Καλοκαίρι 1968. Το ζεύγος Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ (αριστερά) μηνύουν τους Α.Σακελλάριο-Γ.Τζαβέλλα-Τ.Μακρίδη (οι 3 δεξιά). Αιτία η επιθεώρηση "Και μη χειρότερα" στην οποία, σύμφωνα με την μήνυση, σε νούμερο των συγγραφέων ο Παράβας έβγαινε στη σκηνή ντυμένος Αλίκη με ξανθιά περούκα, αποκαλούσε τον Παπαμιχαήλ χοντρό σαν βαρελάκι και στραβοπόδη κι τραγουδούσε «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου σου το ‘δωσα το σπίτι μου, σου πήρα κι αυτοκίνητο…». Κυρίως όμως το νούμερο επικεντρωνόταν στο ότι η Αλίκη δεν μπορούσε να μείνει έγκυος.
Η Αλίκη κατέθεσε ότι την εξευτέλιζαν ως γυναίκα
"έχασα δύο παιδιά παίζοντας στα θέατρά τους, με θεωρούν ανίκανη και με υβρίζουν, αυτοί που κάναμε μαζι μεγάλες επιτυχίες» ξεσπώντας σε δάκρυα. Μια Αλίκη όπως "
δεν την έχουν ξαναδεί οί θαυμαστές της" ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής.
Ο Παπαμιχαήλ κατέθεσε ότι δεν τον συντηρεί η γυναίκα του όπως αναφέρεται στο νούμερο, αλλά κερδίζει κι αυτός χρήματα απο τις ταινίες.
Ο κατηγορούμενος Αλέκος Σακελάριος είπε: "
Με την Αλίκη συνεργαστήκαμε χρόνια. Κι εκείνη ωφελήθηκε και εγώ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον άντρα της. Αυτός μου χρωστάει πολλά γιατί εγώ τον ανέδειξα, ο κ.Φίνος δεν τον ήθελε. Η Βουγιουκλάκη είχε δηλώσει δημόσια την επιθυμία της να αποκτήσει παιδί και απλώς σατίριστηκε το γεγονός της προβολής. Οι ίδιοι δημοσιοποιούσαν τα περιουσιακά τους στον τύπο όπως και το οτι είχε κάνει δώρο στο σύζυγό της αυτοκίνητο. Οσο για το "χοντρός", εκείνος είχε δηλώσει ότι η κουζίνα της γυναίκας του είναι περίφημη με αποτέλεσμα να χοντραίνει συνεχώς.Εάν καταδικασθούμε γι’αυτό, τότε δεν πρέπει να μείνει χοντρός στην Αθήνα που να μην υποβάλει μήνυση. Παράβας υπάρχει κ. πρόεδρε στην παράσταση, παράβαση δεν υπάρχει".
Το ζεύγος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη φυλάκιση των κατηγορουμένων αρκεί να κατεβάσουν την παράσταση, αλλά ο Σακελλάριος και ο Τζαβέλας δεν δέχτηκαν. Τελικά το δικαστήριο ζήτησε την αφαίρεση των επίμαχων σημείων κι επέβαλε ποινή φυλάκισης 50 ημερών και χρηματικό πρόστιμο 16.000 δραχμών στον καθένα, τα οποία το ζεύγος δώρισε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Πηγη:
mixanitouxronou.gr