Όπως όλοι, όσοι τουλάχιστον εμπλέκεστε με την καλλιτεχνική πλευρά του retromaniax, ξέρετε ή θα έχετε καταλάβει αγαπώ, λατρεύω την Αλίκη. Λόγω ηλικίας δεν την πρόλαβα. Γεννημένος το '92, το μόνο που θυμάμαι είναι ο απόηχος ενός θανάτου, κάποιας που όλοι έδειχναν να αγαπούν. Περνούσαν τα χρόνια και εγώ μεγάλωνα με τις ταινίες της και τα τραγούδια της, χωρίς κάποιος από την οικογένεια να τρέφει τρομερή αγάπη για εκείνη (για να επηρεαστώ) μόνος μου πάντα ένοιωθα να την αγαπώ και σαν παιδάκι ήταν η πρώτη που ήθελα να παρακολουθήσω ταινία της, να μάθω να βάζω τις κασέτες στο κασετόφωνο για να ακούω τη φωνή της, να χαζεύω την εικόνα της. Μπαίνοντας στην εφηβεία και μαθαίνοντας το ίντερνετ διαπίστωσα έκπληκτος πως υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον, μια τεράστια ατελείωτη αγάπη, ο απόλυτος θαυμασμός, για τη δική μου αγαπημένη. Κάποιοι ακόμα και σήμερα επιμένουν να την αμφισβητούν κι όμως ασχολούνται μαζί της, μπαίνουν στα βίντεο της και την κακολογούν κρίνουν το ταλέντο της. Δηλαδή για να καταλάβω, δεν υπήρχαν στην Ελλάδα άλλες, απλά όμορφες, απλά λαμπερές, απλά χαριτωμένες;;; Μια όμως ήταν και είναι η Βουγιουκλάκη. Στο κάτω-κάτω δεν με νοιάζει τι λέει κάποιος που απαξιώνει ένα καλλιτέχνη και μπαίνει στη διαδικασία να τον κρίνει μετά από μισό αιώνα απόλυτα επιτυχημένης καριέρας και 17 χρόνια θανάτου, για εμένα η Αλίκη ήταν ταλαντούχα, εκτυφλωτικά λαμπερή, όμορφη, πανέξυπνη, και η πρώτη που ήταν σταρ στην Ελλάδα πριν καν υπάρξει ο όρος. Δεν τα βρίσκω όλα τέλεια φυσικά , έχω μάτια και βλέπω κάποια ''λάθη'' ή κάποια πράγματα που εγώ κρίνω ως λάθη, θέλω να πιστεύω πως παρά την λατρεία μου είμαι αντικειμενικός. Ναι, είναι κάποιες ταινίες της που βλέπω μόνο και μόνο για να τη δω, ναι, το στήσιμο και το ασταμάτητο ποζάρισμα στο φακό φτάνει κάπου-κάπου να είναι κουραστικό, όμως η Αλίκη δεν μπαίνει σε μέτρα και δεν συγκρίνεται, απλά και μόνο γιατί ήταν μια κατηγορία από μόνη της. Οπότε ναι, η Αλίκη ήταν και είναι η Εθνική Σταρ, αν και ο όρος δεν λέει τίποτα, μπροστά σε 40 χρόνια πορείας και ασταμάτητης υπηρεσίας στο θέατρο, γιατί δεν ήταν κάποια κοσμική ή απλά σταρ, ήταν καλλιτέχνης...Ελπίζω να μη σας κούρασα με τα λόγια μου, ίσως άδικα προσπαθώ να χωρέσω τις σκέψεις μου για εκείνη σε ένα κείμενο, όπως είπα μεγάλωσα με εκείνη, υπάρχει κατά κάποιο τρόπο στο DNA μου, τη νοιώθω σαν ένα δικό μου άνθρωπο και θα τη λατρεύω πάντα.