Απόψεις περί Next Gen [Casual Vs Hardcore]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Shock είπε:
Κοίτα αν μιλάμε για παιχνίδια σε pad υπάρχουν ήδη χιλιάδες σε άλλη κονσόλα που τη παίρνεις και μαζί σου, έχει καλύτερο management, δε πληρώνει ο developer ένα νεφρό για το SDK και υπάρχει στην αγορά ήδη. Αν περιμένεις να βγάλουν κάτι ειδικά για το WiiU επειδή είναι Ν να σου πω ότι παλιά ίσως, σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα και αύριο ακόμα περισσότερο.
Mην συγκρίνεις τα tablets με το pad του Wii. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τα tablets μπορεί να έχουν καλύτερη οθόνη, multi-touch και άλλα τέτοια ωραία, είναι καλά και χρήσιμα μηχανήματα αλλά παιχνιδομηχανές ΔΕΝ είναι και ούτε θα γίνουν ποτέ. Και 10 δισεκατομμύρια να πουλήσουν δεν γίνονται gaming machines. Γιατί πολύ απλά με το touch screen είναι πολύ περιορισμένα τα genres που μπορούν να παιχτούν σοβαρά. Puzzles, turn based strategy, άντε και κανα point & click. Τα υπόλοιπα με το ζόρι περνάνε σαν "games". Το WiiU pad είναι εξοπλισμένο με μπόλικα κουμπιά αναλογικούς κλπ και έχει και την touch οπότε καλύπτονται ΟΛΑ τα genres με άνεση. Είναι φτιαγμένο για gaming και μόνο. Internet browsing και άλλα διάφορα είναι απλά bonus. Δεν με νοιάζει αν τα κάνει καλά ή όχι. Για παιχνιδομηχανή μια χαρά το κάνει και αυτό.
Και δεν θα έλεγα ότι η άψογη συνεργασία κονσόλας-pad χωρίς το παραμικρό lag στην οθόνη είναι παρωχημένη τεχνολογία... Δεν ξέρω αν έχεις παίξει ποτέ αλλά αυτή η φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Δίνει πολύ καλή αίσθηση στον χειρισμό και προσθέτει στον εθισμό γιατί δεν κουράζει, ούτε σε εκνευρίζει. Σε μία γενιά που έκανε τον ορισμό "input lag" γνωστό σε όλον τον κόσμο, κάτι τέτοιο είναι ένα μικρό τεχνολογικό επίτευγμα.

Τώρα αν η Nintendo καταφέρει και εκμεταλλευτεί σωστά το pad με καλά games έχει καλώς. Είναι νωρίς ακόμα, έχει μέλλον. Αν όχι θα το κράξω κι εγώ με βροντερή φωνή όπως κράζω και το Wii. Για τα γραφικά του δεν έχω λόγο να το κράξω.

Και μιας και με ρώτησες, το MGS4 και το Uncharted δεν μου αρέσουν προσωπικά. Και τα δύο, μαζί με το μισητό OtherM (καθώς και άλλα πολλά games που δεν θα κάτσω να αναφέρω) εκπροσωπούν όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν πάει πίσω το gaming κατά την άποψή μου. Αν θες να σου πω ποια games ήταν τα αγαπημένα μου σε αυτήν την γενιά θα μπορείς να καταλάβεις και τι είναι αυτό που ψάχνω σε ένα game. Portal 1-2, Dark Souls, Bioshock 1-2, Metroid Prime 3 (αν και το θεωρώ το χειρότερο Prime).

Δεν είμαι κανένας retromaniac γεροπερίεργος που είναι κατά της τεχνολογίας. Κι εμένα μου αρέσουν τα γραφικά. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι ότι το gaming έχει πάει πολύ πίσω λόγω απλοποίησης του gameplay και γιατί ο κόσμος προτιμάει να βλέπει και όχι να παίζει. Εμένα αν δεν μου ερεθίσει το μυαλό λίγο ένα game, αν δεν με παιδέψει λίγο να με βάλει στον κόσμο του απλά βαριέμαι και θέλω να κάνω κάτι άλλο. Τώρα βολεύομαι με παλιά παιχνίδια στο PC που δεν τα είχα παίξει και πραγματικά ευχαριστιέμαι. Γι αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να εντυπωσιαστώ από το PS4 και ένα game όπως το Killzone ας πούμε. Καλά, ειδικά το Killzone demo φαινόταν όσο generic και όσο κλισέ μπορούσε να είναι ένα mainstream FPS. Προτιμώ 1000 φορές να παίξω το System Shock 2 που παίζω τώρα και έχω ενθουσιαστεί με την ατμόσφαιρα και το gameplay του.

Αρα λοιπόν καταλήγω στο ότι αν είναι να θάψω το WiiU θα το κάνω όταν θα δω ότι δεν έβγαλε καλά gameς. Αλλά να το θάψω μόνο και μόνο γιατί δεν είναι τόσο δυνατό όσο το PS4 δεν έχω κανέναν λόγο. Ελπίζω όταν βγουν οι next-gen να πέσει και λίγο η τιμή του ωστε να δικαιολογείται λίγο περισσότερο η περιορισμένη του ιπποδύναμη. Αν ή διαφορά στην τιμή είναι ανάλογη με την διαφορά στα γραφικά τότε δεν θα υπάρχει λόγος να κράζουμε το μηχάνημα μόνο και μόνο για τα γραφικά του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην του αρεσουν τα ωραια και γυαλιστερα γραφικα ασχετα αν ειναι φουλ ρετρο και γουσταρει οπως πχ εγω να παιζει 80% Arcades και 20% ολα τα αλλα.Εδω το Zelda twilight princess οταν ειχα πρωτοδει ειχα εντυπωσιαστει οχι γιατι τα γραφικα ηταν υψηλου επιπεδου που δεν ηταν αλλα γιατι λες και ενοιωθα την αγαπημενη μου σειρα να πηγαινει ενα σκαλι πιο πανω και η μαγεια της να μεγαλωνει.Απλα και γω θελω να παιζω τα παιχνιδια και οχι να βλεπω.Θελω δηλαδη gameplay και οχι να νοιωθω λες και βλεπω καποια ταινια.Ωσο για το Wii U gamepad η NINTENDO το σκεφτηκε πολυ καλα το πραγμα και συνδιασε τα στοιχεια ενος κλασικου gamepad οπως D-pad,αναλογικους,κουμπια κλπ με τα στοιχεια ενος tablet απλα οπως γεινεται απο την εποχη του Wii και μετα επικεντρωθηκε πιο πολυ σαυτο παρα στα specs της κονσολας.Παντοδυναμο το ps4 και το νεο xbox ειναι δεδομενο αυτο αλλα τι να πω δηλαδη για διαφορους σε ξενα sites που ανοιγουν θεματα με τιτλο ''Ειναι το Wii U και επισημα νεκρο''.Δηλαδη ποσο μυαλο η εμπειρια με τα videogames μπορει να εχει ο τυπος που γραφει αυτο το πραμα για μια κονσολα που ειναι στην αγορα 3 μολις μηνες και μια κονσολα που προερχεται απο την NINTENDO και οχι απο καμια εταιρια της σειρας.Bayonetta 2,καινουργιο yoshi,Kαινουργιο mario kart,καινουργιο 3D mario,Lego city undercover,monster hunter 3 ultimate,Pikmin 3,Shin megami tensei X fire emblem,καινουργιο super smash bros,Zelda the wind waker HD,καινουργιο Zelda,The wonderful 101,καινουργια συνεχεια του xenoblade.Αυτα ειναι 13 exclusives που ξερουμε μεχρι τωρα και εχουν ανακοινωθη που να βαλω και ολα τα αλλα της NINTENDO οπως metroid,starfox,Donkey kong κλπ.Με ολα αυτα συν μια μειωση τιμης που την θεωρω δεδομενη το επομενο διαστημα ας βγει καποιος και να πει οτι η κονσολα ειναι πεθαμενη.Μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μην πεις λεει ο λαος και ειδικα στον θαυμαστο κοσμο των videogames που τα πραγματα μπορει να αλαξουν απο την μια μερα στην αλλη οπως ακριβως εγειναι με το 3DS που μειωσαν την τιμη και αρχισαν να κυκλοφορουν παιχνιδαρες και ενα σωρο αποκλειστικοτητες.Για παραδειγμα το Dragon Warrior VII που ειχε κυκλοφορησει στο playstation πριν λιγο καιρο κυκλοφορησε Remake στο 3DS και την πρωτη μολις βδομαδα κυκλοφοριας του πουλησε 1,2 εκκατομυρια κομματια.Τεραστιος αριθμος και ειδικα για Remake.Oποτε απλα περιμενουμε και θα δουμε την πορεια του Wii U και της καθε κονσολας.
 
Ρε συ Βασίλη με το συμπάθιο, άφηνε καμιά παράγραφο, χάνω τη μπάλα!

Αλήθεια γιατί έχεις δεδομένη τη μείωση τιμής τόσο σύντομα αφού θεωρείς ότι είναι πετυχημένη η κονσόλα?
 
metalcandyman είπε:
και μια κονσολα που προερχεται απο την NINTENDO και οχι απο καμια εταιρια της σειρας.
Και το Dreamcast ήταν μια κονσόλα από την SEGA και όχι από μια εταιρεία της σειράς, αυτό δεν εμπόδισε τη SONY να τη γονατίσει και να τη καταποντίσει, την εποχή του PS2. Φυσικά και το Wii U δεν είναι νεκρό, μην παρεξηγηθώ, δεν θα ήθελα ποτέ να πεθάνει ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν θέλω μια "σκηνή" χωρίς την Nintendo, αλλά η πραγματικότητα λέει πως το U είναι απλά ένα Zombie. Βασίλαρε, τα παιχνίδια που παραθέτεις είναι μεν εξαιρετικά, αλλά είναι σαν να μου λες ότι η σειρά Forza, Gears of War, Halo και τα λοιπά exclusives θα έσωναν άλλη κονσόλα. Δεν γίνεται, πολύ απλά το παιχνίδι δεν παίζεται έτσι, μακάρι να ήταν διαφορετικά.

Τέλειωσα το Mario U, δυο φορές, είδα το Zombie U και προσπάθησα πάρα πολύ να ασχοληθώ μαζί του, δεν με κράτησε, το πήρα μάλιστα μισοτιμής από φίλο που ούτε αυτός το γούσταρε, έπαιξα το Assassin's creed λίγο και τελικά το αντάλλαξα με το αντίστοιχο από το 360 (εντάξει για χάρη συλλογής) και προσπάθησα να παίξω με το COD II το οποίο στο on-line δεν είχε κανένα ενδιαφέρον με το αντίστοιχο on-line τμήμα του 360, άσε τα frame drops που μου έσπασαν τα νεύρα. Να μου πεις, ρε βλαμμένε 43 χρονών ασχολείσαι με το COD; Κι αν δεν ασχολούμαι εγώ ασχολείται ο μισός gaming πληθυσμός, και αφού ασχολείται αυτός δίνει μύρια και τα mulah είναι αυτά που έχουν νόημα για κάθε βιομηχανία στη τελική.

Επαναλαμβάνω, θέλω να δω το Wii U όχι απλά να πετυχαίνει, να σαρώνει, αλλά το τι θέλω προσωπικά δεν λέει και τίποτε στη τελική, εγώ μπορεί να γουστάρω να έχω σχέση με τη Πέγκυ Ζήνα, αυτή με ξέρει; :D
 
Παντα καποιοι την πατανε.

Σε αυτη τη γενια την πατησε ηδη η Nintendo. Δεν ειναι τυχαιο οτι τον Γεναρη το 360 πουλαει πενταπλασια κονσολικα και υπαρχει και μια κακη ησυχια γυρω απο το WiiU.

Η Sony ξεκινησε υποσχετικα. Θα την πατησει αν τελικα αποδειχθει οτι δεν ηταν πολυ "ειλικρινης" ή δεν την βαστηξουν τα ποδια της οσο αφορα τα οικονομικα ή αν παει στο 600αρι. Ηδη μιλανε για κοστος γυρω στα 400 δολλαρια ανα κονσολα (μονο τα υλικα).

H MS το παιζει σφιγγα. Θα την πατησει αν απαγορευσει τα μεταχειρισμενα ή αν σκασει με αισθητα κατωτερο τεχνολογικα μηχανημα απο τη Sony.
 
Shock είπε:
Ρε συ Βασίλη με το συμπάθιο, άφηνε καμιά παράγραφο, χάνω τη μπάλα!
Αλήθεια γιατί έχεις δεδομένη τη μείωση τιμής τόσο σύντομα αφού θεωρείς ότι είναι πετυχημένη η κονσόλα?
Mα δεν εγραψα πουθενα οτι θεωρω την κονσολα επιτυχημενη.3 μηνες εχει στην αγορα ημαρτον πια.Δεν μπορει κανεις να την θεωρηση πετυχημενη η αποτυχημενη σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.Θεωρω δεδομενη την μειωση τιμης επισημα απο την NINTENDO και οχι απο το καθε μαγαζι που πουλαει την κονσολα γιατι σε αρκετα υπαρχουν ηδη καποιες μηωσεις και ο λογος ειναι ο εξης φυσικα με καποιες προηποθεσεις.
Απο την αρχη το ειπαμε οτι η τιμη ειναι καπως τσιμπιμενη για το Hardware που προσφερει οποτε αν τα επομενα χριστουγεννα κυκλοφορησει η sony το ps4 και το πουλαει πχ 400 με 450 ευρω ειναι αδυνατων να πουλαει και η NINTENDO σαυτα τα νουμερα με την διαφορα που εχουν οι δυο αυτες κονσολες στην ισχυ.Αν ομως η sony δεν βαλει μυαλο και βαλει μια τιμη απο 500 με 600 ευρω στο ps4 τοτε αποκλειεται να ριξει την τιμη η NINTENDO η θα την ριξει πολυ λιγο ωστε να χτυπησει εκει.Πιστευω οτι η στρατηγικη της NINTENDO ειναι να περιμενει την τιμη που θα εχουν οι αλλες δυο κονσολες και τοτε θα δει και αυτη τι θα κανει.

@pooky(1) Γιωργο δεν ανεφερα ενα Gears ενα Halo και ενα Forza αλλα ανεφερα 13 exclusives και εχει και ενα σωρο αλλα που δεν τα ανεφερα καν.Για ολα αυτα επιλεγει καποιος μια κονσολα και οχι για τα multiplatform.Εκκατομυρια πηραν xbox360 για να παιξουν gears,forza,halo κλπ και εκκατομυρια πηραν ps3 για να παιξουν uncharted και τα υπολοιπα της sony.Ετσι δουλευει το συστημα και τουλαχιστων στα first party η NINTENDO εχει μακραν το πανω χερι.

YΓ:Και για να μην το ξεχασω η Digital Foundry συμφωνα με την αναλυση της το Killzone ετρεχε με 30fps.Kαι οπως ανεφεραν ολα τα παιχνιδια του ps4 εκτος απο καποιες εξερεσεις στα 30fps θα τρεχουν.Αν ολα τα παιχνιδα λεμε τωρα ειναι στα 1080p και τρεχουν ομως στα 30fps με αυτο το Hardware την στιγμη που επιβεβεωμενα απο τους Devs αυτο μπορει να το κανει και το Wii U τοτε να χεσω τα 8GB RAM και ολα τα αλλα που φοραει το ps4.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Mα δεν εγραψα πουθενα οτι θεωρω την κονσολα επιτυχημενη.3 μηνες εχει στην αγορα ημαρτον πια.Δεν μπορει κανεις να την θεωρηση πετυχημενη η αποτυχημενη σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.Θεωρω δεδομενη την μειωση τιμης επισημα απο την NINTENDO και οχι απο το καθε μαγαζι που πουλαει την κονσολα γιατι σε αρκετα υπαρχουν ηδη καποιες μηωσεις και ο λογος ειναι ο εξης φυσικα με καποιες προηποθεσεις.
Απο την αρχη το ειπαμε οτι η τιμη ειναι καπως τσιμπιμενη για το Hardware που προσφερει οποτε αν τα επομενα χριστουγεννα κυκλοφορησει η sony το ps4 και το πουλαει πχ 400 με 450 ευρω ειναι αδυνατων να πουλαει και η NINTENDO σαυτα τα νουμερα με την διαφορα που εχουν οι δυο αυτες κονσολες στην ισχυ.Αν ομως η sony δεν βαλει μυαλο και βαλει μια τιμη απο 500 με 600 ευρω στο ps4 τοτε αποκλειεται να ριξει την τιμη η NINTENDO η θα την ριξει πολυ λιγο ωστε να χτυπησει εκει.Πιστευω οτι η στρατηγικη της NINTENDO ειναι να περιμενει την τιμη που θα εχουν οι αλλες δυο κονσολες και τοτε θα δει και αυτη τι θα κανει.

