Αναστασία (MEGA)

Κάθε βράδυ Αναστασια στο μεγκα και έγινε θέμα στο τουιτερ με χασταγκ #αναστασια_mega, με ξεκαρδιστικα τουιτς, αν έχετε τουιτερ διαβάστε τα.
 
Ποτε ποτε το ψευτοπαρακολουθω κι εγω οταν το γυριζω στο μεγκα εκεινη την ωρα :)

Θυμαμαι τι χαμος ειχε γινει, σε σημειο να γινονται αναφορες στην Αναστασια και σε αλλα σιριαλ, κανονας πλακα με το τριγωνο πατερας-γιος, μανα-κορη κλπ. Μεχρι και στο Της Ελλαδος τα Παιδια ειχε γινει ενα επεισοδιο παρωδια με μια κοπελα ("Αθανασια" μαλλον) που ηταν ντυμενη σε στυλ Αλικακη και επαιζε αυτοχρονα με τον Κακαλο και τον ανηψιο του τον Νταλας.

Πολυ χαρακτηρηστικο το ενδυματολογικο στυλ της Αλικακη, που σημερα νομιζω θα το λεγαμε "τζιπσι" ή "μπόχο" ή "ίντι" (δεν ξερω και πολλα απο τετοια για να ειμαι ειλικρινης) και κατα καποιο τροπο ταιριαζε με το εθνικ τραγουδι της σειρας.

Κατα τα αλλα, οσες φορες εχω πετυχει τις τολμηρες σκηνες, μου φαινονται αρκετα τολμηρες και μαλιστα αναιτιες. Ηταν κυριολεκτικα "τσοντες" (δηλ. σφήνες) που εμπαιναν για να δοσουν μια υπεραξια στη σειρα, και να κανουν τους αντρες να παρακολουθουν το επεισοδιο με γουρλωμενα ματια μπας και μεχρι να την πετυχουν.

Μπορει να θεωρουταν τολμηρη, αλλα οπως εχω πει και αλλου, παραδοξως τετοιες σκηνες πλεον δε βλεπουμε στην τηλεοραση, ισως επειδη εχουμε πουριτανοποιηθει, 25  χρονια μετα! Εγω πιστευω οτι εχουμε εκλογικευσει το γυμνο και πλεον θεωρειται κιτς και επιτηδευμενη η αναιτια προβολη, οπως μου φαινεται σημερα στην Αναστασια.
 



πιεστηκε παρα πολυ απο οτι λεει, ηταν τοτε το σεξ συμπολ του 90'

εκανε 8 χρονια, ουσιαστικα να το ξεπερασει
 
πιεστηκε παρα πολυ απο οτι λεει, ηταν τοτε το σεξ συμπολ του 90' εκανε 8 χρονια, ουσιαστικα να το ξεπερασει
Συγγνωμη, γιατι αυτο εγω δεν το καταλαβαινω. Παιζουν σε ακρως τολμηρες σειρες εν γνωσει τους και μετα παραπονουνται και λενε "Αχ, με πειραζε η δημοσιοτητα. Πιεστηκα πολυ που εγινα διασημη."

Λοιπον, αυτη η σαχλα, αυτο το αισχρο ψεμα, καποτε πρεπει να σταματησει γιατι υποτιμαται η νοημοσυνη μας και ο κοινος νους. Αν δεν ηθελαν να γινουν γνωστοι -ες, ολοι αυτοι που τα λενε αυτα, ας καθονταν σπιτι τους η ας επαιζαν σε κατι σεμνοτερο εν παση περιπτωσει. Οταν στα 21σου (μπορει και παραπανω) πρωταγωνιστεις σε μια σειρα σαν την Αναστασια, δεν εισαι πλεον εφηβη οπως υποστηριξε η ηθοποιος, ουτε κανενα ανηλικο. Καταλαβαινεις πολυ καλα λοιπον πως οι εμφανισεις σου θα συζητηθουν πολυ και ποικιλοτροπως, οποτε μετα μην παριστανεις την εκπληκτη και οτι δεν ηξερες τιποτα για το φονο.
 
