Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δεν αγαπησε κανεναν απο τους αντρες της, μονο τους ποθησε. Για να αγαπησεις τους αλλους πρεπει πρωτιστως να εχεις αγαπησει τον εαυτο σου και η Αλικη δεν καταφερε να τον αγαπησει.
Ειχε απιστευτα χαμηλη αυτοεκτιμηση που σε συνδυασμο με τον υπερμετρο εγωισμο της οδηγουσε στα ξεσπασματα που ολοι ξερουμε. Ηθελε τους αντρες που ηταν δυσκολοι. Αντρες επαθλο. Τον Μπονατσο που εγραφε στα παλια του τα παπουτσια τον απολυταρχικο χαρακτηρα και τις υστεριες της, τον Σπυροπουλο για να αποδειξει η ιδια πως μπορουσε να εχει δικο της εναν αντρα με τα μισα της χρονια και τον Ηλιαδη που απο την πρωτη στιγμη την αγνοησε και δεν εσκυψε να σηκωσει απο το πατωμα το κοκκινο παλτο της που ειχε πεσει κατω. Αυτο ηθελε η Αλικη: Τους αντρες που την αγνοουσαν, ακριβως επειδη βαθια μεσα της πιστευε πως δεν αξιζε για κατι καλυτερο.
Μα γιατί να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Ότι ήθελε το πέτυχε.

Δεν ήταν απαραίτητα λόγω χαμηλής αυτοπεποίθηση η επιμονή της. Κάποιους απλώς τους ιντριγκάρουν οι δυσκολίες. Μπορεί να είναι λόγω εγωισμού. Δε μου κάθεται; Τώρα θα δει! Θα τον κάνω εγώ να μου κάτσει.

Δεν ήταν απαραίτητα λόγω χαμηλής αυτοπεποίθηση η επιμονή της. Κάποιους απλώς τους ιντριγκάρουν οι δυσκολίες. Μπορεί να είναι λόγω εγωισμού. Δε μου κάθεται; Τώρα θα δει! Θα τον κάνω εγώ να μου κάτσει.
Αυτό πιστεύω και γω Bettina, νομίζω πως παρείχε αυτοεκτίμηση και της άρεσαν τα δύσκολα

Αν ονοματιζα ένα πρόσωπο με μεγάλη αυτοπεποίθηση θα έλεγα Βουγιουκλάκη και ένα άλλο με χαμηλή αυτοπεποίθηση αυτή είναι η Μερυλιν.

Μα γιατί να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Ότι ήθελε το πέτυχε.
Ακριβώς αυτό που λέει κι η bettina. Εγωισμός περισσότερο. Είχε πει ο Γ.Ηλιάδης (αν θυμάμαι καλά σε συνέντευξη στο βιβλίο στη Μ.Κάραλη) οτι η Αλίκη, προκειμένου να τον κρατήσει στην Ελλάδα, τον έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος με το γάμο. Τα είχε κανονίσει όλα μόνη της άδειες, έγγραφα κλπ κι ξαφνικά του ανακοινώνει "αύριο παντρευόμαστε". (σ.σ. Θα μου πείτε, αν δεν ήθελε ο Ηλιάδης δεν θα γινόταν γάμος, όσο κι αν χτυπιόταν η Αλίκη. Θα την αφήνε στα κρύα του λουτρού με τις άδειες στο χέρι. Αρα υπάκουσε γιατί ήθελε κι αυτός να την παντρευτεί). Η ουσία είναι η τακτική της, αυτό λέει η bettina: "θα του δείξω εγώ". Τον έβλεπε που ήταν με το πόδι στην Ελλάδα κι το άλλο στη Κύπρο (στα παιδιά του) κι θεώρησε ότι με το γάμο θα τον κρατήσει εδω. Ίσως είχε κι το φόβο μην γυρίσει πάλι στη γυναίκα του (πράγμα που συνέβη). Το σκεπτικό της πάντως, από ότι φαινεται πια με το πέρασμα τόσων ετών, ήταν "θα μείνεις εδώ με μένα γιατί το θέλω εγώ, τελεία κι παύλα". Για αυτό όπως προανέφερα πιστεύω οτι της είχε γίνει εμμονή κι απωθημένο: "να βάζει εμένα σε δεύτερη μοίρα;;"

