Απόψεις περί Next Gen [Casual Vs Hardcore]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.823
Αντιδράσεις
4.372
Νομιζω πως αυτα που συζητουσαμε στο WiiU thread και καποιοι εβλεπαν ως υπερβολικα και fanboy-ιστικα...βγαινουν εναν ενα.

Η παρουσιαση της Sony κατ αρχην εξαερωσε το WiiU. Επιμενω μαλιστα στην αποψη μου οτι οι πωλησεις του θα ισοφαρισουν (στην καλυτερη) αυτες του GC. Με αλλα λογια επανερχομαστε στο συμπερασμα οτι αυτη η Γενια θα εχει δυο διεκδικητες.

Απο τη μια την Sony που δινει τον "υπερ παντων" αγωνα και τα παιζει ολα για ολα. Ή νικαει ή αποσυρετε απο το παιχνιδι. Με το PS3 να ειναι ακομα ζημιογονο, το Vita να παραπαιει χωρις καμια εταιρικη ανασα ζωης και με κακα οικονομικα...η επιλογη τετοιου κοστοβορου configuration ειναι ρωσικη ρουλετα με δυο θαλαμες. Ολα θα παιχτουν στην τιμη, στην υποστηριξη απο τους developers, τα εργαλεια και φυσικα την απαντηση της MS.

Απο την αλλη σιγουρα ταρακουνηθηκε η MS με το 8GB DDR5 (μου θυμισε το 299 του Steve Race στην E3 1995) που ειχε την Sony για πεθαμενη. Το στησιμο μαλιστα του PS4 πρεπει να φρικαρε τους μηχανικους του Bill αφου ειναι η πιο φυσιολογικη εκδοχη του δυνητικου XBOX3 στο μυαλο του κοσμου που ασχολειται με το αθλημα. Ελπιζω οτι το μαζεμα κορυφαιων developers που κανει υποβρυχιως αυτους τους μηνες, θα συνδιαστει με μια εκπληξη οσο αφορα το hardware.

Θα εχουμε μια εξαιρετικη μαχη...ολοι στα οχυρα!
 
Θα εχουμε μια εξαιρετικη μαχη...ολοι στα οχυρα!
Αντι να ευχαριστηθειτε κανα παιχνιδι - θα φατε αλλη μια 7ετια για να αποδειξετε οτι την εχετε μεγαλυτερη (την κονσολα) και την πουλατε με κερδος.

Και το κακο ειναι οτι με αυτη τη σταση και συμπεριφορα κανετε κακο στην εταιρεια που με τοση θερμη υποστηριζετε - πραγματικο κακο - γιατι δημιουργειτε τα πατηματα που θελουν οι "αντιπαλοι" για να σας στειλουν στην τελευταια θεση των πωλησεων οπως εγινε και σε αυτη τη γενια.

Με κατι τετοια το μονο "επανερχομενο συμπερασμα" που βγαινει ειναι οτι προκειται για την πιο ανωριμη αγορα - και σε πωλητες και σε πελατες. Κριμα για ολους τους υπολοιπους που περιμενουν να παιξουν κανα παιχνιδι της προκοπης. Εχετε χαλασει την πιατσα και σχεδον καταστρεψατε την αγορα.
 
Μα το 360 ειχε τα καλυτερα παιχνιδια, ειχε το μεγαλυτερο software tie-ratio, ειχε κερδος το οποιο φαινεται να μετακυλα εν μερει πισω (βλεπε τιμες) και νοιαστηκε ΚΑΙ για τους hardcore. Συνεχισε να εχει το χερι στη τσεπη και δεν την ειδε ψιλικατζιδικο για τζανκια που ανεχονται το milking των IPs. Καλομαθε τους gamers οπως επιβαλεται σε μια εταιρια που πουλα προιον σε απαιτητικο κοινο. Και θα ηταν απαιτητικοτερο το κοινο αυτο, αν κινησεις του "στρατοπεδου" που υποστηριζεις δεν εβαζαν ασχετους στο χομπι που λεγεται gaming, αν δεν δημιουργουσαν δημογραφικα δεδομενα που πλεον δεν μπορουν οι εταιριες να αγνοησουν. H μεγαλη ζημια εγινε απο τη N.
 
