Ποτε ποτε το ψευτοπαρακολουθω κι εγω οταν το γυριζω στο μεγκα εκεινη την ωρα
Θυμαμαι τι χαμος ειχε γινει, σε σημειο να γινονται αναφορες στην Αναστασια και σε αλλα σιριαλ, κανονας πλακα με το τριγωνο πατερας-γιος, μανα-κορη κλπ. Μεχρι και στο Της Ελλαδος τα Παιδια ειχε γινει ενα επεισοδιο παρωδια με μια κοπελα ("Αθανασια" μαλλον) που ηταν ντυμενη σε στυλ Αλικακη και επαιζε αυτοχρονα με τον Κακαλο και τον ανηψιο του τον Νταλας.
Πολυ χαρακτηρηστικο το ενδυματολογικο στυλ της Αλικακη, που σημερα νομιζω θα το λεγαμε "τζιπσι" ή "μπόχο" ή "ίντι" (δεν ξερω και πολλα απο τετοια για να ειμαι ειλικρινης) και κατα καποιο τροπο ταιριαζε με το εθνικ τραγουδι της σειρας.
Κατα τα αλλα, οσες φορες εχω πετυχει τις τολμηρες σκηνες, μου φαινονται αρκετα τολμηρες και μαλιστα αναιτιες. Ηταν κυριολεκτικα "τσοντες" (δηλ. σφήνες) που εμπαιναν για να δοσουν μια υπεραξια στη σειρα, και να κανουν τους αντρες να παρακολουθουν το επεισοδιο με γουρλωμενα ματια μπας και μεχρι να την πετυχουν.
Μπορει να θεωρουταν τολμηρη, αλλα οπως εχω πει και αλλου, παραδοξως τετοιες σκηνες πλεον δε βλεπουμε στην τηλεοραση, ισως επειδη εχουμε πουριτανοποιηθει, 25 χρονια μετα! Εγω πιστευω οτι εχουμε εκλογικευσει το γυμνο και πλεον θεωρειται κιτς και επιτηδευμενη η αναιτια προβολη, οπως μου φαινεται σημερα στην Αναστασια.