Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Αντιδράσεις
- 31.333
Το εχεις διαβασει;Που δυστυχως ειναι καιρο εξαντλημενο
Το εχεις διαβασει;Που δυστυχως ειναι καιρο εξαντλημενο
Το εχεις διαβασει;
Στο ποστ 26 γραφεις οτι θα το ξεκινουσες, αλλα περασαν και 8 χρονια απο τοτε οποτε ειναι λογικο να μη θυμασαι αν τελικα το διαβασες!Δεν θυμαμαι!
Επισης δεν θυμαμαι γενικως ποια βιβλια της εχω διαβασει.
Θα συγκεντρωσω οσα μπορω απο τα διαφορα ραφια μου μηπως και θυμηθω.
Θα τα ανεβασω και εδω να μου πειτε ποια αξιζει να (ξανα)διαβασω
Μνημη ομως που την έχεις βρε μπαμπι! Μπράβο! Για μένα το καλύτερο του δίδυμου είναι το οι άγγελοι δεν φλυαρουν κάπως έτσι που το βάζω ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της Αγκαθα! Δεν ξέρω αν έχει γίνει ταινία αξίζει!Στο ποστ 26 γραφεις οτι θα το ξεκινουσες, αλλα περασαν και 8 χρονια απο τοτε οποτε ειναι λογικο να μη θυμασαι αν τελικα το διαβασες!
Απλως ψιλοθυμομουν οτι ο Wally ειχε κανει καποια αναφορα εδω για το Endless night, εψαξα το θεμα και τη βρηκα.Μνημη ομως που την έχεις βρε μπαμπι! Μπράβο! Για μένα το καλύτερο του δίδυμου είναι το οι άγγελοι δεν φλυαρουν κάπως έτσι που το βάζω ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της Αγκαθα! Δεν ξέρω αν έχει γίνει ταινία αξίζει!
Ο Μυστηριωδης κυριος Κουην ειναι απο τα βιβλια της Κριστι που εχω αντιπαθησει παρα πολυ. Οπως εχω ξαναγραψει εδω, με εξαιρεση τις πρωτες ιστοριες του βιβλιου, απο ενα σημειο και μετα εμενα δε μου θυμιζει Κριστι.Λοιπον βρηκα μερικα. Καποια θυμαμαι οτι τα εχω διαβασει.
Κυριος Κουην το εχω διαβασει και το λατρευω. Επισης το Παρτυ, την Πλερεζα,Φονος ειναι ευκολος.
Το Καιν εχει σελοφαν οποτε αποκλειεται να το εχω διαβασει. Λεει τιποτα?
Μπαμπι εδώ βαλανε αιμομικτικη σχέση στην ωστεν σε σειρά του bbc , ετεροθαλη αδέρφια με σχέση κανονική και μάλιστα ο μέλλων σύζυγος της κοπέλας, λορδος το έμαθε και το δεκτηκε αφού ο αδερφός της ηρθε και έκανε φασαρία στον αρραβώνα και αποκάλυψε τον έρωτα για την ωραία αδερφή του. Σκεψου για ποια κοινωνία του τότε μιλάμε και αν θα το δεχοτανε ποτέ αυτό , αφού δεν το δεχόμαστε σήμερα μιλαμε για στραπατσαρισμα και της ίδιας της πραγματικότητας.Εχθες το βραδυ παρακολουθησα το επεισοδιο Murder is easy απο τη σειρα Marple. Eνταξει, οι ανθρωποι εγραψαν καινουργια ιστορια!
Καμια σχεση ομως με το αριστουργημα της Κριστι. Πραγματικα, δεν ξερω γιατι το κανουν αυτο.
Δεν περιμενω και 100% πιστη στο αρχικο κειμενο, αλλα οχι κι ετσι βρε παιδια! Δηλαδη παλι καλα που κρατησανε τον τιτλο γιατι αλλιως δε θα το αναγνωριζα.
Προβολή συνημμένου 213422νεες εκδόσεις και πραγματικά πρέπει να είσαι προσεκτικός αν τα έχεις ξανά διαβάσει από τις εκδόσεις λυχνάρι μεγάλο μπέρδεμα έχουν αλλάξει τους τίτλους! Ήδη έχω πάρει ξανά το ίδιο βιβλίο
Παιδια, απο ο,τι βλεπω, αυτες οι νεες εκδοσεις διατηρουν τους αγγλικους τιτλους των βιβλιων μεταφρασμενους στα ελληνικα. Αυτο ειναι σιγουρα το καλυτερο γιατι το Λυχναρι περαν του οτι εβαζε τιτλους τελειως διαφορετικους απο τους πρωτοτυπους, οι τιτλοι εκεινοι ηταν συνηθως και εντελως ασχετοι με την υποθεση. Παρ' ολα αυτα, οι τιτλοι του Λυχναριου ειναι αυτοι που μαθαμε και εγιναν σημειο αναφορας για τα εργα της Κριστι.Δυστυχώς, το πάθαινα κι εγώ το ίδιο. Και πήγαινα και με λίστα!
νεες εκδόσεις και πραγματικά πρέπει να είσαι προσεκτικός αν τα έχεις ξανά διαβάσει από τις εκδόσεις λυχνάρι μεγάλο μπέρδεμα έχουν αλλάξει τους τίτλους! Ήδη έχω πάρει ξανά το ίδιο βιβλίο
Μπράβο μπαμπι για να μην μπερδεύονται τα πράγματαΠαιδια, απο ο,τι βλεπω, αυτες οι νεες εκδοσεις διατηρουν τους αγγλικους τιτλους των βιβλιων μεταφρασμενους στα ελληνικα. Αυτο ειναι σιγουρα το καλυτερο γιατι το Λυχναρι περαν του οτι εβαζε τιτλους τελειως διαφορετικους απο τους πρωτοτυπους, οι τιτλοι εκεινοι ηταν συνηθως και εντελως ασχετοι με την υποθεση. Παρ' ολα αυτα, οι τιτλοι του Λυχναριου ειναι αυτοι που μαθαμε και εγιναν σημειο αναφορας για τα εργα της Κριστι.
Παρακατω σας παραθετω εναν καταλογο με τα βιβλια της συγγραφεως στους πρωτοτυπους τιτλους τους αλλα και στους ελληνικους απο οσους εκδοτικους οικους εχουν θεσει τα βιβλια σε κυκλοφορια στη χωρα μας, ετσι ωστε να αποφευχθουν μελλοντικα μπερδεματα:
Κατάλογος έργων της Αγκάθα Κρίστι - Βικιπαίδεια
el.wikipedia.org