Απόψεις περί Next Gen [Casual Vs Hardcore]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Συμφωνω απολυτα. Ποιο ειναι ομως το αποτελεσμα που ο Ηρακλης κανει οτι δεν το βλεπει?

Οτι αντι για 8 πυρηνες ακομα, αντι για αλλα 4GB μνημη...θα εχουμε PSEye, Kinect2, οθονη-χειρηστηριο-U.

Σε ποιον αρεσει αυτη η εξελιξη να σηκωσει το χερακι του.
 
Wally είπε:
Συμφωνω απολυτα. Ποιο ειναι ομως το αποτελεσμα που ο Ηρακλης κανει οτι δεν το βλεπει?
Οτι αντι για 8 πυρηνες ακομα, αντι για αλλα 4GB μνημη...θα εχουμε PSEye, Kinect2, οθονη-χειρηστηριο-U.

Σε ποιον αρεσει αυτη η εξελιξη να σηκωσει το χερακι του.
hand up.jpg

Γιατί μία οθόνη αφής, η μία συμπληρωματική κάμερα με έξτρα δυνατότητες μπορούν να προσφέρουν σε ένα παιχνίδι πολύ περισσότερα απ' ότι λίιιιιγο καλύτερα γραφικά.

Γιατί μην νομίζεις ότι με τα λεφτά που θα γλίτωνες από την κάμερα θα έπαιρνες και καμία τεράστια διαφορά στα γραφικά. Και για να μην πω ότι η διαφορά αυτή θα ήταν ακόμα καλύτερα να πήγαινε στην τσέπη σου (200-250? το U, και 300-350? τα PS4BOX δεν τα λες και άσχημα..).

Τώρα αν είσαι τόσο των αριθμών, τον "επιδόσεων", και των παλαβών αναλύσεων, υπάρχουν και τα PC (Και ξεκίνα να μετράς GB, GHz, TFLOPS, W, pixels, και ότι άλλο θέλεις.) ... ;)

Κατά τα άλλα, το Uncharted 4 είτε έχει 5.000.000.000 πολύγονα, είτε 5.500.000.000, το ίδιο θα είναι..

Υ.Γ.: Και μην είχες ελπίδα για 4Κ Uncharted 4!!

Αυτό δεν θα το έβλεπες ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα για τα επόμενα 3-4 χρόνια... :P
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαφωνω αλλα εχεις ενα σκεπτικο.

Σε αυτο ομως που λες για τα PC και για αριθμους και επιδοσεις...ειναι ελαφρως ακυρο (προσωπικα ομιλω), εκτος αν υπαρχουν λεφτα για ξοδεμα.

Στα στατιστικα του Steam (τα οποια αφορουν gaming PCs αφου το Steam παιχνιδια πουλαει) βλεπουμε τα εξης:

Η πιο διαδεδομενη καρτα γραφικων ειναι η Intel HD 3000

Εχουν επι τω πλειστω εως 2GB DDR3 μνημης RAM

Οτι εχουν διπυρηνα CPU στα 2.2 Ghz




Φαντασου τη γινεται με PC κατοχους που απλα "χαζοπαιζουν"

Αρα το μεσο Steam PC δεν κραταει ουτε καντηλι στο 360,PS3 του 2005 (και δεν κοστιζουν και 130 ευρω...)
 
Wally είπε:
Διαφωνω αλλα εχεις ενα σκεπτικο.
Σε αυτο ομως που λες για τα PC και για αριθμους και επιδοσεις...ειναι ελαφρως ακυρο (προσωπικα ομιλω), εκτος αν υπαρχουν λεφτα για ξοδεμα.
Αυτό!!

Να σε ρωτήσω κάτι... όταν στο PC μπορείς να επιλέξεις να ξοδέψεις λεφτά και να φτιάξει ότι θέλεις, γιατί στις κονσόλες να σου τα δώσουν αυτά με το ζόρι, και να σου ζητάνε και 600άρια και 700άρια σε ευρώ, και ειδικά όταν αποδείχτηκε ότι αυτή η τακτική είναι εντελώς λανθασμένη;

Wally είπε:
Στα στατιστικα του Steam (τα οποια αφορουν gaming PCs αφου το Steam παιχνιδια πουλαει) βλεπουμε τα εξης:Η πιο διαδεδομενη καρτα γραφικων ειναι η Intel HD 3000

Εχουν επι τω πλειστω εως 2GB DDR3 μνημης RAM

Οτι εχουν διπυρηνα CPU στα 2.2 Ghz




Φαντασου τη γινεται με PC κατοχους που απλα "χαζοπαιζουν"

Αρα το μεσο Steam PC δεν κραταει ουτε καντηλι στο 360,PS3 του 2005 (και δεν κοστιζουν και 130 ευρω...)

Και αυτό που αναφέρεις είναι απλά το πιο διαδεδομένο PC στο Steam, και αυτό δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι χρήστες του Steam είναι Power Users (Πχ για δοκίμασε να παίξεις το Crisis 3 σε ένα τέτοιο σύστημα..)!

Και φυσικά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αφού το πιο διαδεδομένο PC είναι μία μπαγκατέλα, οι νέες κονσόλες θα πρέπει να είναι τέρατα των 1.000?, και να τρέχουν 4Κ αναλύσεις στις ανύπαρκτες 4Κ τηλεοράσεις (ΟΚ, αν έχεις και θέλεις να δώσεις 1.000? για την κονσόλα, και 20.000 για μία 4Κ τηλεόραση, πάω πάσο.. Μόνο στείλε και ένα γράμα στην MS για το νέο ΧΒΟΧ, για να γελάσουν και λίγο οι άνθρωποι!! :P ).

Edit: Και το PC που αναφέρεις σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι αυτό που λέμε "gaming PC"..

Α! Και μάλλον δεν κατάλαβες και πολύ καλά τι είπα.. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Θα εχουμε μια εξαιρετικη μαχη...ολοι στα οχυρα!
Το καλό για την MS είναι ότι θα βγάλει κάτι ισάξιο αν όχι καλύτερο από την SONY, τώρα που έκανε 1η κίνηση και έδειξε specs.

Όλα θα κριθούν στην τιμή της κάθε κονσόλας και στους τίτλους παιχνιδιών, όσο αφορά τους ουδέτερους gamers γιατί τα fanboys πάντα ακολουθούν.

Η Nintendo έχει βγει knockout ήδη από τα 2 μεγαθήρια.
 
Κάντε ένα διάλειμμα βλέπωντας το Wreck it Ralph, ειναι hardcore :)
 
I'm Gonna Wreck it!

 


tumblr_mimow5U1oo1s5qxvko1_500.gif
 
NextGen: Συζήτηση

Τελικα εχει πολυ μεγαλη πλακα ο θαυμαστος κοσμος του ιντερνετ.Ανθρωποι αλαζουν γνωμες καθε βδομαδα,καποιοι αλλοι εκει που εφτυναν τωρα γλυφουν και καποιοι αλλοι που τα εβλεπαν ολα μαυρα και ζοφερα σε συγκεκριμενα θεματα τωρα τα βλεπουν ολα ροδινα και πανεμορφα.Και επειδη και γω ειμαι ενας κοκος αμμου μεσα σαυτη την τεραστια παραλια που ονομαζεται ιντερνετ ας πω και γω δυο λογακια για την εκδηλωση της sony.Επισης να προειδοποιησω ωσους διαβασουν αυτο το post οτι θα γιννει και αναφορα στη NINTENDO και στο Wii U οχι γιατι ηθελα να το κανω εξαρχης αλλα γιατι αναφερθηκαν αυτα σε διαφορα αλλα posts που αφορουσαν το ps4 και λογικα δεν υπαρχει προβλημα οπως διαπιστωνω η καλητερα καποιους τους πειραζει απλα και μονο οταν εγω εκανα αναφορα στην NINTENDO και στο Wii U σε παλαιοτερα posts.

Kαταρχην ειδαμε η καλητερα δεν ειδαμε το ps4 ουτε καν ενα απλο σχεδιακι ωστε να μας φυγει και η απορια για το πως μπορει να ειναι η κονσολα βρε αδερφε.Mαθαμε ομως τα specs της κονσολας που ειναι εντυπωσιακα κυριως τα 8GB μνημης που προσωπικα τα περιμενα καθως απο την αρχη ειχε αναφερθει οτι πιθανοτατα το νεο xbox θα εχει και αυτο 8GB μνημη οποτε δεν γεινοταν να μεινει πισω η sony.Όλα τα αλλα specs τα ξερουμε πανω κατω εδω και μηνες οποτε δεν ενοιωσα καποια εκπληξη με κανενα απο αυτα.Απ'οσα ξερουμε μεχρι τωρα πανω κατω τα ιδια θα εχει και το νεο xbox απο θεμα cpu επειδη και οι δυο ψωνιζουν απο το ιδιο μαγαζι και ισως την διαφορα να την κανει η GPU που μπορει να ειναι καλητερη.Για την μνημη το πιο πιθανο ειναι να εχει και αυτο 8GB αλλα DDR5 και οχι DD3.Επειδη ομως ο τελευταιος που παρουσιαζει κατι εχει το πλεονεκτημα και ειδικα οταν εχει χρημα που αυτη την στιγμη δεν διαθετει και παρα πολυ η sony εχει το πανω χερι ωστε αν θελει να αλαξει τον μεχρι τωρα σχεδιασμο και να δωσει στον κοσμο κατι ακομα πιο δυνατο.Γενικα ωσον αφορα τα specs του ps4 το αποτελεσμα ειναι ενα πολυ ισχυρο μηχανημα που για να πει καποιος το αντιθετο πρεπει να ειναι προβατο η να εχει τεραστιο κομπλεξ μεσα του.

Κονσολα δεν ειδαμε αλλα ειδαμε παιχνιδια που ετρεχαν σε ενα pc που και καλα θα εχει της ιδιες δυνατοτητες με το ps4 και μπορει για καποια απο αυτα να φαινοταν οτι τα γραφικα ειναι in game αλλα για τα υπολοιπα δεν βαζουμε και το χερι μας στην φωτια.Προσωπικα δεν ειδα κατι που να με εντυπωσιασε τοσο πολυ ωστε να μεινω με το στομα ανοιχτο αλλα πραγματικα καποια απο τα παιχνιδια οπως τα νεο ip της capcom ηταν πολυ ομορφα ητε τα γραφικα ηταν in game οπως ειπα παραπανω ητε οχι.Ειδαμε και καποια αποκλειστικα για το ps4 και καποια multiplatform που δεν θα κατσω να σχολιασω γιατι πολυ απλα τα γουστα ειναι γουστα και ο καθε ενας θα παρει την κονσολα που γουσταρει για να τα παιξει.Για παραδειγμα εμενα με αφηνει παγερα αδιαφορο το killzone η το infamous πχ ενω καποιοι αλλοι τα λατρευουν και μπορει να ειναι και 2 απο τους λογους που θα αγορασουν την κονσολα.Για τους λατρεις του Diablo πολυ ευχαριστα τα νεα που ανακοινωσε η Blizzard και ωσο για το Destiny καλο νεο για τους φιλους των FPS αλλα ελεως με αυτη την Bungie ενα σεναριο εχει ολο κι ολο και το εχει ξεσκισει.Φαντασια μηδεν.Φυσικα οι οποαδοι του Halo κλασικα θα το βρουν εξαιρετικο,φανταστικο,απιστευτο και διαφορα αλλα τετοια ωραια και μονο να μην τα παρει η μπαλα και μα ζαλιζουν με παιχνιδια τυπου call of duty.Αλλα ξεχασα οτι πολυ προτημουνε να παιζουνε ακομα εναν call of duty κλωνο που συμφωνα μαυτους ειναι Hardcore παρα να παιξουν πχ το super mario galaxy γιατι πολυ απλα ειναι παιχνιδι της NINTENDO και δεν μπορει να ειναι Hardcore αλλα και γιατι το κοινο της NINTENDO συμφωνα μαυτους ειναι γκομενες,πιτσιρικια που δεν τους κοβει και πολυ πολυ για το τι θα αγορασουν,διαφορα ατομα που αγορασαν Wii επειδη ηταν της μοδας αλλα και ψιλοασχετοι gamers που απλα λενε οτι μια στο τοσο θα αναψουν την κονσολα και θα παιξουν κατι μονο και μονο για να λενε οτι ασχολουνται.

Σε γενικες γραμμες παντως αν εξερεσουμε αυτα τα παιχνιδια που ειδαμε στην ουσια το μονο πραγμα που μας παρουσιασαν ηταν ενα gamepad το DS4 δηλαδη.Ενα gamepad που οι μονες αλαγες που θα ειχε θα ηταν στης σκανδαλες και στο Design των αναλογικων και θα πηγαινε για ακομα μια δεκαπενταετια αλλα επειδη προλαβε η NINTENDO να κυκλοφορησει ενα gamepad με κανονικη οθονη πανω κοτσαραν και αυτοι ενα touch pad,motion sensor και ολα καλα.Exουμε φυσικα και το περιβοητο share button που θα επιτρεπει να βλεπουν αλλοι το παιχνιδι που θα παιζει καποιος φιλος τους να μπορουν να βοηθανε σε καποιο δυσκολο σημειο που πιθανως να κοληση ο παικτης και διαφορα τετοια.Με την μονη διαφορα οτι ολα αυτα τα εδωσε πρωτη στον λαο η NINTENDO με το Wii U αλλα το μονο που ακουγαμε απο την αρχη που τα ανακοινωσαν ηταν οτι αλλα αυτα ειναι casualies και οτι καταστρεφεις το gaming NINTENDO και διαφορα αλλα τετοια.Τωρα ομως που τα εβαλε και η sony απλα με αλλο ονομα ολα ειναι υπεροχα,φανταστικα,τελεια και τι εκπληκτικο ειναι αυτο το share button και ποσες επιλογες θα μπορει να δωσει στον παικτη και τα σαλια να τρεχουν απο την γλυκα του λογου.Ολα τελεια λοιπον με το DS4 και ολοι αυτοι που γκρινιαζαν και μονο στην σκεψη οτι θα φανε το ιδιο gamepad αλλα δεκαπεντε χρονια και εβγαζαν σπυρια τωρα που τους πεταξαν το ιδιο πραγμα με μια,δυο αλαγες και ενα touch pad πανω και ενα share button εραψαν τα στοματα τους και δεν λενε τιποτα.Φυσικα δεν ειπε κανενας οτι τα DS δεν ηταν καλα gamepads αλλα μιλαω για ολους αυτους που φωναζαν και γκρινιαζαν και τωρα μουγγα.

Επισης οταν η NINTENDO πρωτοεμφανισε το Wii U και στην ουσια αυτο που ειδαμε ηταν το gamepad γιατι πανω σαυτο επικεντρωθηκε αμεσως μετα ολοι πεσαν να την φανε για την φτωχη παρουσιαση και οτι το μονο που εδειξαν ηταν το gamepad και της λειτουργιες του και οτι αυτα δεν ειναι για hardcore players και οτι εχασε το παιχνιδι και διαφορα τετοια.Την στιγμη που το εκανε 1,5 χρονο πριν κυκλοφορησει το Wii U και ενω θα ερχοταν και η επομενη E3 του 2012 που θα παρουσιαζε τα παντα και δεν το εκανε λιγους μηνες πριν κυκλοφορησει η κονσολα οπως εκανε η sony με το ps4.και αντι να βγουν αυτοι που τα ελεγαν αυτα και να πουν τα ιδια περι φτωχικης παρουσιασης και για την sony αντιθετα μαυτα που ειπαν αν τα διαβασει κανενας που δεν ειδε την παρουσιαση θα νομιζει οτι η sony κατεβασε τον ουρανο με τα αστρα και ολους τους πλανητες μαζι αλλα ειπαμε η NINTENDO ειναι για casualies και για μη Hardcore gamers και οταν ακριβως τα ιδια κανει και η sony απλα με αλλο ονομα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Η υποκρησια δηλαδη σε ολο της το μεγαλειο.

Παμε τωρα και στα αλλα.Βackward compatibility δεν υπαρχει στο ps4 οποτε τα παιχνιδια του ps3 που θα ηθελε να τα παιξει καποιος στο ps4 δεν θα μπορει να το κανει με το κανονικο τροπο δηλαδη με το δισκακι οπως και επισης το Dual shock 3 δεν ειναι συμβατο με το ps4.Φυσικα κανενας δεν ασχοληθηκε η γκρινιαξε γιαυτο εκτος απο καποια πολυ χλιαρα σχολια.Φανταστητε αυτο το πραγμα να ειχε γιννει στο Wii U και να μην μπορουσε να παιξει τα παιχνιδια του Wii οπως επισης και τα Wiimotes να μην ηταν συμβατα.Θα την ειχαν σκισει την NINTENDO και μεχρι και σημερα θα εκραζαν.Εκει που η NINTENDO εμφανισε το Miiverse ερχετε η sony και εμφανιζει την GAIKAI.Φυσικα καμια σχεση δεν εχει με το Miiverse που ειναι ενας ολοκληρος κοσμος αλλα δανειζεται πραγματα απο αυτον οπως καποια χαρακτηριστηκα κοινωνικης δυκτιωσης οπως η δυνατοτητα ''spectator'' το να ανταλασουν μηνυματα δηλαδη και να φαινονται στην οθονη του καθενος η να παρει καποιος αλλος στα χερια του το παιχνιδιου ενος τριτου και να τον βοηθησει σε καποια δυσκολη πχ πιστα.Ολα αυτα βεβαια ειναι Hardcore και πολυ ενδιαφεροντα γιατι πολυ απλα ειναι στο ps4 της sony ενω το Miiverse που ειναι 2 κλασης ανωτερο και προσφερει παρα πολυ περισσοτερα απο αυτο ειναι casual επειδη ειναι στο Wii U της NINTENDO και θα αποτυχει η NINTENDO με τετοιες βλακειες.

Ξαναγυρναμε τωρα στο θεμα Backward Compatibility γιατι ειναι και αυτο μερος του GAIKAI και συμφωνα με αυτους τους τυπους ψαχνονται για να κανουν τα παιχνιδια απο ps1,ps2,ps3 διαθεσιμα στους κατοχους ps4 μεσω streaming χωρις καν να εχει καποιος το παιχνιδι στο σκληρο του ενω θα το εχει ηδη πληρωσει.Και εδω θα πεσει πολυ γελιο με την ποιοτητα του ιντερνετ στην ελλαδα γιατι ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα που ωσο να ναι υπαρχουν καλητερες γραμμες και να δω πως καποιος οπως εγω πχ που μενει σε χωριο η ακομα και σε πολη και εχει 2αρα γραμμη θα το καταφερει αυτο το πραγμα.Η sony εχει κανει μεγαλη στροφη στο cloud gaming και μεχρι να το πετυχει οπως θελει ζησε μαη μου να φας τριφυλι ειδικα σε μια χωρα που τα δικτυα της ειναι σε πολλα μερη για τα μπαζα.Στης ανακοινωσης της NINTENDO για το Wii U υποθηκε οτι τα παιχνιδια που εχουμε αγορασμενα απο το eshop του Wii δεν θα μπορουμε να τα παρουμε στο Wii U.Δεν προλαβε να τελειωση τα λογια του ο Iwata και επεσε το ιντερνετ σπο της καταρες και τα μπινελικια και τεραστια κειμενα κατα της NINTENDO γραφτηκαν σε sites και forums.Φυσικα η πρωτη εντυπωση ηταν λανθασμενη γιατι κανονικα μπορουμε να παρουμε οτι εχουμε αγορασει απλα πληρωνουμε κατι μονο αν θελουμε φυσικα για τα εξτρα οπως το να παιζουμε αυτα τα παιχνιδια στο gamepad του Wii U.Τωρα ομως που πραγματικα οτι εχει αγορασμενο καποιος απο το PSN αλλα και τα saves στο ps3 δεν θα μπορει να τα παρει στο ps4 δεν κουνιεται φυλο κανεις δεν διαμαρτυρηθηκε και ολοι μουγγα.Αλλου ουτε καν το ανεφεραν και οπου αναφερθηκε τα σχολια ηταν του τυπου ελα μωρε οταν κυκλοφορηση η κονσολα και τα παιχνιδια της δεν θα το θυμαται κανεις αυτο.Yπηρχαν και καποιοι που αντεδρασαν αλλα ηταν η μεγαλη μειοψηφια.Η NINTENDO ειναι ομως που δεν σεβεται τον καταναλωτη και επεσαν να την φανε για κατι που δεν ισχυει ενω η sony τον σεβεται και με το παραπανω που δεν μπορει κανεις να παρει τιποτα και ειναι σαν να φτυνει τον gamer καταμουτρα.Ωσο για την συνδεση ps4 με το psvita καλα τα ειπαν πολλοι αλλα μην τα βαζετε ολα στο ιδιο καζανι και συγκρινεται αυτη την συνδεση με την συνδεση Wii U με το Gamepad.Μπορει πανω κατω να προσφερουν το ιδιο πραμα αλλα το ενα ειναι μερος της κονσολας δεν σε υποχρεωνει η NINTENDO να το αγορασεις ξεχωριστα ενω το αλλο ειναι μια κανονικη κονσολα ενα φορητο που θα χρειαστη μια 200αρα επιπλεον για να το παρει καποιος και ειναι πολυ λιγοι αυτοι που θα τα εχουν και τα δυο.Και αν κρινω που απο ολοκληρη παρουσιαση δεν περισεψαν 5 λεπτα να δειξουν εστω και 2,3 παιχνιδια για το psvita το μελον του συγκεκριμενου φορητου ειναι το λιγοτερο αβεβαιο οπως ειναι και το παρον του.

