Αρκάς

Τα σέβη μου

Κορυφαίος ο Αρκάς , για μένα καλύτερος ο ''Ισοβίτης'', ήταν η πρώτη σειρά που διάβαζα.

Κορυφαίοι οι διάλογοι του Μοντεχρήστου με ένα μαθουσάλα κρατούμενο:

Γέρος: Κάποιον σκότωσα, κάποιον πολύ σπουδαίο και με κλείσανε φυλακή. Αλλά δε θυμάμαι πως τον έλεγαν!

Μοντεχρήστος: Ιούλιο Καίσαρα μήπως;

Αλλού: Γέρος- Μια φορά πριν απο πολλά χρόνια αποφυλακίστηκε ένας συγκρατούμενος και κάναμε ένα γλέντι , άλλο πράγμα! Πώς τον λέγαν , όμως πώς τον λέγαν..

Μοντεχρήστος: Βαραββά;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Καστράτο πρέπει να είναι το μοναδικό πράγμα σε έντυπη μορφή που με έχει κανει να δακρύσω από το γέλιο...
 
Μόνο σε μένα άρεσαν τα Πειραματόζωα περισσότερο απ' όλα τα άλμπουμ; Κατά τη γνώμη μου από τα καλύτερα δείγματα μαύρου χιούμορ.
 
Αν θα έπαιρνα κάποια μεμονωμένα strips τότε ίσως να κέρδιζε ο Καστράτο. Τα stripάκια που θέλει να μασκαρευτεί για τις απόκριες με έχουν κάνει να κλαίω απ' τα γέλια. Όμως σαν σειρά δεν ήταν σταθερή ποιοτικά, και ειδικά προς τα τελευταία είχε πάρει τον κατήφορο. Τα πιο τελευταία άλμπουμ (Ζωή Μετά, Συνομήλικοι και αυτό με τον καρχαρία, δεν θυμάμαι τίτλο) είναι πολύ κατώτερα του επιπέδου που μας είχε συνηθήσει για δεκαετίες - βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω να αγοράζω ότι βγάζει. Αντίθετα Κόκκορας, Ισοβίτης, Σόου Μπίζνες αλλά και τα μεμονωμένα Παντελής και το Λιοντάρι, Μετά την Καταστροφή και Καλός Λύκος είναι ασύλληπτα. Το Χαμηλές Πτήσεις ξεκίνησε καλά αλλά έγινε επαναλαμβανόμενο και ο μικρός άγγιξε την υπερβολή από ένα σημείο και μετά. Τα Πειραματόζωα είναι η κορυφή του μαύρου χιούμορ. Ανατριχιαστικό... (Τα Ξυπνάς Μέσα μου το Ζώο δεν τα πολυμετράω γιατί είναι μεμονωμένες γελοιογραφίες. Κάποιες είναι κορυφαίες πάντως)

Μετά από αρκετή σκέψη καταλήγω σε ισοπαλία Κόκκορα και Ισοβίτη, αλλά αφού μπορώ να ψηφίσω μόνο ένα κερδίζει ο Ισοβίτης επειδή έχει πιο "ολοκληρωμένο" feel.
 
Όλα μου αρέσουν, απλά έπρεπε να επιλέξω κάποιο και αυτό ήταν το "Χαμηλές Πτήσεις". Όμως δεν αμφισβητώ σε κανένα την ευρηματικότητα και το πανέξυπνο χιούμορ!

Κορυφαία ατάκα:

"Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό μου αδιέξοδο αλλά δε θυμάμαι από πού μπήκα". :p
 
Δεν ξέρω ποιό να πρωτοδιαλέξω... Τις χαμηλές πτήσεις :wait2: ή τον Καλό το Λύκο, το Κερασάκι ή το "Show...":precry:;;;;

Τελικά θα ρίξω την ψήφο μου στον Ισοβίτη... :cool: Απλά... δεν υπάρχει... :worship:
 
Ολα ειναι καλα αλλα ο ισοβιτης για μενα ειναι το κορυφαιο! Η ατακα ''ειμαι ελευθερος να κανω οτι θελουν'' ειναι η επιτομη της νεοελληνικης πραγματικοτητας.
 
ειδα προσφατα σε εξωφυλλο τετραδιου εναν αγγελο να λεει στον ανθρωπο:

ο Θεος πηρε το πλευρο του Αδαμ και επλασε την Ευα και του ειπε Με αυτο το πλευρο θα κοιμασαι!!

γενικα μαρεσουν ολα απο Αρκα.
 
Όλα του Αρκά βγάζουν γέλιο και πολλοί λένε πως τα παλιότερά του ήταν και τα καλύτερα.

Εγώ ψηφίζω πάντως το "Show business" το οποίο έχει και το πιο μεγάλο και ΑΠΙΘΑΝΟ καστ χαρακτήρων. Επειδή είναι από τα πρώτα του πολλοί δεν το έχουν διαβάσει και το συστήνω, οι χαρακτήρες του είναι πραγματικά ό,τι να ΄ναι!! :)
 
Απο τους κορυφαίους του είδους του και όχι μόνο στην Ελλάδα............Αλλη μια τρανή απόδειξη πως στην Ελλαδίτσα μας ΄΄μυαλά΄΄ υπάρχουν και σε αυθονία..........Ως γνωστόν όμως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της........
 
Αν μπορώ να πω ότι το χιούμορ επηρεάστηκε από κάποιον, τότε μάλλον αυτός ο κάποιος είναι ο Αρκάς, άσχετα αν όπως λένε πολλοί φίλοι μου, στο τέλος καταντώ κακέκτυπό του (τουλάχιστον είναι καλύτερο από τα σημερινά πιτσιρίκια που είναι κακέκτυπα του Σεφερλή και των διαφημίσεων της Q).

Νομίζω πως έχω στην κατοχή μου ό,τι έργο του έχει βγει μέχρι σήμερα (μόλις χθες αγόρασα το 3ο μέρος των "Συνομήλικων" που ήταν και το πιο πρόσφατο), τουλάχιστον στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις "γράμματα" και "Λιβάνη" (π.χ. το "Φάε το Κερασάκι" το έχω σε σκαναρισμένες εικόνες στον υπολογιστή μου, αφού δεν νομίζω να κυκλοφόρησε ποτέ σε συλλογή πέρα από τη δημοσίευσή του στο MicroMad... ήταν άλλωστε και ελάχιστα τα "επεισόδια"). Απλώς δεν έχω κάποιες συγκεντρωτικές hardcover εκδόσεις που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια και συγκεντρώνουν όλες τις ιστορίες μιας συλλογής, επειδή πολύ απλά είχα ήδη τα μεμονωμένα βιβλία (εξαίρεση "ο Κόκκορας", γιατί όταν βγήκε ο τόμος είχα μόνο 2 βιβλία της σειράς, οπότε είπα να πάρω το συλλεκτικό να ξεμπερδεύω μια και καλή...)

Αγαπημένη μου σειρά, θα έλεγα μάλλον τις "Χαμηλές Πτήσεις". Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι από εκεί ξεκίνησα τη συλλογή μου, αλλά μου φαίνεται πως είχε το πιο φρέσκο και υψηλής ποιότητας χιούμορ. Σπάνια να διάβαζα κάποια σελίδα του και να μην ξεκαρδιζόμουν στα γέλια, κάτι που στα τελευταία έργα του συμβαίνει πού και πού... Και όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, κάποια αστεία (ή έστω το σκεπτικό τους) επαναλαμβάνονται, τουλάχιστον για εμάς τους γνώστες...

Μάλιστα πριν κάτι μήνες είχε γενέθλια ένας κολλητός μου Βραζιλιάνος στην Αγγλία και του έφερα ως δώρο ένα μεταφρασμένο στα Αγγλικά βιβλίο των ΧΠ. Αρχικά ήμουν διστακτικός γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό του χιούμορ του Αρκά βασίζεται σε λογοπαίγνια, αλλά αφού το ξεφύλλισα, είδα ότι έχουν κατορθώσει να αποδώσουν τα περισσότερα ανέλπιστα καλά ή έστω να τα τροποποιήσουν έτσι ώστε και νόημα να βγάζουν και πιστά στο πνεύμα του και το ύφος του να είναι...
 
Και δύο επίκαιρα με το γνωστό, βιτριολικό χιούμορ:

arkaspasxa2.jpg


n570369026_751543_3849.jpg
 
Όλες οι σειρές του Αρκά είναι υπέροχες. Πολύ δύσκολα ξεχωρίζεις κάποια. Ωστόσο για μένα ο Καστράτο είναι λίιιγο υψηλότερα. Αντίθετα, τα Πειραματόζωα και το Εχθροί εξ αίματος δε μου άρεσαν καθόλου.
 
Ήμουν μεταξύ του Κόκκορα και του Ισοβίτη και τελικά ψήφισα το δεύτερο. Ο Μοντεχρήστος απλά δεν παίζεται!
 
λοιπον μετα απο πολυ ψαξιμο και ερευνες μηνων καταφερα επιτελους να βρω την φωτο του αρκα ειναι αρκετα παλια παντως απο το 90-94 περιπου arkas.jpg
 
Και είμαστε σίγουροι ότι είναι αυτός; :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Εγώ είμαι φαν του "Η ζωή μετά"! Δεν υπάρχει πιο απολαυστικός τρόπος να σατυρίσει κάποιος τον ανθρώπινο φόβο και την εικόνα για τη μετά θάνατον ζωή!...

Χώρια του ότι οι ατάκες είναι απλά hilarious! :D

@ Θάνος: Ευχαριστούμε για τη φωτό - δεν τον είχα δει ποτέ! :)
 
Θάνο, μπορείς να μας πεις λίγες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την φωτογραφία?
 
Δίπλα του (αριστέρα) είναι ο Harry Poter;
 
λοιπον την φωτο την βρηκα απο εναν φιλο ειναι ο αρκας σιγουρα μου το επιβεβαιωσε και η υπευθυνη που ειχαμε στην θεατρικη ομαδα γιατι ειχαμε ανεβασει διαφορα σκετς του καποτε και τον αναζητησε για να παρει την αδεια του επισης αν κανετε ζουμ στο ταμπελακι του γραφει αρκας αλλα χρειζεται πολυ προσπαθεια για να το δειτε ομως ξαναλεω οτι η φωτο ειναι παλια και λογικα θα εχει αλλαξει πια η εμφανιση του δεν υπαρχει πουθενα καποια αλλη ομως δυστυχως
 
Πίσω
Μπλουζα