

[edit] Δεν έχει σχέση με το θέμα που συζητάμε [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που σκέφτομαι τον Λογοθετίδη, αμέσως μου έρχεται η εικόνα του ως ζηλιαρόγατου συζύγου, οπότε η ψήφος μου πήγε εκεί. Ο μεγαλύτερος ίσως ever Ελληνας ηθοποιός
 
Το "Οι Γερμανοί ξανάρχονται"... Αληθινά συλλεκτική ταινία. Με κορυφαίες τις σκηνές γύρω από το πηγάδι που βούταγαν το ραδιόφωνο και εκείνες του ψυχιατρείου. Εκτός από τον Τσαγκανέα, γελάω πολύ με τον Ναπολέοντα που εμφανίζεται και λέει με εξαιρετικό ύφος "Καλέσατε την Ιωσηφίνα".... Και ο Λογοθετίδης έντρομος: "Καλέστε τη.... Καλέστε τη...." :D :D
 
ειναι αδιαφορο τι θα ψηφισει κανεις πιστευω και συγνωμη

ειναι κορυφαιος ελληνας ηθοποιος και κωμικος μας

ειχαμε την τιμη να ειναι και γειτονας μας ,φυσικα μονο ο παππους μου τον προλαβε

οτι και αν πω θα ειναι σιγουρα κατωτερο του βασιλη λογοθετιδη
 
— Από ποια; Από τις κατακτήσεις ή από την Αμαλία; (H Αμαλία είναι η κ. Λογοθετίδου Πηγή: www.lifo.gr

* Απο το άρθρο που πόσταρε ο @Wally το παραπάνω απόσπασμα. 

Το επισημαίνω γιατί στη συνέντευξη αυτή ( που απ ότι διαβάζουμε είναι του 1929) αναφέρεται και πάλι η σύζυγος του Λογοθετίδη που όπως βλέπουμε τη λέγαν Αμαλία. Είναι η κυρία που έχουμε γράψει σε άλλο θέμα την ιστορία τους. Υπήρξε όμως και πρώτη σύζυγος του Λογοθετίδη στην Κων/πολη κάποια κυρία που λεγόταν Αγνή Τζιδάκη. Όταν ο κωμικός πέθανε προέκυψε ένα ζήτημα με τα χαρτιά του διαζυγίου του απο την πρώτη σύζυγο ( Α. Τζιδάκη ) που δε μπορούσαν να τα βρουν στην Αθήνα και προέκυπταν ζητήματα και διγαμίας και περιουσιακά. Τελικά μετά απο λίγο καιρό το διαζύγιο βρέθηκε και η περιουσία του ηθοποιού πέρασε στην αδερφή του που ζούσε στην Αμερική. 

Νομίζω είναι σημαντικά βιογραφικά στοιχεία για τον ηθοποιό που ακόμη αναφέρεται παντού ως "αιώνιος εργένης". Ίσως πρέπει να προστεθούν στη retro db να μη χαθούν μέσα στον όγκο των πληροφοριών.

* βεβαίως Αμαλία ήταν και το βαφτιστικό της μετέπειτα συντρόφου του, της Ίλυας Λιβυκού με την οποία όμως γνωρίστηκαν πολύ αργότερα. 
 
Τελικά στο "Ούτε γάτα ούτε ζημιά" ο σταθμάρχης έμεινε στην απόλυτη άγνοια και θα συνέχιζε να νομίζει το φίλο του παντρεμένο.
 
Ασυζητητί ο "Ζηλιαρογατος",συναισθηματικά, επειδη είναι η πρώτη ταινία που είδα του Λογοθετίδη και μαγεύτηκα από το παίξιμο του!
 
Όλες.
Και μακάρι να βρεθούν κάποτε οι χαμένες να τις δούμε.
Μακάρι να παίζονταν οι αυθεντικές επίσης. Την τελευταία φορά που είδα την ταινία «Ένας ήρως με παντούφλες» είχαν πειράξει και σε αυτήν τους τίτλους.
 
1η : "Ο Ζηλιαρόγατος", για μένα η καλύτερη του κωμωδία..Και όχι μόνο του Λογοθετίδη,αλλά γενικά από τις καλύτερες (στο τοπ 10) του ελληνικού κινηματογραφου.
2η: " Ένας ήρωας με παντούφλες" . Αν στην 1η θα έβαζα 10 , σ' αυτήν βάζω 9,8.. Καμία σχέση με κωμωδία,αλλά είναι μια υπέροχη ταινία.

Η " Κάλπικη λίρα" είναι εκπληκτική ταινία..Η οποία παίρνει σίγουρα 10. Ο Λογοθετίδης πρωταγωνιστεί σε μία από τις 4 ιστορίες αυτής της σπονδυλωτής ταινίας.Εγώ δεν θα την έβαζα μαζί με τις άλλες που πρωταγωνιστεί σε ολόκληρες τις ταινίες. Άλλωστε και η ιστορία με τον Λογοθετίδη,πιστεύω πως είναι η πιο αδύναμη σε σχέση με τις άλλες.Όχι κακή ιστορία φυσικά, απλά για μένα είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα.
 
Πίσω
Μπλουζα