Παλι τα ιδια παραμυθια... Ρε συ Πανο επειδη τα πιστεψες εσυ δεν σημαινει οτι πρεπει να τα πιστεψει και ο υπολοιπος πλανητης. Δεν μας ψεκαζουν φιλε μου.

Τα οικονομικα μεγεθη - και μαλιστα με ολα τα δημοσιευμενα στοιχεια και πινακες που εδωσαν αλλα μελη μας - βρισκονται σε αυτο το thread - σελιδες 10-12 και το συνολικο ποσο ζημιας ποσταρετε εδω - ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ πολυ οταν βρεις στοιχεια που να λενε οτι το τμημα κονσολων της m$ ειχε κερδη συνολικα 8 δις δολαρια τις χρονιες 08 09 10 11 12 να συνεχισεις να γραφεις αυτα που γραφεις για πωλησεις με κερδος - αλλιως αλλαξε τροπαρι κατανταει γραφικο.

Καλομαθε τους gamers οπως επιβαλεται σε μια εταιρια που πουλα προιον σε απαιτητικο κοινο.
Γενικα ? Αυτη η εταιρεια ? που πουλαει τα Windows ?

Και θα ηταν απαιτητικοτερο το κοινο αυτο, αν κινησεις του "στρατοπεδου" που υποστηριζεις δεν εβαζαν ασχετους στο χομπι που λεγεται gaming
Οι νεοι πελατες λεγονται ασχετοι κατ'εσενα ? Αν ειχατε παραμεινει οι ιδιοι hardcore "gamers" του MD θα ειχε κλεισει η m$ απο το 2001. Τα 50 εκατομμυρια περισσοτεροι πελατες του 360 τι ειναι ? απογονοι αυτων του MD ? κανατε το 90 απο 3-4 παιδια ο καθενας ? Καταλαβαινεις φανταζομαι ποσο μεγαλη κοτσανα ακουγεται αυτο ? Οι νεοι πελατες ειναι παντα νεοι πελατες και οχι ασχετοι επειδη εσυ αυτοκλητα θεωρεις τον εαυτο σου κατι παραπανω.

Οσο για το ακομα ενα παραμυθακι, δηλαδη οτι η m$ "εκβιαστηκε" να βγαλει το kinect επειδη πουλαγε σε τρελο το Wii - η απαντηση ειναι οτι ετσι δουλευει η αγορα - αν η αντιπαλη εταιρεια εβγαλε αυτοκινητο με τιμονι και πουλαει τρελα δεν θα κατσεις εσυ να πουλας αυτοκινητα με πηδαλιο (επειδη ειναι πιο hardcore) - Αλλιως κλειστη τη ρημαδα και πηγαινε να πουλας καραμελωμενο ποπκορν σε καλοκαιρινα σινεμα.
 
Ηρακλεα, Ηρακλεα...

Μιλω για το 360 και οχι ολη την ιστορια της MS στο gaming. Μιλω για το 360 και οχι για Windows και Powerpoints :)

Οι νεοι "πελατες" ειναι οι περιστασιακοι gamers, αυτοι που λαβαν εταιρικο δωρο απο εναν επισης περιστασιακο μια κονσολα, που το αμορε τους τους το πασαρε σαν νεο τρεντυ gadget, αυτοι που ηθελαν κατι ακομα κατω απο την τηλεοραση, αυτοι που τελικα να εχουν μια κονσολα που πιανει σκονη.

Αυτοι δημιουργησαν το θεμα.

Σε μια τετοια ΔΥΝΗΤΙΚΗ ομαδα (που φαινεται οτι εχει και χρημα για "πεταμα"), καμια εταιρια δεν μπορει να στρεψει το ματι αλλου. Οι εταιριες δεν ειναι εκκλησιες ουτε ευαγη ιδρυματα. Και αυτο το κοινο ειναι ευκολο. Οποιος το "πιασει" θα κονομησει. Κακως δημιουργηθηκε αλλα θα το λουστουμε...

Το λαθος στο σκεπτικο σου ειναι οτι θεωρεις οτι οι hardcore παραμενουν, ως αριθμος, αναλλοιωτοι απο το 1978. Λαθος. Η τεχνολογια του gaming εγινε πιο λαικη, πιο προσιτη. Αυξησε λοιπον τον αριθμο του κοσμο που χαρακτηριζουμε ως gamers. Αλλο ομως αυξηση και αλλο η "κουτση Μαρια" να εχει Wii και να αυτοπροσδιοριζεται ως gamer με αποψη. Αυτη ομως η Μαρια, δυστυχως, μονο και μονο επειδη πλεον υπαρχει...καθοριζει εξελιξεις, οχι ευχαριστες για εμας. Και μιλωντας τιμια, το λαθος δεν ειναι δικο της...
 
Απαραδεκτη και εντελως (και δυνητικα, αφου σου αρεσει αυτη η λεξη) ρατσιστικη αυτη η αποψη.

Κουτση Μαρια ο αγοραστης του Wii .. Ενω οι "νεοπλουτοι" στο gaming αγοραστες των xboxes που ανδρωθηκαν στα Doom και στα COD ειναι οι σοβαροι σημερινοι gamers... Ευτυχως που εχει αποσυρθει ο Bushnell γιατι θα σας εκραζε κανονικα.
 
Η λαικη φραση "κουτση Μαρια" ΔΕΝ προσδιοριζε κατοχους Wii!!!! Δεν ειχε επισης υποτιμητικο χαρακτηρα!!

Πηγαινε στους τυπους που ειναι ξενοι στο αθλημα και φορτωθηκαν μια κονσολα αλλαζοντας, χωρις να φταινε, τα δημογραφικα.

Αυτοι εχασαν χρηματα, σπαταλησαν απο μια εισοδο σε TV και ενισχυτη, εχουν αλλο ενα κουτι να ξεσκονιζουν και εμεις ειμαστε αντιμετωποι με Cooking Mamas, PS Eyes, Kinects και χαριτωμενιες...

Ειναι μια αδικη ζωη

 
Αγαπητε Γουαλη αν συναντησω ποτε τον Μπαλμερ θα του μεταφερω τις ανησυχιες σου ... μεχρι τοτε ομως προσπαθησε να συνυπαρξεις μαζι με τις κουτσες μαριες - εξηγωντας τους παραλληλα πως δεν εχει υποτιμητικο χαρακτηρα η δηλωση σου.

Τι αλλο θα διαβασουμε..
 
Δεν εχει και αδικο ,αν η Νιντυ ειχε παει αντι με Wiimote σε κατι τετοιο ενεκα δοκιμασμενο στο Virtual Boy τωρα ολοι θα χορευαμε σε αλλο ρυθμο.


Οχι οτι η ιδια δεν εχει πεσει στην λουμπα των fads,το 3DS το ξεκινησε λογω μοδας με εμφαση στο 3D και τωρα ουτε που το αναφερει.





Nintendon_62169_640screen.jpg
 
Εγω φοβαμαι με την νεα γενια μην κατακλυστουμε παλι απο παιχνιδια τυπου COD. Ειναι καιρος πλεον να δουμε κατι καινουργιο και αυτο το κατι το καινουργιο δυσκολα θα το δουμε γιατι ολες οι εταιρειες (εξαιρουνται καποιες) εχουν την μανια να βγαζουν συνεχειες λες και ειναι τιποτα FIFA. Απο την αλλη με φοβιζει η M$ γιατι την βλεπω να αναλλωνετε σε χορευτικα και αλλες αηδιες παλι. Εχει μια ολοκληρη RARE να την βγαλει κανα σοβαρο παιχνιδι και χρησιμοποιει την ομαδα για τις [edit] του Kinect.

H Nintendo ζει απολυτα στο δικο της κοσμο, ουτε μιλια ουτε λαλια και καλα θα κανει να παρουσιασει κατι καλο και πολυ συντομα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν με ενδιαφέρει η fanboIίστικη άποψη και των δυό σας, :P (ουστ ρε!!!! :D ) εγώ είμαι μέσα και στα PCs και στα Mac και σε ΟΛΕΣ τις κονσόλες.

Βασικά προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει ότι παίζει περισσότερες ώρες παραπάνω από μένα, αν κάποιος υπάρχει γίνεται αυτόματα κολλητός μου και φτιάχνουμε clan.

Η μ$ με το 360 απέδειξε ότι είναι εδώ για να μείνει, για τα καλά, η SONY (όπως ολόσωστα είπε ο Πάνος) τα παίζει όλα για όλα γιατί είναι και αυτή αποφασιεμένη να μείνει, εμαθε από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά δυατυχώς η Ninty κάπου έχει πάρει τον κατήφορο και το αδύναμο από όλες τις απόψεις Wii U δεν σώζεται εύκολα. Προσωπικά θα ήθελα τα πράγματα να είναι διαφορετικά αλλά όπως λέει ένας κολλητός μου (αράπης μουσάτος gamer, ναι είναι ρατσιστικό) "It is what it is" και τα γεγονότα δεν αλλάζουν με κραυγές και υστερίες από οπαδούς εκατέρωθεν.

Ηρακλή μου, αν αναφέρεσαι και σε μένα (που δεν το νομίζω αλλά στο γραπτό λόγο δεν ξέρεις ποτέ 100% τι γίνεται) προσωπικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τα games. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο και, δεν θα κουραστώ να το λέω, έχω όλες τις κονσόλες πολλές φορές. Και Wii U, έτσι; Το παιχνίδι που παίζω αυτή τη στιγμή είναι το Ni No Kuni στο PS3, το Diablo III στο pc και το Mass Effect στο 360 (ελέω controller) ενώ δυστυχώς στο Wii U δεν υπάρχει κάτι που να με ενδιαφέρει για να ασχοληθώ μαζί του. Βασικά απολαμβάνω το gaming περισσότερο από ότι ένα 17χρονο, περισσότερες ώρες καθημερινά και για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα συνεχίσω απτόητα αποκλειστικά να ασχολούμαι (σε επίπεδο hobby πάντοτε) με τα games. Οπότε στο θέμα "παιχνίδι" δεν μπορεί κανείς να μου προσάψει τίποτε.

Φυσικά δεν δέχομαι κριτική και γνώμη από μη κατόχους των συγκεκριμένων μηχανημάτων, (όσο κακός και να ακούγομαι, ) μια και για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις λιώσει μια κονσόλα, υπενθυμίζω (για να γίνω πιο evil) πως και ο φίλτατος (και πολύ συμπαθής σε μένα) metalcandyman δεν είναι κάτοχος Wii U όσο και αν το υποστηρίζει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Nintendo πρεπει να κανει μια πολυ καλη E3 να δουμε νεα παιχνιδια, να ανακοινωσει ημερομηνιες για τα παιχνιδια που ειδαμε στο Nintendo Direct γιατι στο τελος θα χαθει η μπαλα εντελως, να δουμε τι θα γινει και με τις 3rd party εταιριες. Ο ανταγωνισμος (Sony στην περιπτωση μας) πιεζει με δυνατοτερο hardware και απο οτι ειδαμε με αρκετα νεα παιχνιδια, ερχεται και η Ms σε λιγο με το δικο της μηχανημα, να δουμε τι θα γινει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Pookyman δεν καταλαβα που (και αν) σε πηρε η μπαλα στην αντιπαραθεση μου με τον Γουαλη. Στις δικες του τοποθετησεις απαντησα.

Οσο για το φανμπουλικι, ειλικρινα δεν ειμαι παιδακι της Nintendo - θαβω αβερτα το 360 και την ανορθοδοξη πολιτικη της γνωστης εταιρειας - σημερα παιζω και με Wii και με PS3 και δεν δεχομαι οτι ειμαι κουτση μαρια επειδη το συμπερανε καποιος. Και ξαναλεω οτι το μονο που ξεχωριζει εναν hardcore απο εναν nonhardcore gamer ειναι η διαθεση του πρωτου να προσβαλλει οσους δεν παιζουν τα ιδια παιχνιδια με αυτον.

Το PS4 μια χαρα μηχανημα φαινεται να ειναι - θα δουμε στην Ε3 και τα Χριστουγεννα - Τωρα απο κει και υστερα οι γνωστες και επαναλαμβανομενες δυνητικες θεωριες για κερδοφορες 360 κονσολες και tie factors και δεν ξερω εγω τι αλλο, ειναι θεματα που αξιωνουν αλλες επιστημες και σε αυτα απαντησα στον Πανο.
 
Wally είπε:
Πηγαινε στους τυπους που ειναι ξενοι στο αθλημα.
Εγώ πάντως όλοι όσοι γνωρίζω προσωπικά και όχι από forums στο internet, που έχουν PS3 (5-6 άτομα) μόνο ο ένας είναι gamer από παλιότερα (έχει όλες τις κονσόλες στην ουσία). Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν το άθλημα από το PS2 ή το PS1 παρόλο που είναι στις ηλικίες μας. Επίσης (το είχα αναφέρει και σε ένα άλλο topic) τα ίδια άτομα από εποχές γυμνασίου-λυκείου μας έλεγαν "nerds" και μας κορόιδευαν. Αλλά πρόσφατα με το "πίνω μπάφους και παίζω pro" σκεφτήκαν ότι το gaming μπορεί να είναι και αυτό στην μόδα. Αλλά ακόμα και το Dead Space είναι πανδύσκολο και ακατανόητο, με αποτέλεσμα να ιδρώνει το αυτί μου στο τηλέφωνο για να δίνω οδηγίες (φυσικά δεν υπάρχει το gamefaqs, το internet είναι μόνο για facebook και tweeter)...

Το gaming έχει γίνει μόδα και μαζεύει ένα σωρό non-gamers από εποχές PS1. Και τώρα έχουν εξαπλωθεί παντού. Ξεκίνησε να γίνεται mainstream και τα παιχνίδια να έχουν gameplay σπαζοκεφαλιών νηπιαγωγείου πριν από το Wii. "Κουτσές Μαρίες" υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα και δυστυχώς είναι η πλειοψηφία πλέον. Και παιχνίδια για κουτσές Μαρίες δεν είναι μόνο τα cooking mamas και Kinect. Αλλά και τα "κρυφά" Call of Dutys, Battlefields και Gears of Wars που προσωπικά θεωρώ games όχι για κουτσές αλλά για παραπληγικές Μαρίες.

Πλάκα πλάκα, τώρα που λέμε για mainstream και non-gamers, είδατε που ακόμα και στις ειδήσεις έδειξαν την ανακοίνωση του PS4? Αυτό είναι marketing. Τώρα ακόμα και η γιαγιά μου ξέρει τι είναι το PS4.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Olorin είπε:
Όχι, απλώς ήθελε να κάνει μια εισαγωγή στο Watch Dogs, το επερχόμενο παιχνίδι της Ubisoft (και πιθανότατα το μόνο νέο ΙΡ που ενθουσίασε τον κόσμο στην περασμένη Ε3), στο οποίο ο ήρωας υποτίθεται ότι μπορεί να χακάρει κάθε ηλεκτρική συσκευή...
Ευχαριστώ πολύ! :)

Και μόνο που είδα Ubisoft, μια μεγάλη χαρά την πήρα, είναι η αλήθεια! :) :)

Τώρα, όσον αφορά για τα υπόλοιπα....

Θα συμφωνήσω με τον Ηρακλέα - αυτή η τοποθέτηση hardcore / nonhardcore με ξενίζει απίστευτα. Σας παρακαλώ, πείτε με: Με ποια κριτήρια θεωρείται κάποιος hardcore?

Δεν κατάλαβα το hardcore-λίκι συνεπάγεται συγκεκριμένες κονσόλες?.... Ή συγκεκριμένα παιχνίδια?

Δηλαδή εμένα που με άρεσε το Little big planet ή που δε μπορώ να παίξω fps, είμαι φλωρο-player? Έστω - προσωπικά δε με χαλάει (άλλωστε, μια "ταμπέλα" είναι), αλλά θα ήθελα να ξέρω κι εγώ τα κριτήρια....

Τέλος, τη Ninty δεν την έχω ξεγράψει. Είναι μια εταιρία που έχει μείνει στο χώρο, ούσα καθαρόαιμη παιχνιδοεταιρία. Ούτε να υποστηρίζεται από το s/w της (M$), ούτε να υποστηρίζεται από τα υπόλοιπα προϊόντα της (βλ. sony). Σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω τις εταιρίες αυτές, απλά η Ninty στέκεται στα πόδια της αποκλειστικά από το gaming και μόνο.

Κι όσο για την ατάκα του Πάνου:

Wally είπε:
[...]οπως επιβαλεται σε μια εταιρια που πουλα προιον σε απαιτητικο κοινο.[...]