@pooky(1) Γιωργο δεν ανεφερα ενα Gears ενα Halo και ενα Forza αλλα ανεφερα 13 exclusives και εχει και ενα σωρο αλλα που δεν τα ανεφερα καν.Για ολα αυτα επιλεγει καποιος μια κονσολα και οχι για τα multiplatform.Εκκατομυρια πηραν xbox360 για να παιξουν gears,forza,halo κλπ και εκκατομυρια πηραν ps3 για να παιξουν uncharted και τα υπολοιπα της sony.Ετσι δουλευει το συστημα και τουλαχιστων στα first party η NINTENDO εχει μακραν το πανω χερι.
YΓ:Και για να μην το ξεχασω η Digital Foundry συμφωνα με την αναλυση της το Killzone ετρεχε με 30fps.Kαι οπως ειπα ολα τα παιχνιδια του ps4 εκτος απο καποιες εξερεσεις στα 30fps θα τρεχουν.Αν ολα τα παιχνιδα λεμε τωρα ειναι στα 1080p και τρεχουν ομως στα 30fps με αυτο το Hardware την στιγμη που επιβεβεωμενα απο τους Devs αυτο μπορει να το κανει και το Wii U τοτε να χεσω τα 8GB RAM και ολα τα αλλα που φοραει το ps4.
 
Wally είπε:
και υπαρχει και μια κακη ησυχια γυρω απο το WiiU
calm before the storm.Σιγα μη μασησει η Nintendo!!Οταν βγουν τα zelda,metroid,mario,f-zero.starfox,donkey kong κτλ θα γινει χαμος :diablotin: HD metroid απο την retro και οι υπολοιποι ασχοληθείτε με την M$ και $ony(στην τελικη γουστα ειναι αυτα :D )
 
30 fps?

30 FPS??

30 EF PI ES????!!!! :shake:
 
Wally είπε:
Παντα καποιοι την πατανε.
Σε αυτη τη γενια την πατησε ηδη η Nintendo. Δεν ειναι τυχαιο οτι τον Γεναρη το 360 πουλαει πενταπλασια κονσολικα και υπαρχει και μια κακη ησυχια γυρω απο το WiiU.

Η Sony ξεκινησε υποσχετικα. Θα την πατησει αν τελικα αποδειχθει οτι δεν ηταν πολυ "ειλικρινης" ή δεν την βαστηξουν τα ποδια της οσο αφορα τα οικονομικα ή αν παει στο 600αρι. Ηδη μιλανε για κοστος γυρω στα 400 δολλαρια ανα κονσολα (μονο τα υλικα).

H MS το παιζει σφιγγα. Θα την πατησει αν απαγορευσει τα μεταχειρισμενα ή αν σκασει με αισθητα κατωτερο τεχνολογικα μηχανημα απο τη Sony.
Αφηστε λιγο χρονο στην εταιρεια.Θα φανει εν καιρο εαν απετυχε..

Κατσε μην ζοριστουν και τα αλλα οταν κυκλοφορησουν.

Imgema είπε:
30 fps?

+

30 FPS??

+

30 EF PI ES????!!!! :shake:
= 120 fps ;)

Do the math lol
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
D@redevil είπε:
Όου Λεονάϊντας, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς 30+30+30 μας κάνουν 120? :biglaugh:
Do you do the math? :biglaugh:
Ειναι το καινουργιο συστημα μετρησης της Capcom. :D Εχουνε καταφερει με τα 30 καρε να φαινονται σαν 60! ΛΟΛ
 
Ε όχι πάλι να πρέπει να στηριζόμαστε στα PC για να δούμε ομαλό 3D gaming...

Στα PC και στην Capcom με τις κωμικοτραγικές δηλώσεις της ήθελα να πω. Ακου 30fps που φαίνονται σαν 60...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασίλαρε, συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ το Wii και το PS3 τα έχω για τα exclusives. Όλες οι κονσόλες είναι μια χαρά αρκεί να έχουν παιχνίδια. Ειδικά το Wii είναι απίστευτη η ποιότητα των τίτλων που έχει αποκλειστικά για αυτό, και δεν μιλώ για ένα σωρό shovelware που έχει κυκλοφορήσει, αλλά για πραγματικά διαμάντια.

