Απίστευτα και Όμως Ελληνικά (1990 MEGA)

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ένας αγαπημένος μου ηθοποιός και το Απίστευτα κι όμως Ελληνικά είχε πολύ πλάκα με τα σκετσάκια του και το βίντεο εισαγωγής και το τραγουδάκι όλα τα λεφτά.
 
Από τις σειρές που δε μου είχαν κάνει "κλικ"..... Δεν κυνήγησα να τη δω και να είμαι ειλικρινής, πέρα από το τραγουδάκι της εισαγωγής, δε θυμάμαι τίποτα άλλο! :(
 
Για να μην ανοιγω καινουργιο ποστ. Πετυχα προ ολοιγου και επιτελους το Φορτσα Πατριδα, τη νεα σειρα του Ζουγανελη στην ΕΡΤ1 αλλα δυστυχως στα τελειωματα

Το δεκαλεπτο που ειδα, μου αρεσε! Ειχε κατι απο τα παλια πιστευω.

Θα παω να ψαξω στο αρχειο της ΕΡΤ να εντοπισω και τα υπολοιπα επεισοδια και απο την αλλη Πεμπτη να το δω κανονικα.
 
το δειχνει τα σαββατοκυριακα στις 1 το βραδι
 
Από τις αγαπημένες σειρές του πρώιμου MEGA. Αξέχαστος ο αυτοσχεδιασμός στην κιθάρα σε ανατολίτικο ρυθμό «Μπους Μπους, Μπους Μπους, Μπους» για τον πόλεμο του κόλπου και με τη σχετική σάτιρα ότι ο πόλεμος γίνεται για οικονομικούς λόγους και μόνο (πετρέλαιο). Σκετσάκια τόσο τυχαία όσο και με κάποιους σταθερούς χαρακτήρες όπως ο Δράκουλας, ο αστυνόμος Γαλατάς και άλλοι. Τρελό γέλιο όταν είχε διασκευάσει το ηχητικό θέμα του MEGA με μπουζούκι. Παρωδίες διαφημίσεων που έγραψαν εποχή όπως οι «καραλέμες Μπουκολέμ». Αξέχαστο το σκετσάκι «Εγνατία κι Αγίας Σοφίας» γυρισμένο στη Θεσσαλονίκη. Επίσης θυμάμαι (αλλά δεν το έχω βρει ακόμα) ένα σκετς που έκανε καμάκι σε μια πολύ εμφανίσιμη κοπέλα η οποία καθόταν μόνη σε κάποιο πάρκο. Κλασική εξωφρενική/σουρεάλ γραμμή προσέγγισης του στυλ «έμαθα από κάποιους στη γειτονιά ότι με γουστάρεις» και η ατάκα - ματ ήταν να πάνε να φάνε φραγκόσυκα που είχε εκεί παρακάτω. Κλάμα. Να θυμηθώ και την εμβόλιμη έκδοση της εκπομπής με τίτλο «Απίστευτο καλοκαίρι» που έπαιζε τους θερινούς μήνες (νομίζω 1992) με φρέσκα σκετσάκια γυρισμένα σε παραλίες και αντίστοιχη θεματολογία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο Ζούγα είχε ανέβει σε κάποιο ύψωμα (μπαλκόνι;) και από κάτω υπήρχαν τουρίστριες που έκαναν τόπλες (μάλλον σε πισίνα). Δήθεν θυμωμένος «επειδή πετάνε όξω τα βυζιάντωνε και μας βγαίνουνε τα μάτια» τις μπουγέλωσε με νερό από λεκάνη «για να μάθουν». Κρίνοντας από τις αντιδράσεις, δεν ήταν στημένο! Άλλο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που του έβαλαν χωνάκια με παγωτό στα μάτια.

Πράγματι έχει καιρό που παίζουν επαναλήψεις Σαββατοκύριακα τη νύχτα, 2:30. Ο χρονοδιακόπτης και τα φλασάκια να είναι καλά. Ό,τι προλάβουμε τώρα στο «κύκνειο άσμα».
 
Ειχε πολυ πακα οταν ο Ζουγας αυτοσχεδιαζε με κατι παλαβα ελληνικα. Νομιζω φρασεις οπως "τα βυζιάντωνε" ειναι κυκλαδίτικα/μυκονιάτικα, καθότι ο Ζουγας ειναι απο τη Μυκονο.

Δεν ξερω αν το ειχα αναφερει παραπανω, ειχα σταμπαρει καποιες ιδιες φατσες στα σκετσακια, οι οποιοι φαινεται οτι δεν ειναι επαγγελματιες ηθοποιοι, αλλα εμφανιζονται ξανα και ξανα. Συγκεκριμενα ειχα σταμπαρει εναν με παραξενη φατσα, γυαλια και μεγαλο γκριζο μουσι. Αναρωτιεμαι τι καπνο φουμαρανε αυτοι. Πιθανοτατα ηταν γνωστοι του Ζουγα και τους προσεφερε να παιζουν στην εκπομπη.
 
Η συγκεκριμένη εκπομπή θυμάμαι είχε ξεκινήσει λίγο πριν τις γιορτές του 1990,αρχές Δεκεμβρίου αν θυμάμαι. Είχε πολύ σουρεάλ χιούμορ πιο σουρεάλ κι απ' τα κουφώματα πιστεύω. Αυτό ίσως οφείλεται και στον σκηνοθέτη Αλευρά,αλλά και στο ότι τα πιο πολλά σκέτς είχαν αυτοσχεδιασμό στο μεγαλύτερο μέρος. Χαρακτηριστικό ότι εκεί που ξεκινούσε ένα σκέτς κόβονταν απότομα, έμπαινε εμβόλιμο ένα άλλο σκετς κόβονταν κι εκείνο και συνέχιζε το προηγούμενο και μπορεί να μην κατέληγε πουθενά . Άρχισα να το χάνω απ' την χρόνια 1992 που άλλαξε σήμα αρχής και λόγω περισσότερου διαβάσματος (το είχε πάει και καθημερινη αλλά και βραδινη ώρα μετά τις 9.30 νομίζω)
 
Πριν το Αμάν...

 
Πίσω
Μπλουζα