Τον οποίο Ηλιάδη δεν τον λες και όμορφο, μάλλον το αντίθετο.
Άντε βαριά-βαριά και το γιο της και μάλιστα με τον πλέον φορτικό και λάθος τρόπο.
Φαίνεται θα είχε άλλα χαρίσματα πέρα από την ομορφιά. Άλλωστε περί ορέξεως...
Το γιό της τον λάτρευε αλλά όπως σωστά λες με λάθος τρόπο, το πιστεύω...

Καλά, σε λίγο που θα περπατούσαν μυρμήγκια, σκαθάρια και άλλα τέτοια πάνω της θα βλέπαμε πόσο σέξυ θα παρέμενε. Εκτός αν ο χλοοτάπης είναι 100% πλαστικός.

Το χορτάρι είναι για να περπατάμε επάνω του (ειδικά αν λέει "μην πατάτε την χλόη") και αν είμαστε μηρυκαστικά να το βόσκουμε. Όχι να ξαπλώνουμε πάνω του χωρίς πετσέτα.

Πολύ σοβάρεψε το θέμα με ψυχαναλύσεις και τέτοια, για κάποιαν που δεν ζει πια και που κανείς μας δεν την ήξερε από κοντά. Ας το κρατήσουμε στο υψηλό επίπεδο κουτσομπολιού που έχει συνήθως.

Το γεγονος πως η Αλικη ηταν παθολογικα ζηλιαρα δηλωνει ατομο με χαμηλοτατη αυτοεκτιμηση. Ζηλευε τις γυναικες αν πιστευε πως ηταν ωραιοτερες απο εκεινη και ζηλευε τους αντρες της ζωης της παθολογικα σε σημειο να πιστευει πως με την πρωτη ευκαιρια θα την απατησουν γι' αυτο και ηθελε να ελεγχει καθε τους κινηση.
Οταν κανεις ζηλευει και τη σκια του και θελει να εχει υπο τον ελεγχο του τους παντες, μονο ελλειψη αυτοεκτιμησης δηλωνει σε συνδυασμο παντα με υπερμετρο εγωισμο.

Ακριβώς αυτό που λέει κι η bettina. Εγωισμός περισσότερο. Είχε πει ο Γ.Ηλιάδης (αν θυμάμαι καλά σε συνέντευξη στο βιβλίο στη Μ.Κάραλη) οτι η Αλίκη, προκειμένου να τον κρατήσει στην Ελλάδα, τον έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος με το γάμο. Τα είχε κανονίσει όλα μόνη της άδειες, έγγραφα κλπ κι ξαφνικά του ανακοινώνει "αύριο παντρευόμαστε". (σ.σ. Θα μου πείτε, αν δεν ήθελε ο Ηλιάδης δεν θα γινόταν γάμος, όσο κι αν χτυπιόταν η Αλίκη. Θα την αφήνε στα κρύα του λουτρού με τις άδειες στο χέρι. Αρα υπάκουσε γιατί ήθελε κι αυτός να την παντρευτεί). Η ουσία είναι η τακτική της, αυτό λέει η bettina: "θα του δείξω εγώ". Τον έβλεπε που ήταν με το πόδι στην Ελλάδα κι το άλλο στη Κύπρο (στα παιδιά του) κι θεώρησε ότι με το γάμο θα τον κρατήσει εδω. Ίσως είχε κι το φόβο μην γυρίσει πάλι στη γυναίκα του (πράγμα που συνέβη). Το σκεπτικό της πάντως, από ότι φαινεται πια με το πέρασμα τόσων ετών, ήταν "θα μείνεις εδώ με μένα γιατί το θέλω εγώ, τελεία κι παύλα". Για αυτό όπως προανέφερα πιστεύω οτι της είχε γίνει εμμονή κι απωθημένο: "να βάζει εμένα σε δεύτερη μοίρα;;"

