Nα προσθέσω Αριάδνη, ότι ο Πάρκερ στην ουσία είναι ένας τσαρλατάνος! Τα μέσα που χρησιμοποιεί για να ικανοποιήσει τους πελάτες του μόνο δεοντολογικά δεν είναι. Τους κοροϊδεύει ελεύθερα, τους λέει ψέμματα, αλλά στο τέλος δεν έχουν τι να του πουν, γιατί με τον τρόπο του όντως τους αφήνει ικανοποιημένους! Άρα στην ουσία δεν είναι καν κανονικός ντετέκτιβ κι αυτό το έβρισκα εκνευριστικό πολλές φορές.
Όμως αν διαβάσεις όλες τις ιστορίες του, θα δεις ότι σε μερικές όντως λύνει δύο-τρία μυστήρια, αλλά πιο ελαφριάς φύσεως, καμία σχέση με τον Πουαρό. Νομίζω μία φορά μόνο διαλευκάνει έναν φόνο. Πάντως με τον καιρό τον συνήθισα και μου αρέσει το ότι, όπως και ο Πουαρό και η Μαρπλ, ο Πάιν γνωρίζει πολύ καλά την ανθρώπινη φύση και την ψυχολογία και είναι παρατηρητής των ανθρώπων, γι'αυτό και ξέρει τι θέλουν, παρ'όλο που είναι σαν ψεύτικος ντετέκτιβ τις περισσότερες φορές. Σε αντίθεση όμως με τους άλλους ντετέκτιβς της Κρίστι, του λείπει το συναίσθημα και λειτουργεί περισσότερο με ψυχρή λογική και στατιστικά στοιχεία της συμπεριφοράς των ανθρώπων (νομίζω ότι το προηγούμενο επάγγελμά του ήταν στατιστικολόγος).