Ατέλειωτη Νύχτα
Χαιρομαι που σ' αρεσε το βιβλιο, Wally. Αυτο που εχω να πω ειναι οτι κατα την αποψη μου τα βιβλια της Κριστι απο τα οποια απουσιαζουν η Μαρπλ και ο Πουαρο, ειναι τα καλυτερα.
Ενα τετοιο ενδιαφερον βιβλιο ειναι και η Ατελειωτη Νυχτα.
Λιγα λογια για την υποθεση:
Ο Μαϊκλ Ροτζερς γνωρισε τον Τοπο της Τσιγγανας, που οπως ελεγαν οι ντοπιοι ηταν σημαδεμενος απο μια βαρια καταρα.
Ολα αυτα τον διασκεδαζαν και τα εβρισκε φαιδρα και παιδαριωδη, ακομα κι οταν συναντησε την τσιγγανα απο κοντα.
"Μη γελας, νεαρε μου και γρηγορα το γελιο σου θα γινει κλαμα" του ειπε εκεινη οταν αυτος γελασε κοροϊδευτικα.
Αρνηθηκε ομως να του πει περισσοτερα και τον συμβουλεψε μοναχα να φυγει οσο το δυνατον γρηγοροτερα απο κεινον τον τοπο.
Ποσο δικιο ειχε η γρια τσιγγανα, ο Μαϊκλ δε θα το μαθαινε παρα μοναχα οταν θα ηταν πια πολυ αργα.
Ενα μυθιστορημα που διαβαζεται απνευστι και μια απο τις καλυτερες δημιουργιες της Κριστι.
Το φιναλε ξαφνιαζει γιατι ειναι τοσο αναπαντεχο που ελαχιστοι αναγνωστες θα μπορουσαν να υποπτευθουν τον ενοχο.
Και πανω απ' ολα: Το βιβλιο αυτο εχει ενα χαρακτηριστικο που μοναχα αλλο ενα βιβλιο απο τα τοσα της συγγραφεως εχει ακομα. Ενα χαρακτηριστικο που το κανει εντελως ξεχωριστο και το αναγει απο απλη αστυνομικη ιστορια σε μεγαλοφυες δημιουργημα.
Λυπαμαι που δεν μπορω να το αποκαλυψω, αλλα δε συνηθιζω να χαλαω τις εκπληξεις!