Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.433
Mην συγκρίνεις τα tablets με το pad του Wii. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τα tablets μπορεί να έχουν καλύτερη οθόνη, multi-touch και άλλα τέτοια ωραία, είναι καλά και χρήσιμα μηχανήματα αλλά παιχνιδομηχανές ΔΕΝ είναι και ούτε θα γίνουν ποτέ. Και 10 δισεκατομμύρια να πουλήσουν δεν γίνονται gaming machines. Γιατί πολύ απλά με το touch screen είναι πολύ περιορισμένα τα genres που μπορούν να παιχτούν σοβαρά. Puzzles, turn based strategy, άντε και κανα point & click. Τα υπόλοιπα με το ζόρι περνάνε σαν "games". Το WiiU pad είναι εξοπλισμένο με μπόλικα κουμπιά αναλογικούς κλπ και έχει και την touch οπότε καλύπτονται ΟΛΑ τα genres με άνεση. Είναι φτιαγμένο για gaming και μόνο. Internet browsing και άλλα διάφορα είναι απλά bonus. Δεν με νοιάζει αν τα κάνει καλά ή όχι. Για παιχνιδομηχανή μια χαρά το κάνει και αυτό.Shock είπε:Κοίτα αν μιλάμε για παιχνίδια σε pad υπάρχουν ήδη χιλιάδες σε άλλη κονσόλα που τη παίρνεις και μαζί σου, έχει καλύτερο management, δε πληρώνει ο developer ένα νεφρό για το SDK και υπάρχει στην αγορά ήδη. Αν περιμένεις να βγάλουν κάτι ειδικά για το WiiU επειδή είναι Ν να σου πω ότι παλιά ίσως, σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα και αύριο ακόμα περισσότερο.
Και δεν θα έλεγα ότι η άψογη συνεργασία κονσόλας-pad χωρίς το παραμικρό lag στην οθόνη είναι παρωχημένη τεχνολογία... Δεν ξέρω αν έχεις παίξει ποτέ αλλά αυτή η φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Δίνει πολύ καλή αίσθηση στον χειρισμό και προσθέτει στον εθισμό γιατί δεν κουράζει, ούτε σε εκνευρίζει. Σε μία γενιά που έκανε τον ορισμό "input lag" γνωστό σε όλον τον κόσμο, κάτι τέτοιο είναι ένα μικρό τεχνολογικό επίτευγμα.
Τώρα αν η Nintendo καταφέρει και εκμεταλλευτεί σωστά το pad με καλά games έχει καλώς. Είναι νωρίς ακόμα, έχει μέλλον. Αν όχι θα το κράξω κι εγώ με βροντερή φωνή όπως κράζω και το Wii. Για τα γραφικά του δεν έχω λόγο να το κράξω.
Και μιας και με ρώτησες, το MGS4 και το Uncharted δεν μου αρέσουν προσωπικά. Και τα δύο, μαζί με το μισητό OtherM (καθώς και άλλα πολλά games που δεν θα κάτσω να αναφέρω) εκπροσωπούν όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν πάει πίσω το gaming κατά την άποψή μου. Αν θες να σου πω ποια games ήταν τα αγαπημένα μου σε αυτήν την γενιά θα μπορείς να καταλάβεις και τι είναι αυτό που ψάχνω σε ένα game. Portal 1-2, Dark Souls, Bioshock 1-2, Metroid Prime 3 (αν και το θεωρώ το χειρότερο Prime).
Δεν είμαι κανένας retromaniac γεροπερίεργος που είναι κατά της τεχνολογίας. Κι εμένα μου αρέσουν τα γραφικά. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι ότι το gaming έχει πάει πολύ πίσω λόγω απλοποίησης του gameplay και γιατί ο κόσμος προτιμάει να βλέπει και όχι να παίζει. Εμένα αν δεν μου ερεθίσει το μυαλό λίγο ένα game, αν δεν με παιδέψει λίγο να με βάλει στον κόσμο του απλά βαριέμαι και θέλω να κάνω κάτι άλλο. Τώρα βολεύομαι με παλιά παιχνίδια στο PC που δεν τα είχα παίξει και πραγματικά ευχαριστιέμαι. Γι αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να εντυπωσιαστώ από το PS4 και ένα game όπως το Killzone ας πούμε. Καλά, ειδικά το Killzone demo φαινόταν όσο generic και όσο κλισέ μπορούσε να είναι ένα mainstream FPS. Προτιμώ 1000 φορές να παίξω το System Shock 2 που παίζω τώρα και έχω ενθουσιαστεί με την ατμόσφαιρα και το gameplay του.
Αρα λοιπόν καταλήγω στο ότι αν είναι να θάψω το WiiU θα το κάνω όταν θα δω ότι δεν έβγαλε καλά gameς. Αλλά να το θάψω μόνο και μόνο γιατί δεν είναι τόσο δυνατό όσο το PS4 δεν έχω κανέναν λόγο. Ελπίζω όταν βγουν οι next-gen να πέσει και λίγο η τιμή του ωστε να δικαιολογείται λίγο περισσότερο η περιορισμένη του ιπποδύναμη. Αν ή διαφορά στην τιμή είναι ανάλογη με την διαφορά στα γραφικά τότε δεν θα υπάρχει λόγος να κράζουμε το μηχάνημα μόνο και μόνο για τα γραφικά του.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: