Αγαπημένοι ηθοποιοί όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

Αν και δεν είναι εύκολο να καθορίσω το ύψος της θα έλεγα ότι είναι αρκετά ψηλή πιθανώς περί το 1.70.

Και βέβαια οι επιπλέον φωτογραφίες της Λιλής Ντερτίμα βρίσκονται εδώ.
 
Ρε τι έχασα που έλειπα από το Ελλάντα τη δεκαετία του ογδόντα... πρώτη φορά είδα το ονοματάκι της κυρίας (και την κυρία την ίδια)
 
Και φυσικά δεν κοιτάει τον Πάριο αλλά τον φακό. Όπως πάντα.
 
Εξαιρετική φωτογραφία περιοδικού (πιθανώς αρχών '60) της Αφροδίτης Γρηγοριάδου που αναδεικνύει την ομορφιά της αλλά και την ποιότητα ηθοποιού που διέθετε σύμφωνα και με τα γραφόμενα. Πηγή.

afro.jpg
 
Σπάνια φωτογραφία - ντοκουμέντο από γιορτή που οργανώθηκε στις 31/12/1986 στην Καλαμάτα με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη για την υποστήριξη των σεισμοπαθών του σεισμού της Καλαμάτας.
Από αριστερά διακρίνονται: Νόρα Βαλσάμη, Μελίνα Μερκούρη, Κάτια Δανδουλάκη, Βασίλης Μπουγιουκλάκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη (πίσω από την Κάτια Δανδουλάκη), Δέσποινα Στυλιανοπούλου (πίσω από το χέρι). Δεν φαίνονται οι : Νίκος Κούρκουλος, Τίτος Βανδής, Μπέτυ Βαλάση, Ελένη Φιλίνη, Βασίλης Τσιβιλίκας, Λευτέρης Βουρνάς, Άννα Φόνσου κ.α. Και άλλες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην πηγή. Έχω την εντύπωση ότι παίζουν τα Παιδιά από την Πάτρα.

melina.jpg
 
Γιατί με ενοχλεί η ιδέα της "γιορτής" για υποστήριξη σεισμοπαθών? Οι άνθρωποι χάσανε συγγενείς και φίλους και σπίτια κι οι "υποστηρικτές" τους γιορτάζουν και γλεντάνε και μοιάζουν να το διασκεδάζουν. Ναι, η ζωή συνεχίζεται, και στη στενοχώρια τους οι σεισμοπαθείς χρειάζονταν κάτι να τους ξαλαφρώσει. Δεν λέω να μη διοργανώσουν συναυλία υποστήριξης η κάτι τέτοιο.... αλλά αυτή η φωτογραφία μου χτύπησε πολύ άσχημα. Μοιάζει σαν κάτι κυρίες του καλού κόσμου που διοργανώνουν φιλανθρωπικά γκαλά και πλακώνουν τους αστακούς και τα χαβιάρια για να μαζέψουν λεφτά για φτωχούς.
 
Nαι , γλεντάκι κλπ τη στιγμή που ο κόσμος είναι σε σκηνές , είναι " κάπως ". Μπορούσαν απλά να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να βοηθήσουν. Αλλά πάνω από όλα οι δημόσιες σχέσεις...
 
Στο πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα που παρουσιάζεται εδώ, εμφανίζονται οι κοπέλες που διακρίθηκαν διαχρονικά σε διοργανώσεις καλλιστείων και αργότερα συμμετείχαν σε κάποιες ταινίες. Πιθανότατα γίνονται και αλλού αναφορές αλλά εδώ παρουσιάζονται συγκεντρωμένα.
 
"Η μικρή Ευγενία Καρπούζη" :diablotin:
 
IMG_20200626_232417.jpg

Η φωτογραφία που βρέθηκε στο αρχείο του Κώστα Ταχτσή, απεικονίζει τον ίδιο κ τη μικρή ανηψιά του, που είχε φέρει μαζί του, για να παρακολουθήσει από κοντά το πρώτο δοκιμαστικό για το "Τρίτο Στεφάνι" στο Τρίτο Πρόγραμμα.
Τους ρόλους της Νίνας κ της Εκάβης θα υποδύονταν αντίστοιχα η Βλαχοπούλου κ η Βασιλειάδου.
Ήταν φιάσκο κ οι εντυπώσεις του Ταχτσή περιγράφονται στην ιδιόχειρη σημείωση από τον ίδιο κάτω από τη φωτογραφία...
 
Πίσω
Μπλουζα