Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

Σ'ευχαριστώ Αριάδνη, λατρεύω αυτά τα τεστ! Εγώ βγαίνω 30% Πάρκερ Πάιν, 20% Πουαρό, Μαρπλ και Σατερθγουέιτ και 10% Τόμμυ-Τούπενς. Ο Πάιν δεν είναι από τους πολύ αγαπημένους μου χαρακτήρες, αλλά τι να κάνουμε, έτσι λέει το τεστ!

Dare και Kambia, φοβερά τα αποτελέσματά σας, τέλεια σταθερότητα και ισορροπία χαρακτήρα :)
 
Εγώ βγαίνω 40% Πάρκερ Πάιν.

Ο Πάρκερ Πάιν, Αριάδνη δεν έχει μεγάλη συμμετοχή στο έργο της Κρίστι. Σύμφωνα με την Βικιπέδια εμφανίζεται σε μόλις 3 βιβλία της, από τα οποία εγώ έχω διαβάσει το ένα στα φοιτητικά μου χρόνια, Το Οι 12 υποθέσεις του Μίστερ Πιν (ορθότερη μετάφραση του αυθεντικού τίτλου θα ήταν Ο Πάρκερ Πιν ερευνά, 1934) που αποτελεί και το κύριο βιβλίο του. Είναι μια συλλογή 12 διηγημάτων, τα οποία προσωπικά δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Επιπλέον εμφανίζεται σε άλλα 2 διηγήματα που εκδόθηκαν σε διαφορετικές συλλογές.
 
ω, ευχαριστω. Τι χαρακτήρα έχει θορ μου, να δουμε αν εχουμε στοιχεια του;
 

For 40 % you are: You are Hercule Poirot!

For 30 % you are: You are Tuppence and Tommy Beresford.

For 20 % you are: You are Satterthwaite!

For 10 % you are: You are Parker Pyne!

Λιγο απ'ολα.... :D
 
Πάει καιρός που διάβασα το βιβλίο, απ'ότι θυμάμαι όμως Ο Πάιν είναι ένας μεγαλόσωμος συνταξιούχος κυβερνητικός υπάλληλος, που σκοπός των ερευνών του είναι να βοηθήσει τους πελάτες του να ξαναγίνουν ευτυχισμένοι. Οι πελάτες του τον πλησιάζουν παρακινημένοι από την διαφήμισή του στα προσωπικά των εφημερίδων όπου γράφει "Είσαι ευτυχισμένος; Αν όχι συμβουλέψου τον κύριο Πάρκερ Πάιν". Δεν ερευνά φόνους αλλά βοηθά τους πελάτες του να ξαναβρούν την χαρά στη ζωή τους. Βλέπεις ότι είναι ένας πιο χαμηλών τόνων ντετέκτιβ σε σχέση με τους Πουαρό και Μάρπλ οπότε δεν είναι παράξενο το ότι δεν είχε την επιτυχία των 2 άλλων :)
 
Nα προσθέσω Αριάδνη, ότι ο Πάρκερ στην ουσία είναι ένας τσαρλατάνος! Τα μέσα που χρησιμοποιεί για να ικανοποιήσει τους πελάτες του μόνο δεοντολογικά δεν είναι. Τους κοροϊδεύει ελεύθερα, τους λέει ψέμματα, αλλά στο τέλος δεν έχουν τι να του πουν, γιατί με τον τρόπο του όντως τους αφήνει ικανοποιημένους! Άρα στην ουσία δεν είναι καν κανονικός ντετέκτιβ κι αυτό το έβρισκα εκνευριστικό πολλές φορές.

Όμως αν διαβάσεις όλες τις ιστορίες του, θα δεις ότι σε μερικές όντως λύνει δύο-τρία μυστήρια, αλλά πιο ελαφριάς φύσεως, καμία σχέση με τον Πουαρό. Νομίζω μία φορά μόνο διαλευκάνει έναν φόνο. Πάντως με τον καιρό τον συνήθισα και μου αρέσει το ότι, όπως και ο Πουαρό και η Μαρπλ, ο Πάιν γνωρίζει πολύ καλά την ανθρώπινη φύση και την ψυχολογία και είναι παρατηρητής των ανθρώπων, γι'αυτό και ξέρει τι θέλουν, παρ'όλο που είναι σαν ψεύτικος ντετέκτιβ τις περισσότερες φορές. Σε αντίθεση όμως με τους άλλους ντετέκτιβς της Κρίστι, του λείπει το συναίσθημα και λειτουργεί περισσότερο με ψυχρή λογική και στατιστικά στοιχεία της συμπεριφοράς των ανθρώπων (νομίζω ότι το προηγούμενο επάγγελμά του ήταν στατιστικολόγος).
 
Αν και δεν είναι 'ρετρό' ,ίσως ενδιαφέρει τους "φανς" της Α.Κρίστι...

