Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;

Σπανια συνεντευξη και υλικο απο τη ζωη της Αλικης Βουγιουκλακη. Οι φρασεις που ακουγονται απο το 18'.48'' ειναι εξαιρετικα αφιερωμενες σε μια ψυχη εδω μεσα. :)

Από το πρώτο δευτερόλεπτο με προκαλεί αυτή η γυναίκα. Φταίω γω τώρα να πω για μαούνα και όχι για καράβι;

Άμα κουκλίτσα μου είσαι παροπλισμένη γιατί σε υφιστάμεθα μέχρι και σήμερα;

Α καλά... άμα θεωρεί τη δουλειά, την ευθύνη, την επιτυχία, τίποτα... Φέξε της και γλίστρησε;

(Α προπό, η κυρία έχει ελλειψη ειρμού ή μου φαίνεται; Γιατί δεν μπορεί να στήσει προτάσεις με νόημα; Τι να το κάνω που μου (κάνει ότι) διαβάζει αραχτή στο χόρτο στο Θεολόγο όταν δεν μπορεί να αρθρώσει δυο κουβέντες με νόημα; )

Ενδιαφέρον που έχει μείνει γεροντομπεμπέκα! Το ξαναθίξαμε το ότι ξεκίνησε 17 χρόνων. Δηλαδή μπήκε στη σχολή 14-15 ξερωγώ.

Άμα δεν σου χρειάζεται ο θρύλος (sic) κάτσε σπίτι σου. Τραβάτε με κι ας κλαίω έχεις καταντήσει.

Τραγικό πρόσωπο δεν ξέρω, κωμικοτραγικό είσαι σίγουρα, με τις ανόητες μπούρδες που λες.

Είναι τόσο τραγικό πρόσωπο (ανάθεμα κι αν ξέρει τι θα πει μοναξιά...) που προσπαθεί να αυτοκλαφτεί και δεν της βγαίνει.

Από την πολλή ανοησία που αράδιασε, ξέχασε τι την ρώτησαν.

Δεν είναι ανατριχιαστικά αηδιαστικό που ο γιος τη φιλάει με κινήσεις ενήλικα και στο στόμα; Ποια του τα έμαθε άραγε αυτά; Αναγούλιασα μιλάμε...

Φαντάσου με τι βάραινε τον εξάχρονο και τι του φόρτωσε και τον κατάντησε... Κρίμα τα παιδιά να να γίνονται οι ψυχίατροι κακών γονιών!

"Φτάνει αγάπη μου να στροβιλίζεστε!! Με ζάλισες!! Θα ξεράσω, δε μου φτάνει η αναγούλα που μου έφερες που φιλάς το γιο στο στόμα!!"

Πολύ θα γούσταρα να τους τραβήξουν τα λιοντάρια καμμια νυχιά καμμιά δαγκωνιά.

Κάτι τέρμα κουφό που διάβασα σήμερα: τι είναι Χίμαιρα; Παραχκευή. Κάτι συνειρμούς που κάνω κι εγώ ε;

Ποιος ήταν που σήκωσε έτσι το Σίμπα μπροστά σε όλη τη σαβάνα;

"Θέλω!" "Και τι θα ντο κάνετε;" "Θτο φούρνο με λαχανικά"

Τελικά οι δημοσιογράφοι ρωτούσανε βλακείες από πάντα!

Αυτό που το θέατρο είναι φίλος της και ο κινηματογράφος είναι εραστής της, ΠΩΩ!! πόσο προχώ και πρωτότυπο!

ΚΑΛΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΜΑ ΠΑΡΑΦΩΝΗ!!! ΚΑΙ ατάλαντη!! Τι χάλια παίξιμο... Και τσουρομαδιέται και κοιτάει ολοτρόγυρα να δει ποιος την εχειροκροτεί

Και μεγαλοαστική καταγωγή και δεν της χαρίστηκε ούτε ένα τασάκι έτσι; Να μην τα ξαναλέμε.

Δεν την συμφέρει να κάνει αυτοκριτική χεχε!

Το ότι έπαιξε τη Χουλιέτα πριν τελειώσει τη σχολή το προσπερνώ.

Λάθη; Εσύ; Σε παρακαλώ... δεν θα'θελα!

Τα παππούδια έτοιμα τα βαρέσουν ενέσες στο μάτι από τη βαρεμάρα. Σου λέει ένα κανάλι υπάρχει, στο σπίτι αποκλείεται να πάω, ας καθήσω να αυτοκτονήσω εδώ.

Ντάξει, η κυρία δεν ξέρει να μιλάει, δεν έχει ειρμό και οι συνεντεύξεις της είναι η αποκρυστάλλωση της αυτοθεοποίησης. Πόσο φουσκωμένο εγώ έκρυβε μέσα της αυτή η γυναίκα; Πόση ματαιοδοξία και πόση βλακεία ταυτόχρονα; Το παίζει ντίβα και δεν μπορεί να μιλήσει.

