Vetusomaru
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 159
Για ποιά από τις δύο αποδείξεις μιλάς; Eπειδή και στις δύο υπάρχουν άπειρα παραδείγματα.
Συμφωνω σε ολα. Μεσα στο μυαλο μου εισαι. Ειδθκα στο θεμα σχεδιασμου και art style. Εχουν μπερδεψει τα υπεροχα sprites του παρελθοντος με τετραγωνισμενα κακοσχεδιασμενα γραφικα γιατι τα τελευταια ειναι ευκολα να τα φτιαξεις. Μετα σου πετανε και συγχρονες τεχνικες φωτισμου επανω και το βαφτιζουν ρετρο.Aς ανανεώσω την συζύτηση με νέες αποδείξεις ότι είμαι "παππούς":
- Τα παίρνω στο κρανίο όταν βλέπω ένα νέο 2D game που διαφημίζεται ως retro-style και μόνο retro-style δεν είναι. Ακόμα χειρότερα όταν διαφημίζεται ως 8bit style game ενώ έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που σε 8bit κονσόλα ούτε γι' αστείο δεν θα άντεχαν. Βλέπεις τον κάθε άσχετο να πετάει μερικά sprites στα γρήγορα και να το βαφτίζει retro-style.
- Eκνευρίζομαι απίστευτα όταν βλέπω ένα νέο παιχνίδι να διαφημίζεται ως φόρος τιμής στα παλιά παιχνίδια ενώ έχει πιο πολλά στοιχεία της σημερινής εποχής όπως πανάθλιο character design στυλ tumblr και τίγκα στις πολιτικές αντζέντες του σήμερα (τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας να χρησιμοποιούνται τα video games ως μέσο πολιτικής προπαγάνδας).
Γι'αυτό εδώΓια ποιά από τις δύο αποδείξεις μιλάς; Eπειδή και στις δύο υπάρχουν άπειρα παραδείγματα.
Μπορεί κάποιος να καθορίσει τι εστί flash-ο-sprite, καθώς και εμένα με ενοχλούν αισθητικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που μ' ενοχλεί.Εγω σιχαινομαι τα "flash-ο-sprites" τα οποια συνανταμε σωρηδων σε νεα "ρετρο" 2D παιχνιδια...
Για μένα, το ότι δεν έχει ατέλειες το κάνει ψεύτικο.Μπορεί κάποιος να καθορίσει τι εστί flash-ο-sprite, καθώς και εμένα με ενοχλούν αισθητικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που μ' ενοχλεί.
Η υψηλή ανάλυση; Το silky smooth animation; Τα πολλά χρώματα; Το shading; Τι;
Όπως είπα και πρίν, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα. Απλά ρίξε μια ματιά στο Google Play και στο Steam που αρκετά 2D games με γραφικά κι animation της κακιάς ώρας να τα βαφτίζουν "retro style".Γι'αυτό εδώ
"Τα παίρνω στο κρανίο όταν βλέπω ένα νέο 2D game που διαφημίζεται ως retro-style και μόνο retro-style δεν είναι. Ακόμα χειρότερα όταν διαφημίζεται ως 8bit style game ενώ έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που σε 8bit κονσόλα ούτε γι' αστείο δεν θα άντεχαν. Βλέπεις τον κάθε άσχετο να πετάει μερικά sprites στα γρήγορα και να το βαφτίζει retro-style."
Mε τον flash-o-sprites προφανώς αναφέρεται σε παιχνίδια που είναι λες και φτιάχτηκαν από ερασιτέχνες στο Flash. Ένα πράγμα σαν τα παλιά, τσαμπέ παιχνίδια που βλέπαμε στο Newgrounds στις αρχές και μέσα του '00. Ή στα τσαμπέ παιχνίδια που βλέπεις σε ιστοσελίδες για γνωστά προϊόντα και κανάλια.Μπορεί κάποιος να καθορίσει τι εστί flash-ο-sprite, καθώς και εμένα με ενοχλούν αισθητικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που μ' ενοχλεί.
Αυτή έιναι μια πολύ ενδιαφέρουσα απορία που την έχω και εγώ. Όταν δηλαδή βλέπω μερικά 2d παιχνίδια μια υψηλή ανάλυση, ενώ είναι πολύ καλοσχεδιασμένα, κάτι δεν μου κολάει. Και όχι μόνο σύγχρονα retro remake, αλλά θυμάμαι ακόμα μερικά παλιότερα παιχνίδια σε 640*480 που ενώ θα έπρεπε να πω ουάου, κάτι με χαλούσε και προτιμούσα 320*200. Επίσης το HD remake του Monkey Island με χάλασε, κάποια backgrounds μου άφηναν αυτήν την προχειράδα και επίσης δεν κολούσανε οι χαρακτήρες με το background.Μπορεί κάποιος να καθορίσει τι εστί flash-ο-sprite, καθώς και εμένα με ενοχλούν αισθητικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που μ' ενοχλεί.
Iδού από τα λίγα αντικειμενικά άρθρα για το Gamergate:Δεν έχω ιδέα από Gamergate, αλλά τρέμω με τα αποτελέσματα του.
Εισαι νεος ακομα...Μερικά που μου έρχονται κατά νου όταν θεωρώ τον εαυτό μου "γέρων" στο θέμα gaming. Εντάξει, πρώτον, πρόλαβα το παιχνίδι με κασέτες, έστω και σε μούφα κονσόλες, έχω παίξει σε tv game μερικά από τα κλασικά παιχνίδια του Atari, αυτά όμως ήταν σε μεταγενέστερη φάση από την εποχή τους.
Αυτό που πρόλαβα στην εποχή του και με κάνει πάλιουρα, είναι το ότι μπήκα στο χώρο του gaming επί εποχής PS2 και πλέον και με νεότερους που έχω συζητήσει το θέμα, καταλαβαίνω το γεγονός ότι κάποτε χρειαζόμασταν κάρτες μνήμης για να παίξουμε ως άνθρωποι χωρίς να χάνουμε την πρόοδο μας στο παιχνίδι, θεωρείται εξωπραγματικό στους νεότερους, έχουν συνηθίσει τα save στο σκληρό δίσκο της εκάστοτε κονσόλας. Επίσης, τώρα μπορούν να εγκαταστήσουν το παιχνίδι μια φορά και δε χρειάζεται να βάζουν συνέχεια το δισκάκι για "διάβασμα".
Επίσης, πρόλαβα έστω και προς το τελείωμα τη φάση όπου διάφορα cheat codes η tips για το παιχνίδι, τα μαθαίναμε είτε μέσα από περιοδικά, είτε κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα, κάτι το οποίο δεν υφίσταται στην εποχή του ίντερνετ όπου ανά πάσα στιγμή, μπορείς να βρεις οτιδήποτε χρειάζεσαι για το κάθε παιχνίδι.
Τέλος, το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές, μεγάλωσαν με το κυνήγι των pixel και των αναλύσεων (2, 4, 8Κ), όταν εμείς κάναμε τούμπες από τη χαρά μας, ακόμα και με ανάλυση 720p όταν ήρθε η νέα γενιά. Οι παλαιότεροι, προλάβαμε καλύτερα τη μετάβαση και την εξέλιξη από τη μια γενιά στην άλλη, οι νεότεροι, δεν πρόλαβαν όλη αυτή την εξέλιξη, τα βρήκαν όλα έτοιμα, ίσως η κυριότερη απόδειξη ότι είμαι πλέον γέρων στο θέμα gaming....
Aνέκαθεν ήταν. Γι' αυτό τα απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι μέχρι τις αρχές του 2010 όταν ο περισσότερος κόσμος (ακόμα κι οι πιο παλιοί) σταμάτησαν να χρησιμοποιούν forums, chatrooms, chat εφαρμογές κοκ. Στις αρχές του 2020 παράτησα σχεδόν τελείως τα social media (εκτός από το twitter, κυρίως λόγω καλλιτεχνών που δυστυχώς μοιράζονται τις δουλειές τους μόνο στο twitter). Kακώς άνοιξα Facebook στις αρχές του 2010. Καλύτερα να παρέμενα απομονωμένος από την κλικαρία παρά να έτρωγα στην μάπα τον καρκίνο των social media.άσε, τα social media είναι πλέον φιδοφωλιες.
Εντωμεταξύ η ειρωνεία ποιά είναι; Οτί ακόμα και στο θέμα γραφικών η σημερινή γενιά είναι για τα πανηγύρια. Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:Τέλος, το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές, μεγάλωσαν με το κυνήγι των pixel και των αναλύσεων (2, 4, 8Κ), όταν εμείς κάναμε τούμπες από τη χαρά μας, ακόμα και με ανάλυση 720p όταν ήρθε η νέα γενιά. Οι παλαιότεροι, προλάβαμε καλύτερα τη μετάβαση και την εξέλιξη από τη μια γενιά στην άλλη, οι νεότεροι, δεν πρόλαβαν όλη αυτή την εξέλιξη, τα βρήκαν όλα έτοιμα, ίσως η κυριότερη απόδειξη ότι είμαι πλέον γέρων στο θέμα gaming....
Μακαρι να είμασταν έστω στο 2010. Πλέον έχει ξεφύγει η κατάσταση. Μην πω πως έγινε και επικίνδυνη και το χειρότερο, απόλυτα ελεγχόμενη. Ότι δεν μπορεί να σταμπαριστει ως fake news, απλώς παραγκωνιζεται, θάβεται ή και λοιδωρειται.Aνέκαθεν ήταν. Γι' αυτό τα απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι μέχρι τις αρχές του 2010 όταν ο περισσότερος κόσμος (ακόμα κι οι πιο παλιοί) σταμάτησαν να χρησιμοποιούν forums, chatrooms, chat εφαρμογές κοκ. Στις αρχές του 2020 παράτησα σχεδόν τελείως τα social media (εκτός από το twitter, κυρίως λόγω καλλιτεχνών που δυστυχώς μοιράζονται τις δουλειές τους μόνο στο twitter). Kακώς άνοιξα Facebook στις αρχές του 2010. Καλύτερα να παρέμενα απομονωμένος από την κλικαρία παρά να έτρωγα στην μάπα τον καρκίνο των social media.
Πράγματι, στις αρχές του 2010 παλευόταν κάπως η κατάσταση στο Facebook και μπορούσες να ποστάρεις ο,τιδήποτε εκτός από ενήλικο και παράνομο υλικό. Από τα μέσα του 2010 και μετά η κατάσταση άρχισε σιγά-σιγά να ξεφεύγει και το ποτήρι ξεχύλισε τελείως όταν κατά την περίοδο των lockdown για τον Κοροϊδοϊό δεν μπορούσες ούτε καν να ποστάρεις χιουμοριστικές εικόνες και καλά ότι είναι "fake news".Μακαρι να είμασταν έστω στο 2010. Πλέον έχει ξεφύγει η κατάσταση. Μην πω πως έγινε και επικίνδυνη και το χειρότερο, απόλυτα ελεγχόμενη. Ότι δεν μπορεί να σταμπαριστει ως fake news, απλώς παραγκωνιζεται, θάβεται ή και λοιδωρειται.
Ποιες εποχες ps2 βρε παιδια εσεις ειστε τελειως αρχαιοι.πωπω....με μαχαίρωσες εκεί που έγραψες ότι είσαι πάλιουρας επειδή πρόλαβες εποχές ps2... Έχεις δίκιο σε σχέση με τα 20 τόσα χρόνια που πέρασαν αλλά εγώ ενιωσα πράγματι γέρος γιατι είμαι στα άλλα τόσα χρονια! Ξέρεις εμείς που μεγαλώσαμε με τα μηχανήματα της δεκαετίας του 80, αυτή την κονσόλα την θεωρούμε σύγχρονη ακόμα και αν είναι ρετρο πια...
Aυτες οι λαλακιες ειναι που φαληρισαν τους "παντιερα πειρτα" γαμοτη μου.Επίσης, τώρα μπορούν να εγκαταστήσουν το παιχνίδι μια φορά και δε χρειάζεται να βάζουν συνέχεια το δισκάκι για "διάβασμα".
Νude Toomb Raider. simply the best.διάφορα cheat codes η tips