Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;

Άμα το έλεγε δεν θα ήταν μυστικό
 
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης γράφει για τους φίλους και τις φίλες της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

 
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως δένει ο εν λόγω τίτλος με το σενάριο της ταινίας. Ποιο το νόημα ως "κόρη του ήλιου";;; ότι έφερε "φως" (αξιοπρεπή ζωή) στους κολίγους κι τους γλύτωσε από το τσιφλικά Καρατζά;;

οχι απλα ηθελαν εναν λαμπερο και φωτεινο τιτλο
 
Δεν ήταν δύσκολο να βρω πότε βγήκε η φωτό, αφού εκτός από τους δύο αυτούς βλέπουμε στη φωτογραφία την κυρία Κατερίνα και (υποψιάζομαι) την Παμφίλη Σαντοριναίου. Ένα γκουγκλαρισματάκι με τα 3 ονόματα είπε ότι είναι από τη σαιζόν 1957-58 και το έργο της Κρίστι "Στο δίχτυ της αράχνης". Αν αληθεύει ότι η πρώτη θεατρική εμφάνιση του Ν.Ξ. ήταν η κομεντί "Βιργινία" το 1957, πάλι με τον θίασο Κατερίνας, μιλάμε για την πρώτη σαιζόν του. Ψάρακλας, που θα λέγαμε και στο ηρωικό Π.Ν. Και μοιάζει να φοράει δανεικά ρούχα, διότι πλέει μέσα τους.
 
Να πω παιδιά ότι όσο διάσημος και να είσαι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να καταπατας την προσωπικότητα του άλλου όταν έχεις κάποια εξουσία. Βεβαίως και θα έχεις απαιτήσεις, βεβαίως και θα ζητάς οι ηθοποιοί σου να είναι στην ώρα τους να ξέρουν τα λόγια τους, να είναι ευπαρουσιαστοι κτλ.ομως το να προσβάλλεις τον άλλον είτε να τον μειώνεις είναι άλλο θέμα.
 
Άκουσα πρόσφατα το Νυφικό Κρεβάτι με Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ και η Αλίκη μου φάνηκε πολύ καλή στην ερμηνεία της. Απέφευγα χρόνια να το ακούσω γιατί νόμιζα θα νιαουριζε και θα εκνευριζομουν αλλά ομολογώ ότι έκανα λάθος.
 
Πίσω
Μπλουζα