Βαριέμαι να δω το υπόλοιπο βίδεο τώρα. Θα επανέλθω πιο κακός και πιο ξινιόλης
 
Μα η Ιουλιέττα ήταν 13 χρονών (*). Πόσων χρονών να την παίξει? Όταν είχε πια φτάσει 20? Έπαιξε ποτέ πολύ νεότερους από την ηλικία της ρόλους η Α.Β.?

(*) Τόσο την έχει ο Σχακεσπεάρος. Υποθέτω θα πρέπει να απαγορεύεται το ανέβασμα του έργου τώρα. Εκτός αν με τον Ρωμαίο της παίζανε Μονόπολυ, όπως ο Μακρόν με τη Μακρόναινα πριν ενηλικιωθεί ο πιτσιρίκος, όπως ισχυρίζονται.
 
Τα παραλεει λίγο η Αλίκη με όλον τον σεβασμό που της έχω. Ούτε τραγικό πρόσωπο υπήρξε( αγαπήθηκε πολύ από το κοινό όσο καμία αλλη)ούτε μόνη ( πάντα είχε δικούς της ανθρώπους κοντά της) Τι να πει και η Νάταλι Γουντ δηλ.που την ανάγκαζε η μητέρα της να πρωταγωνιστήσει από μωρό παιδί. Τώρα αν η ίδια ένιωθε έτσι , τι να πω!
 
Βαριέμαι να δω το υπόλοιπο βίδεο τώρα. Θα επανέλθω πιο κακός και πιο ξινιόλης
Να' ξερες μονο πως το περιμενω αυτο!
Και σε παρακαλω, σχολιασε αν θελεις και το "Ειμαι πετυχημενη γιατι ειμαι πανω απ' ολα αληθινη."
 
Ο ένας κοιτάει την Αλίκη σαν λουκούμι και είναι έτοιμος να της πει -πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά ;;;

Η Αλίκη κοιτάω άλλου και είναι σκέφτεται πως θα την κάνει με ελαφρύ πηδήματα...

Αυτός πάλι σκέφτεται ότι αν απαντήσει"όχι" η Αλίκη θα την πιάσει στα σκαμπιλια!
Eιναι ομορφούλα σε αυτήν την φωτό οφείλω να το πω.
 
Δεν βλεπω κανενα ειδυλλιο. Το οτι του εδειξε το στηθος της (αν του το εδειξε δηλαδη...) δεν σημαινει και αισθηματικη σχεση.
 
Σπανια συνεντευξη και υλικο απο τη ζωη της Αλικης Βουγιουκλακη. Οι φρασεις που ακουγονται απο το 18'.48'' ειναι εξαιρετικα αφιερωμενες σε μια ψυχη εδω μεσα. :)

Συνεχίζω να ξεχειλίζω την φυσική μου ξινή κακοσύνη: (Από το 11:00 και μετά περίπου)

Όλα αυτά τα ενσαρκώνει η Βουγιούκλω; Μωρέ μπράβο... Εγώ νόμιζα πάντα ενσάρκωνε τη μπεμπέκα που και φτωχή, κουλή και δαρμένη να ήταν κυκλοφορούσε φιγουρίνι με το νύχι και τη βλεφαρίδα κάγκελο και τσίτια υπογεγραμμένα. Κοίτα να δεις...

Αυτό που ήταν ΚΑΙ μεγαλοαστή ΚΑΙ αυτοδημιούργητη σύμφωνα με το μεταπολεμικό πρότυπο του νεοέλληνα ΚΑΙ χωρίς καν ένα τασάκι δώρο μπορεί να μου το εξηγήσει; Και κυρίως που κολλάει με το ότι έχασε τον πατέρα της νωρίς; Ότι τι;

Προβληματίζεται είπε;

Αυτό με το όνειρο κάθε μαμάς και το όνειρο των παιδιών το προσπερνώ. Το βρίσκω απλά τραγικό.

Με την πόζα που παίρνει όταν εξιστορεί το δράμα της ότι ήταν διάσημη από δεκαεπτά χρόνων λύνομαι κάθε φορά. Θα ήθελα πολύ τον Enigma να πει μια άποψη για τη συμφωνία πόζας και λόγων. Πραγματικά μου κάνει τέρμα ψεύτικη και κούφια. Εν πάση περιπτώσει η κυρία είχε το ψέμμα και το δράμα στο αίμα της είναι γνωστό αυτό.

(Κενά σε σχόλια υπάρχουν γιατί τα σχολίασα σε άλλα πόστια, όπως τα λόγια του Φίνου)

Από φύση της εκπέμπει συμπάθεια είπε; Τα θέλει και τα λέει;

Θες να σου πω ποια θα είναι η κατάληξή σου; Αλήθεια θες;

