Απόψεις περί Next Gen [Casual Vs Hardcore]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
metalcandyman είπε:
YΓ:Και για να μην το ξεχασω η Digital Foundry συμφωνα με την αναλυση της το Killzone ετρεχε με 30fps.Kαι οπως ανεφεραν ολα τα παιχνιδια του ps4 εκτος απο καποιες εξερεσεις στα 30fps θα τρεχουν.Αν ολα τα παιχνιδα λεμε τωρα ειναι στα 1080p και τρεχουν ομως στα 30fps με αυτο το Hardware την στιγμη που επιβεβεωμενα απο τους Devs αυτο μπορει να το κανει και το Wii U τοτε να χεσω τα 8GB RAM και ολα τα αλλα που φοραει το ps4.

Μία ερώτηση..

Η μέτρηση έγινε στο πραγματικό demo, ή το βίντεο;

Αν έγινε στο βίντεο, είναι λογικό να είναι σταθερά 30fps γιατί τόσα θα είναι το βίντεο.. :P

Τώρα αν έγινε στο πραγματικό demo, αυτό το "σταθερά 30" μου λέει και ότι απλά έχει μπει "κόφτης" στα 30fps για λόγους σταθερότητας.
 
Aardvark είπε:
Επειδη ειναι νωρις για την Νιντυ,ειναι νωρις να μιλαμε και για τα 30fps απο ενα prepreprerelease demo.
Σωστα! για αυτο δεν ημουν κατηγορηματικος :P . Οπως γραφω "φαινεται" αφου μονο τα βιντεο αυτα εχουμε δει. Μακαρι να ειναι στα 1080p 60fps ολα τα παιχνιδια και να τρεχουν ανετα στο

ps4 απλα επειδη ειδα τοσο δυνατο hardware φανταστικα οτι θα ηταν σιγουρο. Ισως και να ειναι θα δουμε ειναι πολυ νωρις ακομα.
 
lol...Benchmark σε video, και αναφορές στο library του PS4 ότι θα είναι 30fps... Hate-fest της κακιάς ώρας.
 
Ωραία, ανάλυση από ένα video, ξαναλέω λοιπόν. Την διάβασα. Έχουν devkits ? Έχουν alpha του Killzone ? Not.

In other words, given the right optimisation for the new version of Sony's custom LibGCM graphics library, there's more than enough of an overhead for the PS4 to push for more than what we're seeing here - or at least break even with 1080p going forward.

Based on specs alone, the PS4 clearly has far more to offer than what we're seeing, and it's worth remembering that Guerrilla would have developed a large chunk of Shadow Fall on incomplete hardware.
To ότι έγινε ένα demo με incomplete hardware και κλειδώθηκε στα 30fps για την παρουσίαση, δεν είναι παράλογο. Το να λές ότι το τελικό παιχνίδι, πόσο μάλλον και τα υπόλοιπα του PS4 θα είναι έτσι όμως, είναι.

Και στην τελική, είναι ανάξιο αναφοράς το frame rate, όταν βλέπεις τέτοιους παπάδες στην οθόνη, που καμία κονσόλα -μέχρι στιγμής- δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να προβάλει. 30fps και rock-steady, προκειμένου να το παίξω πακέτο με την αγορά του PS4, δεν με χαλάει καθόλου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τα specs το PS4 είναι ας πούμε ένα καλό σημερινό PC. Σε 3 χρόνια θα υπολείπεται από το μέσοι PC. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Developer θα μπορεί να κάνει port το παιχνίδι εξαιρετικά εύκολα μιας και η αρχιτεκτονική είναι κοινή, τότε το μέσο PC θα παίζει τα παιχνίδια καλύτερα από το PS4. Όλο αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι αν η Sony θα πουλάει και σκέτα cases ώστε να μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του PS4.

P.S.: Βρήκα πάντως το γιατί θα αποτύχει το PS4.. ο επεξεργαστής του είναι "Jaguar"!

P.S.2.: Αν δεν το κλειδώσει η Sony θα μπορούσες να βάλεις ubuntu και να το κάνεις Steambox...

P.S.3: Άκυρο, η GPU είναι ATI, θα πρέπει να βάλεις windows.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετρας ονομαστικη rawpower σε ιδανικες συνθηκες και οχι efficiency.

Επισης η κοινη DDR5 μνημη, τα ALUs και το σταθερο configuration θα κανουν μεγαλη διαφορα.

Σου εγγυομαι οτι στα επομενα χρονια δεν θα δουμε μεσα PCs με DDR5 RAM :)
 
Βασικά είναι αυτό που λέει ο Wally και συμφωνώ 100% μαζί του. Το θέμα είναι να ξεζουμίσεις την κονσόλα ώστε να βγάλεις όσο καλύτερα γραφικά μπορείς και να αφήσεις το frame rate σε δεύτερη μοίρα. 30fps είναι καλά εξάλλου για το casual κοινό και το mainstream που στοχεύει η Sony. Κανένας average joe δεν θα παραπονεθεί. Ποιος θα κάτσει τώρα να συγκρίνει arcades του 1995 πχ (που τρέχουν στα 60fps) όπου θα καταλάβουν πόσο πολύ προσθέτει το frame rate στην εικόνα αλλά και στο gameplay?

