Παραθέτω εκ νέου ένα προηγούμενο σχόλιό μου για να καταλάβουν επιτέλους κάποιοι ότι τα πράγματα μπορεί να τα βλέπει διαφορετικά κάποιος άλλος.
Ένα σχόλιο του Ηλία Καζάν όπως μου το περιέγραψε η μέχρι πρότινος αφεντικίνα μου, η οποία είναι πρώην εστεμμένη (όχι με τον τίτλο της ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ) και μεγάλη πια σε ηλικία. Μετά την στέψη της έφυγε για την Αμερική και σπούδασε στο ACTOR'S studio για κάποιο διάστημα. Θυμάται αυτή την εποχή με νοσταλγία και μου εξιστορoύσε διάφορα περιστατικά που της συνέβησαν. Εκεί γνώρισε τον Ηλία Καζάν με τον οποίο απέκτησε πολύ φιλικές σχέσεις. Τον είχε φιλοξενήσει και εδώ σε μία βίλα που είχε στο Πόρτο Γερμενό. Απ' ότι μου έχει πει, σε κάποια συζήτησή τους σχετικά με ταλέντα, της είπε επί λέξη "Μαρία, Παξινού βρίσκουμε πολλές, Βουγιουκλάκη ΔΕΝ ξαναβρίσκεται"!!!!! Πραγματικά, παρόλο που εγώ βλέπω τις ταινίες της Βουγιουκλάκη πολύ ευχάριστα και τη θεωρώ πολύ καλή στην κωμωδία, απόρησα με το σχόλιο και της το είπα. Και τότε εκείνη μου απάντησε ότι η άποψη του Καζάν ήταν ότι δραματικές ηθοποιοί υπάρχουν πολλές. Όλοι νομίζουν ότι είναι εύκολο να κάνεις τη γατούλα με τόση επιτυχία. Κι όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κι εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο. Όσες το επιχείρησαν μετά από εκείνη (παραδείγματα έχουμε πολλά στις ταινίες) απλά δεν το πέτυχαν, παρ'όλες τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Αλλά τώρα θα μου πείτε, τι ήταν ο Καζάν? Σιγά τον γνώστη. Εδώ υπάρχουν φωστήρες που κατέχουν όλες τις γνώσεις και απαξιούν οποιαδήποτε άλλη άποψη.