Το Wii U είναι μόλις 4 μήνες στην αγορά, αλλά όταν το Wii ήταν 4 μηνών έπρεπε να βάλεις βύσμα να το αποκτήσεις με την έλλειψη που είχε, το U το βρίσκεις ακόμα και με τα bandles που ξεκίνησε. Άσε που ότι παιχνίδι θες το βρίσκεις δεν υπάρχει έλλειψη σε κανένα πουθενά. Στα PUbl1c έχουν ήδη κάνει bundle τη κονσόλα με το Mario U μπας και φύγει κανένα κομμάτι, αλλά από ότι μου έλεγαν κάτι φίλοι που εργάζονται εκεί, πουλάει σαν τρελό το 360 και φυσικά το PS3. Ελπίζω σε αλλαγή κλίματος.
 
Περιμενε καποιος οτι θα ηταν νεο στανταρντ τα 60 καρε? :(

Ακομα και διαστημικο hardware να περιειχαν, η ταση για "ομορφα screenshots", η μανια των artists να φορτωνουν τις σκηνες οσο γινεται περισσοτερο, τα casual ματια που "συγχωρουν" και η αναγκαστικη καταπωση τελικα του αποτελεσματος απο τους hardcore ενεκα μονοδρομου, οδηγει στο "ελαχιστο κοινο πολλαπλασιο" :)

Ειναι καλη ευκαιρια για την MS να το επιβαλει...αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα την κλωτσησει οπως η Sony...
 
Για μενα λεει,εγω δεν μπορω να καταλαβω διαφορα 30 με 60fps ,πρεπει να μου δειξεις και παλι παιζει.
 
Ε οχι και ποιος περιμενε οτι θα ειναι στανταρντ τα 60 καρε σαυτη την γεννια.Αμα ηταν ετσι γιατι επεσαν ολοι να φανε την NINTENDO και εριχναν τρελο κραξιμο γιατι δεν τα ειδαμε αυτα ακομα η τα ειδαμε σε ελαχιστες περιπτωσεις.Με το Hardware που εχει το ps4 και θα εχει και το νεο xbox επιβαλεται ολα τα παιχνιδια μηδενος εξερουμενου να τρεχουν στα 1080p,30fps.Και οταν λεω ολα εννοω ολα γιατι αυτο διατυμπανιζαν αυτο υποσχοταν και γιαυτο εκραζαν και την NINTENDO γιατι ειναι δεδομενο οτι και το Wii U θα εχει παιχνιδια που θα τρεχουν στα 1080p,60fps απλα θα ειναι λιγοτερα πιστευω αυτα.Εδω αλλοι ονειρευτοταν 4Κ σε παιχνιδια και αμα ειναι να βλέπουμε 30fps μαυτα τα πανισχυρα hardware που θα εχουν οι νεες κονσολες τοτε το μονο που μενει ειναι να δουμε και κανενα παιχνιδι να τρεχει στα 720p γιατι τοτε ειναι να τους παρουμε με αυγα και ντοματες.

Βγαινει ο καθε ασχετος και λεει το μακρυ του και το κοντο του και οταν λεω ασχετος δεν εννοω ασχετος με την βιομηχανια των videogames αλλα ασχετος με τα της NINTENDO γιατι δεν μπορει ο καθενας να προτυνει στην NINTENDO τι να κανει η να προβλεπει με τεραστια και καλα ακριβεια το μελον της.Οπως πχ τον βασιλια των μαιντανων Michael pachter που το 2007 εβγαινε και ελεγε οτι το Wii θα αποτυχει και οι αρχικες πωλησεις του ειναι λογο του αρχικου ενθουσιασμου και οτι θα κυριαρχισει με ανεση το ps3 λογο του Blu Ray.Δεν χρειαζεται να σχολιασω γιατι ολοι ξερουμε τι εγειναι τελικα.

Ο καθε πικραμενος νομιζει οτι μπορει να καθορισει την πορεια της NINTENDO οπως ο μπλεζινσκι που την εκανε απο την Epic αλλα και διαφοροι αλλοι που μας εχουν ζαλισει οτι η NINTENDO πρεπει να γιννει Third party studio και να κυκλοφορει τα παιχνιδια της για της αλλες κονσολες και τα κινητα και να μην ασχολειται η ιδια με κονσολες.Δηλαδη ποσο αχυρο αντι για μυαλο πρεπει να εχει καποιος μεσα στο κεφαλι του για να το πει αυτο.Αλλα το σχεδιο το ξερουμε πολυ καλα εχουμε καταλαβει τι γεινεται και οπως λεει ο τεραστιος βασιλης παπακωνσταντινου το παιχνιδι ειναι στημενο και κι'απο πριν ξεπουλημενο.Και η sony και η M ειναι δεδομενο οτι θα ηθελαν να γιννει αυτο πρωτον γιατι θα εφευγε ενα τεραστιο αγκαθι που τους τρυπαει αλλα και γιατι με τα χιλια θα ηθελαν να βουτηξουν τα δαχτυλα τους στο τεραστιο βαζο με μελι που λεγεται NINTENDO.

Η NINTENDO δεν ειναι sega που ακομα και η ιδια ξεχασε τα first party της και πρεπει να ειναι καποιος 30 και πανω και για να θυματια καποια απο αυτα.Φανταστητε μονο την μια στο τρισεκκατομυριο πιθανοτητα να γεινοταν η NINTENDO third party και να βλεπαμε πχ Zelda,metroid,donkey kong σε ps3,super mario,mario kart,super smash bros σε xbox οπως και ολα τα αλλα first party της NINTENDO η πολλα απο αυτα οπως και pokemon κλπ στο psvita.Mιλαμε η καθε κονσολα θα πουλουσε για πλακα πανω απο 200 εκκατομυρια κομματια και λιγα λεω.Που και να τα εβγαζαν και στα smartphones θα γεινοταν πανικος.Γιατι κανεις δεν εχει τα First party της NINTENDO και σε ποσοτητα και σε ποιοτητα και γεινεται χαμος καθε φορα που κυκλοφορει καποιο απο αυτα.Ας σκεφτει καποιος να κυκλοφορουσαν μαζι ενα καινουργιο metroid στο Wii U και το killzone στο PS4.E δε νομιζω να πιστευει κανενας για το ποιος θα ειναι ο νικηρτης και που θα πεσει το ενδιαφερον του κοσμου.

Να γεινει η NINTENDO third party studio και να μην βγαζει κονσολες το θελουν ολοι οι ανταγωνιστες αλλα δεν προκυται να το δουν ποτε.Αν σκεφτοταν εστω και ελαχιστα κατι τετοιο οι ανθρωποι της τοτε σιγουρα θα βλεπαμε εστω και κατι πολυ μικρο στα smartphones αλλα δεν προκυται να γιννει αυτο.Η NINTENDO ειναι εδω ειναι δυνατη και δουλευουν πυρετωδως για τα καινουργια παιχνιδια σε Wii U και 3DS.Oλα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε και κανεις δεν μπορει να ξερει τι θα γιννει στο μελον και να κανει αναλυσεις περι αναλυσεων για το μελον εταιριων και μια κοσνολα που εχει μολις 3 μηνες στην αγορα να την εχουν πεθαμενη και μια κονσολα που δεν εχει κυκλοφορηση ακομα να λενε οτι θα σαρωσει.
 
Σε καποια ειδη παιχνιδιων χρειαζονται τα 60fps αλλιως το παιχνιδι δεν φαινεται πολυ ομαλο.(πχ. racing, fps, γρηγορα platforms). Με τα specs που ειδα απο το νεο ps4 θεωρησα δεδομενο οτι μιλαμε για 60fps, αλλα απο τι φαινεται δεν θα ειναι.

Αυτο το πραγμα με το μισος κατα της Nintendo εχει παραγινει τον τελευταιο καιρο (δεν μιλαω για το φορουμ εδω αλλα γενικοτερα) . Ειναι αληθεια οτι τελικα υπαρχει ελειψη νεων παιχνιδιων εδω και 1-2 μηνες αλλα δεν μπορεις να ξεγραφεις μια εταιρια τοσο νωρις. Οτι θα βγουνε καλα παιχνιδια θα βγουνε, το θεμα ειναι το timing και να δουμε και τι θα γινει με τα multiplatform που θα βαγινουν για ps4, θα μπορουν να γινουν port στο Wii U; Φανταζομαι μια λυση για το Wii U θα ηταν με τα firmware updates να κοψει ram απο αυτην που ειναι για το λειτουργικο(εδω win xp τρεχουν και χαλανε 500mb, νομιζω το 1gb ειναι υπερβολικο) και να την δωσει σε αυτην που ειναι παιχνιδια.
 
Επειδη ειναι νωρις για την Νιντυ,ειναι νωρις να μιλαμε και για τα 30fps απο ενα prepreprerelease demo.
 
Πίσω
Μπλουζα