Αποδείξεις ότι είστε παππούδες από θέμα gaming

Imgema είπε:
δες και τα FPS με το λαβυρινθώδες design του DOOM. Τα τελευταία που γνωρίζω να βγήκαν με τέτοιο design ήταν τα Doom 64 και Quake1. Από τότε όλα τα FPS είναι πια γραμμικά, χωρίς καμία περίπτωση να χαθείς για λίγο ή να ψάξεις πως να λύσεις ένα "επίπεδο". Για μένα αυτο ήταν μέσα στο παιχνίδι, η αίσθηση του να δραπετεύσεις από κάπου χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σου και όχι απλά κάποιες οδηγίες έχει πλέον χαθεί.
Εγώ απολάμβανα και τις ατελείωτες πίστες του Turok 2..

Ξέρεις, αυτές που γράφουν οι περισσότεροι ότι δεν είναι καλές γιατί χάνεσαι εύκολα κτλ κτλ. Λες και είναι δύσκολο να κάτσεις να παίξεις λίγο προσεκτικά και να πρέπει να προβληματίζεσαι..

Ο άλλος θέλει να παίξει λίγο να χαρεί.. καμία όρεξη για σκέψη :p
 
Imgema είπε:
Θα μου επιτρέψεις να πω κι εγώ την άποψή μου για αυτό, ας πούμε πχ, αν κάποιο παιχνίδι δεν έχει κάποιον μαύρο χαρακτήρα στο roster, ή αν ο μαυρος χαρακτήρας δεν είναι τόσο "καλός" όσο ο λευκός, κλπ. θα θεωρηθεί ρατσιστικό από τους πολιτικά ορθούς και έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξουν το περιεχόμενο του παιχνιδιού, άσχετα αν δεν ταιριάζει στο αρχικό σενάριο των δημιουργών.

Η, αν σε κάποιο παιχνίδι οι θηλυκοί χαρακτήρες δεν αντιπροσωπεύονται σύμφωνα με τα στάνταρτ των φεμινιστριών, τότε οι απειλές και το κράξιμο δίνουν και παίρνουν.
Ειδικα αυτο το τελευταιο με το θεμα το των φεμινιστικων παρεμβασεων εχει καταντησει εκνευριστικο. Οχι τοσο στα video games ακομη, αλλα στον κινηματογραφο καταφεραν να κανουν χαλια το σεναριο του τελευταιου star wars γιατι λεει "οι Jedi δεν μπορει να ειναι μονο ανδρες, θα πρεπει να ειναι και γυναικες" και το σεναριο εβαλε αυτην την ...... να το παιζει ξιφομαχος. Χωρις ιχνος προκαταληξης ή ρατσισμου, καποια πραγματα ΠΡΕΠΕΙ να μενουν οπως εχουν γιατι ετσι τα συνηθισαμε, ετσι μας αρεσαν, ετσι θα επρεπε να συνεχισουν και οι "πολιτικα σωστες" επιλογες αλλοιωνουν τον χαρακτηρα τους. Εχουμε αρκετες υπερ-ηρωιδες ή female χαρακτηρες στο κινηματογραφο, αλλες επιτυχημενες που μας αρεσουν και αλλες οχι, αλλα δεν μπορει να εχουμε ΠΑΝΤΟΥ γυναικες, ειναι τουλαχιστον ενοχλητικο να βλεπεις γυναικειους terminators.

Επιστρεφοντας στα video games, το θεμα δεν εχει τοσο μεγαλη διασταση, ειδικα στα ρετρο το θεμα ειναι μικροτερης σημασιας, πιθανον επειδη οι γυναικες gamers ειναι λιγοτερες απο τους ανδρες. Παρολα αυτα σε μερικα παιχνιδια η γυναικεια παρουσιασια δεν ενοχλει καθολου ή ειναι και ευεργετικη, οπως π.χ. η παρουσια της chun-Li στο SF2. Απο την αλλη παλι με εκνευριζει και ο σεξισμος που υποβοσκει σε ολες τις γυναικειες παρουσιες στα video games, οπως δηλαδη το οτι στην πλειονοτητα τους οι female χαρακτηρες στα beat em up θα πρεπει να φορανε κοντες φουστες, σορτσακια, ζαρτιερες, μπουστακια, μαστιγια κτλ, λες και ολες οι καθημερινες γυναικες κυκλοφορουν ετσι.
 