Φαίνεται θα είχε άλλα χαρίσματα πέρα από την ομορφιά. Άλλωστε περί ορέξεως...
Το γιό της τον λάτρευε αλλά όπως σωστά λες με λάθος τρόπο, το πιστεύω...
E καλά είχε δύο παιδιά εννοείται ότι τα παιδιά για κάποιον είναι στην πρώτη θέση, ποιος βάζει τα παιδιά του στην δεύτερη;

E καλά είχε δύο παιδιά εννοείται ότι τα παιδιά για κάποιον είναι στην πρώτη θέση, ποιος βάζει τα παιδιά του στην δεύτερη;
Μα και μονο που η Αλικη κατεφυγε σε τετοια τερτιπια για να κανει εναν αντρα να την παντρευτει, δειχνει ποοσο χαμηλη εκτιμηση ειχε για τον εαυτο της. Μια γυναικα με υψηλη αυτοκετιμηση δεν θα εφερνε ποτε τον αλλον προ τετελεσμενου γεγονοτος και θα ελεγε "Αν δεν θελεις εσυ μια να με παντρευτεις, εγω δεν θελω δεκα."

Ίσως αυτό να ήλπιζε, οτι θα έδινε προτεραιότητα στη σχέση τους, ποιος ξέρει...
Πάντως το πιστεύω οτι όσο τον έβλεπε να βάζει σε πρώτη μοίρα τα παιδιά του κι εκείνη σε δεύτερη, τόσο της γινόταν εμμονή. Δεν μπορούσε την απόρριψη. Κι ειδικά κιόλας όταν την άφησε, είμαι σίγουρη ότι θα σκεφτόταν "πως τόλμησε να μου το κάνει αυτό... εμένα;;;..."

Ίσως αυτό να ήλπιζε, οτι θα έδινε προτεραιότητα στη σχέση τους, ποιος ξέρει...
Πάντως το πιστεύω οτι όσο τον έβλεπε να βάζει σε πρώτη μοίρα τα παιδιά του κι εκείνη σε δεύτερη, τόσο της γινόταν εμμονή. Δεν μπορούσε την απόρριψη. Κι ειδικά κιόλας όταν την άφησε, είμαι σίγουρη ότι θα σκεφτόταν "πως τόλμησε να μου το κάνει αυτό... εμένα;;;..."
https://respectnews.gr/αλίκη-βουγιουκλάκη-4/
Καλά ποιος άνθρωπος θα βάλει κάποιον σύντροφό πάνω από το παιδί του; Το παιδί είναι και πάνω από τον σύζυγο πάνω και από την ίδια σου την μάνα. Πολλά περιμενε

Μα και μονο που η Αλικη κατεφυγε σε τετοια τερτιπια για να κανει εναν αντρα να την παντρευτει, δειχνει ποοσο χαμηλη εκτιμηση ειχε για τον εαυτο της. Μια γυναικα με υψηλη αυτοκετιμηση δεν θα εφερνε ποτε τον αλλον προ τετελεσμενου γεγονοτος και θα ελεγε "Αν δεν θελεις εσυ μια να με παντρευτεις, εγω δεν θελω δεκα."
Bambi τώρα καταλαβαίνω ακριβώς τι λες! Το παιχνίδι όμως το χε από την αρχή χαμενο αφού ο άνθρωπος είχε τα παιδιά του στην Κύπρο

Bambi τώρα καταλαβαίνω ακριβώς τι λες! Το παιχνίδι όμως το χε από την αρχή χαμενο αφού ο άνθρωπος είχε τα παιδιά του στην Κύπρο
Οι ανθρωποι που πιστευουν στον εαυτο τους δεν εχουν αναγκη να μπλεχτουν σε περιεργες καταστασεις με παντρεμενους.
Αγαπουν τον εαυτο τους, τον φροντιζουν και αναγνωριζουν την αξια του μεσα απο σωστες επιλογες.

