caprice
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 210
Η ιστορία μας βρίθει μεγάλων προσωπικοτήτων που άφησαν παρακαταθήκη "φράσεις" που μας συντροφεύουν ως τις μέρες μας. Ας παρακάμψουμε τον σκόπελο της "παραπληροφόρησης" της ταλαίπωρης -ούτως ή άλλως - ιστορίας μας (που από μόνο του ως θέμα είναι ανεξάντλητο) και ας κολυμπήσουμε στα γαλανά νερά της πατρίδας μας ρωτώντας "Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;" Και για να είμαι συνεπής με το θέμα, διότι η ύπαρξη της γοργόνας ελέγχεται ακόμα....
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει (Πλάτωνας) .... ολόκληρη κοσμοθεωρία. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσα για ανθρώπους που δεν μπορούσα με τίποτα να εξηγήσω πώς είχαν ταιριάξει. Εδώ και αρκετό καιρό το έχω επικεφαλίδα σε κάθε συζήτηση που παρακολουθώ και συμμετέχουν πολιτικοί
Μολών λαβέ (Λεωνίδας στους απεσταλμένους του Ξέρξη πριν τη μάχη των Θερμοπυλών). Τι να πω εδώ; Τη λέω όταν βλέπω ανθρώπους που δεν παραδίδονται αμαχητί
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει (Πλάτωνας) .... ολόκληρη κοσμοθεωρία. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσα για ανθρώπους που δεν μπορούσα με τίποτα να εξηγήσω πώς είχαν ταιριάξει. Εδώ και αρκετό καιρό το έχω επικεφαλίδα σε κάθε συζήτηση που παρακολουθώ και συμμετέχουν πολιτικοί
Μολών λαβέ (Λεωνίδας στους απεσταλμένους του Ξέρξη πριν τη μάχη των Θερμοπυλών). Τι να πω εδώ; Τη λέω όταν βλέπω ανθρώπους που δεν παραδίδονται αμαχητί