Αγαπημένοι ηθοποιοί όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

Χθες το βράδυ παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ Maria by Callas, στο BBC Two. ΄Ισως το έβαλαν γιατί La Divina πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου 1977. Πολύ όμορφο και η παρουσίαση της ήταν σεμνή και συνταρακτική στις συνεντεύξεις της με διάσημους δημοσιογράφους. ΄Ηταν πραγματικά μια υπέροχη καλλιτέχνις και γυναίκα. ΄Ηταν Ελληνίδα και ηθοποιός κινηματογράφου - Μήδεια - γι΄αυτό χρησιμοποιώ αυτό το γκρουπ! Θεά, Θεία - ήταν η μοναδική. ΄Ολες οι άλλες ..... απλώς οδοντόκρεμες. (Αγαπώ αυτή τη φράση εδώ και 70 χρόνια. Η οδοντόκρεμα Κolynos όμως δεν μου άρεσε!) Photo : Eurokinissi, file

Προβολή συνημμένου 231685



Σπάνιο βίντεο με την Μαρία Κάλλας σε συνέντευξη της στον Mike Wallace.


 
1930. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πρωτοετής σπουδαστής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Χωρίς τίτλο.png



πηγή : Ιστορικός συλλέκτης Βέροιας
 
Προβολή συνημμένου 231850

Όταν η Ελένη Ράντου υποδυόταν την κόρη της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

@ bambinella 100
Η Ράντου εδώ δεν έχει κάτι από την ΠΟΛΥ μεγάλη σου αγάπη την Κούρκουλα; Σαν να μου τη θυμίζει και είπα να σε πειράξω.
 
Γιατί ο Κωνστανταρας έχει τέτοιο μακάβριο μακιγιάζ? Το 1930 ήταν περίοδος ειρήνης.
 
Αναρωτιέμαι αν καπνιζαν κ στον ύπνο τους. 9/10 τυχαίες φωτογραφίες έχουν τσιγάρο. Υπάρχει κι ένα βίντεο με τον Κουν που συναντά παλιούς μαθητές του κ καπνίζουν όλοι μαζί, παπορι το θέατρο. Να θες ν ανοίξεις ένα παράθυρο κ να μη μπορείς να μπεις στο βίντεο, κλείνεις YouTube, πετάς λαπτοπ στα σκουπίδια.
Κι αυτά τα λέει μια καπνίστρια.
 
Αναρωτιέμαι αν καπνιζαν κ στον ύπνο τους. 9/10 τυχαίες φωτογραφίες έχουν τσιγάρο. Υπάρχει κι ένα βίντεο με τον Κουν που συναντά παλιούς μαθητές του κ καπνίζουν όλοι μαζί, παπορι το θέατρο. Να θες ν ανοίξεις ένα παράθυρο κ να μη μπορείς να μπεις στο βίντεο, κλείνεις YouTube, πετάς λαπτοπ στα σκουπίδια.
Κι αυτά τα λέει μια καπνίστρια.
Σε έκανα εικόνα να πετάς το μηχάνημα και μου φάνηκε πολύ αστείο. Έβγαλε καπνό μέχρι και το λαπτόπι;

Πέρα από το φαιδρόν του πράγματος, νομίζω ότι όσο πιο πίσω πάμε τόσο περισσότερο το τσιγάρο ήταν κάτι σαν αξεσουάρ. (Θυμίζω ότι τα σιγαρέτα θεωρούνταν αγνά και υγιεινά. Αηδίασα λίγο.) Αξεσουάρ και μάλιστα για παλιάς κοπής σερνικά. Εξ ου και ήταν τζιζ κακό να καπνίζει μια γυναίκα. Συν τις μα...κίες που έβαζαν μέσα πέρα από απλό καπνό.
Επιπλέον δεν γίνεται να ανήκεις σε συγκεκριμένους χώρους, είτε πολιτικούς είτε καλλιτεχνικούς και να μην καπνίζεις. Είναι σαν να τρως παγωτό με πιρούνι. Γίνεται αλλά δεν γίνεται.
 
Άσε, μη μου θυμίζετε τώρα τις ατελείωτες συνελεύσεις των φοιτητικών μου χρόνων στο Πολυτεχνείο, τότε που δεν προλαβαίναμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου διότι την πρώτη ώρα την τρώγανε τα διαδικαστικά και μετά κάθε τόσο κάποιος θεωρούσε ότι θίχτηκε από κάτι και έπαιρνε το λόγο επί προσωπικού και σταμάταγε όλη η συζήτηση. Και καπνίζανε όλοι, θεριακλήδες και θεριακλούδες, εκτός από μένα που παιδιόθεν σιχαινόμουνα το τσιγάρο διότι κάπνιζε η μητέρα μου και μισούσα τη μυρωδιά του. Και να είναι θεόκλειστα τα παράθυρα. Και να είναι η αίθουσα σαν να είχαν ρίξει δακρυγόνα τα ΜΑΤ. Πώς αντέχαμε? Εγώ υπέφερα δηλαδή, αλλά καθόμουνα.
 
120370977_333792224394295_8816610866693034744_n.jpg

Ο Θανάσης μαζί με τον... κασκαντέρ του στον Λευκό Πύργο, λίγο πριν το γύρισμα της σκηνής που ως πράκτωρ σε "εκπαιδευτική αποστολή" ( :D ) πηδάει από την οροφή του Πύργου, στην ταινία "Θου-Βου: Επιχείρησις Γης Μαδιάμ".
 
Γιωργος Παντζας, Σμαρουλα Γιουλη, Κωστας Ρηγοπουλος, Κωστας Βουτσας και Κακια Αναλυτη απο τη θεατρικη παρασταση του 1966, Οι απανω και οι κατω.

1632912623319.jpeg
 
Το βλέπω συχνά σε πληροφορίες για παλιές παραστάσεις. Μια που τα θέατρα δεν ήταν τόσα πολλά ο κάθε θίασος μπορούσε να έχει πολλούς καλούς ηθοποιούς. Αργότερα ο καθένας από αυτούς σχεδόν μπορούσε να είναι θιασάρχης με τόσα θέατρα.
 
Πίσω
Μπλουζα