Αισθησιακά τραγούδια

Αυτό το thread έχει εκλάμψεις και μετά σιωπή. Σε τόσα post, πάντως, έχουν μαζευτεί αρκετά ωραία κομμάτια. Να βγάλουμε κανένα συλλεκτικό CD; Μάλλον σειρά από CD με τίτλο

Retrosensual. Part 1: Greek, Part 2: The rest of the world.

Έτος 1979. Μια νεαρή και γλυκύτατη Αλέκα Κανελλίδου τραγουδά Ακόμα ένα καλοκαίρι.





Ατμοσφαιρικό, jazzy, καλοκαιρινό κομματάκι.
 
Τα λόγια δεν τα καταλαβαίνω αλλά αναφέρεται στην Μπε-Μπε ( αρχικά B.B.)!!! αισθησιακή η μελωδία!! Φαινεται πως η Μπαρντο, ειχε τοσο μεγάλη επιτυχια που ξεσηκωνε/ ενεπνεε ακόμα και τραγουδιστες να της γραφουν ύμνους! ενα τραγουδι που εχει ακριβως τον αισθησιασμο του γαλλικου sex-symbol!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Serge Gainsbourg ηταν πολυπλευρο ταλεντο. Τραγουδιστης, συνθετης, ποιητης, ηθοποιος, σκηνοθετης. Στα τελη του '60 γνωρισε τη Μπαρντο, ερωτευτηκαν τρελα ο ενας τον αλλο και της εγραψε αρκετα τραγουδια, εκ των οποων καποια τα τραγουδησαν μαζι, με πιο γνωστο το Je t'aime moi non plus.

Το 2010 γυριστηκε ταινια με θεμα τη ζωη του και το ρολο της Μπαρντο ερμηνευσε η Laetitia Casta.

Οσο για το Initials B.B. ειναι και δικα μου αρχικα και λογω μικρου ονοματος και λογω.....Bambinella. Και φυσικα τα εβαλα ως υπογραφη κατω απο καθε μου μηνυμα!
 
Εχεις απόλυτο δίκιο, μπαμπι!!! και ιδου οι αποδείξεις!

http://www.youtube.com/watch?v=ZSn7V6oZGQA&feature=related

η Καστα εχει κάτι απο Μπριζιτ! λοιπον πολυ αισθησιακός ο συνθέτης!!! αλλα πρεπει να ηταν πολυ νεαρος όταν γνωρισε την Μπε-Μπε!
 
Οχι, δεν ηταν και τοσο νεαρος. Σαρανταρης ηταν και η Β.Β. στα 34.
 
Δε λέω ότι τα ξενόγλωσσα τραγούδια δεν είναι ανώτερα, αλλά προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα : οι Τερμίτες, το πρώην συγκρότημα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Αντώνη Μιτζέλου, στη δεκαετία του 80-90 έγραψαν αρκετά αισθησιακά τραγούδια, όπως η "Ερωμένη μου", η "Αμαρτωλή Μαρία", η "Seka", οι "Πυτζαμάνθρωποι", με αποκορύφωμα φυσικά το "Πόσο σε θέλω". Ο Λαυρέτνης, άλλωστε, ακολούθησε τον "αισθησιακό" δρόμο και στην προσωπική του καρριέρα, με τραγούδια όπως το "Μάτια δίχως λογική", "Σε μιαν ανάσα" κλπ.

Σας θυμίζω το κάπως άγνωστο "Συνέχισε να ροχαλίζεις", σε στίχους Ξενοφώντα Μπρουντζάκη, που ακούμε εδώ παρακάτω :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[video=youtube;-P5UvGWSN1s]

δεν ξέρω αν έχει γραφεί ποτέ πιο ερωτικό τραγούδι από αυτό!
 
bambinella 100 είπε:
Ειχα φαει αγριο κολλημα γυρω στα 19 μου μ' αυτο το τραγουδι του David Bowie...Lady Grinning Soul (She'll Come, She'll Go).
Αχ αυτός ο Bowie... Νομίζω ότι το παρακάτω κομμάτι ταιριάζει εδώ:

Διασκευή του Wild is the wind της Nina Simone.
 
ΤΑΣΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ - "Παιχνίδια και τρέλλες"

 
Και για να προτείνω και κάποιο ξένο, απορώ πώς μετά από σχεδόν 100 αναρτήσεις δεν έχει προταθεί (εκτός αν δεν είδα καλά) ΑΥΤΟ :

http://www.youtube.com/watch?v=3enC9Z18KKE
 
panp είπε:
Και για να προτείνω και κάποιο ξένο, απορώ πώς μετά από σχεδόν 100 αναρτήσεις δεν έχει προταθεί (εκτός αν δεν είδα καλά) ΑΥΤΟ :http://www.youtube.com/watch?v=3enC9Z18KKE
To Jungle Fever των Chakachas ακούγεται και στην ταινία "Δικτάτωρ καλεί Θανάση" (1973) στη σκηνή που ο Βέγγος προβάλλει στο δρόμο μία ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία και μαζεύονται τα... λιγούρια (από όπου και το σκρίνσοτ).

ligouria 73 diktator kalei thanassi.jpg
 
Εύγε Στακόβιε ! Θυμίζω ότι οι (Βέλγοι, νομίζω) Chakachas ήταν και αρκετά...Έλληνες, έχοντας τραγουδήσει τη "Βάρκα στο γιαλό" αλλά και το περίφημο "Kουλούρι" !
 
Αισθησιακά κομμάτια: Δεν ξέρω αν κι άλλοι είχαν την ίδια ιδέα, εγώ θα αναφέρω δύο κομμάτια. Το πρώτο τραγουδήθηκε μάλιστα από μία πορνοστάρ: πρόκειται για το More, More, More που ερμήνευσε μάλλον ικανοποιητικά η (μακαρίτισσα) πορνοστάρ των 70ς Andrea True. Το δεύτερο, επίσης της 10ετίας του 70 είναι το Love to love you baby, μία από τις πολλές επιτυχίες της (επίσης μακαρίτισσας) πλέον βασίλισσας της ντίσκο, της Donna Summer. Η πρώτη με την ικεσία της για "περισσότερο" και η δεύτερη με τους αναστεναγμούς της, μπορούν να φέρουν οποιονδήποτε σε δύσκολη θέση:

[video=youtube_share;RlJGrIyt-X8]

(More, More, More)

[video=youtube_share;h1ArZEFwRsY]http://youtu.be/h1ArZEFwRsY

(Love to love you, baby)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bspus είπε:
Jane Birkin, Serge Gainsbοurg - Je t'aimeΑν καποιος καταλαβαινει γαλλικα, το κομματι ειναι σιγουρα καταλληλο 18+

Αυτό είναι ο ύμνος των αισθησιακών τραγουδιών!!! Μου έδωσες και την ευκαιρία να δω την ελληνική μετάφραση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα