Απόψεις περί Next Gen [Casual Vs Hardcore]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Shock είπε:
Επειδή κάποτε δούλευα σε ένα περιοδικό πληροφορικής που τεύχη του τυγχάνει να έχουμε και εδώ μέσα, μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι ότι: ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τις διαφημίσεις και τα χρήματα. Από την άλλη όσα λεφτά και να σπρώξει μια εταιρία, αν το προιόν της δεν έχει τα φόντα, θαύματα δεν γίνονται.
Δεν λέω ότι η Nintendo είναι τέλεια κι εγώ ο ίδιος την κράζω περισσότερο από όλους εδώ μέσα ίσως. Μπορεί να στριφογυρνάει το N64 logo στο avatar μου αλλά fanboy εταιριών δεν είμαι. Είμαι μόνο fanboy παιχνιδιών. Δεν ξέρω σε ποιο περιοδικό δούλεψες αλλά εγώ θα σου πω για το games, μπορεί να μην είχε φόντα το N64 (όπως λες) λόγω κασέτας, παιδικών παιχνιδιών φαντάζομαι και άλλων μειονεκτημάτων που παραφουσκώθηκαν, όταν όμως έβγαζε διαμάντια όπως Goldeneye, Banjo Kazooie κλπ όλοι σταματούσαν για λίγο το θάψιμο και υπήρχε ένας σεβασμός.... εκτός από την Ελλάδα. Γιατί ο Ελληνικός τύπος (δεν μιλάω για τις μεταφράσεις ξένων περιοδικών) έκαναν τα στραβά μάτια ακόμα και στα λίγα καλά της Nintendo. Ενα αριστούργημα που έκανε πάταγο στο εξωτερικό θα το πασσάρανε εδώ με έναν χλιαρό τρόπο του στυλ "απλά ένα καλούτσικο (με πολλά προβλήματα πάντα) game επιτέλους, βαρεθήκαμε τις χαζομάρες και τις θολούρες" Ακόμα και τότε δεν ξεχνούσαν ποτέ να αναφέρουν τα μειονεκτήματα και να ρίξουν βάρος σε αυτά.

Πιστεύω ότι αυτή η επικέντρωση στα μειονεκτήματα της Nintendo και το ψιλοθάψιμο των πλεονεκτιμάτων συμβαίνει γενικώς και σήμερα, σε κάποιο βαθμό ενώ το αντίστροφο συμβαίνει στην Sony/Microsoft/Apple. Πάντα από τα media εννοώ.

herco είπε:
Πως τα οριοθετεις το "ανεκαθεν" και τα "μπαζα" ?
Είναι Nintendo. Το hardware είναι για τα μπάζα by default εννοείται.

DarkSynbios είπε:
Σε καποια σημεια εχεις δικιο περι Ν64 αλλα δεν ηταν μονο η Nintendo εκεινη την εποχη που ετρωγε το θαψιμο.Οσον αφορα το περιοδικο GAMES που λες ητανε το πιο ακυρο περιοδικο που κυκλοφορουσε στην Ελληνικη αγορα(λες και υπηρχανε πολλα),με τις ακυρες βαθμολογιες στα review παιχνιδιων και σαφως οταν το επιανες εσταζε πολυ σαλιο..
Εννοείται, τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για την Sega σε χειρότερο βαθμό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shock είπε:
Έτσι και με την Nintendo από τη στιγμή που έχει άλλη φιλοσοφία στα παιχνίδια της (1) και από τη στιγμή που ανέκαθεν είχε hardware για τα μπάζα ώστε να μην επιτρέπει να γίνονται port απαιτητικοί τίτλοι (2), πάντα θα υπάρχει κόσμος (όπως ο Πάνος) που δεν θα τη γουστάρει με τίποτα.
Οσον αφορα το hardware που λες πιστευω θα αναφερεσαι μονο στο Wii σωστα;
 
Μισό λεπτό γιατί θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια. Μαζί σας και εγώ, τα παιχνίδια πάνω απ' όλα και τα σχετικά, αλλά ρε παιδιά θέλετε και επεξήγηση στο "το hardware είναι για τα μπάζα"?

Κράζουμε την Sony για τον Cell αλλά δε βλέπαμε τα δικά μας χάλια με το hardware των Wii-WiiU-DS-3DS ?

Εδώ ακούγαμε και διαβάζαμε ότι η GPU του WiiU θα κάνει παπάδες και τελικά αποδείχτηκε ότι είναι μια mobile GPU της σειράς! Για όνομα δηλαδή :)

Με τι να συγκρίνω το hardware του 3DS? Φυσικά όχι με το Vita θα είναι αστείο, με τι όμως? με τις Κινεζιές? Μήπως το 3D μέρος το θυμάται πια η Nintendo? Γιατί δε βλέπω τώρα τελευταία να το προμοτάρει ιδιαίτερα.

Μαζί σας, στην εποχή του το SNES έδινε ρέστα, αλλά μετά? Το GC κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με το Xbox 1, διαβάστε στο τέλος του άρθρου τι είχε κάνει με τη μνήμη του η Ν και πείτε μου λίγο τη λογική πίσω από αυτό.

Να μη πω για το Wii. Fixed function Pipeline?

Θέλετε να πιάσουμε το 3DS? Η GPU του είναι για γέλια και ρε παιδιά είναι παιχνιδομηχανή, πρέπει να έχει σοβαρό hardware ώστε να δίνει σε όσους developers θέλουν την ισχύ που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν αυτό που σκέφτονται. Ας μην έχει τετραπύρηνες PowerVR, ας έχει κάτι πιο γήινο, όχι αυτό που πήγανε και βάλανε και για όνομα... OpenGL 1.1 ? Μιλάμε για ένα σύστημα που θα μείνει τουλάχιστον 5 χρόνια, πως το βγάζεις με 1.1? *

Είναι συνεχώς σαν να βάζει τρικλοποδιές στους developers της!

* Έχει shaders αλλά δεν είναι 2.0 compliant! Για όνομα δηλαδή!
 
To Games ειναι ηταν το χειροτερο περιοδικο που εχει περασει και πραγματικα τι να πρωτοπει κανεις γιαυτο.Απο βαθμολογιες απο Reviews και γενικα το γλυψιμο που εριχνε ηταν αλλο πραγμα.Το κακο ειναι οτι αγορασα πολλα τευχη εκεινα τα χρονια και ακομα τα εχω.Που θα παει θα τα ξεφορτωθω.Ωσο για το Hardware νομιζω οτι χασαμε την ουσια και το νοημα ειδικα απο ολα εχω γραψει στην προηγουμενη σελιδα.Οπως εγραψα και λεω παντα δεν μπορει καποιος να συγκρινει την NINTENDO με τους αλλους δυο ωσον αφορα το Hardware εννοοιται αυτο και μονο ενας τυφλος θα μπορουσε να το κανει.Δεν συγκρινουμε το Wii με τα xbox360,ps3 ουτε το Wii U με τo ps4 και το καινουργιο xbox.Eκεεινο που με τρελενει ειαι η αντιμετωπιση που εχει η NINTENDO και ποτε δεν βλεπουν κατι καλο σαυτην και παντα βλεπουν τα καλητερα σε ολους τους αλλους.Δεν γεινεται τα ιδια πραγματα που για την NINTENDO τα θεωρουν αποτυχιες και casualies οταν τα κανουν οι αλλοι να ειναι φοβερα και απιστευτα.Δεν γεινεται να απαξιωνουμε παιχνιδια μονο και μονο επειδη ειναι σε κονσολα της NINTENDO και ειδικα απο ατομα που δεν εχουν ιδεα απο τα συγκεκριμενα παιχνιδια γιατι δεν τα εχουν παιξει ποτε τους.Ναι δεν εχει το Wii U Ηardware εφαμηλο με της αλλες δυο κονσολες αλλα ποιος θα δυαμαρτυρηθει δηλαδη αν τα παιχνιδια εχουν γραφικα οπως το νεο RPG της monolith σε 1080p 60fps που μην ξεχναμε οτι ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο αναπτυξης.Ε μην τρελαθουμε κιολας.Εχει ζαλιστει ο κοσμος απο τα specs και τους αριθμους και εχουν αφηση τα παιχνιδια στην ακρη.Ε δειτε και την πορεια του παντοδυναμου psvita αμα γουστατερετε αριθμους και δειτε και την πορεια του 3DS με την GPU που ειναι για γελια οπως ειπε ο αντωνης παραπανω.

 
Βασίλη θα σε χάλαγε δηλαδή να είχες τα παιχνίδια της Ν με το hardware του Vita? Δε λέμε προτιμούμε specs over games νομίζω ότι το έγραψα παραπάνω. Σχολίασα το γεγονός ότι τα παιχνίδια που γουστάρουν ΠΟΛΛΟΙ (όπως ο Πάνος) είναι αδύνατον να παιχτούν σε hardware της Ν τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν γενιές παιχνιδιών που μπορεί εσένα να μη σε ακουμπάνε (βάλε και εμένα μαζί) αλλά υπάρχει κόσμος που θα ήθελε να παίξει.

Είναι προτιμότερο να έχεις τη δύναμη ώστε να τη χρησιμοποιήσεις όπου χρειαστεί παρά να προσπαθείς να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι.
 
Aντωνη φυσικα και δεν θα με χαλαγε να ειχε το 3DS την ισχυ του Vita και συμφωνω σαυτο που λες γιατι δεν θα μπορουσα να φανταστω πχ το Halo 4 στο Wii.Οχι οτι δεν θα μπορουσαν να το φτιαξουν αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα ειχε καμια σχεση στον τεχνικο τομεα απο οτι εχει στο xbox360 και δεν θα μπορουσαν να φτιαξουν το παιχνιδι οπως θα το ηθελαν οι δημιουργοι του.Απλα το Watch dogs πχ αν το παρω οταν κυκλοφορησει δεν θα με χαλασει να το παιξω στο Wii U και ας ειναι σε γενικες γραμμες κατωτερο απο οτι θα ειναι στο ps4.Kαι δεν νομιζω να εχει κανεις προβλημα μαυτο αν απο τα 10 multiplatform τα 8 πχ κυκλοφορουνε και στο Wii U.Αν ομως απο τα 10 κυκλοφορουνε τα 4 τοτε θα αρχισει η γκρινια οχι απο μενα που ειναι οπαδος και αυτα που θελω να παιξω θα τα παιξω αλλα απο τον πολυ κοσμο που θα στραφει στης αλλες κονσολες και οχι στο Wii U.Γενικα παντως μια κονσολα που θα μπορει να με δωσει αν και ανισχυρη απο της αλλες παιχνιδια σε 1080p 60fps ε δεν μπορω και να την ξεγραψω οπως κανουνε οι παντες της στιγμη που αυτη η κονσολα υπαρχει στην αγορα μολις 3 μηνες.
 
Χαίρομαι που συμφωνούμε. Να πάω την κουβέντα ένα βήμα παραπέρα λοιπόν.

Αυριο λοιπόν στο WiiU θα μπορούμε (ελπίζουμε γιατί ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα) να παίξουμε παιχνίδια που έπαιζαν ως τώρα στα 360/PS3 μιας και το hardware τους πλέον είναι συγκρίσιμο.

Αύριο όμως βγαίνει και το PS4 με απλή αρχιτεκτονική x86 κσι ΠΟΛΥ καλύτερα specs. Πως θα κάνουν port στο WiiU έναν τίτλο που θα απαιτεί πλέον 8 GBs Ram για παράδειγμα?

Συζητάμε λοιπόν για το αν θα μπορούν πλέον οι κάτοχοι Ν κονσόλας να παίζουν "παλιά" παιχνίδια? Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα και κάτι ακόμα.

Σας ακούω να φωνάζετε τόσο καιρό για τους περιβόητους Ν τίτλους και να λέτε για το "πόσο αδικούνται"και ότι "οι άλλοι δεν ξέρουν και μιλάνε" και τα σχετικά.

Αυτό δε δουλεύει και αντίστροφα? Επειδή δεν αρέσει σε εσάς το Killzone II, το Uncharted, το Halo, το Forza και τόσα άλλα παιχνίδια δε σημαίνει ότι δεν είναι παιχνιδάρες. Θέλετε να μου δείξετε έναν τίτλο σαν το Heavy Rain σε κονσόλα της Ν? Για μένα τίτλος που αξίζει αγορά PS3! Ένα σοβαρό racing game? ή όλα αρχίζουν και τελιώνουν στο Mario Kart? (που σημειωτέον λατρεύω). '

Οπως λατρεύω και το Mario Galaxy! Ξέρεις όμως τι παρατήρησα? Ότι το έχουν φτιάξει επίτηδες έτσι ώστε να μη μπορώ να το φανταστώ HD. Επίτηδες έχουν δώσει τέτοιο ύφος στο παιχνίδι, σαν τα παλιά 2D adventures που όταν έγιναν 3D μας χάλασαν, Δεν ξέρω αν έδωσα καλό παράδειγμα, στο μυαλό μου έρχεται ο Larry που δεν δέχομαι την 3D ύπαρξη του, πρέπει να είναι μια καρικατούρα. Τεσπα προσπάθησα :)

Δεχόμενοι στην Ν ότι δεν πρόκειται να έχουν καλό hardware γιατί απλά δεν μπορούν να κερδίσουν αυτό τον αγώνα προσπαθούν και φτιάχνουν με συγκεκριμένο τρόπο τα παιχνίδια.

Το νόμισμα έχει δύο όψεις :)
 
Αντωνη το ξερω οτι το post που εγραψα στο θεμα για το ps4 ειναι μεγαλο αλλα αν το διαβασες δεν θα εγραφες τζαμπα τα περισσοτερα απο αυτα που εγραψες γιατι συμφωνουμαι απολυτα δεν διαφωνουμαι σε κατι.Δεν ξερω τι κανουν αλλοι και δεν με ενδιαφεροι αλλα οπως εγραψα εγω για την παρτη μου τα γουστα ειναι γουστα.Εγω δεν γουσταρω το killzone ουτε το infamous οπως και καποιος αλλος δεν γουσταρει τα zelda και τα mario γιαυτο και θα αγορασει κονσολα για να παιζει αυτα που θελει να παιζει και αυτα που του αρεσουν.Δεν θα πω εγω οτι το uncharted και το forza δεν ειναι καλα παιχνιδια επειδη δεν μαρεσουν αυτο θα σημαινε κομπλεξ και γω κομπλεξικος δεν ειμαι.H ΝΙΝΤΕΝDO ειναι δεδομενο οτι δεν μπορει να φτιαξει hardware αναλογο με της νεες κονσολες γιαυτο και επικεντρωνεται σε αλλα πραγματα οπως το Wii U Gamepad αλλα και στα πολλα first party της που ειναι δεδομενο οτι θα κανουν επιτυχια.Αν σε ενα,δυο χρονια ομως το Wii U ξεσκιζει σε πωλησεις και παει πολυ καλα και 18GB Ram να απαιτει καποιο παιχνιδι σε χρονο ρεκορ θα βρουνε τροπο να το κανουν port στο Wii U.To ιδιο σημβαινει με το 3DS που ξεσκιζει και ολες οι αποκλειστικοτητες βγαινουν εκει ενω μεμ το παντοδυναμο vita που θα μπορουσαν να κανουν παπαδες εκει δεν ασχολειται κανενας.Οπως ειπες το νομισμα εχει δυο οψεις.
 
metalcandyman είπε:
Αν σε ενα,δυο χρονια ομως το Wii U ξεσκιζει σε πωλησεις και παει πολυ καλα και 18GB Ram να απαιτει καποιο παιχνιδι σε χρονο ρεκορ θα βρουνε τροπο να το κανουν port στο Wii U.To ιδιο σημβαινει με το 3DS που ξεσκιζει και ολες οι αποκλειστικοτητες βγαινουν εκει ενω μεμ το παντοδυναμο vita που θα μπορουσαν να κανουν παπαδες εκει δεν ασχολειται κανενας.Οπως ειπες το νομισμα εχει δυο οψεις.
To Wii είχε απίστευτα πολλές πωλήσεις. Ποια απαιτητικά παιχνίδια έγιναν port από το 360 ?(δε μιλάω φυσικά για exclusives) και τι πωλήσεις έκαναν.

Τώρα όσο για το Vita, δεν ασχολούνται μαζί τους γιατί οι εταιρίες θέλουν να βγάλουν λεφτά. Και τα λεφτά είναι αυτή τη στιγμή αλλού, αλήθεια πόσες εταιρίες πλην της Nintendo ασχολούνται με το 3DS? (και πόσα χρήματα ρίχνουν εκεί).

Μετά δες τι γίνεται στις υπόλοιπες αγορές και τι χρήματα πέφτουν. Τα handhelds έχουν πεθάνει
 
Το θεμα ειναι οτι δεν μιλαμε για το Wii και τα xbox360,ps3 αλλα για το Wii U και τα ps4,xbox.Δεν υπηρχε περιπτωση να κατσει ο καθε Developer και να φτιαξει ενα Halo 4 η ενα Uncharted στο Wii την στιγμη που η διαφορα ισχυς ηταν χαοτικη ασχετα αν το Wii ειναι η κονσολα με της μεγαλητερες πωλησεις αυτη την γενια.Το Wii U ομως σε σχεση με τους αλλους δεν θα εχει αυτη την τεραστια διαφορα που ειχε το Wii.Aν ηταν ετσι δεν θα βλεπαμε ποτε ενα Watch dogs στο Wii U οπως θα δουμε τωρα απλα με καποια θυσια στα γραφικα που συμφωνα με τους Devs δεν θα ειναι και πολυ μεγαλη.Οποτε αν παει καλα το Wii U σε πωλησεις το θεωρω δεδομενο οτι θα προσελκυσει περισσοτερα multiplatform.

Avanquest,Square enix,Capcom,konami,intelligent systems,Atlus,Sega,EA,Namco bandai,Level 5,team ninja,hudson soft,Disney interactive studios,Retro studios,Project aces,Wayforward technologies,Tamsoft,Gameloft,Astec 21,Ubisoft,Dreams,Double helix games,Monkey bar games,Gae,nippon ichi software,Gaijin games,Arc system works,Giant media groups,castle call,Farsight studios,Arika,mercury steam,locomotive games,papaya studio,nicalis,acquire,zoe mod,aq interactive,Agatsuma entertainment modes,art co,indieszero,gakken,omega force,dreamrift,blossomsoft,codemasters birmingham και δεκαδες αλλοι που βαριεμαι να γραψω ειναι αυτοι που ασχολουνται με το 3DS εκτος απο την NINTENDO γιατι το 3DS πουλαει σαν τρελο.Τα Ηandhelds γενικοτερα μπορει να εχουν πεθανει αλλα τα Handhelds της NINTENDO ζουν και βασιλευουν κανουν φανταστικες πωλησεις και μην ξεχναμε οτι η πρωτη κονσολα σε πωλησεις παγκοσμιως ειναι φορητο ειναι της ΝΙΝΤΕΝDO και ειναι το DS.
 
Εγώ πιστεύω ότι το θέμα με τα γραφικά έχει παραγίνει πλέον ενώ έχουμε φτάσει πια εδώ και καιρό στο σημείο που οι κόσμοι των videogames είναι πειστικότατοι. Τα γραφικά που βγάζουν οι τωρινές κονσόλες είναι υπέραρκετά για μένα και δεν θα με πείραζε να έμεναν έτσι και για άλλα 5 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι βελτιώνονται τα γραφικά ενώ τα gameplay, ΑΙ κλπ έχουν μείνει στάσιμα και απαρχαιωμένα. Δεν δικαιολογώ με τίποτα πως ένα από τα αγαπημένα μου genres (FPS) έχει καταντήσει να είναι πιο ρηχό από ότι ήταν το επίπεδο των games που παίζαμε στο Atari 2600. Παντού βλέπω γραφικά και κινηματογραφικά cutscenes και voice acting επιπέδου hollywood αλλά από gameplay.... αραιά και που.

Οπότε πραγματικά ούτε που με νοιάζει πόσο δυνατό ή αδύναμο είναι πλέον ένα μηχάνημα. Ρωτάς αν θα ήταν καλύτερα το WiiU να είχε την δύναμη ενός PS4. Ναι αλλά:

Θα ήταν καταρχάς και πολύ πιο ακριβό. Δεν λέω ότι το WiiU είναι φτηνό απλά λέω φαντάσου πόσο ακριβό θα ήταν αν είχε παρόμοιο hardware επιπέδου PS4 και είχε και το pad με την οθόνη. Και πραγματικά προτιμώ το pad γιατί σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει η Nintendo με αυτό, άσχετα αν τα καταφέρει στο τέλος ή όχι. Επίσης πιστεύω ότι πουσάρουν υπερβολικά το hardware πολύ πέρα από τις προδιαγραφές κάθε εποχής. Τα PS3/360 ήταν εκτός προδιαγραφών όταν βγήκαν και αυτό σήμαινε πολλά τεχνικά προβλήματα και πολλές νεκρές κονσόλες. Επρεπε να περάσουν 4-5 χρόνια και ένα σωρό hardware revisions (με μικρότερα πιο μοντέρνα chips) για να ισορροπήσει το πράγμα κάπως. Υπάρχει λόγος που τα gaming PCs είναι στημένα σε μεγάλα κουτιά με μεγάλες ψύκτρες και ανεμιστήρες. Τουλάχιστον ξέρω ότι το Wii μου, λογικά, θα ζει ακόμα και όταν θα είναι Retro.

Μετά είναι και το θέμα ότι ρίχνουν πολύ βάρος οι devs στα γραφικά και τον εντυπωσιασμό και όλα τα άλλα τα αγνοούν. Αυτό που λέμε "αυτό που φαντάζονται οι devs" εννοούμε αποκλειστικά και μόνο την εικόνα. Ποτέ δεν βάζουμε στο σακί το gameplay. Ε, ίσως είναι η ώρα να εξελιχθεί και αυτό. Ισως ένα "underpowered" μηχάνημα σαν το WiiU να δώσει μία ώθηση σε κάποιον developer να φτιάξει ένα παιχνίδι που να έχει ενδιαφέρον και όχι απλά γραφικά. Το Wii απέτυχε σε αυτό λόγω motion controls αλλά πιστεύω ότι το WiiU με το Pad έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες και θα τα καταφέρει, τουλάχιστον σε επίπεδο first party software (μου αρκεί).

Επίσης, δεν χρειάζεσαι ντε και καλά καλύτερο hardware για να δεις πιο όμορφα games. Τεχνικώς καλύτερα γραφικά δεν σημαίνει και πιο όμορφο. To Metroid Prime 3 ήταν πολύ πιο όμορφο από το Halo 3, τουλάχιστον για μένα. To Silent Hill στο Wii ήταν πολύ πιο όμορφο από το Silent Hill στο 360 γιατί είχε καλύτερο σχεδιασμό στους χώρους. Το Shadow of Colossus χαίρομαι ακόμα και τώρα να το βλέπω ενώ το Crysis 2 ή το Farcry 2 δεν μου προκαλούν κανένα ερέθισμα ή οπτικό ενδιαφέρον απολύτως. ΟΥΑΑΟΥΥΥ τα φύλλα του δέντρου είναι σαν αληθινά!!!! Ε, και? Και έξω από το σπίτι μου τα δέντρα σαν αληθινά είναι. Το θέμα είναι, οκ, καλά τα γραφικά αλλά ακόμα καλύτερα είναι και η φαντασία ή ο σχεδιασμός. Το να κάνεις απλά copy paste την πραγματικότητα δεν είναι πάντα το καλύτερο αλλά οκ, αυτό έχει να κάνει και με το genre (πχ τα ρεαλιστικά γραφικά ανεβάζουν πολύ ένα game σαν το GTA). Τουλάχιστον όμως σε ένα WiiU ίσως αναγκαστούν να φτιάξουν κάτι ενδιαφέρον σχεδιαστικά για να εντυπωσιάσουν αντί απλά να κοτσάρουν textures 4000x4000 τα οποία είναι λες και τα πήραν από κανένα addon πακέτο με υφές του photoshop.

Τι πάει να πει tesselation, τι πάει να πει high res textures? Αν αυτό που βλέπω δεν έχει ενδιαφέρον, τι να το κάνω αν είναι τίγκα στα εφέ και τα features? Αν ήθελα απλά να δω graphic demos θα κατέβαζα κανένα από το site της Nvidia να δω, ή θα έτρεχα το 3D Mark.

Εγώ προσωπικά από PS4 και XBOX δεν περιμένω τίποτε παραπάνω από τα ίδια και τα ίδια, τα ίδια γραμμικά braindead shooters, τα ίδια γραμμικά κινηματογραφικά action games με πολλά cutscenes, voice acting από τον τάδε διάσημο, QTEs, hand holding κλπ και το ξέρω από τώρα ότι όλο το βάρος θα πέσει στα γραφικά και στο πως θα κάνουν τα παιχνίδια να μοιάζουν με ταινίες και τίποτε άλλο. Κρίμα γιατί ο λόγος που μου άρεσαν πάντα τα games ήταν ακριβώς το ότι δεν έμοιαζαν με ταινίες και σημασία είχε να μπεις εσύ ο ίδιος στον κόσμο τους και φυσικά το interactivity το οποίο όσο πάει και περιορίζεται.

I'm not interested.

Και τώρα με συγχωρήτε, έχω και ένα System Shock 2 να τελειώσω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Εγώ πιστεύω ότι το θέμα με τα γραφικά έχει παραγίνει πλέον ενώ έχουμε φτάσει πια εδώ και καιρό στο σημείο που οι κόσμοι των videogames είναι πειστικότατοι. Τα γραφικά που βγάζουν οι τωρινές κονσόλες είναι υπέραρκετά για μένα και δεν θα με πείραζε να έμεναν έτσι και για άλλα 5 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι βελτιώνονται τα γραφικά ενώ τα gameplay, ΑΙ κλπ έχουν μείνει στάσιμα και απαρχαιωμένα. Δεν δικαιολογώ με τίποτα πως ένα από τα αγαπημένα μου genres (FPS) έχει καταντήσει να είναι πιο ρηχό από ότι ήταν το επίπεδο των games που παίζαμε στο Atari 2600. Παντού βλέπω γραφικά και κινηματογραφικά cutscenes και voice acting επιπέδου hollywood αλλά από gameplay.... αραιά και που.
Μα δεν έκρινα αυτό, δεν είπα πουθενά δώστε γραφικά αντί για ουσία. Από την άλλη είδες το MG4 με τα πολλά video και δε σου άρεσε? Γιατί τα βλέπουμε μαύρα-άσπρο μου φαίνεται.

Πολλά "video" (3D είναι) έχει και το Uncharted και? Είναι παιχνιδάρα από όποια πλευρά και να το δούμε.

Υπάρχουν παιχνίδια, μη τα ισοπεδώνουμε όλα απλά σαφώς και συμφωνώ μαζί σου είναι λιγότερα αλλά δε φταίει το ότι βελτιώθηκε η τεχνολογία, ίσως το ότι .. τα είπαμε όλα πλέον?

Γι' αυτό φωνάζω τόσο καιρό ότι το νέο αίμα των indie developers προφανώς σε άλλες πλατφόρμες είναι αυτό που δίνει ζωή αυτή τη στιγμή στην αγορά και κάποιοι έχουν μείνει στο παρελθόν.

Imgema είπε:
Οπότε πραγματικά ούτε που με νοιάζει πόσο δυνατό ή αδύναμο είναι πλέον ένα μηχάνημα. Ρωτάς αν θα ήταν καλύτερα το WiiU να είχε την δύναμη ενός PS4. Ναι αλλά:
Θα έπρεπε να σε νοιάζει γιατί η δύναμη δεν είναι μόνο για τα 3D γραφικά αλλά και για άλλα πράγματα όπως ΑΙ ή πιο σύνθετου game logic. Αλήθεια πόσοι από σας έχουν παίξει κάποιο τελευταίο civilization 5 σε PC να μου πουν στον τελευταίο αιώνα πόση ώρα επεξεργάζεται το ΑΙ τις κινήσεις των αντιπάλων? Μια σύγχρονη GPU δεν είναι μόνο για τα γραφικά αλλά και η physics engine και η OpenCL, αν δεν τα χεις τα πας όλα στην CPU και οι CPUs των κονσολών της Ν είναι χαρακτηριστικά αργές.

Imgema είπε:
Θα ήταν καταρχάς και πολύ πιο ακριβό. Δεν λέω ότι το WiiU είναι φτηνό απλά λέω φαντάσου πόσο ακριβό θα ήταν αν είχε παρόμοιο hardware επιπέδου PS4 και είχε και το pad με την οθόνη. Και πραγματικά προτιμώ το pad γιατί σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει η Nintendo με αυτό, άσχετα αν τα καταφέρει στο τέλος ή όχι. Επίσης πιστεύω ότι πουσάρουν υπερβολικά το hardware πολύ πέρα από τις προδιαγραφές κάθε εποχής. Τα PS3/360 ήταν εκτός προδιαγραφών όταν βγήκαν και αυτό σήμαινε πολλά τεχνικά προβλήματα και πολλές νεκρές κονσόλες. Επρεπε να περάσουν 4-5 χρόνια και ένα σωρό hardware revisions (με μικρότερα πιο μοντέρνα chips) για να ισορροπήσει το πράγμα κάπως. Υπάρχει λόγος που τα gaming PCs είναι στημένα σε μεγάλα κουτιά με μεγάλες ψύκτρες και ανεμιστήρες. Τουλάχιστον ξέρω ότι το Wii μου, λογικά, θα ζει ακόμα και όταν θα είναι Retro.
Μου θυμίζεις τον πατέρα μου που για 20 χρόνια δεν ήθελε να έχει τίποτα ηλεκτρικό πάνω του το αυτοκίνητο γιατί φοβόταν ότι θα χαλάσει :)

Μόνο το 360 είχε προβλήματα και αυτά ήταν από μια ... πάστα. Το PS3 δεν είχε σοβαρό πρόβλημα με το YL. Και μη συγκρίνεις τα PCs είναι σε άλλη κλάση, μια σύγχρονη κάρτα γραφικών σε ένα desktop PC είναι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ πιο δυνατή από μια κονσόλα. Τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και το laptop της δουλειάς μου είναι πιο γρήγορο από μια κονσόλα!

Το ότι η Ν υπερκοστολογεί τα μηχανήματα της δε σας ενοχλεί; Το 3DS είναι κοντά στην τιμή με το Vita από που κι ως που ρε παιδιά; Το pad του WiiU είναι παλιάς τεχνολογίας δεν έχει καν τη νοημοσύνη να δουλέψει αυτόνομο και η τιμή του συστήματος είναι στα >300. ΔΕΝ σχεδίασε επεξεργαστή, ΔΕΝ σχεδίασε GPU, δεν σχεδίασε κάνα πολύπλοκο λειτουργικό σύστημα, ΔΕΝ έχει καμιά φοβερή τεχνολογία πουθενά, γιατί θα έπρεπε να έχει αυτή τη τιμή;

Imgema είπε:
Μετά είναι και το θέμα ότι ρίχνουν πολύ βάρος οι devs στα γραφικά και τον εντυπωσιασμό και όλα τα άλλα τα αγνοούν. Αυτό που λέμε "αυτό που φαντάζονται οι devs" εννοούμε αποκλειστικά και μόνο την εικόνα. Ποτέ δεν βάζουμε στο σακί το gameplay. Ε, ίσως είναι η ώρα να εξελιχθεί και αυτό. Ισως ένα "underpowered" μηχάνημα σαν το WiiU να δώσει μία ώθηση σε κάποιον developer να φτιάξει ένα παιχνίδι που να έχει ενδιαφέρον και όχι απλά γραφικά. Το Wii απέτυχε σε αυτό λόγω motion controls αλλά πιστεύω ότι το WiiU με το Pad έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες και θα τα καταφέρει, τουλάχιστον σε επίπεδο first party software (μου αρκεί).
Κοίτα αν μιλάμε για παιχνίδια σε pad υπάρχουν ήδη χιλιάδες σε άλλη κονσόλα που τη παίρνεις και μαζί σου, έχει καλύτερο management, δε πληρώνει ο developer ένα νεφρό για το SDK και υπάρχει στην αγορά ήδη. Αν περιμένεις να βγάλουν κάτι ειδικά για το WiiU επειδή είναι Ν να σου πω ότι παλιά ίσως, σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα και αύριο ακόμα περισσότερο.

Ρώτησα τον Βασίλη πόσες εταιρίες επενδύουν σοβαρά αυτή τη στιγμή στη Ν και μου αράδειασε κάμποσες. Ψάξε μια-μια και δες πόσες έχουν ψηλά στη λίστα τους τις κονσόλες της Ν. Μετά δες πριν 5 χρόνια πως ήταν τα πράγματα και σύγκρινε. Δείτε την πίτα πως είναι σήμερα που κινείται το χρήμα και η αγορά. Έχω κάνει την ερώτηση πολλές φορές εδώ μέσα ας την ξανακάνω άλλη μια φορά.

Σήμερα που όλα τα λεφτά πάνε σε 5-6 εταιρίες, με την Ν να παραπέει οικονομικά και να χάνει χρήμα στις κονσόλες της όπως έχαναν MS/SONY πριν 5 χρόνια, με τις Google/Apple που χωρίς να ασχολούνται καθόλου με το σπορ βγάζουν τα άντερα τους, με το Steam και κάθε λογής Androidoχρέπι να έρχεται σε ένα μικρό κουτάκι δίπλα στην τηλεόραση μας με μόλις 99ε ειλικρινά τι περιμένουμε να κάνουν οι developers?

Imgema είπε:
Επίσης, δεν χρειάζεσαι ντε και καλά καλύτερο hardware για να δεις πιο όμορφα games. Τεχνικώς καλύτερα γραφικά δεν σημαίνει και πιο όμορφο. To Metroid Prime 3 ήταν πολύ πιο όμορφο από το Halo 3, τουλάχιστον για μένα. To Silent Hill στο Wii ήταν πολύ πιο όμορφο από το Silent Hill στο 360 γιατί είχε καλύτερο σχεδιασμό στους χώρους. Το Shadow of Colossus χαίρομαι ακόμα και τώρα να το βλέπω ενώ το Crysis 2 ή το Farcry 2 δεν μου προκαλούν κανένα ερέθισμα ή οπτικό ενδιαφέρον απολύτως. ΟΥΑΑΟΥΥΥ τα φύλλα του δέντρου είναι σαν αληθινά!!!! Ε, και? Και έξω από το σπίτι μου τα δέντρα σαν αληθινά είναι. Το θέμα είναι, οκ, καλά τα γραφικά αλλά ακόμα καλύτερα είναι και η φαντασία ή ο σχεδιασμός. Το να κάνεις απλά copy paste την πραγματικότητα δεν είναι πάντα το καλύτερο αλλά οκ, αυτό έχει να κάνει και με το genre (πχ τα ρεαλιστικά γραφικά ανεβάζουν πολύ ένα game σαν το GTA). Τουλάχιστον όμως σε ένα WiiU ίσως αναγκαστούν να φτιάξουν κάτι ενδιαφέρον σχεδιαστικά για να εντυπωσιάσουν αντί απλά να κοτσάρουν textures 4000x4000 τα οποία είναι λες και τα πήραν από κανένα addon πακέτο με υφές του photoshop.

Τι πάει να πει tesselation, τι πάει να πει high res textures? Αν αυτό που βλέπω δεν έχει ενδιαφέρον, τι να το κάνω αν είναι τίγκα στα εφέ και τα features? Αν ήθελα απλά να δω graphic demos θα κατέβαζα κανένα από το site της Nvidia να δω, ή θα έτρεχα το 3D Mark.

Εγώ προσωπικά από PS4 και XBOX δεν περιμένω τίποτε παραπάνω από τα ίδια και τα ίδια, τα ίδια γραμμικά braindead shooters, τα ίδια γραμμικά κινηματογραφικά action games με πολλά cutscenes, voice acting από τον τάδε διάσημο, QTEs, hand holding κλπ και το ξέρω από τώρα ότι όλο το βάρος θα πέσει στα γραφικά και στο πως θα κάνουν τα παιχνίδια να μοιάζουν με ταινίες και τίποτε άλλο. Κρίμα γιατί ο λόγος που μου άρεσαν πάντα τα games ήταν ακριβώς το ότι δεν έμοιαζαν με ταινίες και σημασία είχε να μπεις εσύ ο ίδιος στον κόσμο τους και φυσικά το interactivity το οποίο όσο πάει και περιορίζεται.

I'm not interested.

Και τώρα με συγχωρήτε, έχω και ένα System Shock 2 να τελειώσω.
Η χρήση που κάνω αυτόν τον καιρό (και όχι μόνο) στο 360 είναι να παίζω arcades. Ξέρεις, αυτά τα παιχνίδια που κατεβάζεις από το online store της MS που συνήθως είναι μικρότερες παραγωγές απ' ότι τα δισκάκια.

Κάποια στιγμή δες κάποια απλά παιχνίδια όπως το Aegis Wings και πες μου αν θα μπορούσες να τα φανταστείς σε ένα Wii. Προκαταβολικά σου λέω όχι γιατί είναι HD και έχουν ένα απίστευτα fun δικτυακό gameplay που το Wii ακόμα και το U δεν ξέρουν τι είναι γιατί πολύ απλά η Ν αδυνατεί να φτιάξει ένα σοβαρό game center σαν τα live/psn.

Αυτά δεν έχουν κινηματογραφικά cutscreens και είναι άκρως εθιστικά ακόμα και σε single game, τα περισσότερα έχουν απίστευτα γραφικά που εκμεταλλεύονται το hardware για να σε βάλουν μέσα στο παιχνίδι και όχι για να "φωνάξουν". Αξίζουν τη προσοχή σας.
 
Συνεχιζω να μην θεωρω τον WiiU διεκδικητη στη μαχη της επομενης γενιας. Ιδιαιτερα μετα την PS4 "παρουσιαση"...εξαερωθηκε. Δεν περιμενα οτι στο Κυοτο θα πεφταν σε τοσα λαθη. Αποφαση ξυραφι να κανουν το λαγο με underspec-ed μηχανημα και φοβαμαι οτι το ξυρισμα δεν πετυχε...μαλλον σκοτωσε.

Η Sony (αν και δεν μου αρεσει να το παραδεχομαι) εχει τη χρυση ευκαιρια να παρει κεφαλι. Ατου? Τα 8GB unified DDR5 και η δυνατοτητα self publish με χαλαρους ορους που δινει στους indie μια διεξοδο. Αν θα το στουκαρει παλι ή αν το αντεξει οικονομικως...δεν ξερω.

Αν ημουν MS θα πηγαινα για >8 DDR5 ή stacked DDR3 και θα εδινα self publish στο Live ΑΜΕΣΑ διαφημιζοντας την ανωτεροτητα του.
 
@shock

Εγω δεν καταλαβαινω που ακριβως θες να καταληξεις. Αν αυτο ειναι οτι το παρον/μελλον του gaming ανηκει στα τηλεφωνα και στα pads - δεν ειναι ενα μελλον που θα θελα δω... και ισως να μην ειμαι μονο εγω.

Λες οτι τα handhelds πεθαναν - 30 εκατομμυρια πουλησε το 2012 το 3ds - 6 εκατομμυρια πουλησε το Super Mario 3D Land - αν αυτοι ειναι οι πεθαμενοι, ποιοι ειναι οι ζωντανοι ?

Ρωτησες ποια "δυνατα" παιχνιδια του 360 ειδαμε στο Wii - πιθανον κανενα - τουλαχιστον απο αυτα που εσυ θα θελες να δεις. Οι 100 εκατομμυρια χρηστες του Wii προφανως το ηξεραν αλλα δεν εδωσαν σημασια. Ξερεις, δεν αποφασιζει ο κριτικος της αγορας ή καποιο φανμποι το πως θα λειτουργησει και θα κινηθει η αγορα - ΑΝ ηταν ετσι τοτε οι πωλησεις και η υπεραξια των εταιρειων θα ηταν προαποφασισμενη - Δυστυχως για καποιους, αυτο δεν εχει συμβει ποτε.

Επισης - πριν κανουμε κριτικη για "στρατοπεδα" - πρεπει να παραδεχτουμε και καποια πραγματα. Δεν ειναι ολοι του στυλ "πηρα το 360, θα τσακισω/θαψω ολες τις αλλες επιλογες της αγορα !!" - δεν ειμαστε ολοι ετσι. Οπως σου ειπα και πριν παιζω με Wii και PS3 και ειμαι οκ - παλαιοτερα ειχα ΧΒΟΧ (το 1) και ημουν επισης ευχαριστημενος. Αν θελω να παιξω το απολυτο FPS δεν θα περιμενω να το δω στο Wii - Και οποιος θελει να παιξει τα καλυτερα Platform δεν θα κατσει να τα ψαξει στο 360. Αν θες να ανακαλυψεις την απολυτη - μια και μονη - κονσολα που να σου δινει τα παντα - απλα ΔΕΝ υπαρχει. Οποτε καθε μαχη για το ποια ειναι η καλυτερη - ναι μεν ενθουσιαζει - το εχω κανει και εγω - αλλα ειναι μια "μαχη" χωρις νικητη - απλα για να παιζει πολεμο ο Wally.
 
Wally είπε:
Συνεχιζω να μην θεωρω τον WiiU διεκδικητη στη μαχη της επομενης γενιας. Ιδιαιτερα μετα την PS4 "παρουσιαση"...εξαερωθηκε. Δεν περιμενα οτι στο Κυοτο θα πεφταν σε τοσα λαθη. Αποφαση ξυραφι να κανουν το λαγο με underspec-ed μηχανημα και φοβαμαι οτι το ξυρισμα δεν πετυχε...μαλλον σκοτωσε.
Η Sony (αν και δεν μου αρεσει να το παραδεχομαι) εχει τη χρυση ευκαιρια να παρει κεφαλι. Ατου? Τα 8GB unified DDR5 και η δυνατοτητα self publish με χαλαρους ορους που δινει στους indie μια διεξοδο. Αν θα το στουκαρει παλι ή αν το αντεξει οικονομικως...δεν ξερω.

Αν ημουν MS θα πηγαινα για >8 DDR5 ή stacked DDR3 και θα εδινα self publish στο Live ΑΜΕΣΑ διαφημιζοντας την ανωτεροτητα του.
Eσυ ρε φιλε και 16GB DDR5 να ειχε το Wii U και την κορυφαια καρτα γραφικων που υπαρχει μεχρι τωρα τα ιδια θα ελεγες.Μαλον ωσα ελεγες για το Wii και την πατησες δεν σε εκαναν τουλαχιστων να κρατας μικρο καλαθι.
 
Να στε καλα ρε παιδια για τα καλα σας λογια. Με σκλαβωσατε παλι χαχαχαχαχα
 
Με μια μικρη επιβαρυνση στα κανω και ringtone για το winmobile σου :D
 
herco είπε:
Λες οτι τα handhelds πεθαναν - 30 εκατομμυρια πουλησε το 2012 το 3ds - 6 εκατομμυρια πουλησε το Super Mario 3D Land - αν αυτοι ειναι οι πεθαμενοι, ποιοι ειναι οι ζωντανοι ?
Πουλήσανε γιατί πουλάνε τα Pokemon (No1 τίτλος), ξέρεις πόσα παιδάκια περιμένουν πως και πως αυτό το παιχνίδι; Είναι σαν κι εμένα με τα Civilizations ένα πράμα. Επίσης πούλησε με τιμή κάτω του κόστους όταν είχε τα λεφτά και μπορούσε να το κάνει. Θυμάμαι κάποτε κράζαμε την Microsoft που το έκανε αυτό, χρησιμοποιώντας τα χρήματα από τις κερδοφόρες διευθύνσεις :)

Η ίδια η Ν μείωσε τις προσδοκίες λόγω χαμηλώτερων απ' ότι περιμένανε πωλήσεων του 3DS. Την ίδια στιγμή δίπλα στη φέτα των supermarket εκεί που πουλούσανε wii και 360 πουλάνε Κινέζικα tablets των 99ε (βλέπε Angry birds). Το παράδειγμα είναι αληθινό είχαμε πάρει τα πρώτα μας 360 από κει :)

herco είπε:
Ρωτησες ποια "δυνατα" παιχνιδια του 360 ειδαμε στο Wii - πιθανον κανενα - τουλαχιστον απο αυτα που εσυ θα θελες να δεις. Οι 100 εκατομμυρια χρηστες του Wii προφανως το ηξεραν αλλα δεν εδωσαν σημασια.
Διαφωνώ. Πρέπει να δούμε τους λόγους που αγοράζει κάποιος μια συγκεκριμένη κονσόλα, όπως.... ποια παιχνίδια μπορείς να παίξεις. Όπως θυμάσαι είχα αγοράσει το Wii ΠΡΙΝ το 360 και το PS3 ακριβώς λόγω των παιχνιδιών, βασικά ενός παιχνιδιού και μόνο :) Το ίδιο μπορώ να υποθέσω ότι κάνουν πολλοί άλλοι, αγοράζουν 360 μόνο για το Halo ή PS3 μόνο για το Uncharted.

Αν μπορούσα όμως να είχα κάποιους από τους τίτλους των άλλων, καλύτερα γραφικά και ένα σοβαρό λειτουργικό σαν κι αυτό που έχουν τα PS3/360 προφανώς δεν θα ξαναπλήρωνα.

Αυτό λέω, αν έδινε λίγο παραπάνω σημασία στο hardware/software συνδιασμό θα κλείδωνε τους άλλους έξω, θα κράταγε το κλειδί και δε θα μπορούσε κανείς Πάνος να πει τίποτα.

herco είπε:
Ξερεις, δεν αποφασιζει ο κριτικος της αγορας ή καποιο φανμποι το πως θα λειτουργησει και θα κινηθει η αγορα - ΑΝ ηταν ετσι τοτε οι πωλησεις και η υπεραξια των εταιρειων θα ηταν προαποφασισμενη - Δυστυχως για καποιους, αυτο δεν εχει συμβει ποτε.
Μα αυτό δεν είπα και εγώ? Η αγορά κρίνει το τι θα κάνουν οι εταιρίες, όλοι το ίδιο λέμε. Το Wii έφερε τα παιχνίδια στο πλατύ κοινό, σε ανθρώπους που δε θέλανε να κάθονται σε έναν καναπέ και να κουνάνε έναν αντίχειρα αλλά να είναι όρθιοι και να παίζουν ομαδικά παιχνίδια πολλές φορές "απλοικά" όπως το sports ή το Kart. Αυτά είδαν οι αντίπαλοι και ψάξανε εναλλακτικές τύπου move, kinect.

Η κάθε εποχή έχει τα δικά της, αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει το focus

herco είπε:
Επισης - πριν κανουμε κριτικη για "στρατοπεδα" - πρεπει να παραδεχτουμε και καποια πραγματα. Δεν ειναι ολοι του στυλ "πηρα το 360, θα τσακισω/θαψω ολες τις αλλες επιλογες της αγορα !!" - δεν ειμαστε ολοι ετσι. Οπως σου ειπα και πριν παιζω με Wii και PS3 και ειμαι οκ - παλαιοτερα ειχα ΧΒΟΧ (το 1) και ημουν επισης ευχαριστημενος. Αν θελω να παιξω το απολυτο FPS δεν θα περιμενω να το δω στο Wii - Και οποιος θελει να παιξει τα καλυτερα Platform δεν θα κατσει να τα ψαξει στο 360. Αν θες να ανακαλυψεις την απολυτη - μια και μονη - κονσολα που να σου δινει τα παντα - απλα ΔΕΝ υπαρχει. Οποτε καθε μαχη για το ποια ειναι η καλυτερη - ναι μεν ενθουσιαζει - το εχω κανει και εγω - αλλα ειναι μια "μαχη" χωρις νικητη - απλα για να παιζει πολεμο ο Wally.
Είμαι από αυτούς που ήλπιζαν, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι το WiiU θα είναι κάτι ξεχωριστό γιατί η Ν έχει το χρήμα (εν αντιθέσει με τη Sony) και βλέπει το τοίχος που βρίσκεται μπροστά της (γι' αυτό έβαλε και το pad).. Περίμενα ότι θα έκανε τις απλές κινήσεις (που κάνει τώρα η Sony) αλλά... έπεσα έξω.

PS. Είπε καλή κουβέντα ο Πάνος για τη Sony, ή περιλαμβάνει κρυφά μηνύματα το κείμενο του? Κάτσε να το διαβάσω ανάποδα
 
Wally είπε:
Η Sony (αν και δεν μου αρεσει να το παραδεχομαι) εχει τη χρυση ευκαιρια να παρει κεφαλι.
Ιστορικές στιγμές κυρίες και κύριοι. :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα