Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

metalcandyman είπε:
Για να ξαναγυρισω λιγο στα της αγκαθα κριστι να πω πως χθες βρηκα ευκαιρια να δω το προ τελευταιο επεισοδειο του 13ου κυκλου απο το ''Poirot'' Τhe labours of hercules και πραγματικα εγειναι αμεσως ενα απο τα αγαπημενα μου.Εξαιρετικη πλοκη και ιστορια και απιστευτη φωτογραφια και θεα εκει πανω στο ξενοδοχειο στο βουνο.Φοβερο επεισοδιο.
Επισης θελω μια χαρη.Αν μπορεις καποιος ας με πει με PM αν δεν επιτρεπεται απο δω καποιο η καποια online ελληνικα βιβλιοπωλεια που θα μπορουσα να βρω ολα τα βιβλια της αγκαθα κριστι ωστε να μπορεσω να βρω αυτα που δεν εχω.

ΕDIT: Tα βρηκα τελικα ολα τα βιβλια μαζεμενα και απορω πως δεν πηγε το μυαλο μου εκει.
Εννοείς τον νόμιμο εκδότη "λυχνάρι", έτσι? Δεν εννοώ κάτι άλλο, απλά μιας και εγώ προσπαθώ ακόμα να βρω μερικά, είπα να σιγουρευτώ...
 
Παιδια το 'χω ξαναγραψει , μονο ένα βιβλιοπωλείο στην πόλη μου φέρνει αγκάθα, κάθε τοσο περνω από κει και ρωτω τον βιβλιοπώλη ''ποτε θα φερεις αγκάθα'':) ( καλα αυτος μου λέει με μια αγκάθα πάνε κάτω τα φαρμάκια :D ) οπότε αυτή την φορα, εφερε την ''κραυγη αγωνιας'' ( την συνιστω ανεπιφύλακτα) και την νεμεσις, που θα πάρω μεθαύριο( ελπίζω να΄ναι καλό, είναι με την μις μαρλπ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τσιμπησα αλλα πεντε βιβλια σε τιμη χωμα που δεν εχω διαβασει.

Ιδου η φωτο

attachment.php


Με ποιο να ξεκινησω?
 
Wally, ασε το Σατανα με την πλερεζα τελευταιο, γιατι κατα τη γνωμη μου ειναι το καλυτερο. Πραγματικο αριστουργημα!

Ξεκινα με τον Ιστο της αραχνης, που δε μου αρεσε και τοσο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχω διαβασει μονο τα πρωτα δυο από πάνω, δηλ. τα αστρα μιλούν για θανατο, κραυγη αγωνιας( ένα βιβλιο που εχει μια θηλυκη πλευρα κατά με), από τα δυο το δευτερο μου αρεσε πιο πολύ/τσιμπησα και εγω σημερα την νεμεσις, α, επίσης ηρθε και ο μπαλαντέρ του θανατου :)
 
Πολύ ωραία βιβλία και τα δύο κατά τη γνώμη μου Αριάδνη. Σαν μυστήριο, είναι πιό ποιοτικό το Ο μπαλαντέρ του θανάτου, όπως τα περισσότερα με τον Πουαρό, αλλά το άλλο της Μαρπλ, παρ'όλο που ο τρόπος που εκείνη λύνει τα μυστήρια είναι κάπως ταχυδακτυλουργικός, σαν θέμα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον πιστεύω.
 
Περλασταρ μου, τι να πούμε είναι έξαρτηση, αυτή η γυναικα και η χαρα μου δεν λέγεται όταν θα βρω βιβλία της :cheers:
 
Πολύ καλο το ''πέτρινο φερετρο'', πολύ καλό, για όποιον δεν το'χει διαβασει και το βρει να το πάρει, μπορει να υποψιαστητε τον δολοφόνο αλλα το τι κρυβεται από πίσω και τι παιζεται παρασκηνιακα αδυνατον, μεχρι και ο Πουαρο αποτυγχανει αρχικα και φευγει νικημένος για λονδινο/ Η Αριαδνη Ολιβερ, νομιζω πως είναι το αλτερ εγκο της αγκάθας, αριαδνη πως διαλεξε αυτό το όνομα :D απορω, ελληνικότατο όνομα

οσο για την νεμεσις:

νομιζω πως είναι σιγουρα πιο βατη σαν υπόθεση αλλα οι πολλοι υποψήφιοι και τα προσωπα κάπου σε αναστατωνουν, αλλα να βρεις το προσωπο και το κινητρο, είναι κάπως βατο
wally, διαβασες κανενα τελικά, την αγκαθα μεσα σε 2 μερες την ξεπετάς, δεν γινεται να περιμενεις και άλλο, τρως τα νυχια σου :p
 
αριαδνη είπε:
Αριαδνη Ολιβερ, νομιζω πως είναι το αλτερ εγκο της αγκάθας, αριαδνη πως διαλεξε αυτό το όνομα :D απορω, ελληνικότατο όνομα.
Η Αγκαθα, απο οτι φαινεται, ειχε εκτιμηση στην Ελλαδα. Αριαδνη Ολιβερ, Ηρακλης Πουαρω, Οι αθλοι του Ηρακλεους....

Ολα αυτα μαλλον κατι τετοιο δειχνουν.
 
bambinella 100 είπε:
Η Αγκαθα, απο οτι φαινεται, ειχε εκτιμηση στην Ελλαδα. Αριαδνη Ολιβερ, Ηρακλης Πουαρω, Οι αθλοι του Ηρακλεους....Ολα αυτα μαλλον κατι τετοιο δειχνουν.
Παντως εχω δικιο πως η αριαδνη είναι η αγκαθα τουλάχιστον συγγραφικα, όπως ο χιτσκοκ εκανε καμεο περασματα, ετσι και η αγκάθα ως Αριάδνη κάνει την εμφάνιση της στα βιβλια της σαν πρωταγωνιστρια πια στο πλαι του πουαρο, α, λατρευε και την μαρλπ
 
αριαδνη είπε:
Παντως εχω δικιο πως η αριαδνη είναι η αγκαθα τουλάχιστον συγγραφικα, όπως ο χιτσκοκ εκανε καμεο περασματα, ετσι και η αγκάθα ως Αριάδνη κάνει την εμφάνιση της στα βιβλια της σαν πρωταγωνιστρια πια στο πλαι του πουαρο, α, λατρευε και την μαρλπ
Όπως το λες, ασφαλώς και είναι η Αγκαθα! Πολλές φορές ο δημιουργός νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από έναν χαρακτήρα. Γι'αυτό και η Αριάδνη Όλιβερ πολλές φορές είναι σπαστική, ανασφαλής και ιδιόρρυθμη, κυρίως όταν πρόκειται για τη συγγραφικό της έργο, αυτή ήταν μία πλευρά της ίδιας της Αγκαθα.
 
Ναι περλα , και η περιγραφή της αριαδνης είναι κατι σαν αγκάθα, αητισιο προφιλ ευσωμη, ασημι-λευκωπα μαλλια, με περιτεχνες κομμωσεις :)
 
κοιτα καταρχην, αν και δεν τα εχω διαβασει ολα αυτα, μονο που τα εγραψε η Αγκαθα θα ειναι ωραια. εχω διαβασει δυο απο αυτο το ο Σατανας με την πλερεζα και το ο φονος δε ειναι παιχνιδι. για να πω την αληθεια το ο Σατανας με την πλερεζα παρολου που εχω ακουσει πολυ καλες κριτικες, και απο εδω και γενικα, θα τολμησω να πω οτι δεν μου αρεσε και πρωσοπικα το βρισκω απο το μετρια της Κριστι(οσο μετρια μπορει να γραφει η Κριστι.) αντιθετα το ο φονος δεν ειναι παιχνιδι με εξεπληξε το θεωρω αριστουργημα πορολο που δεν ειναι καθολου γνωστο (και εγω πιο πολυ για τον τιτλο το πηρα) αλλα ειναι απο τα αγαπημενα μου. εγω προσωπικά θα σου ελεγα να τα διαβασεις με με οποια σειρα θελεις. π.χ. μπορει να υπαρχουν καποιοι ηρωες σε αυτα τα βιβλια που σου αρεσουν πιο πολυ οποτε αστα τελευταια η αναλογα με την περιληψη αλλα κατα την γνωμη μου δεν τιθεται θεμα.

 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια στο ένα πτωμα στην βιβλιοθηκη με την μις μαρλπ καταλάβατε γιατι γινεται ο δευτερος φονος;

δεν καταλαβα γρι γιατι έπρεπε να πεθάνει και η 16 χρονη προσκοπίνα; και γιατι τετοια ιντριγκα;
 
Είναι όντως μπερδεμένο Αριάδνη, στο εξηγώ εδώ:

Όλα έγιναν για να εξασφαλίσει ένα τέλειο άλλοθι το ένοχο ζευγάρι. Σκοτώνοντας την καημένη 16χρονη και πλασάροντάς την για τη χορεύτρια Ruby, είχαν άλλοθι γιατί την κοπέλα τη σκοτώσανε άλλη στιγμή, κι ο ιατροδικαστής διέγνωσε μία συγκεκριμένη ώρα θανάτου της "ψεύτικης Ruby". Eκείνη την ώρα, οι ένοχοι είχαν άλλοθι, γιατί δεν είχαν αφήσει στην πραγματικότητα την αίθουσα χορού καθόλου. Εκεί ήταν που σκότωσαν και την πραγματική Ruby με έξυπνο τρόπο: Της έβαλαν ένα ναρκωτικό στο ποτό και όταν εκείνη δεν ένιωθε καλά, πήγε στο δωμάτιο της Josie να ξαπλώσει. Κάποια στιγμή που η Josie πήγε να αλλάξει ρούχα για το χορό, σκότωσε τη Ruby αμέσως, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα, μιας και ήταν ήδη ναρκωμένη άλλωστε. Όπως έκαναν την προσκοπίνα σαν τη Ruby, έτσι έντυσαν τη Ruby σαν την προσκοπίνα και της έβαλαν φωτιά για να μην μπορούν να την αναγνωρίσουν σωστά, και να κρίνουν από τα ρούχα ότι ήταν η 16χρονη. Ομοίως, η 16χρονη περάστηκε για Ruby (και η ίδια η Josie άλλωστε την αναγνώρισε επίτηδες ως Ruby). Άρα, κανείς δεν μπορούσε να τους κατηγορήσει, αφού υποτίθεται δεν έφυγαν καθόλου από το χορό και κανείς δεν ξέρει τι έκανε η Ruby από τη στιγμή που έφυγε από την αίθουσα. Όλοι πίστεψαν ότι ο ένοχος ήταν ο Basil, ο οποίος ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος που διάλεξαν οι ένοχοι, αφού του φόρτωσαν το πτώμα της ψεύτικης Ruby. H Mαρπλ, από 2 λεπτομέρειες αρχίζει να καταλαβαίνει ότι έχει γίνει "ανταλλαγή των κοριτσιών". Από τα νύχια, καθώς βρήκε τα κομμένα νύχια της Ruby στον κάδο του δωματίου της, ενώ το πτώμα στη βιβλιοθήκη είχε απεριποίητα, φαγωμένα νύχια, κι από τα δόντια, γιατί το πτώμα είχε δόντια που προεξείχαν, ενώ η Ruby είχε περιγραφεί σαν κοπέλα με ίσια δόντια. Ελπίζω να βοήθησα!
 
αν βοήθησες, αν βοήθησες , ευγε πέρλα που το κατανοησες, ειχε καποιο προβληματάκι κατανόησης η υπόθεση :thanx2:
 
Hercule Poirot κι εγω.
 
Sherlock Holmes εγω και ευτυχως γιατι τον προτιμω χιλιες φορες απο τον νεροβραστο poirot.
 
Πίσω
Μπλουζα