Σκεψου πως στο τουιτερ κάποια νέα παιδιά που την βλέπουν σήμερα για πρώτη φορα από το μεγκα, την χαρακτηρίζουν τολμηρη?ακρως τολμηρη κιόλας γι αυτό έχει ρεύμα ( πράγμα που δεν το περίμενα, νόμιζα πως θα το λέγανε παλιομοδίτικο σήριαλ αλλά όχι)! Με τι πρότυπα μεγάλωσαμε εμείς ως πιτσιρικια χα χα. Respect στην γεννια μας, ή αληθεια είναι πως από την " Αναστασια" δεν κερδίζει πολλά εκτός από το ηδονοβλεπτικο του θέματος!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σκεψου πως στο τουιτερ κάποια νέα παιδιά που την βλέπουν σήμερα για πρώτη φορα από το μεγκα, την χαρακτηρίζουν τολμηρη?ακρως τολμηρη κιόλας
Πρεπει να ειναι αυτο που ειπα μολις προηγουμενως, αριαδνη. Τα επιτηδευμενα τολμηρα γυρισματα ηταν ψιλομοδα τη δεκαετια του 90, και δεν γινονται πλεον. Οποτε αυτα τα νεα παιδια μεγαλωσαν  σε πιο συντηρητικα (παραδοξως) σκηνικα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Σκεψου πως στο τουιτερ κάποια νέα παιδιά που την βλέπουν σήμερα για πρώτη φορα από το μεγκα, την χαρακτηρίζουν τολμηρη?"

Tο ίδιο πράγμα που λες ρακις το λέει και μία δημοσιογράφος στο protagon της γενιάς μας, της οποίας της έκαναν εντύπωση τα τωρινά τιτιβισματα  νέων θεατών για μία σειρά πολλών ετών πριν.

Σκεψου το 93' δηλ.που την βλέπαμε εμείς, τελικά τι πήραμε από αυτήν την σειρά αν δεν είχε τόσες τολμηρές σκηνές ποιος θα την έβλεπε;

Γιατί δεν έκανε την ίδια εντύπωση και ή αίθουσα του θρόνου που πρόσφατα το μεγκα την ξαναβάλε στο τουιτερ και κάνει εντύπωση ή αναστασια; Ε μα είναι προφανες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρακολουθώ τη συζήτηση έχω δύο παρατηρήσεις:

α) Τα τολμηρά γυρίσματα ήταν το κεντρί της σειράς, σε μια κοινωνία που η έκφραση "από εδώ η γυναίκα μου και από εδώ το αίσθημα μου" αποκτούσε βαθιές ρίζες, ενώ οι τσόντες ήταν σε βιντεοκασέτες και δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες σε ανήλικους και στα χωριά της επαρχίας. Επιπλέον, αυτά τα τριγωνακια δεν ήταν ευρέως διαδεδομένα ενώ γενικότερα η κοινωνία διψούσε για σεξουαλικούς νεωτερισμούς (δες και κλικ κτλ)

β) Η Αλικάκη ήταν όντως μικρή όταν γυρίστηκε η σειρά. Τώρα 21, 22 ή 23 δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν περίμενε την τεράστια επιτυχία της σειράς και το θέμα της αναγνωρισημότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη ηλικία αυτή πολλές αποφάσεις λαμβάνονται επιπόλαια και ίσως και εκείνη να μην είχε αντιληφθεί το εύρος των συνεπειών της απόφασης της.

Για να το πω αλλιώς, αν πας για μπάνιο στη θάλασσα όταν φυσάει, ξέρεις ότι θα έχει κύμα και θα δυσκολευτείς. Αν όμως ενώ έχεις πάει λίγο πιο πέρα από τα ρηχά σηκωθεί άνεμος 10 μποφόρ μπορεί και να πνιγείς αν δεν έχεις την πείρα να το διαχειριστείς.
 
Ηθοποιός είναι, ρόλους υποδύεται. Μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Εδώ το παίζουν ντίβες κάτι ανύπαρκτες.

Αργότερα ο Παπακαλιάτης γύρισε τα πιο εξωφρενικά  σενάρια (στα οποία πάντα ήταν ο πιο cool και αραχτός) και έγιναν επιτυχίες...
 
Δευτεροετής φοιτητής ήμουν τότε, ΟΛΟΙ/ΕΣ στην σχολή το παρακολουθούσανε (Δευτέρα βράδυ?) η μητέρα μου ανελλιπώς, αλλά εγώ ελάχιστα το είχα παρακολουθήσει (άντε 3 επεισόδια μεταξύ αυτών και το επίμαχο)

Τα είχα με μιά κοπέλα τότε που ήταν πολύ στην τότε φάση της early 90's γκλαμουριάς και όποτε είχε επεισόδια έκανε σαν πιστός σε ανάγνωση ευαγγελίου..  Εκείνη την ώρα συνήθως έγραφα σε fortran προγράμματα για να μου κάνουν πιο εύκολη τη ζωή στην σχολή ή ήμουν εξάρχεια με την μηχανή.

Γενικότερα τα έργα της Παπαοικονόμου  τα βαριόμουν. Οσοι θυμούνται το ενδυματολογικό τουλάχιστον στυλάκι πούλησε πάρα πολύ! (κάτι σαν το σημερινό hipster)

Τα έβρισκα λίγο εκτός πραγματικότητας κυρίως λόγω του ¨ενοχικού ερωτισμού¨ τους, αν μου επιτέπεται η έκφραση.. 

Δεν γίνεται άνθρωποι να ερωτεύονται, να κάνουν σεξ, να γουστάρουν ο ένας τον άλλον και ταυτόχρονα να είναι με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα και εντός ενός καταθλιπτικού ιδεασμού κατά την διάρκεια της καθημερινότητάς τους..

Τέλος πάντων, όσον αφορά το αν δυσκολεύτηκε η εν λόγω πρωταγωνίστρια στην συνέχεια η όχι ουδόλως με ενδιαφέρει. Ηταν συνειδητή η απόφασή της, ήξερε το τι θα επακολουθούσε από κουτσομπολιά,  οπότε και έπραξε ανάλογα και καλά έκανε. Εάν τώρα μετά από 25 χρόνια εμφανίζεται ακόμα ξαφνιασμένη για το πόσο τολμηρό ήταν αυτό που έκανε και το τι επακολούθησε... οκ αλλά δεν θα φάω.
 
Παρακολουθώ τη συζήτηση έχω δύο παρατηρήσεις:

α) Τα τολμηρά γυρίσματα ήταν το κεντρί της σειράς.

β) Η Αλικάκη ήταν όντως μικρή όταν γυρίστηκε η σειρά. Τώρα 21, 22 ή 23 δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν περίμενε την τεράστια επιτυχία της σειράς και το θέμα της αναγνωρισημότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη ηλικία αυτή πολλές αποφάσεις λαμβάνονται επιπόλαια και ίσως και εκείνη να μην είχε αντιληφθεί το εύρος των συνεπειών της απόφασης της.
Ότι ήταν μικρή ήταν αναμφισβητητα αλλά οκ στην Ελλαδα ζούμε , δεν ζούμε στην Σουηδια οπότε έπρεπε να περιμένει ότι οι αντιδράσεις θα ήταν πολλές και ποικίλες και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν αρχίσανε τα γυρισματα έπρεπε να το περιμένει ήταν ή πρώτη που στην τηλ.εκανε τόσες τολμηρές σκηνές, δεν θυμάμαι αν υπήρχε προκάτοχος. Μετά θα μπορούσε να συμβουλευτεί ανθρώπους του χώρου αν θα της έκανε καλό ή τόση έκθεση ή όχι. Προερχόταν από το θέατρο τέχνης, κάποιος θα βρισκότανε να την συμβουλεύσει ένας δάσκαλος της. Μετά πήρε το σενάριο στα χέρια της ηξερε που θα κινούνταν ο ρόλος από την αρχή πολύ πριν αρχίσουν γυρίσματα. Σου δίνουν το σενάριο πρώτα και μετά αν συμφωνήσεις πέφτουν υπογραφές που πια δεν μπορείς να αθετησεις. Ηταν όμως και κοπέλα που μεγάλωσε Αθηνα και δη όπως λέει  στην εφηβεία της πήγαινε εξαρχεια  , δεν μεγάλωσε σε χωριό επαρχιακής πόλης για να μην ξέρει που πάνε τα τεσσερα . Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά σε μία κοπελα 21 ετών σε μία μικρή επαρχία και σε μία κοπελα 21 ετών που γεννήθηκε και μεγάλωσε Αθηνα.

Είχε ταυτιστεί με το πρότυπο της Ελληνίδας λολιτας απόλυτα την εποχή εκεινη και αυτό από μόνο του σου τονώνει την αυτοπεποίθηση , ειδικά το 90' ο τίτλος ήταν περιζήτητος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
'Ντάξει μωρέ!?

Για το 90' μιλάμε. Το τι είδαν τα ματάκια μας εκείνη τη δεκαετία ... 

Στην Αλικάκη πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μετά την "Αναστασία" απείχε από την τηλεόραση πολλάααα χρόνια. Είχε πει σε μια συνέντευξη ότι της προτείνανε συνέχεια ρόλους παρόμοιους και δεν ήθελε να τυποποιηθεί σε κάτι τέτοιο. Αυτό δείχνει σίγουρα μια διάθεση αποστασιοποίησης αν σκεφτούμε πόσα πληρώνανε τότε το κάθε σίριαλ. Αρπαχτή αρνήθηκε μεν αλλά αρπαχτή που θα της είχε βγάλει σαλέ στην Αράχωβα και εξοχικό στην Μύκονο ταυτόχρονα.

Κατά τ' άλλα την καλύτερη τοποθέτηση τότε την είχε κάνει ο μακαρίτης ο Χατζησάββας ένα βράδυ που τους είχε καλέσει (πρωταγωνιστές, σεναριογράφο, σκηνοθέτη) ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του. "Γιατί να μην χαίρομαι για την επιτυχία της σειράς; Με βλέπουν στην "Αναστασία", έρχονται να με δουν και στο θέατρο και τρώνε την "Ορέστεια" στη μάπα"?

(Πολύ είχα στενοχωρηθεί όταν του την πέσανε απάντες για το "στη μάπα" κι αναγκάστηκε ο άνθρωπος να τα γυρίσει στην συνέχεια)
 
Αχ ρετροφαν μου για σπίτι στην Μυκονο μέχρι και την Εμανουελλα γυριζεις? την γυριζεις εικονικά ετσι, χωρίς να αγγίζεις τίποτα αλλα δεν νομίζω πως θα της δινανε τόσο πολλα!! Χλωμό όσο χιτ και αν ειχε
 
Καλησπερα,

Συγγνωμη για την "αναγεννηση" αυτου του thread αλλα θα ηθελα να μαθω που μπορει καποιος να δει την πληρης σειρα εστω και με πληρωμη δηλαδη κανονικα; Απο οσο εχω δει δεν υπαρχει πια στο YouTube.

Ευχαριστω!
 
Καλησπερα,

Συγγνωμη για την "αναγεννηση" αυτου του thread αλλα θα ηθελα να μαθω που μπορει καποιος να δει την πληρης σειρα εστω και με πληρωμη δηλαδη κανονικα; Απο οσο εχω δει δεν υπαρχει πια στο YouTube.

Ευχαριστω!
τα επεισοδια https://www.megatv.com/ekpompes/43325/anastasia/
 
Καλησπέρα ,

ενδιαφέρομαι να διαβάσω το βιβλίο αλλά δε μπορώ να το βρω πουθενά .[edit] Εκτός κανονισμών [edit]
 
Δύο στιγμές από το σήριαλ πιστεύω ήταν οι κορυφαίες. Η σκηνή του γκαράζ που κανένας μα κανένας να μην βρεθεί στην θέση του Αλέξανδρου με αυτό που αντίκρυσε. Για πολλά κουράγια η σκηνή και τρομερή ψυχική αντοχή για να το αντέξεις.
Και η δεύτερη το στήσιμο που έκανε η Αναστασία στο τέλος στην παραλία. Α ρε Αλέξανδρε! Έπρεπε να την στήσεις εσύ στο ραντεβού και να μην πήγαινες καθόλου. Θα σε κυνήγαγε για καμμιά δεκαετία η τύπισσα. Τώρα βρέθηκε από πάνω όταν κατάλαβε ότι σε κατέκτησε οριστικά. Ηθικόν δίδαγμα και από τα δύο, στην ζωή γενικά κανένας και καμία δεν θεωρείται δεδομένος-η., τέτοιου είδους σχέσεις δεν έχουν καμμιά απολύτως προοπτική, και στην ζωή μπορείς να τα δεις και να τα βιώσεις όλα. Πάντως καταπληκτικό σήριαλ, πρωτοποριακό για την εποχή του. Λείπουν τέτοιες σειρές στην ελληνική τηλεόραση που τα τελευταία χρόνια η μετριότητα περισσεύει.
 
Πίσω
Μπλουζα