Εγω πάλι συμφωνω εν μερει με όλους..!! Το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω..!! Η εννοια του στοκατζτη ειναι θεμα υποκειμενικο..!! Εχω παρατηρησει αυτα τα χροβια οτι καθε ατομο εχει ξεχωριστη άποψη περι του θμεματος...
Εγω για παράδειγμα θεωρω στοκατζη αυτον που αδειάζει αποθήκες, καθε παιχνιδι το εχει απο 20 φορές και τα πουλάει στο ΕΒΑΥ και μάλιστα σε τιμές που κάτω από 100 $ δεν βλέπεις τίποτα..!!
Για άλλον όμως θεωρούμαι εγω στοκατζης, εστω κι αν δεν εχω τιποτα διπλό κι αν τυχει κι εχω το χαρίζω χωρις αντιτιμο, εστω κι αν δεν πουλαω στο ΕΒΑΥ, απλά επειδη συλλεγω παιχνιδια και δνε παιζω με αυτα και τα κρατάω στα κουτιά τους.
Για καποιον άλλον , στοκατζης ειναι αυτος που τάχα λέει οτι αγαπαει τα παιχνιδια αυτα, τα φροντιζει τα περιποιειται, και εχει 3000 παιχνιδια απο το ιδιο ειδος και δεν δινει πουθενα αλλού..!!
Γι αλλον στοκατζης ειναι αυτος που μοναδικος στοχος ειναι να τα πουλησουν. Κατι παππουδες που καμια συναισθηματικη αξια δεν εχουν π.χ με παιχνιδια Ελ Γκρεκο και απλα ειναι πλέον η δουλειά τους να τα πουλάνε σε τρελλες τιμες..!!
Σίγουρα, κάποιοι απο τους παραπάνω ορισμούς Στοκατζήδων έχουν
μεγαλύτερη και βαρύνουσα σημασία ίσως επειδή μεσολαβει το χρήμα, κι όχι μια φυσιολογική τιμή αλλά μια υπερβολικά μεγάλη τιμή, αλλά παρ όλα αυτα δεν λέει τίποτα αυτό, γιατι όπως είπα αυτο που θεωρούμε για καποιον άλλον, κάποιος άλλος το θεωρεί και για εμάς, έστω κι αν δεν δεχομαστε αυτον τον χαρακτηρισμό..!!
Οπότε νομίζω ότι ο καθένας απλά κανει αυτο που τον ευχαριστεί χωρις να μπαινουν ταμπέλες, είτε αυτο λέγεται "μαζευω και πουλάω", "μαζευω και χαρίζω", σκετω "πουλάω", σκέτο "χαρίζω", "έχω 2000 απ το ιδιο ειδος και δεν δινω τίποτα γιατι τα..αγαπάω", κ.λ.π..!! Και ο καθένας κρίνεται..!
Και το λεω αυτο γιατι μου εχει τυχει να πιστευω κι εγω για καποιον οτι ειναι στοκατζης και στην πορεια να μαθω κι εγω οτι και μενα καποιος αλλος με θεωρει έτσι, εστω κι αν δεν εχω τιποτα διπλό, εστω κι αν δεν πουλαω για να βγαλω λεφτα(μια φορά πουλησα μεσω ρετρο συμφωνα με τους κανονες και οι τιμες για οσους θυμουνται ηταν μικροτερες απο τις τιμες αγοράς στις οποίες μου ειχαν πουληθει-όσοι θελουν μπορουν να ανατρεξουν στο αντιστοιχο θρεντ του site), εστω και να εχω χαρίσει παρα πολλά παιχνιδια αυτα τα 3 χρονια που συλλεγω. Διαπίστωσα λοιπόν, οτι καλό ειναι να μην κρινουμε για να μην κριθούμε..!!
Και μιας και αναφερθηκαμε σε αυτο το θεμα, εγω θα το παω ακομη λιγο πιο μακρυά, παρεμεφρές βεβαια με το θεμα.!!!
Κάποιοι πωλητές στο ebay, νομζιουν οτι αυτα τα παιχνιδια, με τον καιρο θα παρουν μεγαλυτερη αξια..!! Δεν γνωριζουν οτι αυτα τα παιχνιδια εχουν καθαρά συναισθηματική αξία και οτι σε λίγα χρονια που θα εχει μεγαλωσει κι άλλο η γενιά αυτη, που η κοπελίτσα αυτη που έπαιζε με bibi-bo θα εχει γινει 50χρονη με παιδια φοιτητες κι άλλες σκοτουρες στην ζωη της, μεγάλη σκοτούρα θα εχει για την bibi-bo και να της την χαρίζουν ακόμα..!! Ειναι αυτονόητο οτι η γενια των 30άρηδων που αν παρατηρησετε μεσες άκρες ειμαστε όλοι, ειναι η γενιά που μολις βαζει μια ταξη στην ζωη της, ίσως εχει δυο ευρω στην τσεπη της και μπορει να τα διαθεσει για να αγοράσει,τώρα που αποστασιοποηθηκε απο την ηλικία την ξέγνοιαστη και αναζητουν 5 χαμενα τους παιχνιδια..!! Πιστεψτε με σε 10 χρόνια, θα τους εχει πάει η ζωή σε άλλα μονοπάτια που η bibi-bo το πολύ να τους ενδιαφερει για 1 λεπτό να την δουν σε φωτογραφια..!!
Και για να κλεισω με αυτο που ειπε ο wally, πραγματικα το site αυτο δεν εχει σχεση με
μιζες, μαγαζακια, προμηθειες, πελατολογια, κλικες και μυστικες συμφωνιες, και γι αυτο απο οτι τυχαινει να γνωριζω, οι περισσότεροι πωήτες του ΕΒΑΥ δεν συμμετεχουν εδω μεσα, σιγουρα διαβάζουν αλλά δεν συμμετεχουν ενεργά και με εμφανη τρόπο στο site αυτο. Εξάλλου εχει δημιουργηθει ξεχωριστο και φανερό θρεντ αγγελιών που περνούν πρώτα απο έλεγχο, πριν αναρτηθουν.
Και τελος θα ξαναπώ για μια ακομη φορά, ότι οι τιμες που διαμορφωνονται σε πολλά απο τα παιχνδια, στηρίζονται στον νομο της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και της ΖΗΤΗΣΗΣ. Οταν η ζητηση ειναι μεγάλη (100 άτομα που ζητούν το "Χ" παιχνιδι) και η προσφορά μικρή (1 μόνο "Χ" παιχνίδι), τότε ειναι λογικό , έστω κι αν μας θλίβει, να δημιουργηθει το λεγόμενο "καπέλο"..!! Δηλαδη η μεγιστη δυνατη τιμή..!!(Αρχες Πολιτικής Οικονομίας)..!!
Κι εγω πρωτος απ όλους εχει τυχει να τα σκασω γερά σε μια τετοια αγορά επειδη το ήθελα πολύ..! Ναι μπορει να θυμωσα, μπορει να μην ειχα να φαω για εναν μηνα, αλλά έπαιξα συμφωνα με τους παραπάνω κανονες.. Συνειδητα έκανα αυτη την αγορά!
Κλείνω λοιπόν με μια ατάκια που σίγουρα κάτι μυστηριώδες θα σας θυμίζει..... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ..!!!
(Κι αν οχι εκει έξω....σιγουρα κάπου εκει μεσα στα μηνυματα που εχουν αναρτηθει σε αυτο το θρεντ)