laura ingalls
RetroWannaBe
- Joined
- 19 Απρ 2016
- Μηνύματα
- 1.864
- Αντιδράσεις
- 5.134
Τι να εννοεί άραγε όταν λέει σουλφονωμένο; Εχει μέσα θειάφι; η Παπανίκα είναι λίγο πιο στρουμπουλούλα εδώ. Πολυ ωραία κοπέλα πάντως.
Η σουλφόνωση και η σούλφωση είναι οι αντιδράσεις εισαγωγής της σουλφονικής ομάδας –HSO3 σε αρωματικό πυρήνα, σε αλειφατικό ή κορεσμένο υδρογονάνθρακα, σε αλκοόλες, σε αιθοξυλιωμένες αλκοόλες, σε εστέρες, κ.λ.π. Όταν αυτή λαμβάνει χώρα απευθείας σε άτομο άνθρακα (–C–SO3H), λέγεται σουλφόνωση, ενώ σε υδροξύλιο αλκοόλης (–Ο–SO3H), οπότε θεωρείται εστεροποίηση, λέγεται σούλφωση (sulphonation και sulphation αντιστοίχως). Όταν θα γίνεται αναφορά γενικά στη διαδικασία εισαγωγής των παραπάνω ομάδων, θα χρησιμοποιείται αδιακρίτως ο όρος σουλφόνωση και μόνο, όταν θα πρόκειται για εστεροποίηση, θα αναφέρεται ως σούλφωση. Τα προϊόντα λέγονται σουλφονικά οξέα ή άλατα και σουλφικά οξέα ή άλατα, κατά μετάφραση των αγγλικών όρων sulphonates και sulphates αντιστοίχως.Τι να εννοεί άραγε όταν λέει σουλφονωμένο; Εχει μέσα θειάφι; η Παπανίκα είναι λίγο πιο στρουμπουλούλα εδώ. Πολυ ωραία κοπέλα πάντως.
Η σουλφόνωση και η σούλφωση είναι οι αντιδράσεις εισαγωγής της σουλφονικής ομάδας –HSO3 σε αρωματικό πυρήνα, σε αλειφατικό ή κορεσμένο υδρογονάνθρακα, σε αλκοόλες, σε αιθοξυλιωμένες αλκοόλες, σε εστέρες, κ.λ.π. Όταν αυτή λαμβάνει χώρα απευθείας σε άτομο άνθρακα (–C–SO3H), λέγεται σουλφόνωση, ενώ σε υδροξύλιο αλκοόλης (–Ο–SO3H), οπότε θεωρείται εστεροποίηση, λέγεται σούλφωση (sulphonation και sulphation αντιστοίχως). Όταν θα γίνεται αναφορά γενικά στη διαδικασία εισαγωγής των παραπάνω ομάδων, θα χρησιμοποιείται αδιακρίτως ο όρος σουλφόνωση και μόνο, όταν θα πρόκειται για εστεροποίηση, θα αναφέρεται ως σούλφωση. Τα προϊόντα λέγονται σουλφονικά οξέα ή άλατα και σουλφικά οξέα ή άλατα, κατά μετάφραση των αγγλικών όρων sulphonates και sulphates αντιστοίχως.
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε (είχα να ασχοληθώ κάπου 25 χρόνια με αυτά)
Μάλλον θα θέσω αλλιώς την ερώτηση της Λώρας για να καταλάβουμε κι εμείς οι τριτοδεσμίτες και οι όσοι δεν είχαν αγαπημένο τους μάθημα τη χημεία. Όταν χαρακτηρίζει το προϊόν έτσι σημαίνει ότι καθαρίζει καλύτερα; Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα υγρό πιάτων.Αν μου τα εξηγούσες στα γαλλικά ή στα γιαπωνέζικα θα τα καταλάβαινα δηλαδή - γιατί χαζή δεν είμαι ε;- αλλά τωρα έτσι όπως τα είπες στα ελληνικά σαν να μπερδεύτηκα λίγο....
Πάντως θειάφι δεν έχει μέσα αυτό το κατάλαβα.
Όπως και οι εστέρες σαν να τους θυμάμαι ότι κάπου πηγαιναν με τα σαπούνια. Λάθος;
Ω Θεέ! Τι σε φόρουμ ελληνικού κινηματογράφου τι σε συνέδριο των φίλων χημικών Αθήνας ένα και το αυτό. Τι έχει να πει άραγε ο Τζαρτζανος για όλα αυτά; Τι έχει να πει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ;;;;;Οι εστέρες είναι ενώσεις που προέρχονται από αντίδραση οξέων με αλκοόλες. Τα λίπη και τα έλαια είναι εστέρες της γλυκερίνης (αλκοόλης με 3 υδροξύλια) με οργανικά οξέα που έχουν μια μακρυά αλυσσίδα ατόμων άνθρακα συνδεμένη με την καρβοξυλική ομάδα (-COOΗ στα ελεύθερα οξέα, -COO- στους εστέρες). Οι αλυσσίδες έχουν περίπου 18 άτομα άνθρακα (ο ακριβής αριθμός παιζει)
Οποτε η ασπρομαυρη φωτογραφια παλι απο τα γυρισματα της ταινιας ειναι; Γιατι αυτος που κειτεται στο εδαφος μοιαζει με τον αλλον κατω διπλα στον Γιαννοπουλο.Ναι, στα γυρίσματα της ταινίας " Ο Διαιτητής ".