Παίζεται θεατρικό εμπνευσμένο από Κρίστι ,με τον Φερεντίνο ως Πουαρό.

Δηλαδή...ΕΛΕΟΣ!!

frp.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έλεος!!! Και τι γλυκανάλατο υφάκι είναι αυτό;; (εμότικον που φασκελώνει) Άπατο θα πάει, δεν το συζητώ! Μα σε ποιους απευθύνονται; :confused:
 
Δε γνωριζα τιποτε απολυτως για την υπαρξη της συγκεκριμενης παραστασης.

Η ζωη με διδαξε να κραταω σχεδον παντα μια επιφυλαξη για το καθετι, αλλα προσωπικα δεν αισθανομαι την παραμικροτερη επιθυμια να δω ενα τετοιο εργο.

Ακολουθει μια σελιδα με κριτικες του κοινου:

http://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10031971
 
Φερεντίνος ως Πουαρό; Δεν χρειάζεται να μάθω τίποτα άλλο :banghead:
 
Βρήκα κι εγώ ένα ωραίο κουιζ για την Κρίστι, το ποιό βιβλίο της είμαστε. Εμένα μου βγήκαν αυτά τα αποτελέσματα:

And then there were none-you enjoy making justice no matter what the cost. You like making murder into a game. Μου αρέσει αυτό, μιας και το συγκεκριμένο βιβλίο της είναι και το αγαπημένο μου. Και μου ταιριάζουν αρκετά μπορώ να πω. (Σημείωση: Επειδή κάποιοι παίρνουν τέτοια τεστ πιό πολύ στα σοβαρά απ'όσο πρέπει και ενδεχομένως μπορεί να παρεξηγούνται εάν σχολιάσει κάποιος π.χ το βιβλίο ή το χαρακτήρα της Κρίστι που τους βγήκε στο τεστ, να μην ξεχνάνε ότι αυτά τα τεστ είναι περισσότερο για διασκέδαση, ούτε έγκυρα είναι ούτε αξιόπιστα, οπότε τα αποτελέσματα δεν σημαίνουν τίποτα για το χαρακτήρα κάποιου και εάν κάποιος σχολιάσει κάτι, ΔΕΝ υπονοεί τίποτα για το χαρακτήρα του ατόμου.) Αυτά! Απολαύστε το λοιπόν:

http://www.youthink.com/quiz.cfm?action=go_detail&sub_action=take&obj_id=184479
 
Εμένα μου βγήκε το Στον αστερισμό της Παρθένου (Cat among the pigeons). Δεν το έχω διαβάσει όμως :wait2:
 
Πολυ διασκεδαστικο το κουιζ, perlastar. Ευχαριστουμε!

Εμενα μου βγηκε οτι ειμαι το Παρτυ (The Halloween's party). Και να σκεφτειτε οτι ως βιβλιο το βρηκα πολυ ανιαρο. Μονο στην τηλεοπτικη του μεταφορα με τον David Suchet μου αρεσε επειδη ελειπαν καποιες κουραστικες και, κατα τη γνωμη μου, πλεοναζουσες σκηνες σε σχεση με το βιβλιο.

Μα να ειμαι το Παρτυ; :banghead:
 
Α, ωραία! Κι εγώ στο ίδιο club με την Perlastar! :D

And then there were none
you enjoy making justice no matter what the cost. You like making murder into a game.
Παρεπιπτόντως, είναι από τα αγαπημένα μου κι εμένα (όχι το μοναδικό, γιατί δεν έχω καταλήξει σε ένα της Christie! :) )....

Disclaimer: Σας διαβεβαιώ, είμαι τελείως ακίνδυνη! :diablotin: Τη μεγάλη μου διασκέδαση να κάνω φόνους, την έχω περιορίσει αισθητά σε μόνο μια φορά το μήνα! :p
 
Δηλώνω κι εγώ ακίνδυνη όπως η Dare! Αλήθεια, δεν ΚΑΝΩ φόνους, απλά είμαι ο εγκέφαλος που τους οργανώνει :cool:
 
Εγω παλι δηλωνω ακρως επικινδυνη. :cool:
 
Stratulator είπε:
Αν και δεν είναι 'ρετρό' ,ίσως ενδιαφέρει τους "φανς" της Α.Κρίστι...
Παίζεται θεατρικό εμπνευσμένο από Κρίστι ,με τον Φερεντίνο ως Πουαρό.

Δηλαδή...ΕΛΕΟΣ!!

Προβολή συνημμένου 95493
επίσης παίζεται και η ποντικοπαγίδα σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Πληροφορίες έδω

http://www.athinorama.gr/theatre/performance.aspx?id=10031965

όσο για το κουίζ μου βγήκε το "έγκλημα στο Νείλο" πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα