Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

Ένας από τους αγαπημένους μου κινηματογραφικούς ήρωες:

45TXBcc.jpg
 
Όπως το περίμενα! Δεν θα μπορούσε να μου βγει άλλος εκτός από τον αγαπημένο μου Poirot.

Congrats, you're Hercule Poirot. Your "little grey cells" are constantly working to solve mysteries, and even the hardest crimes are easy for you to solve. This is because you think outside the box and are quite clever. You have many friends, enjoy life, and are eager to see the world. You simply love what you do and it shows!
 
Διαβασα την ποντικοπαγιδα! Πραγματικα εξαιρετικό βιβλιο απο τα καλυτερα της θα ελεγα και σιγουρα η καλυετρη νουβελλα της. πραγματικα με αυτα τα βιβλια που εχω διαβασει μεχρι τωρα απο την Αγκαθα Κριστι πιστευω οτι εχει τοση μεγαλη ποικιλία απο ενοχους, υποπτους, φονικα οπλα, αριθμο θυματων και δολοφόνων, σχεδια δολοφονίας, ανατροπες τα πιο περιεργα και τα πιο απλα εγκληματα, χωρους δολοφονίας, ολα τα μεταφορικα μεσα αλλα και χωροι με πολλα ατομα, με λιγα η μονο το θυμα, αριθμο υποπτων και τελος τον ξεχωριστο σε καθε βιβλιο τροπο ανπτυξης της πλοκης που οποιοσδηποτε κανει μια απόπειρα να γραψει βιβλιο μυστηριου πολλυ δυσκολα,εως απιθανα, θα μπορει να γραψει κατι που να μην μιάζει στην Κριστι εστω και λιγο ειτε το θελει ειτε οχι. τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω. παντως τωρα καταλαβα γιατι παιζεται στην Αγγλια τοσα χρονια.
 
H Ποντικοπαγίδα είναι και από τα δικά μου αγαπημένα texter. Όταν το διάβασα βέβαια είχα ήδη καταλάβει κάποια μοτίβα στα μυστήρια της Κρίστι κι έτσι είχα βρει ποιός ήταν ο ένοχος, αλλά παρ'όλα αυτά μου άρεσε πάρα πολύ.
 
τελικα η Sophie Hannah εγραψε το βιβλιο με τον Πουαρο με τιτλο the monogram murders.
 
Στο βιβλίο του Μαρη ''αυστηρως προσωπικό'' βλέπουμε εισαγωγή αλλά αγκάθα κριστι, δηλ. πέντε άτομα λαμβάνουν γραμματα, με το μηνυμα αυστηρως προσωπικο
 
αριαδνη είπε:
Στο βιβλίο του Μαρη ''αυστηρως προσωπικό'' βλέπουμε εισαγωγή αλλά αγκάθα κριστι, δηλ. πέντε άτομα λαμβάνουν γραμματα, με το μηνυμα αυστηρως προσωπικο
Ειναι επειδη ο Μαρης γενικα την εχει κατακλεψει.
 
Αν ειδατε χτες την εκδρομή στον αντ, δεν σας θυμισε παρα πολύ τους 10 μικρους νέγρους; αντι για νησί, βουνο απλα αυτή είναι η διαφορα, τι λετε;
 
αριαδνη είπε:
απλα αυτή είναι η διαφορα, τι λετε;
Και η καμερα που κουναει σαν μαουνα στα ρηχα. Χρειαζομαστε δραμαμινες για να δουμε καινουργιες σειρες και ταινιες.
 
bambinella 100 είπε:
Και η καμερα που κουναει σαν μαουνα στα ρηχα. Χρειαζομαστε δραμαμινες για να δουμε καινουργιες σειρες και ταινιες.
αν το δεις θέλω γνωμη, θυμιζει αγκάθα ή η ιδεα μου :D
 
Η "Εκδρομή" έχει αντιγράψει διάφορα: το αξεπέραστο "Δέκα μικροί νέγροι" της Κρίστι, τη σειρά "Lost" και την πολύ παλαιότερη σειρά της ΕΡΤ "Οι ένοχοι", με σενάριο Γιάννη Φίλιππα και σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, όπου δέκα άνθρωποι -μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Μάρω Κοντού, ο Ανδρέας Φιλιππίδης, η Λίλη Παπαγιάννη, ο Αλέξης Δαμιανός- αποκλείονταν από μια χιονοθύελλα σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο και άρχιζαν τα εγκλήματα. Οι "Ένοχοι" είχαν ήδη αντιγράψει τους "Δέκα μικρούς νέγρους", αλλά με πολύ πιο δημιουργικό τρόπο.
 
Καλα το μυριστηκα ;)

υπήρξε σειρα οι ενοχοι με τοσους αξιόλογους ηθοποιούς, πω, πω και να μην υπάρχει
 
Προλαβα και ειδα μερικες σκορπιες σκηνες τρια με τεσσερα λεπτα στο συνολο τους. Μετα με επιασε ναυτια απο το περα δωθε και το παρατησα οπως εχω παρατησει αμετρητα εργα που χρησιμοποιουν αυτη τη μεθοδο. Ο,τι αμερικανια δουμε να την αρπαξουμε κι εμεις. Και βεβαια μιλαω για τις ασχημες αμερικανιες.

Τον επαγγελματισμο και τη μεθοδικοτητα τους ουτε που τα πλησιασαμε ποτε.
 
Χριστουγεννιάτικη αγκάθα κρίστι

Αυτή τη στιγμή , διαβάζω την περιπέτεια της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας μια ιστορια μυστηρίου με τον Πουαρο, εχει παραξενο όνομα ως ιστορια/ θα σας πω εντυπώσεις/ η πουτιγκα για τους Αγγλους είναι σαφώς κάτι σαν την βασιλόπιτα για εμας
 
Αριάδνη, είναι ε-ξαι-ρε-τι-κό & άκρως χριστουγεννιάτικο! :)

Θα το απολαύσεις - από τις ιστορίες που θυμάμαι ακόμα! Τώρα διαβάζω το "Γυρίστε το γαλαξία με ωτοστόπ". Μόλις το τελειώσω, λέω να το πιάσω κι εγώ! :)
 
Πίσω
Μπλουζα