Είσαι πετυχημένη γιατί είσαι αληθινή ενώ εμείς λέμε ψέματα ε; Χμ... Για να το συζητήσουμε λιγάκι (α ναι, δεν σε συμφέρει να κάνεις αυτοκριτική χεχε...) Να σου θυμίσω το συγκρότημα που έχει στηθεί πίσω σου και σε προβάλλει και επιβάλλει την όποια επιτυχία σου; Να σου θυμίσω ότι ό,τι λες και ό,τι κάνεις είναι βουτηγμένο στη υποκρισία και το ψέμα; Να θίξω και τα οικογενειακά σου; Ποιο είναι το πετυχημένο και ποιο το αληθινό σου; Η κάθε σου εμφάνιση σε συνέντευξη είναι ένα κάκιστο θέατρο και γλιτσεροί ακκισμοί με την κάμερα. Όσο σε βλέπω τόσο συνειδητοποιώ ότι είσαι οριακά κακή ηθοποιός. Αφήνω το ότι είσαι και παράφωνη. Η αλήθεια σου είναι ψεύτικη και η επιτυχία σου αποτυχημένη και δεν αφορά τα λεφτά που έβγαλες αλλά τη δυστυχισμένη σου ζωή. Ούτε μόνη σου ήσουν ποτέ ούτε τίποτα. Έζησες ζωή χαρισάμενη μέσα σε όλα αλλά η συμπεριφορά σου και το μυαλό σου σε βούτηξαν στη δυστυχία και το ψέμμα.

Και μόνο που χαζογελάς και κρύβεσαι μετά από αυτό δείχνει ακριβώς πόσο το πιστεύεις κι εσύ αυτό που λες.

Κι ο κυριούλης που διηγείται μια χαρά μπούρδες λέει...

Ας μη μιλήσω για την ακατάσχετη φλυαρία στον ακροβάτη, ενώ απλά ήθελε να πει ότι νιώθει σαν τη μαϊμού που ανέβηκε ψηλά και φαίνεται ο ω της.

Αντιπαρέρχομαι την ηλίθια αντίδρασή της στο "κουλτουριάρικες" και λέω "αν μανίτσα ήθελες να κάνεις απλή ταινία για ένα αγόρι και ένα κορίτσι πρώτον θα πήγαινε άπατη και δεύτερον γιατί δεν την έκανες αλλά επέμενες σε τουαλέτες, καούκες και λούσα, είτε φτωχή είτε δαρμένη;"

Τουλάχιστον παραδέχεται ότι είναι πολυλογού

Επανέρχομαι με τρίτο μέρος εκτός κι αν κούρασα με τις βλακείες που λέω.
 
 
Προσωπικά θα σταθώ σε ενα σημείο: 《ήμουν διάσημη από 17 ετών》.
Το έχω αναφέρει επανειλημμένως: στο Εθνικό θέατρο, τότε Βασιλικό, δεν μπορούσες κι δεν μπορείς να δώσεις εξετάσεις σε ηλικίες 15-16-17 ετών.
Στο Εθνικό ήταν στριμόκ@λα τα πράγματα. Υπήρχαν όροι, περιορισμοί, έπεφταν κυρώσεις. Στο Εθνικό μπήκε το 1952. Είναι φύσει αδύνατον να ήταν 16 ετών (όπως είχε πει κι στη συνέντευξη στο Χατζηνικολάου το 1992), ώστε στα 17 της να είναι ήδη διάσημη.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι εννοούσε την πρώτη της εμφάνιση στο "Κατά φαντασίαν ασθενή" στο πλευρό του Χριστόφορου Νέζερ το 1954, "δεν βγαίνουν τα κουκιά στο μέτρημα" που έλεγε κι η γιαγιά μου, είναι λειψά...
 
Προσωπικά θα σταθώ σε ενα σημείο: 《ήμουν διάσημη από 17 ετών》.
Το έχω αναφέρει επανειλημμένως: στο Εθνικό θέατρο, τότε Βασιλικό, δεν μπορούσες κι δεν μπορείς να δώσεις εξετάσεις σε ηλικίες 15-16-17 ετών.
Στο Εθνικό ήταν στριμόκ@λα τα πράγματα. Υπήρχαν όροι, περιορισμοί, έπεφταν κυρώσεις. Στο Εθνικό μπήκε το 1952. Είναι φύσει αδύνατον να ήταν 16 ετών (όπως είχε πει κι στη συνέντευξη στο Χατζηνικολάου το 1992), ώστε στα 17 της να είναι ήδη διάσημη.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι εννοούσε την πρώτη της εμφάνιση στο "Κατά φαντασίαν ασθενή" στο πλευρό του Χριστόφορου Νέζερ το 1954, "δεν βγαίνουν τα κουκιά στο μέτρημα" που έλεγε κι η γιαγιά μου, είναι λειψά...
Ακριβώς αυτό ήταν το προσωπικό της δράμα, το ότι δεν έβγαιναν τα κουκιά. Γι'αυτό ήταν τραγικό πρόσωπο.
 
Ειστε κακοι. Αφου η γυναικα λεει πως πανω απ' ολα ειναι αληθινη.
 
Ήταν ωραία γυναίκα και δεν της αναγνωρίστηκε όσο θα έπρεπε.
Ε, καλά. Αν όλες οι ωραίες γυναίκες ανακηρύσσονται θεές το Retromaniax ξεπερνάει την Αρχαία Ελλάδα και ίσως και την Ινδία στον αριθμό θεαινών.
 
Η παρουσίαση της Νίκης Λινάρδου ως "απειλής" για τις δουλειές και τη δημοφιλία της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου.
 
Πίσω
Μπλουζα