• Like
Reactions: PT8
Οι ανθρωποι που πιστευουν στον εαυτο τους δεν εχουν αναγκη να μπλεχτουν σε περιεργες καταστασεις με παντρεμενους.
Αγαπουν τον εαυτο τους, τον φροντιζουν και αναγνωριζουν την αξια του μεσα απο σωστες επιλογες.
Μπάμπι προσυπογράφω , προστατεύουν τον εαυτό τους πρώτα από όλα , σοφοτατο

Σπανια συνεντευξη και υλικο απο τη ζωη της Αλικης Βουγιουκλακη. Οι φρασεις που ακουγονται απο το 18'.48'' ειναι εξαιρετικα αφιερωμενες σε μια ψυχη εδω μεσα. :)

Τελευταίο μέρος της κακίας μου. Από το 44:00 και μετά περίπου.

Στο 45:25 και τι δεν θα έδινε η αληθινή και πραγματική να του αρπάξει το μικρόφωνο ε;

Απορώ, τα παιδιά τι ακριβώς λάτρευαν στη Βουγιούκλω; Το να "λατρεύει τα παιδιά" ας πούμε το κατανοώ: έβλεπε σ'αυτά αυτό που ήθελε να είναι πάντα, μπεμπέκα. Το αντίστροφο πως γίνεται;

"...να την δουν, να την αγγίξουν, να της χαμογελάσουν, να της φιλήσουν το χέρι σα Δεσπότη, να την προσκυνήσουν σαν Αρχιεπόσκοπο..."
Εντωμεταξύ το τσούρμο μάλλον γραμμένη την έχει. Πήγαν είδαν μια γριά με ράσο να κάνει την νταντά, να τραγουδάει με άλλο ένα τσούρμο και τι είδαν τι άκουσαν τι κατάλαβαν μόνο αυτά ξέρουν. Η γιαγιά μου κουβαλάει τον πιτσιρικά φαίνεται έτοιμη να απογειωθεί που είδε το πρότυπο της κόρης για κάθε μάνα από κοντά

Εκεί που χορεύει μόνη της, πόσο θλιβερό! Ότι τι; Παριστάνει τη φορτουνάκαινα ή δεν ξέρωγω ποια; Σηκώθηκε μετά κι ο άλλος ο ταλαίπωρος...
Μίζερο γλέντι. Πιάστηκε η ψυχή μου, αυτή η μεγαλοαστή που δεν της χαρίστηκε ούτε ένα τασάκι, να καταπέσει σε ένα τόσο μίζερο και ψόφιο γλέντι!

Τα λόγια της κυριούλας που σχολιάζει το σκηνικό με την τούρτα τα αφήνω ασχολίαστα. Όλα τα κλισέ του κόσμου σε λίγα δευτερόλεπτα.

Γιατί η λεγάμενη στα γεροντάματά της μου θυμίζει άντρα;

Σίγουρα ήξερε ότι ερχόταν το τέλος της: είναι τέρμα στεγνή, με το ζόρι κρατιέται γενικώς. Μου έφερε θλίψη. Την κοροϊδεύω αλλά στο τελευταίο σκηνικό στην Σαντορίνη τη λυπήθηκα. Όχι για πολύ βέβαια, ξύπνησε μέσα μου το σκ...τόψυχο τέρας γιατί αντί να αποσυρθεί αξιοπρεπώς και να μείνει στις αναμνήσεις όλων, επέμενε μέχρι τέλους να παίζει τη μπεμπέκα. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Δηλητήρι επί του παρόντος τέλος. Άμα μου δώσετε κι άλλο υλικό, θα βγάλω κι άλλη χολή.

Μπάμπι προσυπογράφω , προστατεύουν τον εαυτό τους πρώτα από όλα , σοφοτατο
Aγαπα τον εαυτο σου. Αυτο ειναι το κλειδι που ανοιγει τις πορτες στις ανθρωπινες σχεσεις. Χωρις αυτο δεν κανεις βημα.
Εκτιμησε οσα προτερηματα εχεις ακομα κι αν ειναι λιγα, νιωσε ευγνωμων για αυτα και σκεψου πως εισαι μοναδικος στον κοσμο.
Η αυτοεκτιμηση ειναι το Αλφα και το Ωμεγα. Βασικοτατη αρχη της Ψυχολογιας.

Πίσω
Μπλουζα