Παρακολουθησα προσφατα το Murder is easy, παραγωγης 1982, αλλα γυρισμενο το 1981.
Τηλεταινια βασισμενη στο ομωνυμο μυθιστορημα της Αγκαθα που το διαβασα πριν απο αρκετα χρονια και μου εμεινε αξεχαστο.
Η ταινια κρατησε πολλα στοιχεια του βιβλιου και οπωσδηποτε ηταν καλυτερη και πιστοτερη σε αυτο σε σχεση με τη μεταγενεστερη του 2009 που του εμοιαζε μονο στον τιτλο.
Μεταφερμενη στη συγχρονη εποχη (1981) και με καποια μεγαλα ονοματα, κυριως αυτο της Ολιβια ντε Χαβιλαντ στο ρολο της Ονορια, με εντυπωσιασε ευχαριστα. Αυτο που μου αρεσε πολυ ειναι οτι κρατησε προς το τελος τη σκηνη της παλης αναμεσα στον/στην ενοχο και σε ενα αλλο προσωπο του εργου. Οταν ειχα πρωτοδιαβασει το βιβλιο η σκηνη αυτη μου φανηκε απολυτως ανατριχιαστικη. Εδω δυστυχως δεν καταφερε να αποδοθει στην εντελεια, αλλα τουλαχιστον παρεμεινε.
Κατι αλλο πολυ ενδιαφερον ειναι πως ο πρωταγωνιστης ειναι προγραμματιστης κομπιουτερ και βλεπουμε για πολλη ωρα υπολογιστες που υπηρχαν πριν απο 40 χρονια και βαλε και που σημερα θα εβρισκαν ανετα τη θεση τους σε καποιο αρχαιολογικο μουσειο.
Επιμενω παντως, πως αν θελησει κανεις να ασχοληθει με αυτο το εργο, το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να το βρει σε βιβλιο ουτως ωστε να το απολαυσει σε καθε του λεπτομερεια. Δεν συμβαινει παντα αυτο με τα βιβλια της Κριστι. Το Sad cypress, ας πουμε, ειναι ασυγκριτα καλυτερο στην τηλεοπτικη του μεταφορα απο τη σειρα του Πουαρο. Στο Murder is easy ομως, ψαξτε για το βιβλιο ασυζητητι.
Προβολή συνημμένου 242810