Οπότε πάντα θα ισχύει το ότι για 60+fps θα πρέπει να στηριζόμαστε στα PC. Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχουν και οι κονσόλες και βοηθάνε στο να κρατηθεί το PC gaming ζωντανό :P
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για τη νέα γενιά της Intel θα γίνει μετάβαση κάπου στα μισά σε DDR4. Ακόμα και DDR5 να είχαν πάλι η GDDR5 είναι απείρως ανώτερη.

Η "ανάλυση" κάπου χάνει από τις μπάντες. Μου θυμίζει ένα copy - paste κείμενο στο φόρουμ του Φώτη που κάποιος έλεγε κάτι περί ανώτερων υφών στο νερό από αυτές του Crysis 3 σε κάποιο ακυκλοφόρητο παιχνίδι κάποιας κονσόλας. Έλεος δηλαδή.
 
@metalcandyman Εσένα ποιός σε έχει κάνει ειδικό και σχετικό ρε φίλε και τους έχεις βαπτίσει όλους άσχετους και μας ζαλίζεις εδώ μέσα με τις αρλούμπες σου "και η nintendo αυτό και η nintendo εκείνο"; Οι άλλοι δεν έχουν γνώμη, δεν ξέρουν, δεν ψάχνονται; Εσύ μόνο ξέρεις, εσύ μόνο γνωρίζεις και nintendo και τέτοια.. το μόνο που κάνεις είναι να δημιουργείς flamming σε κάθε σου κουβέντα και ζητάς και τα ρέστα από πάνω και έρχονται μετά οι moderators να σε ξελασπώσουν.
 
@sonicman Kαταρχην δεν θα δωσω αναφορα σε σενα τι θα γραψω,πως θα το γραψω και ποσες φορες θα αναφερω κατι που θελω.Δεν ξερεις το υφος μου σαυτα που λεω και γραφω και αμα θελεις να το μαθεις κατσε διαβαζε καλητερα.Κανενα μελος απο δω μεσα δεν εχω θιξει ποτε,ουτε εχω πει ποτε κανεναν ασχετο και ποτε δεν γραφω για πραγματα που δεν ξερω.Εδω μεσα υπαρχουν δεκαδες για να μην πω εκατονταδες ατομα που σε τεχνικα θεματα,σε θεματα υπολογιστων και γενικα σε ενα σωρο πραγματα που εγω προσωπικα δεν τους φτανω ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι και εχω τεραστιο σεβασμο γιαυτους.Τωρα αν ειναι φιλαρακι σου o pachter και θιχτηκες που τον ειπα ασχετο και εξηγησα γιατι το ειπα τοτε παω πασο.Το ποιος ειμαι εγω και τον χαρακτηρα μου τον ξερουν πολυ καλα ολα τα μελη εδω μεσα και η ''κοντρα'' που εχουμε για της εταιριες που γουσταρουμε και αυτα που λεμε ειναι παντα σε φιλικα πλαισια και αν δεν θες μην διαβαζεις και μην συμετεχεις.Εισαι ενα μηνα μελος εδω μεσα εχεις 15 posts και λογικο ειναι να μην με γνωριζεις η να σε φαινονται καπως αυτα που γραφω.Αμα θες να με μαθεις και μετα να συζηταμε ειναι το μονο ευκολο αμα δεν θες δεν υπαρχει προβλημα αλλα προτου γραψεις και πεις κατι για καποιον μαθε πρωτα τον χαρακτηρα του και μετα γραψε οτι θες.Με το ιντερνετ κλπ ασχολουμαι ελαχιστα χρονια και flamming και τετοια περιεργα δεν ξερω τι θα πουν γιατι ποτε δεν ασχοληθηκα με forums με sites κλπ και πουθενα δεν ημουνα μελος.Κολησα εδω μεσα για πολλους και διαφορους λογους και γνωρισα φοβερα ατομα με απιστευτες γνωσεις αλλα οπως φαινεται ηρθε η ωρα να την κανω σιγα σιγα γιατι ατομα σαν και μενα ντομπρα και σταρατα γεινονται ευκολος στοχος απο διαφορους που γεινονται μελη μονο και μονο για τους τσιγκλισουν.Και μπορει να ειμαι σχεδον δυο χρονια εδω μεσα αλλα ακομα ειμαι πολυ νεουδι σε forums κλπ και παντα την παταω και επειδη δεν θελω πω τιποτα καμια μερα και να φερω σε δυσκολη θεση τους διαχειριστες επειδη μπορει να με τσιγκλισει καποιος που μπορει μονο και μονο γιαυτο να μπει εδω μεσα θα την κανω για να ειναι ολα ησυχα,σοβαρα,και να μην υπαρχει καποιος αντιδραστικος οπως εγω που να διαταρασει την ηρεμια του forum και ολα να κυλανε μια χαρα.

Εις το επανιδειν αλανια χαρηκα που σας γνωρισα ολους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαγράφηκαν τα 2 τελευταία ποστ. Παρακαλώ να "κατέβουν" οι τόνοι.

Αν δεν σας αρέσει κάτι μπορείτε να κάνετε report - αναφορά μηνύματος (δεν είναι για μόστρα η επιλογή αυτή) με μια αιτιολογία πχ flaming ή να στείλετε ένα πμ στους διαχειριστές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα