Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;

Διαβάζοντας μάλιστα κάποιες πιπεράτες λεπτομέρειες για την κρυφή σχέση του ζεύγους Διάδοχου Κωνσταντίνου και Αλικης θυμήθηκα τους Δύο Ξένους όπου κι εκεί οι πρωταγωνιστές χαιρόντουσαν τον έρωτα τους στις πιο απιθανες κρυψώνες. Και κοίτα να δεις τώρα, στο σίριαλ παρακολουθούσε τον Κωνσταντίνο και τη Μαρίνα, η Ντένη Μαρκορά, ενω στην πραγματική ζωή, τους Κωνσταντίνο και Αλίκη παρακολουθούσε η Φρειδερίκη. :icon_lol:
 
Mετρια ταινια αλλα ειχε καλο soundtrack που (τουλαχιστον απο κατι ματιες που εριξα) δυστυχως δεν εχει κυκλοφορησει σε LP
 
Τελικα εντοπισα το τραγουδι στο δισκο Εγω θα φυγω (1980) Γερολυματος - Ζανινου (υπαρχει στο Tidal)
Θα ειχα γλυτωσει τον κοπο να ειχα δει το ποστ του Areatara στο thread της ταινιας
 
Θέλω από αυτό εδώ το φιλόξενο βήμα, να ζητήσω συγνώμη αν καμιά φορά είπα τίποτα για τις υποκριτικές ικανότητες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η επιθυμία μου για αυτή τη δημόσια απολογία έχει να κάνει με το ότι πρόσφατα είδα μαγνητοσκοπημένη την παράσταση "Χτυποκάρδια στο Θρανίο" με την Κατερίνα Γερονικολού. Θα θελα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί σας αλλά δε βρίσκω τα λόγια. Καμία γνωστή σε μένα λέξη δε μπορεί να περιγράψει το πως ένιωσα. Θα το πω με παράδειγμα. Σας έτυχε ποτέ να βρεθείτε μπροστά σε καβγά, να βρίζονται χυδαία δι ασήμαντον αφορμή, να θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί και να μην έχετε το κουράγιο να φύγετε; Ε, κάπως έτσι.
Έκατσα και το είδα όλο, σα να πάγωσε το χέρι μου και δε μπορούσα να πατήσω τα κουμπιά του τηλεκοντρολ, ενώ ταυτόχρονα η έκπληξη και το σοκ με κυρίευαν. Δεν ξέρω πραγματικά πως το τόλμησαν κι αν και γενικά είμαι κατά της βίας, μου ήρθε στο μυαλό το αλησμόνητο έθιμο του μαξιλαρώματος. Ο μόνος από το πλήθος ηθοποιών που κάπως έπαιξε ανθρωπινά ήταν ο Νίκος Γαλανός. Η Γερονικολού δεν έπαιζε έναν ρόλο, έπαιζε την ηθοποιό που έπαιζε το ρόλο, και να πω πως την έπαιζε και καλά, να πάει στην ευχή. Η σκηνοθεσία (να την κάνει ο Θεός) ήταν του Λαζόπουλου, κι ένα πικρό χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο μου όταν θυμήθηκα τι είχε σούρει της "ατάλαντης Ντενίση". Σε σχέση με το θέαμα, η Ντενίση είναι Γκρέτα Γκάρμπο κι η Αλίκη ανώτερη της Μπριζιτ Μπαρντό. Δικαίωμα σας βέβαια να νομίζετε πως υπερβάλλω, πως είμαι κακιά ή και τρελή ακόμα, αλλά σας εκλιπαρώ, δείτε μια οποιαδήποτε σκηνή πριν με χαρακτηρίσετε.
Η Λίζα Πετροβασίλη κατά το σκηνοθέτη ήταν μια υστερικιά, ημίτρελη, που άλλαζε διαρκώς τόνο στη φωνή όπως οι πάσχοντες από βαριά ψυχασθένεια, είχε τικ στα μάτια και τα γούρλωνε και επίσης κάποια μυϊκή ίσως αδυναμία, δεν επέτρεπε στον εγκέφαλο να δώσει εντολή στα χέρια για να κάνουν μια απλή κίνηση κι είχαν αυτονομηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ!!!!
 
Ναι, πολύ ενοχλητική όλη η παράσταση. Δεν την ήξερα την ηθοποιό , δεν ξέρω πως είναι σε άλλες δουλειές, αλλά εδώ έπαιζε σαν να έχει χτυπήσει στο κεφάλι και να της άφησε κουσούρι. Μέσα στην υπερβολή και τους παλιμπαιδισμούς. Ο Βουτσάς λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε πια να παίξει και οι υπόλοιποί ήταν παγερά αδιάφοροι. Ο Γαλανός ήταν γενικά αξιοπρεπής. Όσο για τον τύπο, που έκανε τον ρόλο του φοιτητή ...άστο καλύτερα...
 
Τελευταία επεξεργασία:
ΑΝΤ1 Η ΜΕΛΙΝΑ ΓΙΑ ΑΛΙΚΗ & Η ΑΛΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΛΙΝΑ (1991) 23/7/1996

 
Πίσω
Μπλουζα