Αναμφιβολα το ps4 οπως και το επερχομενο xbox ειναι δυο πολυ ισχυρες κονσολες και σιγουρα πιο δυνατες απο το Wii U αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο γιατι αν μετρουσε παντα η δυναμη μιας κονσολας δεν θα εκανε το Wii 20 και περισσοτερα εκκατομυρια κομματια πωλησης απο τα xbox 360,ps3 και δεν με νοιαζη ποιοι τα αγορασαν ολα αυτα σημασια εχει το αποτελεσμα γιαυτο μονο γελια προκαλουν τοποθετησεις του τυπου δεν εχει μελον το Wii U η εσβησε το Wii U η ακομα και προβλεψεις για το μελον οτι το Wii U θα κανει μικρες πωλησεις οπως και για την διαδρομη του στον χωρο του gaming.Ωσοι λοιπον μπορουν να δουν το μελον και με τοση ακριβεια λενε τι θα γιννει τα επομενα χρονια σε μια νεογενητη κονσολα που ειναι μολις 3 μηνες στην αγορα ας με πουν και μενα τα νουμερα του τζοκερ η τα νουμερα απο κανενα λαχειο για να τα κονομησω και να να μην σκοτωνομαι για το μεροκαματο 16 ωρες την μερα.Κανεις δεν μπορει να καταδικασει την ιστορικοτερη εν ζωη εταιρια στο χωρο του gaming που ζει και βασιλευει και βασιζεται αποκλειστικα στο gaming,στα παιχνιδια και στης κονσολες.Για πιο λογο δηλαδη τα infamous,Killzone και Deep Down(που καλα καλα δεν ξερουμε τι ειναι)να εχουν μεγαλητερη αξια απο ενα καινουργιο HD Zelda ενα καινουργιο Metroid η απο το καινουργιο RPG της Monolith που δεν υπαρχει ανθρωπος που να ειδε το βιντεο που εδειξαν στο τελευταιο NINTENDO Direct για το Wii U και να μην ειπε τα καλητερα λογια.Εννοοιται οτι δεν ειναι καλητερα αλλα αυτο ειναι κατι που παραπεμπει στα γουστα του καθενως και οπως εγω δεν γουσταρω το infamous και το Killzone ετσι και καποιοι αλλοι δεν γουσταρουν τα Zelda,super mario,metroid κλπ.

Mπορει η NINTENDO και το Wii U να μην εχει 140 Third party devs με το καλημερα αλλα ειναι η πρωτη φορα μετα απο την snes εποχη που εχει τοσο μεγαλη υποστηριξη απο τριτους οπως και οτι εχει διορθωσει πολλα απο τα λαθη που εκανε στο παρελθον.Ηξεραν στη NINTENDO οτι δεν μπορουν να συναγωνιστουν τους αλλους δυο σε ισχυ γιαυτο και επενδυσαν στο gamepad που ειναι κατι το διαφορετικο αλλα οχι με μια πολυ αδυναμη κονσολα οπως εκαναν με το Wii και το Wiimote αλλα με μια κονσολα αρκετα δυνατη που φαινεται στα παιχνιδια που μας εδειξαν στο τελευταιο Direct και οχι στα παιχνιδια που εχουν κυκλοφορησει μεχρι τωρα και τα περισσοτερα ειναι απλα ports απο της κονσολες αυτης της γεννιας με τα γνωστα προβληματα που εχουν πολλα απο αυτα λογο του οτι η μεταφορα τους απο αυτες της κονσολες στο Wii U δεν ειναι και το πιο ευκολο πραμα.Ηδη την διαφορα την βλεπουμε οταν καποιοι δουλευουν σαυτο οπως για παραδειγμα στο Most wanted που μετα το pc θα ειναι η κορυφαια εκδοση αυτη του Wii U και θα ειναι η μονη που θα βασιζεται στην εκδοση του pc ωσον αφορα της κονσολες.Ωσο περναει ο καιρος και θα γνωριζουν οι Devs την κονσολα τοσο καλητερα θα γεινονται τα πραγματα και ενα μικρο δειγμα το πηραμε με ωσα ειδαμε στο καινουργιο RPG της monolith,στο Wonderful 101,στο pikmin 3 και ολα ωσα θα δουμε σε ολα τα υπολοιπα βαρια χαρτια της NINTENDO αλλα και σε τιτλους οπως το Bayonetta 2.Φυσικα ενα πολυ καλο διγμα πχ συγκρισης του Wii U με το ps4 θα γιννει οταν κυκλοφορησει το multiplatform Watch dogs και γεινουν οι απαραιτητες αναλυσεις.Εκει θα φανει η διαφορα ισχυς που εννοοιται οτι θα ειναι μεγαλη αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι η διαφορα που ειχε το Wii με της αλλες δυο κονσολες.Περα απο τα απκλειστικα που θα εχει η καθε κονσολα και θα ειναι ενας απο του σημαντικοτερους λογους αγορας της αν πχ καποια multiplatform μπορει να τα παιξει καποιος και στο Wii U απλα με καποια θυσια στα γραφικα ποιος ο λογος να παρει καποια αλλη κονσολα;Aν ειναι ετσι φτιαχνουμε ολοι τουμπανα pc ωστε να παιζουμε την απολυτη εκδοση του καθε παιχνιδιου εκει και να μην παρουμε καμια κονσολα.

Δεν μπορει κανεις να προδικασει την πορεια μιας κονσολας που υπαρχει στην αγορα μολις 3 μηνες και μια κονσολα που προερχεται απο μια εταιρια οπως ειναι η NINTENDO και με το ονομα που εχει φτιαξει ολα αυτα τα χρονια που υπαρχει.Ειναι γνωστο οτι υπαρχουν οι οπαδοι της NINTENDO και ολοι οι αλλοι που ειναι αντιΝΙΝΤΕΝDO δεν υπαρχει μεση λυση.Το θεμα ειναι ομως οτι κατανταει γελοιο το κομπλεξ που βγαζει η πλοιοψηφια του χωρου γιαυτη την εταιρια και το γλυψιμο και τα καλα σχολια που γεινονται για τους αλλους δυο απο ανωνυμους η επωνυμους οπως τον αρπαχτρακια και γλυφτη Pachter που ποτε δεν εχει πει καλο λογο για την NINTENDO αλλα παντα λεει τα καλητερα για τους αλλους.Δεν γεινεται για πραγματα που φτιαχνει η NINTENDO να πεφτει κραξιμο και αναλυσεις περι αναλυσεων και οταν τα κανουν οι αλλοι να πεφτει χειροκροτημα και δυθηραμβικα σχολια.Δεν γεινεται τα στραβα να τα εχει μονο αυτη και ολα τα καλα να τα εχουν οι αλλοι η ακομα και στραβα να εχουν οι αλλοι να μπαλωνονται σε χρονο μηδεν με εκατονταδες δικαιολογιες και να μην ακουγεται σχεδον ποτε κατι το αρνητικο.Ριχνω πολυ γελιο ομως με διαφορα σχολια για την μελοντικη πορεια του Wii U γιατι ειναι δεδομενο οτι ολοι αυτοι που τα κανουν θα διαψευστουν ακομα μια φορα και εδω θα ημαστε να το ξανασυζητησουμε.Μια εταιρια που αντεξε σε ακομα χειροτερους καιρους δεν γεινεται να αποτυχει σημερα που εχει διορθωσει τα παντα σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια.Φυσικα μεγαλο ρολο ειναι και το τι θεωρει καποιος αποτυχια γιατι μπορει να πουλησει η κονσολα πχ 85 εκκατομυρια κομματια και να βγουνε και να πουνε οτι ειναι αποτυχια γιατι το Wii πουλησε περισσοτερο.Και οποιος γουσταρει τα νουμερα το ps2 με 153.68 εκκατομυρια πωλησεις ηταν η πρωτη κονσολα σε πωλησεις στον κοσμο πριν χασει την πρωτια απο το NINTENDO DS.Μηπως ξερετε ποσα κομματια πουλησε το ps2 τον πρωτο χρονο κυκλοφοριας του;Πουλησε μονο 1.410.000 κομματια και μιλαμε για εναν χρονο κυκλοφοριας και σε καλους καιρους χωρις κριση κλπ ενω το Wii U σε 3 μηνες εχει πουλησει 3 εκκατομυρια κομματια συμφωνα με τα επισημα νουμερα της NINTENDO.Kαι ομως η κονσολα αυτη που πουλησε σε εναν χρονο μολις 1.410.000 κομματια ειναι αυτη την στιγμη δευτερη σε πωλησεις παγκοσμιος.Γιαυτο λοιπον τα νουμερα δεν λενε παντα τη αληθεια και το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να αραξουμε να απολαυσουμε τα παιχνιδια και να δουμε τι θα γιννει τα επομενα χρονια με το Wii U οπως και με τα ps4 και το νεο xbox και ωσοι το παιζουν μεντιουμ και μελοντολογοι και ξερουν απο τωρα την πορεια του Wii U ας αγορασουν μια κρυσταλινη σφαιρα και ας λενε το μελον να τα κονομησουν.

ΥΓ 1: Η κωλοτουμπα για πολλους ειναι το αγαπημενο τους αθλημα και δεν περιμενα να ειναι τοσο διαδδομενο στην ελλαδα.Αν ηταν ολυμπιακο αγωνισμα σιγουρα πολλοι απο την χωρα μας θα διεκδικουσαν χρυσα ολυμπιακα μεταλια με τεραστια επιτυχια.Επισης γνωριζω αρκετα καλα οτι τα περιεργα ζωα παντα εξιταρουν τον πολυ κοσμο και ολοι μπορει να εχουν και καποιο απο αυτα οπως εγω πχ που παντα τα προηγουμενα χρονια ειχα και μια ταραντουλα γιατι της γουσταρω.Τωρα τελευταια ομως παρατηρω οτι το ζωο που πουλαει σαν τρελο και ειναι το αγαπημενο πολλων ανθρωπων ειναι ο χαμαιλεωντας.

ΥΓ 2: @ Pooky(1) φιλαρακι ποτε στην ζωη μου δεν σχολιασα η ειπα την αποψη μου για πραγματα που δεν εζησα,δεν βιωσα κλπ.Ετσι και με τα videogames ειναι αδυνατων να σχολιασω καποιο παιχνιδι η κονσολα αν δεν τα εχω στην κατοχη μου η τουλαχιστων αν δεν με ανοικουν να τα εχω τερματισει η να τα ειχα για καποιον καιρο ωστε να μπορω να εκφερω αποψη οπως και να τα υπερασπιστω.Απο την αλλη δεν προκυται να κατσω να διατυμπανιζω τι εχω στην κατοχη μου και δεν απασχολη και κανεναν αυτο απλα να αναφερω οτι εχω Wii U και αρκετα παιχνιδια που καποια δεν τα γουσταρω κιολας οπως πχ το Call of Duty Black ops 2 πολυ απλα γιατι δεν αγορασα ουτε την κονσολα ουτε τα παιχνιδια αλλα με εκατσε μια φαση και τα απεκτησα τζαμπα.Ειχα αναφερει το σκηνικο μια μερα πριν πολυ καιρο στο κουτι σε μια κουβεντα που ειχα με τον Γιαννη(Ajax87).Eξαλου εχω γραψει και Review καιρο πριν για ενα αγαπημενο μου παιχνιδι στο Wii U το Little Inferno.Ο λογος που δεν προπαρηγγηλα το Wii U ηταν γιατι με το ΤΕΒΕ τα χαρατσια και ενα σωρο αλλα εξοδα δεν με περισευαν τοτε τα φραγκα και οταν τα μαζεψα επειδη εδω που μενω δεν ειχαν φερει σχεδον τιποτα απο Wii U ειχε μεινει μονο 1 Basic pack που δεν ηθελα να το παρω και τελικα αποφασισα να περιμενω.Τελικα ωσο περιμενα εκατσε η φαση οπως ειπα και απεκτησα στην αμακα και κονσολα και παιχνιδια.

YΓ 3:Μπορει μετα απο αυτα που εγραψα να βγουν πολλοι η μπορει και να μην βγει κανενας και να με πουν κολημενο,κομπλεξικο,μη αντικειμενικο η διαφορα αλλα τετοια επειδη υποστηριζω την NINTENDO.Φυσικα αν εχει διαβασει καλα αυτα που γραφω πρεπει να ειναι πολυ στοκος καποιος για να βγει και να πει κατι τετοιο γιατι πολυ απλα παραδεχομαι την ανωτεροτητα του ps4 αλλα και του νεου xbox εναντι του Wii U.Απλα η ουσια απο ολα αυτα ειναι οτι δεν μπορει κανενας να ξεγραψει μια εταιρια με τοσο τεραστιο ονομα στο χωρο και μια κονσολα που βρισκεται μολις 3 μηνες στην αγορα και ειδικα οταν τετοιες προβλεψεις εχουν διαψευστει πολλες φορες.και κυριως γιατι μιλαω με επειχηρηματα αναφερω γεγονοτα και συμπεριφορες που εχουν γιννει και δεν ειναι πραγματα που εχω βγαλει απο το μυαλο μου.

YΓ 4: No Metalcandyman,No Party.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Τελικα [......]
YΓ 3: No Metalcandyman,No Party.
Πολυ πραμα ρε φιλε! Τουλαχιστον γραψτα σε δοσεις! :D LOL

Ο καιρος θα δειξει πως θα παει η κατασταση με Wii U, PS4 και ΧΒΟΧ ΝΕΧΤ. Ο νικητης θα ειναι αυτος που θα προσφερει το καλυτερο software. Και ακομα δεν ειμαστε καν στην αρχη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως, η Sony, η Nintendo και η Microsoft κάνουν ότι μπορούν για να πετύχει το Steam box
 
Αν βλέποντας το Wreck it Ralph αναγνωρίσετε πάνω από 8 easter eggs, είστε hardcore. Αν όχι είστε casual. Απλά πράγματα :P .
 
@metalcandyman

5η παράγραφος : οι λόγοι που κράζεται το ένα αντικείμενο ή το άλλο είναι διάφοροι και φυσικά αλλάζουν ανάλογα με το άτομο που θα κάνει τη κριτική.

πως το βλέπω εγώ, στη περίπτωση του wiiU : στην Ε3 που παρουσιάστηκε,και ενώ προηγουμένως είχε ήδη αποκαλυφθεί η ύπαρξη του θεωρητικά,ενώ υπήρχε ολοκληρωμένο πρωτότυπο της κονσόλας,αυτοί προτίμησαν να δείξουν αποκλειστικά το χειριστήριο και να επικεντρωθούν στις ικανότητες διασύνδεσης που είχε.αποτέλεσμα,ο περισσότερος κόσμος να μπερδέψει το χειριστήριο με τη κονσόλα.η sony δεν είχε πει ποτέ ότι θα αποκαλύψει οπωσδήποτε τη κονσόλα,αναφέρθηκε στην εξέλιξη του playstation,φράση που μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους μη δεσμευτικούς τρόπους.η επιβεβαίωση της ύπαρξής του έγινε ουσιαστικά μόλις 1 μήνα νωρίτερα,το show (που δεν ήταν καν κάποιο σημαντικό συνέδριο τύπου E3,tgs) παρόλο που ήταν ουσιαστικά μιας μορφής teaser,επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στα παιχνίδια.

6η παράγραφος : backwards combatibility δεν υπάρχει,όπως ούτε και στο επόμενο xbox κατά πάσα πιθανότητα,γιατί η αρχιτεκτονική είναι εντελώς διαφορετική,το wiiU έχει μια εξελιγμένη και πολυπήρυνη έκδοση του επεξεργαστή του wii που ήταν αντίστοιχα εξελιγμένη μορφή του αντίστοιχου του gc,γι'αυτό και μπορεί και κρατάει ακόμα ακέραια τη δυνατότητα. με την ανακοίνωση του gaikai ο κόσμος χάρηκε περισσότερο γιατί πολύ απλά όταν έχεις σαν βάση ένα από τα 2 καλύτερα δίκτυα σε κονσόλες (ps network) και προσθέτεις τη τεχνογνωσία μιας εταιρίας που ιδρύθηκε για να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι τεράστιες.από την άλλη έχουμε το δίκτυο μιας εταιρείας που μέχρι πρότινος η σχέση της με τέτοιου είδους τεχνολογίες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

7η παράγραφος : να θυμίσω ότι η τιμή του,μέχρι και στην Ελλάδα που τα προϊόντα τεχνολογίας είναι ακριβότερα,ήταν μόλις 250 ευρώ όταν οι ανταγωνιστές του κόστιζαν 350+ και 600 . μην ξεχνάς και τη πολύ σωστή προώθηση που έγινε λόγω του gimmick με την ονομασία wiimote,και στα "παιχνίδια" που αφορούσαν γυναίκες και περιστασιακούς gamers.

αυτά από εμένα,υπάρχουν και άλλα σημεία τα οποία είναι καλές αφορμές για συζήτηση αλλά εγώ εκεί ήθελα να επικεντρωθώ ;)

Υ.Γ. peace :D
 
krem13 είπε:
@metalcandyman
5η παράγραφος : οι λόγοι που κράζεται το ένα αντικείμενο ή το άλλο είναι διάφοροι και φυσικά αλλάζουν ανάλογα με το άτομο που θα κάνει τη κριτική.

πως το βλέπω εγώ, στη περίπτωση του wiiU : στην Ε3 που παρουσιάστηκε,και ενώ προηγουμένως είχε ήδη αποκαλυφθεί η ύπαρξη του θεωρητικά,ενώ υπήρχε ολοκληρωμένο πρωτότυπο της κονσόλας,αυτοί προτίμησαν να δείξουν αποκλειστικά το χειριστήριο και να επικεντρωθούν στις ικανότητες διασύνδεσης που είχε.αποτέλεσμα,ο περισσότερος κόσμος να μπερδέψει το χειριστήριο με τη κονσόλα.η sony δεν είχε πει ποτέ ότι θα αποκαλύψει οπωσδήποτε τη κονσόλα,αναφέρθηκε στην εξέλιξη του playstation,φράση που μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους μη δεσμευτικούς τρόπους.η επιβεβαίωση της ύπαρξής του έγινε ουσιαστικά μόλις 1 μήνα νωρίτερα,το show (που δεν ήταν καν κάποιο σημαντικό συνέδριο τύπου E3,tgs) παρόλο που ήταν ουσιαστικά μιας μορφής teaser,επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στα παιχνίδια.

6η παράγραφος : backwards combatibility δεν υπάρχει,όπως ούτε και στο επόμενο xbox κατά πάσα πιθανότητα,γιατί η αρχιτεκτονική είναι εντελώς διαφορετική,το wiiU έχει μια εξελιγμένη και πολυπήρυνη έκδοση του επεξεργαστή του wii που ήταν αντίστοιχα εξελιγμένη μορφή του αντίστοιχου του gc,γι'αυτό και μπορεί και κρατάει ακόμα ακέραια τη δυνατότητα. με την ανακοίνωση του gaikai ο κόσμος χάρηκε περισσότερο γιατί πολύ απλά όταν έχεις σαν βάση ένα από τα 2 καλύτερα δίκτυα σε κονσόλες (ps network) και προσθέτεις τη τεχνογνωσία μιας εταιρίας που ιδρύθηκε για να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι τεράστιες.από την άλλη έχουμε το δίκτυο μιας εταιρείας που μέχρι πρότινος η σχέση της με τέτοιου είδους τεχνολογίες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

7η παράγραφος : να θυμίσω ότι η τιμή του,μέχρι και στην Ελλάδα που τα προϊόντα τεχνολογίας είναι ακριβότερα,ήταν μόλις 250 ευρώ όταν οι ανταγωνιστές του κόστιζαν 350+ και 600 . μην ξεχνάς και τη πολύ σωστή προώθηση που έγινε λόγω του gimmick με την ονομασία wiimote,και στα "παιχνίδια" που αφορούσαν γυναίκες και περιστασιακούς gamers.

αυτά από εμένα,υπάρχουν και άλλα σημεία τα οποία είναι καλές αφορμές για συζήτηση αλλά εγώ εκεί ήθελα να επικεντρωθώ ;)

Υ.Γ. peace :D
Φιλαρακι μαζι μιλαμε δεν μιλας με κανεναν ασχετο και οπως και συ εχεις την εμπειρια που εχεις στον χωρο των videogames ετσι εχω και γω την δεικη μου και καταλαβαινουμε πολυ καλα τα πραγματα.Ολο το ιντερνετ ειχε βουιξει με τα βιντεακια που εδειχνε η sony λιγες μερες πριν την παρουσιαση με καθε μια κονσολα της ξεχωριστα οτι στην εκδηλωση θα παρουσιαστει και η κονσολα.Αν εσυ εισαι ο μονος που καταλαβε οτι θα δειξουν μονο καποια παιχνιδια,το gamepad και καθολου την κονσολα τοτε σε βγαζω το καπελο και παω πασο.Η NINTENDO το 2011 παρουσιασε το gamepad και εριξε το μεγαλητερο βαρος σαυτο αλλα αμεσως μετα κυκλφορησαν επισημες φωτογραφιες της κονσολας κλπ.Η sony λιγους μηνες μονο πριν κυκλοφορησει η κονσολα το μονο που εδειξε ηταν ενα gamepad και καποια παιχνιδια κανεις δεν ξερει πως ειναι η κονσολα ουτε απλα σαν σχεδιο.Δεν με νοιαζη εμενα αν την εδειξε η οχι και καλα εκανε αλλα η αντιμετωπιση που ειχε η NINTENDO για την εκδηλωση της δεν εχει καμια σχεση με την αντιμετωπιση που ειχε η εκδηλωση της sony που στην ουσια εκανε το ιδιο πραγμα.Το οτι η αρχιτεκτονικη ειναι διαφορετικη δεν ενδιαφερει το μεσο χρηστη που ειναι και το μεγαλητερο ποσοστο και θα ηθελε να μπορει να παιξει τα παιχνιδια του ps3 στο ps4 η ακομα και αυτοι που δεν εχουν ps3 και σκεφτηκαν οτι με την αγορα του ps4 θα μπορουν να τα παιξουν και αυτα.Οπως και τα DS3 που γεινονται αχρηστα γιατι ουτε και αυτα ειναι συμβατα με το ps3.Το μονο που ειναι συμβατο ειναι το move πολυ απλα γιατι δεν εβγαλαν καποια εξελιγμενη εκδοση του αν το ειχαν κανει ουτε αυτο θα ηταν συμβατο.
Το GAIKAI στα λογια ειναι πολυ καλο αλλα κατσε και πες εσυ σε ολους αυτους που ζουν σε χωρια η σε απομακρυσμενες περιοχες που με το ζορι εχουν ιντερνετ η γενικα σε ολους τους ελληνες με τα δικτυα για τα μπαζα που εχουμε οτι αν τελικα γιννει αυτο γιατι ακομα δεν ειναι καν σε νηπιακο σταδιο θα μπορει να παιξει τα παιχνιδια απο ps1,ps2,ps3 μεσω streaming χωρις να τα εχει καν στον σκληρο του και θα πληρωσει γιαυτα ενω μπορει να εχει ηδη αυτα τα παιχνιδια σαυτες της κοσνολες την στιγμη που δεν μπορει καλα καλα να δει ενα βιντεο στο youtube γιατι κολαει πεντακοσιες φορες.Καλα ολα αυτα αλλα για μενα ειναι ονειρα θερινης νυκτος τουλαχιστον για τα επομενα 1,2 χρονια.Για ολα ομως αυτα δεν κουνηθηκε φιλο καμια ουσιαστικη αντιδραση εκτος απο ελαχιστες περιπτωσης λες και οτι και να κανει αυτη η sony ειναι τελειο.

Ωσο για την τιμη του Wii ας εβαζε και η sony το ps3 στα 300 ευρω και ας χτυπουσε το Wii.Δεν θα κατσουμε να ριξουμε ευθυνες στη NINTENDO επειδη εβαλε αυτη την τιμη στην κονσολα και γιατι προωθησε το Wiimote μην τρελαθουμε κιολας.Ενα σωρο λογοι υπαρχουν που επιασε το Wii και κυριως γιατι συγκεντρωσε ολους τους gamers και τους hardcore και τους casuals και της γκομενες και τα παιδακια και γενικα ολους.Ας το εκανε και αυτο η sony και επιτελους να λυωσει η καραμελα οτι οι κατοχοι του Wii ειναι γκομενες και περιστασιακοι να χαμε να λεγαμε gamers.Οποιος δεν εχει ασχοληθει σοβαρα με το Wii να ειναι σιγουρος οτι εχει χασει μερικα απο τα καλητερα παιχνιδια της gaming ζωης του.
 
Welcome back Bill!!!!! :d@redevil :D @redevil

attachment.php
 
Φίλε Βασίλη, από εποχές N64 υπάρχει μία γενική μεροληψία κατά της Nintendo ειδικά στα media ήτε αυτά είναι περιοδικά ήτε άρθρα στο internet από μεγάλα site. Εγώ πιστεύω ότι έχει να κάνει με το χρήμα που η κάθε εταιρία ξοδεύει για το marketing και την διαφήμιση, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω βέβαια, αλλά αυτό μου λέει το ένστικτό μου. Θυμάμαι από εποχές του περιοδικού GAMES, δεν ξέρω αν το έχεις διαβάσει ποτέ το περιοδικό, το έμμεσο θάψιμο που έριχνε στην Nintendo ήταν επικό! Ούτε στο official Playstation magazine δεν έτρωγε τόσο σνομπάρισμα η Nintendo. Αυτό πιστεύω δεν έχει αλλάξει και πολύ. Σήμερα όποιος δίνει τα περισσότερα λεφτά για προώθηση λαμβάνει και το περισσότερο γλύψιμο. Ριξε μια ματιά στο IGN να δεις πως έχουν γεμίσει με σάλια ότι έχει να κάνει με IOS software.

Η Nintendo μπορεί να ήταν και αυτή ένοχη για κάτι παρόμοιο την εποχή του NES στην Αμερική αλλά πλέον σαν εταιρία είναι πολύ μικρή σε σχέση με την Sony και την Microsoft. Δεν έχει την δυνατότητα να προωθήσει το μηχάνημά της όπως οι γίγαντες. Η Sony στην Ελλάδα μέχρι και στις ειδήσεις διαφήμισε το event του PS4. Μετά παίζει ρόλο και η μόδα. Το Miiverse δεν έχει μοδάτο στιλ. Είναι πιο πολύ παιδικό και uncool. Αν όμως φτιάξει κάτι παρόμοιο η Sony και έχει πιο πολλά γκρίζα και ασημί με ωραία εφέ, μινιμαλιστικό στυλ (το μίνιμαλ είναι πολύ της μόδας πλέον σε όλα τα λειτουργικά) οι mainstreamers θα το λατρέψουν. Δεν έχει σημασία αν είναι ίδιο ή χειρότερο από το Miiverse σε λειτουργίες. Αρκεί να είναι cool αισθητικά. Να ταιριάζει στο σαλόνι με τον καινούριο μαύρο, δερμάτινο καναπέ και το γυάλινο τραπέζι. Μην ξεχνάμε ότι οι κονσόλες για κάποιες εταιρίες δεν είναι game machines αλλά καθαρά gadgets. Έτσι είναι τα πράγματα εδώ και πολύ καιρό. Δεν μου φαίνεται πια καθόλου αξιοπερίεργο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Ριξε μια ματιά στο IGN να δεις πως έχουν γεμίσει με σάλια ότι έχει να κάνει με IOS και Apple γενικότερα.
Ωραίο παράδειγμα βρήκες :) Μα είναι δυνατόν στα παιχνίδια να υποστηρίξουν το Android over iOS. Μήπως τελικά εμείς ότι δε γουστάρουμε του γυρίζουμε τη πλάτη και ψάχνουμε δικαιολογίες;

Επειδή κάποτε δούλευα σε ένα περιοδικό πληροφορικής που τεύχη του τυγχάνει να έχουμε και εδώ μέσα, μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι ότι:

ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τις διαφημίσεις και τα χρήματα. Από την άλλη όσα λεφτά και να σπρώξει μια εταιρία, αν το προιόν της δεν έχει τα φόντα, θαύματα δεν γίνονται.

Βγες εσύ και πες ότι τα σημερινά Κινέζικα αυτοκίνητα δεν πουλάνε στην Ελλάδα γιατί ο εγχώριος τύπος δεν τα προωθεί. Δε θα λες ψέμματα, πράγματι δεν τα προωθεί, αλλά δεν είναι το πρόβλημα στην προώθηση αλλά στην ποιότητα.

Έτσι και με την Nintendo από τη στιγμή που έχει άλλη φιλοσοφία στα παιχνίδια της (1) και από τη στιγμή που ανέκαθεν είχε hardware για τα μπάζα ώστε να μην επιτρέπει να γίνονται port απαιτητικοί τίτλοι (2), πάντα θα υπάρχει κόσμος (όπως ο Πάνος) που δεν θα τη γουστάρει με τίποτα.
 
Σε καποια σημεια εχεις δικιο περι Ν64 αλλα δεν ηταν μονο η Nintendo εκεινη την εποχη που ετρωγε το θαψιμο.Οσον αφορα το περιοδικο GAMES που λες ητανε το πιο ακυρο περιοδικο που κυκλοφορουσε στην Ελληνικη αγορα(λες και υπηρχανε πολλα),με τα ακυρες βαθμολογιες στα review παιχνιδιων και σαφως οταν το επιανες εσταζε πολυ σαλιο..
 
Imgema είπε:
Φίλε Βασίλη, από εποχές N64 υπάρχει μία γενική μεροληψία κατά της Nintendo ειδικά στα media ήτε αυτά είναι περιοδικά ήτε άρθρα στο internet από μεγάλα site. Εγώ πιστεύω ότι έχει να κάνει με το χρήμα που η κάθε εταιρία ξοδεύει για το marketing και την διαφήμιση, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω βέβαια, αλλά αυτό μου λέει το ένστικτό μου. Θυμάμαι από εποχές του περιοδικού GAMES, δεν ξέρω αν το έχεις διαβάσει ποτέ το περιοδικό, το έμμεσο θάψιμο που έριχνε στην Nintendo ήταν επικό! Ούτε στο official Playstation magazine δεν έτρωγε τόσο σνομπάρισμα η Nintendo. Αυτό πιστεύω δεν έχει αλλάξει και πολύ. Σήμερα όποιος δίνει τα περισσότερα λεφτά για προώθηση λαμβάνει και το περισσότερο γλύψιμο. Ριξε μια ματιά στο IGN να δεις πως έχουν γεμίσει με σάλια ότι έχει να κάνει με IOS software.
Η Nintendo μπορεί να ήταν και αυτή ένοχη για κάτι παρόμοιο την εποχή του NES στην Αμερική αλλά πλέον σαν εταιρία είναι πολύ μικρή σε σχέση με την Sony και την Microsoft. Δεν έχει την δυνατότητα να προωθήσει το μηχάνημά της όπως οι γίγαντες. Η Sony στην Ελλάδα μέχρι και στις ειδήσεις διαφήμισε το event του PS4. Μετά παίζει ρόλο και η μόδα. Το Miiverse δεν έχει μοδάτο στιλ. Είναι πιο πολύ παιδικό και uncool. Αν όμως φτιάξει κάτι παρόμοιο η Sony και έχει πιο πολλά γκρίζα και ασημί με ωραία εφέ, μινιμαλιστικό στυλ (το μίνιμαλ είναι πολύ της μόδας πλέον σε όλα τα λειτουργικά) οι mainstreamers θα το λατρέψουν. Δεν έχει σημασία αν είναι ίδιο ή χειρότερο από το Miiverse σε λειτουργίες. Αρκεί να είναι cool αισθητικά. Να ταιριάζει στο σαλόνι με τον καινούριο μαύρο, δερμάτινο καναπέ και το γυάλινο τραπέζι. Μην ξεχνάμε ότι οι κονσόλες για κάποιες εταιρίες δεν είναι game machines αλλά καθαρά gadgets. Έτσι είναι τα πράγματα εδώ και πολύ καιρό. Δεν μου φαίνεται πια καθόλου αξιοπερίεργο.
Σε καποια σημεια εχεις δικιο περι Ν64 αλλα δεν ηταν μονο η Nintendo εκεινη την εποχη που ετρωγε το θαψιμο.Οσον αφορα το περιοδικο GAMES που λες ητανε το πιο ακυρο περιοδικο που κυκλοφορουσε στην Ελληνικη αγορα(λες και υπηρχανε πολλα),με τις ακυρες βαθμολογιες στα review παιχνιδιων και σαφως οταν το επιανες εσταζε πολυ σαλιο..
 
Πίσω
Μπλουζα