Ε, εντάξει! Απλά lol! :biglaugh:
 
Για το δικό μου μυαλό "hardcore" θεωρώ το παιχνίδι που σε βάζει και λίγο να σκεφτείς για να το προχωρήσεις, αυτό που σε δυσκολεύει λίγο, όχι με δύσκολους εχθρούς αλλά με το να πρέπει να καταλάβεις μόνος σου πράγματα με την νοημοσύνη σου. Να καταλάβεις από μόνος σου που πρέπει να πας, τι πάει στραβά και έχεις κολλήσει κλπ. "Casual" (όχι φλώρικο απαραίτητα) είναι το παιχνίδι που απλά "παίζει από μόνο του" έχει πολύ hand holding, πολλές οδηγίες (που καμιά φορά είναι λες και οι devs υποτιμούν την νοημοσύνη ακόμα και των non-gamers/casual gamers) και συνήθως περιορισμένη ελευθερία κινήσεων. Βέβαια όπως είπες κι εσύ είναι απλά ταμπέλες και οι λέξεις λίγο overused αλλά κάπως πρέπει να τα ονομάσουμε και αυτά για να τα ξεχωρίζουμε.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, δεν θεωρώ το CoD πιο "hardcore" από ότι ένα Little Big Planet ή ακόμα και από ένα cooking mama (αν και δεν το έχω παίξει ποτέ και δεν ξέρω πως είναι). Μάλιστα το LBP από ότι θυμάμαι έχει και λίγα έξυπνα puzzles. Μην αισθάνεσαι άσχημα που δεν παίζεις FPS. Το μόνο που χάνεις είναι γραφικά και εκρήξεις, τίποτε άλλο. Δεν είναι όπως παλιότερα που το genre ήταν λίγο πιο απαιτητικό και πιο ενδιαφέρον.

Πάντως δεν είναι υποτιμητικό να παίζεις ένα "casual game" ούτε ένα CoD, άλλωστε δεν παίζουν όλοι για τον ίδιο λόγο ούτε έχουν όλοι την όρεξη να ιδρώνουν και να σπάνε το κεφάλι τους ή τα νεύρα τους πάνω από ένα χειριστήριο. Και φυσικά αυτοί οι χαρακτηρισμοί μπορούν να δοθούν μόνο σε κάθε game ξεχωριστά και όχι σε μία κονσόλα γιατί δεν υπάρχει κονσόλα που να έχει αποκλειστικά απαιτητικά games ή το αντίθετο. Τέλος δεν έχει να κάνει με το πόσο βίαιο ή χαρούμενο είναι ένα game, τουλάχιστον για μένα. Θεωρώ το Yoshi's Island στο SNES "hardcore" με όλη την σημασία της λέξης :P
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όποτε βλέπω "διαμάχες" για το τι είναι casula και τι hardcore, και τι γενιά είναι το κάθε σύστημα (Ειδικά τώρα με το WiiU.), με πιάνει νευρικό γέλιο.. :P

Και για την ιστορία, το WiiU ΕΙΝΑΙ 8η γενιά! Και αν επιμένουν κάποιοι ότι δεν είναι ίδια γενιά με το PS4, τότε το PS4 είναι 9η.. Και casula είναι το WiiFit, και ΟΧΙ το Mario Kart.
 
Προς όλους όσοι ξεγράφουν τη Nintendo μετά από την παρουσίαση της Sony και το -αναμφισβήτητα- χλιαρό ξεκίνημα του WiiU:

Ακριβώς οι ίδιες αντιδράσεις υπήρχαν και μετά την παρουσίαση του PSV ή και για να το πάω ακόμα πιο πίσω, με την ανακοίνωση του PSP. Και όλοι ξέρουμε πώς τα πήγαν απέναντι στα 3DS και DS, αντίστοιχα... :darkglasses:

Δεν λέω, εντελώς διαφορετική η αγορά των handhelds, αλλά μην βιάζεστε να προαποφασίζετε την έκβαση μιας μάχης και να ξεγράφετε τους μονομάχους από... τα αποδυτήρια. ;)

Επίσης, νομίζω πως πολλοί πέφτουν στην παγίδα να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια: Το ότι π.χ. ο Wally που έχει/υποστηρίζει το X360 και την MS μπορεί όντως να χαρακτηριστεί ως gamer και πιθανότατα και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό όσων έχουν Χ360 στην Ελλάδα (γιατί πολύ απλά δεν έχει γίνει τόσο "trendy") δεν σημαινει ότι ισχύει και για τον υπόλοιπο κόσμο. Στην Αγγλία -κυρίως- και στις ΗΠΑ, ένα πολύ-πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κατόχων του Χ360 από όσο μπορείτε να φανταστείτε, δεν έχει αγοράσει ΚΑΝΕΝΑ παιχνίδι που να μην φέρει το όνομα "Call of Duty" στον τίτλο. Όπως π.χ. στην Ελλάδα οι μισοί "gamers" έχουν PS3 και δεν έχουν παίξει άλλο παιχνίδι στη ζωή τους εκτός από το ετήσιο PES ή για να μην με θεωρείτε και υποκειμενικό, οι εκατοντάδες που αγόρασαν Wii και έπαιξαν απλώς Wii Sports 5-6 φορές με τους φίλους και την οικογένειά τους...

Συγγνώμη, αλλά αυτούς μόνο ως "hardcore" και "απαιτητικό κοινό" δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω...

"Κουτσές Μαρίες" λοιπόν, υπάρχουν πολύ περισσότερες από όσο μπορείτε να φανταστείτε και ανάμεσα στους κατόχους των Χ360 και PS3. Απλώς αντί για Wii Sports, παίζουν online CoD ή local PES, αντίστοιχα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Ηρακλης παρεφρασε ή παρεξηγησε τα λογια μου.

Επιστρεφω λοιπον λεγοντας οτι οι "κουτσες Μαριες" δεν ειναι οι κατοχοι Wii!!! Ειναι παντου! Αποτελουν μεγαλο δημογραφικο κομματι της πιτας. Δυστυχως μεν αλλα αυτη ειναι η αληθεια.
 
Wally είπε:
Ο Ηρακλης παρεφρασε ή παρεξηγησε τα λογια μου.
Επιστρεφω λοιπον λεγοντας οτι οι "κουτσες Μαριες" δεν ειναι οι κατοχοι Wii!!! Ειναι παντου! Αποτελουν μεγαλο δημογραφικο κομματι της πιτας. Δυστυχως μεν αλλα αυτη ειναι η αληθεια.
Μα εγώ κατάλαβα ποιους εννοείς ως "κουτσές Μαρίες" κι ότι προφανώς δεν εννοείς το σύνολο των αγοραστών Wii. Απλώς επισημαίνω πως όπως υπάρχουν -όντως πολλές- "κουτσές Μαρίες" ανάμεσα στους κατόχους Wii (που αυτούς ανέφερες), υπάρχει ένα αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό και ανάμεσα στους αγοραστές των άλλων κονσολών. Απλώς ίσως να μην το έχετε καταλάβει γιατί δεν το βλέπετε μπροστά σας, ενώ π.χ. μπορεί να είδατε με τα μάτια σας 5-6 φίλους σας που η τελευταία τους κονσόλα ήταν το Atari 2600, να αγόρασαν Wii γιατί έπαιξαν κάπου το Wii Sports και το διασκέδασαν και τελικά αφού το πήραν να το άνοιξαν μόλις 5-6 φορές.

Δεν είναι τυχαίο όμως ότι σύμφωνα με το vgchartz οι κάτοχοι Wii αγοράζουν κατά μ.ο. τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών ανά κονσόλα με τους κατόχους PS3 (του Χ360 είναι όντως κατά τι μεγαλύτερος ο αριθμός).

Σου ξαναλέω, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα άτομα έχω γνωρίσει εδώ και 4 χρόνια που ζω στην Αγγλία, τα οποία μόλις τους λέω ποια είναι η δουλειά μου, μου λένε "Α ναι, είμαι κι εγώ φανατικός gamer, παίζω CoD στο Χ360 σχεδόν κάθε μέρα!", για να καταλήξουν ότι δεν έχουν παίξει ΚΑΝΕΝΑ άλλο παιχνίδι τα τελευταία 5-6 χρόνια...

Κι όσο για το ότι ο μέσος Έλληνας αγοραστής videogames (προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι δεν είπα "ο μέσος Έλληνας gamer") μπορεί να χαρακτηριστεί με τον άκρως περιγραφικό χαρακτηρισμό "(μ)πλέιστεσο και (μ)προ", νομίζω είναι ξεκάθαρο από τις μηνιαίες πωλήσεις που ανεβάζουμε στο site και όπου πολλές φορές συμβαίνει τις 5 από τις 6 πρώτες θέσεις να καταλαμβάνουν οι διάφορες εκδόσεις του PES για τα συστήματα της Sony, ακόμα και για το PS2...
 
Πίσω
Μπλουζα