Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

πολυ ωραιο το τεστ. 40% πουαρο 30% παρκερ παιν 20% τουπενς 10% σατερθγουειτ και 0% μαρπλ.
 
Παιδια τι διαφορα μεγάλη ανάμεσα στους 10 μικρούς νέγρους του βιβλίου και στο θεατρο της δευτερας, ειδικά στο τέλος( γι'αυτο πρόκειται :flower: ) εγω πάλι σαν ρομαντική φυση διαλέγω την εκδοχή του θεατρου της δευτέρας

θα ηθελα η Βερα να μην ειχε διαπραξει το έγκλημα για το οποιο κατηγουρούνταν και να καταλήξει σε ειδύλλιο με τον Λόμπαρτ, νομίζω, αν κάνω λάθος διορθωστε με και όχι να τον σκοτώσει, μπρρρ :sealed:
περλασταρ μου, κριμα δεν μπορω να κανω το κουιζακι γιατι δεν εχω διαβασει όλα τα βιβλια της κριστι και δεν ξερω για το αγαπημενο μου

πειτε μου εντυπωσεις για το κοσμοπολίτικο ''φονος κάτω από τον ήλιο'' υπάρχει και σε ταινια, την εχει δει κανεις;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν πειράζει Αριάδνη, κάνε το όταν τα διαβάσεις, είναι ωραίο να έχεις μέλλον ακόμα με τα βιβλία της Κρίστι, γιατί εγώ που τα έχω διαβάσει όλα εύχομαι να είχα κι άλλα! Για το Evil Under the Sun, εγώ το έχω δει μόνο με τον Suchet, δεν ξέρω αν έχει βγει κι άλλη ταινία. Σε αντίθεση με τα περισσότερα του Suchet, αυτό ανήκει στην κατηγορία εκείνων που δεν μου άρεσαν πολύ, επειδή είχαν κάνει κάτι παράλογες αλλαγές στην ιστορία, που απορώ ακόμα και τώρα: Το κορίτσι που μας παρουσιάζεται στο βιβλίο και ασχολείται ερασιτεχνικά με διάφορα τεχνάσματα μαγείας, το έκαναν αγόρι, που ασχολείται ερασιτεχνικά με διάφορα τεχνάσματα χημείας. Για μένα έτσι χαλάσανε την ισορροπία και την ψυχολογία πίσω από τις σχέσεις των χαρακτήρων, γιατί η Κρίστι ήταν πολύ προσεκτική όταν διαμόρφωνε τις ανθρώπινες σχέσεις και το καθετί είχε λόγο που υπήρχε.

Επίσης η συγκεκριμένη ταινία με ξενέρωσε λίγο γιατί όταν διάβαζα το βιβλίο ονειρευόμουν ωραίες παραλίες, θάλασσα και ήλιο, έτσι μας το περιγράφει η Κρίστι τουλάχιστον, αλλά οι Βρετανοί που δεν έχουν φυσικά τέτοια πράγματα, έκαναν τα γυρίσματα σε παραλίες με τον γνωστό μουντό τους καιρό. Έτσι, το "Φόνος κάτω από τον ήλιο" έγινε "Φόνος κάτω από τα σύννεφα".
 
Είναι ταινια με τον Ουστινωφ, δεν ξερω αν λες την ιδια :) χα, χα φονος κάτω από τα συννεφα. Εχω μέλλον με την κριστι και λίγα βιβλιοπωλεία που να΄χουν βιβλια της :D
 
Όχι, εγώ έλεγα αυτήν με τον γνωστό David Suchet ως Πουαρό, δεν έχω δει του Ustinov. Μόνο το Death on the Nile έχω δει με αυτόν και δυστυχώς, αν και μου αρέσει πολύ ο συγκεκριμένος σαν ηθοποιός, με ξενέρωσε στο ρόλο του Πουαρό, γιατί ο νους του ήταν μόνο στο φαί. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τον Πουαρό να μπαίνει για να ανακρίνει υπόπτους, να βλέπει ένα πιάτο με φαγητό στο τραπέζι και να αρχίζει να το τρώει λαίμαργα την ώρα της ανάκρισης. Ο Πουαρό της Κρίστι ήταν άνθρωπος με βίτσια και δυσκολίες στο φαγητό και με πολύ λεπτούς τρόπους, δεν ήταν πεινάλας. Εννοείται βέβαια ότι δεν φταίει ο ίδιος ο Ustinov γι'αυτό. Πάλι καλά που υπάρχει ο Suchet, δεν θα υπάρξει ποτέ καλύτερος Πουαρό από αυτόν.
 
perlastar είπε:
Πάλι καλά που υπάρχει ο Suchet, δεν θα υπάρξει ποτέ καλύτερος Πουαρό από αυτόν.
Συμφωνω απολυτως. O Σατσετ ΕΙΝΑΙ ο Πουαρω.

