DINO
Expert
- Αντιδράσεις
- 1.353
Επηρεασμένος από την επικαιρότητα αποφάσισα κι εγώ να επισκεφτώ τη Ρετρόπολη, μπας και ανακαλύψω θαμμένα τα παιδικά μας παιχνίδια...
Παιχνίδια που μας γεμίζουν αναμνήσεις κάθε φορά που βλέπουμε κάποια φωτογραφία τους στο Internet, αφού εκείνα, τα δικά μας, χάθηκαν με το πέρασμα τόσων χρόνων...
Ένας ακόμα λόγος της εξερεύνησης, είναι και η αίσθηση του να κρατήσω στα χέρια μου κάτι που δεν έχει barcode (!) αλλά και οι μαγικές λέξεις στα κουτιά "Made in Greece", πράγμα που έχει εκλείψει σήμερα...
Τα πρώτα δείγματα τα έχετε ήδη δει στο thread "El Greco - Lyra"...
Όμως λόγω του όγκου των ευρημάτων αλλά και της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα, αποφάσισα να σας ενημερώνω για την εξέλιξη των ερευνών, σε αυτό το θέμα...
Η ανασκαφή γίνεται από εμένα και μόνο, αφού δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να απασχολήσω υπάλληλο. Εκτός των άλλων, υπάρχει και η περίπτωση μόλις βρει κάτι, να το πάρει και να φύγει τρέχοντας, αφού τα ευρήματα είναι το λιγότερο, συγκλονιστικά...
Ας κάνουμε μια φωτο-σύνοψη μέχρι τώρα του τι έχει βρεθεί.
Έχω φτάσει μέχρι τον πρώτο θάλαμο και έχω φάει πολύ άμμο, όμως άξιζε τον κόπο, όπως μπορείτε να δείτε:
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζομαι να μπω στον δεύτερο θάλαμο (έχω περάσει την πόρτα) και απ'οτι μπορώ να δω, ξεπροβάλλει μισοθαμμένο στην άμμο ένα κουτί...
Υπάρχει και κάτι άλλο στο βάθος, όμως δεν μπορώ να διακρίνω περί τίνος πρόκειται...
Ελπίζω να είναι κάτι καλό...
Περισσότερα τις επόμενες μέρες...

* Μη ξεχάσω να φωτογραφίσω και τους δύο φύλακες Playmobil, που φυλάνε τον Τύμβο, μόλις τους ξεθάψω εντελώς...