mike είπε:
Απο την αλλη παλι με εκνευριζει και ο σεξισμος που υποβοσκει σε ολες τις γυναικειες παρουσιες στα video games, οπως δηλαδη το οτι στην πλειονοτητα τους οι female χαρακτηρες στα beat em up θα πρεπει να φορανε κοντες φουστες, σορτσακια, ζαρτιερες, μπουστακια, μαστιγια κτλ, λες και ολες οι καθημερινες γυναικες κυκλοφορουν ετσι.
Για τους αρσενικούς χαρακτήρες όμως που έχουν καλογυμνασμένο σώμα και φοράνε μόνο ένα σλιπάκι δεν μας πειράζει, ε; :p Eπίσης να σου θυμίσω ότι αρκετές γυναίκες σήμερα (μην σου πω και μαθήτριες γυμνασίου) μόνο συντηρητικά δεν ντύνονται με τα παντελόνια-κολλάν που λίγα αφήνουν στην φαντασία του ανδρός και τα μικροσκοπικά τζιν σορτσάκια που είναι πιο μικρά κι από τα μποξεράκια που φοράνε στον ύπνο τους. Καλά, για τις παραλίες δεν το συζυτώ.

Όπως και να 'χει video games δεν τα παίζεις για τον ρεαλισμό τους αλλιώς θα δεν θα υπήρχαν παιχνίδια όπου ολόκληρη στρατιά εξωγήινων εξολοθρεύεται από δύο μόνο γυμνόστηθους φαντάρους δίχως κράνος.

Imgema είπε:
To άσχημο είναι ότι παλιά άντε να περνούσαν από το κόσκινο κάποιας υπηρεσίας μόνο. Αντε να σου την λέγανε για την υπερβολική βία ή κάποιες σκηνές με γυμνό. Και συνήθως τα Adult only games δεν είχαν θέματα. Μα γι αυτό φτιάξανε και τα ratings εξάλλου.

Τώρα όλα περνάνε από το κόσκινο διαφόρων communities. Δηλαδή, από όλο τον κόσμο. Και όλοι ψάχνουν κάτι για να ενοχληθούν και να σπρώξουν την ατζέντα τους. Ακόμα και στα games που απευθύνονται σε συγκεκριμένο ή ενήλικο κοινό. Και δεν είναι μόνο θέματα βίας ή γυμνού αλλά και άλλα πολλά. Μάλιστα η βία είναι το λιγότερο, κανείς δεν ασχολείται με αυτό. Τώρα η μόδα είναι "το γκρουπ μου δεν αντιπροσωπεύεται όπως θέλω στο παιχνίδι σου και με προσβάλλει".

Η διαφορά είναι ότι αν θες τα αγνοείς όλα αυτά, δεν είσαι νομικά υποχρεωμένος (ακόμα) να πας με τα νερά τους αλλά το κράξιμο, το θάψιμο και η κλάψα γενικότερα είναι ένα θέμα. Και καποια communities κάνουν ότι μπορούν να γίνουν τα στάνταρντ τους νόμοι και κανόνες (πχ, φεμινίστριες).

Πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα τα games θα γίνουν σαν τις καθώς πρέπει Nickelodeon σειρές. Ενα κινεζάκι, ένα μαυράκι, ένα ισπανάκι, ένα ασπράκι, ίσος αριθμός κοριτσιών - αγοριών και να προσέχουμε όλοι τι κάνουμε και τι λέμε. Για να μην θιχτεί κανένας.
Τα λες σώστα εκτός από ένα σημείο: o αριθμός των ατόμων που παραπονιούνται. Οι "γκρινιάρηδες" του είδος αποτελεί μια μειοψηφία που συνήθως δεν αγοράζει καν τα παιχνίδια για τα οποία παραπονιέται. Απλά αυτή η μειοψηφία γκρινιάζει τόσο πολύ που δίνει την ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι αποτελεί πλειοψηφία. Συν την χειραγώγηση που έχουν στα ΜΜΕ, συμπεριλαμβάνοντας και την ενημέρωση για τα video games.

