Γενναιόδωρη κι προστατευτική με τους δικούς της ανθρώπους δλδ την οικογένεια της, τους κολλητούς φίλους της, τους ανθρώπους που εκτιμούσε κι αγαπούσε. Από εκεί κι πέρα ήταν σκληρή επαγγελματίας κι επιχειρηματίας, όπως λέει κι ο Μαλούχος δεν έβαζε κανέναν μπροστά από τον εαυτό της, ήθελε να είναι για πάντα η μια η μοναδική, η πρώτη κι καμία άλλη.
Η νύφη της, Έφης Πίκουλα (γυναίκα του Τάκη Βουγιουκλάκη), είχε πει στην εκπομπή Top Stories της Σ.Διγενή.
《Ηταν η εποχή που η Αλίκη επρόκειτο να ανεβάσει τη "Κυρία δε με μέλλει" κι μου λέει "θες να παίξεις κι εσύ"; Λέω "ναι βεβαίως". "Ωραία, την τάδε μέρα έχουμε ανάγνωση, αυτός θα είναι ο μισθός σου, να είσαι εκεί". Πράγματι πηγαίνω κι βλέπω εκεί...τη Βουγιουκλάκη! Οχι την Αλίκη που ήξερα μέχρι τότε. Τη Βουγιουκλάκη! Μέχρι τότε η Αλίκη ήταν για μένα η αγαπημένη, η προσιτή, η καλή, η αγκαλιά για όλη την οικογένεια. Και βλέπω τη σταρ! Και μένω κάγκελο! Πηγαίνω στο σπίτι ταραγμένη, μαγκωμένη, το λέω στο Τάκη, τι να της πω...Της τηλεφωνω, της λέω "σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα ήθελα να είμαι στο θίασο". Κι γυρίζει κι μου λέει "άκου να σου πω! ξέρεις τι σημαίνει για ενα ηθοποιό να εμφανιστεί στο Θέατρο Αλίκη;". Της λέω "ξέρω κι σε ευχαριστώ αλλά δεν θέλω". Δεν μπορούσα να της εξηγήσω αλλά εκείνη κατάλαβε. Κι μου είπε "επειδή είσαι στην οικογένεια σε συγχωρώ. Αλλιώς θα σου κρατούσα κακία!".