Εχω δει και τις δυο εκδοχες του Evil under the sun, και παρ' ολο που εξεφρασα την ανωτερω αποψη, πιστευω ακραδαντα πως η ταινια με τον Πητερ Ουστινωφ ειναι σαφως πολυ καλυτερη απο εκεινη με τον Ντεϊβιντ Σατσετ. Και πολυ πιο πιστη στο βιβλιο της Κριστι, επισης.

Αν επαιζε και ο Σατσετ, θα ηταν τελεια!
 
Εγώ πάντως προτιμώ τον Ουστίνοφ σαν Πουαρώ, αν και ομολογώ ότι δεν μου άρεσε το Ραντεβού με τον θάνατο. Και ο Φίνεϊ νομίζω ότι ήταν καλός στον φόνο στο Όριεντ εξπρές, αλλά τελικά ίσως αυτές οι all star cast ταινίες τραβάνε την προσοχή λόγω των πολλών διάσημων ηθοποιών τους βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υπόθεση (και φυσικά όταν τις είδα, δεν είχα διαβάσει τα βιβλία στα οποία βασίζονται).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kudos to Thor! :)

Κι εγώ έχω άπειρη αδυναμία στον Ουστίνοφ - ίσως γιατί όταν διάβαζα τα βιβλία, ήδη τον είχα "ζωγραφίσει" στο μυαλό μου! Οπότε, όταν τον είδα να παίζει, ήταν απλά η εικόνα προσωποποιημένη!

Για μένα, ού γαρ έσονται άλλοι Πουαρώ πλην αυτού! ;)
 
Οκ, γούστα είναι αυτά, πάντως όσους θαυμαστές και να έχει ο Ustinov, o Suchet είναι ο Πουαρό, όπως είπε και η Bambinella. Προσωπικά τον Ustinov τον προτιμώ σε ρόλους βασιλιάδων, να τρώει ψητό κρέας, να πίνει κρασί, να διασκεδάζει με τους ευγενείς του παλατιού και να τιμωρεί και να καταδικάζει ανθρώπους σε θάνατο! Πάντα ευχόμουν, για παράδειγμα, να τον δω να παίζει τον σκληρό βασιλιά Ερρίκο τον 8ο που σκότωνε τις γυναίκες του. Νομίζω ότι ο ρόλοι που του πάνε γάντι είναι αυτοί, όπως πάει γάντι στον Suchet να είναι ο Πουαρό.

Και τελευταία θαύμασα ακόμα περισσότερο το ταλέντο του Suchet, όταν είδα δύο ντοκυμαντέρ, ένα που ταξιδεύει σε διάφορα μέρη στα οποία είχε πάει και η Κρίστι κι ένα που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη με το θρυλικό Orient Express. Eκεί είδα πόσο γνήσια βρετανική προφορά και κουλτούρα έχει ο άνθρωπος αυτός, άλλωστε είναι γέννημα θρέμμα Λονδίνου, και τον θαύμασα για το πως κάνει αυτή την υπέροχη γαλλική προφορά ως Πουαρό, αλλά και όλο το ταμπεραμέντο του αλλάζει, θυμίζοντας έναν μέσο Ευρωπαίο και καθόλου ψυχρό Βρετανό. Τη στιγμή που υποδύεται το ρόλο του, φαίνεται πραγματικά σαν να είναι ξένος και να έχει διαφορετική κουλτούρα από τους άλλους Βρετανούς συμπρωταγωνιστές του, τον Xέηστινγκς ας πούμε, ενώ στην πραγματική ζωή είναι κι αυτός το ίδιο με αυτούς! Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει ένας ηθοποιός κι εύχομαι πραγματικά να τον είχε δει η Κρίστι, σίγουρα θα ήταν πολύ ικανοποιημένη.

Τέλος έχει να κάνει και η πολύ καλή βρετανική παραγωγή που έχει κάνει τις ταινίες του τόσο πετυχημένες, αυτό το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος άλλωστε. Οι αμερικάνικες παραγωγές είναι ωραίες, αλλά δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν το κλίμα της Κρίστι όπως οι βρετανικές, ακριβώς γιατί είναι ξένο προς αυτούς στοιχείο. Αλλά μιας και η Κρίστι ήταν Βρετανίδα και περιέγραψε πολλά βρετανικά μέρη καθώς και τη βρετανική κουλτούρα, είναι φυσικό οι συμπατριώτες της να το αποδίδουν πολύ καλύτερα αυτό στην οθόνη.
 
Θέλετε να φτιάξουμε μια λέσχη με βιβλία της Αγκάθα Κρίστι;;; Αναγνώρισα στις απόψεις σας.... την αγάπη και τους προβληματισμούς μου για τα έργα της... Λατρεύω τα βιβλία της, μου κρατούν συντροφιά και μακράν ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Ηρακλής Πουαρώ που τον ενσάρκωσε ο David Suchet... είμαι σίγουρη ότι κάποιοι θα είχαμε πολλά να πούμε...
 
cancerelen είπε:
Θέλετε να φτιάξουμε μια λέσχη με βιβλία της Αγκάθα Κρίστι;;; Αναγνώρισα στις απόψεις σας.... την αγάπη και τους προβληματισμούς μου για τα έργα της... Λατρεύω τα βιβλία της, μου κρατούν συντροφιά και μακράν ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Ηρακλής Πουαρώ που τον ενσάρκωσε ο David Suchet... είμαι σίγουρη ότι κάποιοι θα είχαμε πολλά να πούμε...
πολύ ωραια ιδεα, μπορει να γινει και σε μπλογκ η σε γκρουπάκι στο ιντερνετ κάτι τετοιο
 
Η πλατφορμα μας εχει και Blog δυνατοτητες και Group δυνατοτητες
 
Ε, πείτε τι χρειαζόμαστε να το φτιάξουμε:

fixing-comp.jpg
 
Για να ξαναγυρισω λιγο στα της αγκαθα κριστι να πω πως χθες βρηκα ευκαιρια να δω το προ τελευταιο επεισοδειο του 13ου κυκλου απο το ''Poirot'' Τhe labours of hercules και πραγματικα εγειναι αμεσως ενα απο τα αγαπημενα μου.Εξαιρετικη πλοκη και ιστορια και απιστευτη φωτογραφια και θεα εκει πανω στο ξενοδοχειο στο βουνο.Φοβερο επεισοδιο.

Επισης θελω μια χαρη.Αν μπορεις καποιος ας με πει με PM αν δεν επιτρεπεται απο δω καποιο η καποια online ελληνικα βιβλιοπωλεια που θα μπορουσα να βρω ολα τα βιβλια της αγκαθα κριστι ωστε να μπορεσω να βρω αυτα που δεν εχω.

ΕDIT: Tα βρηκα τελικα ολα τα βιβλια μαζεμενα και απορω πως δεν πηγε το μυαλο μου εκει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μολις διαβασα και την ''κραυγη αγωνίας'' και ειδα πόσο μεγάλη συγγραφεας είναι η αγκάθα και πόσο εξαιρετικά περιέγραψε και την ωραια Λουιζ, την συζυγο του αρχαιολόγου που εχει αναλάβει ανασκαφες στην ανατολή. Από το πως ντύνεται μεχρι το τι βιβλία προτιμά , όλα συνθετουν άρρηκτα την προσωπικότητα μιας ασυνήθιστης γυναικας
 
Αν σκεφτείς βέβαια ότι ο δεύτερος σύζυγος της Αγκάθα Κρίστι ήταν αρχαιολόγος που συχνά δούλευε σε ανασκαφές στην Μέση Ανατολή, ίσως να μην της ήταν τόσο δύσκολο να περιγράψει μία σύζυγο αρχαιολόγου (από την άλλη μιας και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο μπορεί να λέω βλακείες)
 
Αγαπητε thor, είναι μια γυναικα-ασυνηθιστη, όχι πολύ νεα για την εποχή και ο καλύτερος τροπος να την περιγραψεις είναι με ένα επίθετο ναρκισίστρια/ προξενει τα ανδρικά βλέμματα πάνω της χωρις διολου προσπάθεια, δεν είναι ουτε καλή, μητε κακη και δεν το λέω με την εννοια όπως πάντα περιγραφει η αγκάθα πως ο κάθε ήρωας έχει και την σκοτεινη του πλευρα, αυτή είναι ολουσδιόλου διαφορετική από τον μέσο άνθρωπο, εχει κάτι το απόκοσμο( αν διαβάσεις το βιβλίο θα με καταλάβεις απόλυτα). Μα είναι και διαφορετικη και από άλλες γυναικες που περιεγραψε η αγκάθα με έναν δικο της μοναδικό τύπο.

Από τις λίγες φορες που βρηκα τον δολοφόνο αλλα φυσικά δεν κατορθωσα να βρω και τι κρυβότανε από πίσω του...
 
Πίσω
Μπλουζα