Ευτυχώς που υπάρχουν κι εταιρείες που αγνοούν τα άτομα αυτά και βγάζουν τα παιχνίδια που γουστάρουν καθώς ξέρουν ότι αρέσουν σε πολλά άλλα άτομα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vetus είπε:
Για τους αρσενικούς χαρακτήρες όμως που έχουν καλογυμνασμένο σώμα και φοράνε μόνο ένα σλιπάκι δεν μας πειράζει, ε; :p Eπίσης να σου θυμίσω ότι αρκετές γυναίκες σήμερα (μην σου πω και μαθήτριες γυμνασίου) μόνο συντηρητικά δεν ντύνονται με τα παντελόνια-κολλάν που λίγα αφήνουν στην φαντασία του ανδρός και τα μικροσκοπικά τζιν σορτσάκια που είναι πιο μικρά κι από τα μποξεράκια που φοράνε στον ύπνο τους. Καλά, για τις παραλίες δεν το συζυτώ.
Το οτι μερικα πραγματα ειναι "λαθος" στην πραγματικη ζωη, αυτο ειναι σιγουρο, αλλα αυτο δεν πρεπει να επαναλαμβανεται στο video games.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οτιδηποτε σεξυ ή σεξυστικο γενικοτερα, το οποιο πραγματι αρεσει στον κοσμο και δεν ειμαι εναντιον αυτου, θα πρεπει να υπαρχει και στα video games. Εαν καποιος θελει να δει κοντες φουστες και στηθακια ή καλογυμνασμενα αντρικα κορμια, υπαρχουν απειρα σαιτ στο διαδικτυο, δεν χρειαζεται να το βλεπουμε συνεχεια και στα video games.
 
Imgema είπε:
Συμφωνώ σε όσα λες SurvivalHorror.
Η αναλογία σου με τα fast food ταιριάζει πιστεύω. Πλέον ο περισσότερος κόσμος βαριέται να ασχοληθεί λίγο παραπάνω και να σκεφτεί. Θέλει να σκοτώσει κανεναν εχθρό, να δει κανένα cutscene και μερικά ωραία set pieces. Σιγά μην κάτσει τώρα να ψάξει ποια πόρτα ανοίγει το τάδε κλειδί, πως μπορεί να ανοίξει το τάδε κλειδωμένο δωμάτιο, κλπ. Χάνεται κάποιος για λίγη ώρα και δεν εχει υπομονή να ψάξει ρε παιδί μου. Θέλει το GPS του, τα βελάκια του, τις ξεκάθαρες οδηγίες του, το γραμμικό design του.

Μα, δεν είναι μόνο τα παλιά Resident Evil που πεθάνανε, δες και τα FPS με το λαβυρινθώδες design του DOOM. Τα τελευταία που γνωρίζω να βγήκαν με τέτοιο design ήταν τα Doom 64 και Quake1. Από τότε όλα τα FPS είναι πια γραμμικά, χωρίς καμία περίπτωση να χαθείς για λίγο ή να ψάξεις πως να λύσεις ένα "επίπεδο". Για μένα αυτο ήταν μέσα στο παιχνίδι, η αίσθηση του να δραπετεύσεις από κάπου χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σου και όχι απλά κάποιες οδηγίες έχει πλέον χαθεί.

Πάντως πάλι καλά που υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις γενικά, τύπου Dark Souls.
Φαντάσου οτι τα fps ποτέ δεν ανήκανε στα αγαπημένα μου,ήθελα να βλέπω το χαρακτήρα μου,αλλά το Doom αποτελεί μέχρι και σήμερα(που παίζω περισσότερα πρώτου προσώπου αναλογικά)ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια.Και δεν είναι τυχαίο,επειδή υπάρχει εκτός από την ατμόσφαιρα,η όλη γραμμική διαδικασία που λες από το σημείο Α να ανοίξεις την πόρτα Γ για να πάρεις το κλειδί της Β.Στο Αlone In The Dark φαντάσου ! όταν έπαιρνες ένα κλειδί,δε σου έλεγε ποια πόρτα ανοίγει!!Τι ωραίες εποχές.Εννοώ ότι έπρεπε να δοκιμάσεις κλειδαριά,κλειδαρία στην έπαυλη.

Παλιά θυμάμαι να έχω κολλήσει στο Super Mario World,να μη μπορώ να βρω μια κρυφή πίστα και να αρνούμει πεισματικά να δω τη λύση χρόνια μετά το youtube.Ή θα τπ έβρισκα μόνος μου ή ποτέ.

Στο Resident Evil(1996)δεν ήξερα οτι έπρεπε να ανοίξεις τα Doom Book για να βρεις τα Eagle και Wolf Crests και έψαχνα για 6 μήνες,άσε στο Silent Hill(1999)που για να βρω τη βιβλιοθήκη που μπορούσες να μετακινήσεις μου πήρε αρκετό χρόνο επίσης να ψάχνω κάθε μικρό δωμάτιο,κάθε γωνία.Γι αυτό λατρεύω τα παιχνίδια εκείνης της εποχής επίσης,μου διευρύνανε τον τρόπο που σκέφτομαι και με μάθανε να κερδίζω κάτι με την αξία και τον κόπο μου,που σου προκαλεί διπλάσια χαρά από το έτοιμο.
 
Που το να σε αναγκάζει να ψάχνεις και να ψάχνεις να βρεις ένα κλειδί, για να ανοίξεις μια πόρτα που δεν σου αναφέρει καν το παιχνίδι ποιά είναι, σίγουρα αποκτά ενδιαφέρον δεν λέω. Από την άλλη πλευρά, επίσης σίγουρο είναι πως αν σου έλεγε ποιά πόρτα ανοίγει ζήτημα να κρατούσε 30 λεπτά το παιχνίδι. Και εδώ επί του θέματος, με έχουν πάρει τα χρόνια να το γράψω καλύτερα και δεν έχω την υπομονή που είχα κάποτε, να ψάχνω ώρες να βρω ένα κλειδί ή άλλο αντικείμενο για να προχωρήσω στα καινούρια παιχνίδια που κυκλοφορούν.

Εκτός αυτού γούστα είναι αυτά και ειλικρινά δεν κατακρίνω κανέναν. Τα παραπάνω τα γράφει άνθρωπος που προσπαθεί να τερματίσει το rainbow islands εδώ και 29 χρόνια.. :p
 
telonio είπε:
Τα παραπάνω τα γράφει άνθρωπος που προσπαθεί να τερματίσει το rainbow islands εδώ και 29 χρόνια.. :p
:sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed:
 
telonio είπε:
Που το να σε αναγκάζει να ψάχνεις και να ψάχνεις να βρεις ένα κλειδί, για να ανοίξεις μια πόρτα που δεν σου αναφέρει καν το παιχνίδι ποιά είναι, σίγουρα αποκτά ενδιαφέρον δεν λέω. Από την άλλη πλευρά, επίσης σίγουρο είναι πως αν σου έλεγε ποιά πόρτα ανοίγει ζήτημα να κρατούσε 30 λεπτά το παιχνίδι. Και εδώ επί του θέματος, με έχουν πάρει τα χρόνια να το γράψω καλύτερα και δεν έχω την υπομονή που είχα κάποτε, να ψάχνω ώρες να βρω ένα κλειδί ή άλλο αντικείμενο για να προχωρήσω στα καινούρια παιχνίδια που κυκλοφορούν.
Εκτός αυτού γούστα είναι αυτά και ειλικρινά δεν κατακρίνω κανέναν. Τα παραπάνω τα γράφει άνθρωπος που προσπαθεί να τερματίσει το rainbow islands εδώ και 29 χρόνια.. :p
Εντάξει, υπάρχουν παιχνίδια και παιχνίδια, δεν είναι όλα ίδια. Δεν λέω ότι όλα τα παιχνίδια που έχουν ψάξιμο είναι καλά. Πολλά καταντούν βαρετά. Μπορεί οι γρίφοι να μην είναι έξυπνοι και να είναι δύσκολοι λόγω του ότι είναι τελείως random. Και λοιπά.

Το θέμα είναι να έχεις καλό level design. Δύσκολο μεν αλλά ότι κάνεις να βγάζει νόημα. Πχ κι εμένα δεν μου άρεσαν τα adventures του τύπου "δώσε στην γάτα την λάμπα που βρήκες μέσα στο πηγάδι για να την καταπιεί και να αφοδευσει το κλειδί". Δεν έβγαζαν νόημα, απλά έκανες κλικ στην τύχη. Αυτά που είχαν όμως έξυπνους γρίφους μου άρεσαν.

Σαν FPS, το level design του Doom είναι κορυφαίο. Να φανταστείς ότι το Wolf 3D δεν μου πολυ άρεσε γιατί ήταν 100% λαβυρινθώδες. Μόνο διάδρομοι και τίποτε άλλο. Οπότε και χανόσουν αλλά και δεν είχε ενδιαφέρον (για μένα). Το Doom όμως κατάφερε να είναι και λαβυρινθώδες αλλά και πολύ ενδιαφέρον. Ποτέ δεν βαριόμουν ακόμα και αν κολλούσα κάπου για ώρες, απλά και μόνο να τριγυρναω μέσα στις απίστευτες πίστες του μου αρκούσε. Και περίμενα πως και πως να δω την επόμενη!

Με λίγα λόγια να είναι μεν κάτι δύσκολο αλλά να είναι καλοσχεδιασμένο και όχι δύσκολο απλά για να λέμε ότι είναι δύσκολο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Το οτι μερικα πραγματα ειναι "λαθος" στην πραγματικη ζωη, αυτο ειναι σιγουρο, αλλα αυτο δεν πρεπει να επαναλαμβανεται στο video games.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οτιδηποτε σεξυ ή σεξυστικο γενικοτερα, το οποιο πραγματι αρεσει στον κοσμο και δεν ειμαι εναντιον αυτου, θα πρεπει να υπαρχει και στα video games. Εαν καποιος θελει να δει κοντες φουστες και στηθακια ή καλογυμνασμενα αντρικα κορμια, υπαρχουν απειρα σαιτ στο διαδικτυο, δεν χρειαζεται να το βλεπουμε συνεχεια και στα video games.
Μπορείς απλά ν' αποφύγεις αυτά τα παιχνίδια εαν δεν είναι του γούστου σου. Ό,τι πουλάει βγάζουν στην αγορά.
 
Μια άλλη απόδειξη ότι είμαι παππούς στο gaming είναι που από χθες ψάχνω, με σχετική επιτυχία μπορώ να πω, emulators για να παίζω παιχνίδια Game Boy, SNES, NES, Mega Drive κτλ στο Nokia N-Gage QD μου. :p N-Gage = > Symbian λειτουργικό κτλ κτλ :p
 
Τώρα που το 'φερε η κουβέντα, άλλη μια απόδειξη:

Όταν στο smartphone σας προτιμάτε να παίζετε emulators ή ports παλιών, κλασσικών παιχνιδιών αντί για τα καινόυρια παιχνίδια που κυκλοφορούν (που εδώ που τα λέμε η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τελείως βαρετά).
 
Σχετικά με αυτά που λέγαμε πριν, το ποσο χειρότερα είναι δηλαδή τα πράγματα σήμερα σχετικά με την λογοκρισία...
 
Σχετικά με αυτά που λέγαμε πριν, το πόσο χειρότερα είναι δηλαδή τα πράγματα σήμερα σχετικά με την λογοκρισία...

http://heatst.com/culture-wars/usc-c...cluding-women/

Ακυρώθηκε ένα panel σχετικά με το gaming όπου θα μιλούσαν κάποιοι ειδικοί στο gaming όπως πχ, κάποιοι developers και designers... για τον λόγο του ότι στους ομιλητές δεν υπήρχαν γυναίκες...

Δεν το χωράει το μυαλό μου πραγματικά. Υπήρχαν ένα σωρό άνθρωποι που ήθελαν να παρακολουθήσουν το event, τόσο άντρες όσο και γυναίκες..

Οι άνθρωποι πάνε κατά διαόλου εκεί πέρα, ελπίζω να μην γίνει όλος ο κόσμος έτσι. Ας ακούγομαι "παππούς" αλλά όντως σε αυτόν τον τομέα το gaming ήταν σε καλύτερη μοίρα παλιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάντως φοβάμαι ότι και στο gaming πέφτουμε στην ίδια λούμπα που πέφτουν παραδοσιακά οι μεγαλύτερες γενιές σε σχέση με τις νεώτερες αναφορικά με τις δραστηριότητες της κάθε γενιάς! Βγαίνουν στερεότυπα όπως: "Παλιά ήταν καλύτερα, παλιά είχαν καλύτερα χρώματα, παλιά τα απολαμβάναμε περισσότερο κ.α."! Μήπως τελικά μας τυφλώνει η νοσταλγία; Εγώ νιώθω παππούς στο gaming διότι τρέχω αμέσως να διαβάσω οτιδήποτε αφορά ρετρό μηχανήματα καθώς και remake παλιών επιτυχημένων παιχνιδιών ενώ αδιαφορώ για νέες κυκλοφορίες εκτός και αν τις περιμένω καιρό!
 
spyros_s είπε:
Εγώ πάντως φοβάμαι ότι και στο gaming πέφτουμε στην ίδια λούμπα που πέφτουν παραδοσιακά οι μεγαλύτερες γενιές σε σχέση με τις νεώτερες αναφορικά με τις δραστηριότητες της κάθε γενιάς! Βγαίνουν στερεότυπα όπως: "Παλιά ήταν καλύτερα, παλιά είχαν καλύτερα χρώματα, παλιά τα απολαμβάναμε περισσότερο κ.α."!
Υπαρχει ομως και η αλλη αναγνωση... γιατι ολοι λενε τα παραπανω? ειναι τυχαιο? ειναι ολοι προκατειλημμενοι?

ή μηπως τελικα ολα αυτα ισχυουν στην πραγματικοτητα?
 
Imgema είπε:
Οι άνθρωποι πάνε κατά διαόλου εκεί πέρα, ελπίζω να μην γίνει όλος ο κόσμος έτσι.
Στην Αυστραλία είναι ακόμα χειρότερα με παραδείγματα όπως την απόσυρση του Grand Theft Auto V από τα ράφια μεγάλων καταστημάτων με την δικαιολογία ότι προάγει την κακομεταχείριση των γυναικών.
 
Καλά τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν ήταν του στυλ μου, δεν μου άρεσε σαν ιδέα ότι πρέπει να κλέψω να δείρω για να βγάλω μια πίστα ενός παιχνιδιού που ο ρόλος του ήταν η διασκέδαση μου.

Αλλά γιαυτό δεν το έπαιζα. Υπάρχουν πολύ χειρότερα παιχνίδια με βία. Αίμα σκοτωμους, που στον βωμό του εύκολου κέρδους κυκλοφορούν συνέχεια.

Να δούμε λίγο και το θέμα ηλικίας -είδος παιχνιδιού.

Από 5χρονων έπαιζα atari που είχαν τα μεγαλύτερα αδέρφια μου.

Τα παιχνίδια όμως ταίριαζαν και στο μυαλό ενός 5χρονου. Pacman. Pitfall, galaxian, enduro κλπ.

Στην συνέχεια πήγα στο snes με donkey Kong,fifa, Mario kart, Zelda κλπ.

Playstation 1 με. Gran tourismo και ένα κάρο τίτλους. Μπορεί το είδος που διάλεγα να μην ήταν βίας, αλλά ακόμη και στο Xbox ένα με το halo, δεν έκοβαν κεφάλια χέρια αίματα και ξύλο παντού.ούτε στο street fighter του 90.

Τώρα στα παιδιά μου. Που είναι 7. Και 9,θα βάλω μια crt τηλεόραση με το snes, λίγο Xbox με need for speed και έτσι θα την βγάλουν μέχρι το. Γυμνάσιο. Δεν χρειάζεται το god of war για να διασκεδάσουν....

Το μυαλό τους δεν είναι ώριμο για τόση βία, άλλωστε μετά που θα εκδηλώσουν αυτά που παίζουν και βλέπουν ?

Γι αυτό δεν νοιώθω παππούς, ξέρω τι κυκλοφορεί και δεν το επιλέγω επίτηδες. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Είμαστε ώριμοι και έτσι πρέπει. Όταν θα έρθει η ώρα θα του πάρω και το ps5 ή το Nintendo 3000!!!
 
saxlina είπε:
Τώρα στα παιδιά μου. Που είναι 7. Και 9,θα βάλω μια crt τηλεόραση με το snes, λίγο Xbox με need for speed και έτσι θα την βγάλουν μέχρι το. Γυμνάσιο. Δεν χρειάζεται το god of war για να διασκεδάσουν....Το μυαλό τους δεν είναι ώριμο για τόση βία, άλλωστε μετά που θα εκδηλώσουν αυτά που παίζουν και βλέπουν ?
Με την λογική αυτή θα πρέπει να τους απαγορεύσεις να παίζουν Need for Speed επειδή μετά θα θέλουν ν' οδηγήσουν αληθινό αμάξι ακόμα κι αν είναι ανήλικοι κι όταν πιάσουν τιμόνι να οδηγούν επικίνδυνα επηρεασμένοι από racing games όπως το Need for Speed. Σαν κάτι γκαζοφονιάδες στην παραλιακή που την έχουν δει τελείως Fast&Furious.
 
Το θέμα είναι ότι τιμόνι θα πιάσουν στα 18, όχι σύντομα και συμφωνώ ότι αυτοί οι γκαζοφονιαδες που λες έπαιζαν πολύ nfs και δεν καταλαβαινουν την διαφορά του αληθινού απτο παιχνίδι, γι αυτό γεμίζουν τα χαντάκια...
 
Mωρέ αρκετοί πιτσιρικάδες πιάνουν τιμόνι και πριν τα 18 ή πιάνουν τιμόνι πριν καλά-καλά βγάλουν δίπλωμα επειδή της έχουν τόσο τζαμάουα που πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται δίπλωμα κι άμα τους πιάσουν η αστυνομία θα βάλουν τον μπαμπακούλη τους που έχει τα μέσα για να τους ξελασπώσουν.
 
Πίσω
Μπλουζα