Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Καλησπέρα!pro_crossaro είπε:Καλησπέρα σε όλους.
Μπήκα μετά από καιρό στο φόρουμ και παρατήρησα μία αλλάγη. Πλέον στις αγγελίες δεν βλέπω Πωλείται/Ζητάω/Χαρίζεται, αλλά Ανταλλαγή ή Χάρισμα.
Να πω την αλήθεια μου με ξένισε λίγο, αλλά φαντάζομαι ότι έγινε για να προστατευτεί το φόρουμ από το να γίνει Χρυσή Ευκαιρία. Απλά, αν εγώ θέλω κάτι πχ που ανταλλάσεται, αλλά δεν έχω κάτι για να ανταλλάξω, μπορώ να προτείνω αγορά στο άλλο μέλος?
Ζητάω συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί, αλλά δεν βρήκα κάτι που να το εξηγεί αυτό, για αυτό ρωτάω.
Αν όντως ίσχυαν τα παραπάνω θα έπρεπε να είχαν κλείσει προ πολλού αρκετά fora σε .gr, και πολλοί ιδιοκτήτες και αγοραστές/πωλητές θα έπρεπε να είχαν "πλούσιο" ποινικό μητρώο.Wally είπε:Απο αυτα που διαβασαμε (χωρις να ειμαστε της Νομικης- αυτα καταλαβαμε και με επιφυλαξη παραθετω) οι ιντερνετικες αγγελιες ειναι πλεον μη φορολογικα συνομες αν το site: δεν ειναι εταιρια
δεν πληρωνει αγγελιοσημο στο κρατος (δεν ειναι ξεκαθαρο)
δεν διαθετει τα πληρη προσωπικα στοιχεια των δυο εμπλεκομενων μερων (αγοραστη-πωλητη)
οι παραπανω δεν κανουν εγγραφη αναφορα οτι το site δεν αποκομισε προμηθεια
Εμεις ειμαστε χομπιστες και τα παραπανω θελουν χρηματα, μια ολοκληρη ομαδα ανθρωπων χωρις υποχρεωσεις να δουλευουν ασταματητα, το 24ωρο να εχει 36 ωρες και να εχουν κουνιαδο τον Βαρουφακη![]()
Δυστυχως τα πραγματα γινονται αρκετα ασφυκτικα στην φορολογικη νομοθεσια
Αν από την άλλη μεριά ο πωλητής ήταν έμπορος ή εταιρία, ναι θα υπήρχε νομικό θέμα. Παράδειγμα: Ελληνική εταιρία πούλαγε προϊόντα στο ebay και ενώ ήταν εγγεγραμένη ώς "εταιρία", επομένως ήταν υποχρεωμένη να κόβει αποδείξεις/παραστατικά, παρ'όλα αυτά δεν το έκανε και φυσικά ασκήθηκε δίωξη από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και μη καταβολή ΦΠΑ.dean είπε:αν οι αγγελίες αφορούν δικαιοπραξία μεταξύ ιδιωτών (όχι επαγγελματιών), που κατέχουν νόμιμα τα αντικείμενα, βεβαίως να μην υπάρχει πρόβλημα περί πνευματικών δικαιωμάτων στη μεταπώληση και δεν μεταπωλούν με κέρδος (φανερά τουλάχιστον), τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα.